XL USA Florida Everglades Airboat In National Preserve

Beretning

På børneferie til Florida

af Gæsteblogger
Oplevet af PIA SCHRØDER

Rejsebrev med anmeldelser og tips til rejser til Florida

Tem og Pia tog Clint og Alex på knap 5 år med på rejse til Florida uden for sæsonen. Se deres anmeldelse af attraktioner og de mange super tips til rejser til Florida her.

Det var med store overvejelser at vi planlagde en ferie til Florida med 2 drenge på knap 5 år. Vi trængte selv til en ”rigtig” ferie og ikke en ”all inclusive” ferie sydpå.

Xl Florida Fort Myers Family On The Beach USA

Oplevelser for både store og små

Vi ville gerne selv opleve noget, men samtidig skulle vores drenge selvfølgelig også have en fantastisk ferie, og det er jo mange penge og ikke kun en uge, der bruges på at tage langt væk. Vi rejste midt april og i næsten 3 uger. Det viste sig at det blev en af de bedste ferier vi har været på.

Børnevenlig udrejse

Vi valgte at flyve til Miami med kun 1 stop i London med Virgin Atlantic og det gik overalt forventning. Vores drenge Clint & Alex sov det meste af vejen eller så film og spil, der var om bord på flyveren, og det havde ingen betydning, at det hele var på engelsk.

Vi er dog glade for, at vi valgte at overnatte den første nat på et lufthavnshotel i Miami inden vi skulle køre videre, for vi var alle lidt trætte og skulle lige omstille os. Den største fornøjelse var at få sommertøj på og klip klappere og en god nats søvn.

Xl Florida Miami Restaurant Old Car Ocean Drive USA

Tag selepuder til børnene med hjemmefra

Vi hentede så udlejningsbilen næsten morgen. Vi havde valgt at købe 2 billige selepuder hjemmefra og putte dem i en sportstaske, så behøvede vi ikke leje de dyre autostole.

Hvis vi så fik købt for meget undervejs, kunne vi lade selepuderne stå, når vi skulle flyve hjem og bruge sportstasken til andet baggage.

 

Fodre giraffer i Zoo!

Vi kørte så nord på til Melbourne. Her skulle vi bo 2 døgn privat, da vi har familie der. Vi tog i Brevard Zoo, en lidt mindre zoologisk have, men ikke så overrendt af turister og så kan man fodre giraffer. Kæmpe oplevelse for Clint & Alex og måske ikke noget, de får prøvet igen.

I Melbourne fik vi også handlet lidt i de lokale butikker og Malls, igen meget rart uden turisterne og ganske stort udvalg af butikker.

XL USA Florida Miami South Beach Walkway

Miami Beach - pool og strand

Vi skulle så bo på et hotel i Miami Beach i en uge. Det havde pool, og samtidig lå det helt ned til stranden, og det var bare perfekt for Clint & Alex.

Lav selv aftensmad

Vi tog hver dag ud for at se noget og så tilbage til hotellet, hvor vi gik på stranden. Det var dejligt at blive afkølet efter en varm dag. Vi lavede selv aftensmad, og det var rart, da vi spiste restaurantmad til frokost hver dag, og så er det jo meget billigere.

Det kræver selvfølgelig at vi lige skulle handle lidt mad ind, men 500 m fra hotellet var der et supermarked og udvalget er stort, så det er bare at vælge hvad man har lyst til. Vi voksne kunne godt blive lidt træt af burger og pommes frites til frokost, så rigtigt dejligt med almindelig aftensmad.

Xl Florida Miami Art Deco Building Orange Blue

Miami Childrens Museum - kom efter kl. 14

Vi tog også til ”Miami Childrens Museum”. Det er en slags ”Eksperimentarium” men måske for lidt mindre børn. Super godt sted, men vi gjorde den fejl at møde op en hverdag før kl. 14, for der var fyldt med skoleklasser.

Vi skulle være kommet efter kl. 14, for så havde vi haft det meste for os selv. Her kunne man prøve ting med luft og sand og vand. Se, hvordan en læge var og en bank og en brandstation.

Xl Florida Miami Fishing Boat In Canal USA

Sejltur fra Bayside - ikke det store

Vi valgte at tage på en sejltur ud fra Bayside rundt i kanalerne omkring Miami, og der blev vist forskellige kendtes huse frem. Var dog glad for, at vi var uden for turist sæsonen så båden kun var halvt fyldt og drengene fik vi med gratis. Det var ellers rimeligt dyrt for sådan en tur, og ikke noget særligt, men bare en dejlig stille og rolig sejltur.

 

Miami Bayside Mall - tag bilen

Så havde vi en shopping dag til Miami Bayside Mall. Vi gjorde den fejl at tage den lokale bus i stedet for bilen, da vi troede det var nemmere. Men det tog 1½ time fra det nordlige Miami Beach, så det havde været hurtigere med bilen, og der er p-plads ved Bayside.

Xl USA Florida Everglades Airboat Tour

Everglades i egen airboat

Vi valgte så at køre fra Miami helt til ”Billies swamp safari”, som ligger midt i everglades. Det var en tur på 1½ time, men absolut det værd.

Vi troede dog, at vi ville være de eneste turister, fordi det lå så langt ude på landet, men der var få stykker ud over os. Det gode var dog, at vi så fik vores helt egen airboat tur, hvad man ellers skal betale ekstra for. Og det var bare en fantastisk tur.

Vi sejlede i et reservat og så flere alligatorer tæt på og vandbøfler osv.

Xl USA Florida Orlando Walt Disney World Animal Kingdom Flamingos People Tourist

Swamp buggy tur

Bagefter tog vi en Swamp buggy tur, som er en tur på en ombygget lastbil af en slags, som kan køre gennem vand.

Turen går så også ud i reservatet, og her så vi forskellige planter og hørte om indianerne og så flere vandbøfler osv. Desværre kom vi i en tør periode, så der var kun lidt vand, vi skulle køre igennem, men ellers foregik turen på en jordvej (som normalt ville være dækket af vand).

 

Godt slangeshow - også for børnene

Vi så også et slangeshow, som var rigtigt godt, da det var et oplysende show om de forskellige slanger. Vi fik meget at vide om giftige slanger. Det var ikke et show hvor slangerne blev trukket rundt for sjov skyld. Selv vores drenge var meget interesseret, og jeg måtte oversætte hele tiden.

Der ville have været et krokodille show, men det var under ombygning. Helt fint med os. Stedet kan klart anbefales som et heldags arrangement.

Xl USA Florida Fort Lauderdale Skyline Harbor

Shopping og minigolf i Fort Lauderdale

Vi valgte også at køre en tur til Fort Lauderdale. Her var vi i ”Sawgrass mills mall”, som bare er det største indkøbscenter vi nogen sinde har set. Drengene var lidt utålmodige, når der ikke blev købt ind til dem, men så var der lige en stor karrusel de kunne prøve.

Efter shopping kørte vi til ”Boomers” som er et forlystelses sted, som mest af alt ser ud, som om det var ved at lukke ned. Skidt pyt, vi skulle bare spille minigolf. Clint & Alex syntes det er super sjovt at spille mini golf, og her var jo 3 kæmpe udendørs baner, og vi hyggede os rigtigt.

Det skal dog siges at ”Boomers” var svært at finde med GPS og dårlig skiltning og som sagt, det virkede, som om det var ved at lukke ned. Igen var det super godt, vi kom uden for sæson, da vi stort set havde banerne for os selv.

Xl USA Florida Spiderman Selfie Not Universal Studios Shutterstock

Tid til Orlando

Så blev det til at køre til Orlando, hvor vi skulle have 5 overnatninger på Quality Suites hotel. Der var også pool, men den fik vi slet ikke brugt.

Her havde vi morgenmad med i prisen. Det var en buffet, men som advaret af Nyhavn Rejsers sælger, så var den ikke noget særligt. Der var røræg og amerikanske pølser, men ingen bacon. Der var blødkogte æg, men de var kolde. Der var honning og 1 slags syltetøj, ingen Nutella. Kaffe og te, vand, saftevand. Toastbrød og små kager.

Vi fandt dog ud af allerede efter første morgenmad, at vi bare kunne tage mad på tallerknerne og tage dem med op på værelset, og her supplerede vi så med det, vi selv havde købt fra ugen før i Miami, hvor vi selv lavede morgenmad hver dag. Så vi fik det bedste af det hele og det fungerede.

Xl USA Florida Orlando Walt Disney World Cinderella Castle

Disney World Magic Kingdom - perfekt!

Nu vi var i Orlando skulle vi selvfølgelig i Disney World Magic Kingdom. Vi havde forberedt os selv på, at det kostede en formue, og at drengene nok ikke klarerede en hel dag og slet ikke hele parken.

Her tog vi meget fejl. Vi kørte dertil, lige fra de åbnede, og vi gik først derfra kl. 20 efter at have prøvet stort set hele parken.

Vi er stadig lige overrasket over at Clint & Alex kunne klare så meget, men de elskede bare den park. De ville prøve og prøve, og jo vildere jo bedre, da først de kom i gang.

Deres højde satte dog grænse ved et par forlystelser, men dem har de så til gode. Vi 2 voksne var trætte allerede om eftermiddagen klar til at tage tilbage til hotellet, men næ nej….drengene ville mere, og det var en fornøjelse. Magic Kingdom er bare så oplagt for deres alder og måske et par år frem. Når de blive teenagers, vil vi måske vælge en anden forlystelsespark, men nu var den perfekt.

Xl USA Florida Seaworld Orlando Evening

Ventetider ikke et problem

Igen kan det kun siges vi var heldige. Af den park at være, så var der næsten ingen mennesker, da det var uden for sæson. Vi havde kun kø fra 5 min til 1 time og gennemsnit var nok 30 min, men det føles som ingenting, for der foregår jo ting imens, man venter. Der vises film, eller der er legeting osv.

Vores drenge brokkede sig ikke en eneste gang hele dagen, og hver gang vi havde prøvet en ting, ville de bare igen. Vi holdt os dog til at gå videre og nå at prøve alle ting i stedet for de samme flere gange.

Det kan kun siges at det var en stor oplevelse at have vores drenge med i Magic Kingdom, og at se de 2 drenge fornøjes så meget, det var bare dejligt.

Xl USA Florida Hotel Reunion Resort Waterpark

Seaworlds "Aquatica" - find det rigtge børneområde

Så skulle vi i et udendørs vandland. Vi havde selv umiddelbart planer om ”Wet´n wild”, da de har lavet ekstra stor børneafdeling, men vi blev anbefalet Seaworlds ”Aquatica” til deres alder, så vi tog derhen.

Lige når man kommer ind, er der en stor børneafdeling, men den er faktisk meget voldsom. Ligegyldig hvordan man skulle op for at komme til en rutsjebanerne, så fik man vand i hovedet. Ikke bare lidt vand, men meget vand, og det kunne Clint & Alex faktisk ikke lide. Så de fik kun prøvet en enkelt tur med far i hånden.

Det ærgrede os og vi gik videre og så kom vi til et andet børneområde som var meget bedre til deres alder. Her var 2 rutsjebaner med dobbelt badering, så de kunne køre med os voksne, og så var der 3 mindre rutsjebaner, som de selv kunne køre, og 4 baby rutsjebaner. De prøvede, men de var for babyer.

Derudover stort vandområde, de kunne lege i. Der var en slags redningsveste til alle, så dem havde de på hele tiden. Vi havde drengene med i det store bølgebad og i ”Wild river”, hvor der er meget strøm i vandet, så man bliver ført rundt. Derudover er der flere rutsjebaner for større børn og voksne, men Clint & Alex var ikke store nok til at prøve dem, hvor gerne de end ville.

Vi havde dog en rigtig god dag, godt med solcreme, og igen kan det kun siges….dejligt at være der uden for sæson, for der var jo næsten ingen mennesker. Tænk hvis de 500 liggevogne foran bølgebadet var optaget, så havde der nok ikke været sjovt at være, nu var der måske 20 liggevogne i brug.

Xl USA Florida Disney World Animal Kingdom

Animal Kingdom - ok, men...

Vi valgte endnu en dag i en Disney park og valget faldt på ”Animal Kingdom”. Det kostede det samme som ”Magic Kingdom”, men havde kortere åbningstid, og det var bare ikke rigtig nogen succes. Her var det næsten som ”Knuthenborg Safaripark” bare i større skala, og så kører man rundt i store lastbiler i stedet for egen bil.

Vores drenge syntes da det var ok, men var nok bare ikke så voldsomt interesserede i at se flere dyr. Der var kun 3 forlystelser, som de kunne prøve, og det var også fint. Især en Dinosaur tur, som var noget voldsom for dem og meget uhyggelig, faldt i god jord.

Så var der et område, hvor de kunne spille spil og prøve lykken, men det skulle man betale dyrt for, og der var ingen gevinst hver gang. Så for vores vedkommende var det penge ud af vinduet.

Det skal dog nævnes at hvis man køber flerdagspas til Disney, så bliver det billigere for hver dag, men vi var ikke sikre på, at vi ville i flere parker, da vi købte de første billetter.

Xl USA Florida Magic Wizard Sign Harry Potter Not Universal Studios Shutterstock

DownTown Disney - god shopping

Vi havde så en dag, hvor vi bare tog til ”Downtown Disney”, som bare er et område fyldt med forretninger med Disney temaer. Her brugte vi faktisk god tid og en masse penge på shopping. De sidste smågaver og sjove ting skulle købes med hjem.

 

Rainforest Cafe - sjov

Til frokost fik vi så prøvet en temarestaurant. ”Rainforest Cafe” er en restaurant, hvor man sidder mellem forskellige dyr. Vi endte i elefant sektionen og med korte mellemrum bevægede de store elefanter sig, der stod mellem os. De larmede højlydt sammen med aberne fra de andre pladser og alting bevægede sig.

Lige pludselig var det også tordenvejr, og lyset slukkede og blinkede som i tordenvejr. Vores drenge var faktisk en lille smule skræmte til at starte med, men de endte med at få en sjov oplevelse med sig.

Xl USA Fort Myers Houses Palm Trees Colour

Se legepladser på nettet

Vi slog også legeplader op på nettet og kørte til en nærliggende legeplads en eftermiddag, vi havde lidt tid. Det var dejligt afslappende, og Clint & Alex fik rørt sig lidt og nydt at prøve en stor legeplads uden så mange mennesker omkring os. God gratis underholdning midt i al turist ræset.

Vi kunne have taget mad med og grille, da der ved flere legepladser er grill pladser til offentlig brug. Vi valgte dog en restaurant den dag.

 

En dejlig ferie i Florida

Rejsen til Florida er ved vejs ende, og vi måtte køre retur til Miami og aflevere bilen uden problemer og så checke ind og retur til lille Danmark. 4 trætte glade mennesker kom til København igen med en dejlig ferie i baggagen, som vi vil tænke tilbage på. Nu håber vi bare, at det er en ferie som drengene kommer til at huske, men måske har de været for små.

En ting er dog sikkert, de har helt sikkert fået en kæmpe oplevelse, selv om de måske ikke husker den om 10 år, men billederne vil vi altid have, og jeg og min mand kan i hvert tilfælde huske denne fantastiske ferie, som ikke skulle gøres om, men måske gentages …

Tusind tak til Pia for dette meget informative og levende rejsebrev. Vi håber, at mange vil få glæde af de gode tips. Familiens rejse til Florida var i april 2013.

TAL MED EN EKSPERT

Vi skræddersyer jeres familieferie til USA

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i USA. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.