Xl Cambodia Banteay Chhmar Temple
Oplevelse i Cambodja

I templets skygge

Privat eventyr med besøg i landsbyer, grotter og templer

Bered jer på en opdagelsesrejse i Indiana Jones’ ånd - ad bagvejene i det nordlige Cambodja, udenom turisterne, tæt på folket. Nyd Banteay Chhmar-templets fred og bed morgenbøn med munkene. Snus til kolonitiden i Battambang og se solnedgangen fra grotterne i Phnom Sampeou. 3 dages udflugt i det nordlige Cambodja.

Eventyrlige ruiner og gæstfrie Khmerer 

Tag med på et tredages unikt eventyr bagom Cambodjas attraktioner. I starter i Siem Reap og rejser mod nord, hvor I oplever Banteay Chhmars tilgroede tempelruiner på helt tæt hold. De lokale landsbyboere sørger for frokost og aftensmad i templets skygge. Og I kommer bagom facaden i byen Battambang, hvor I tager cyklen ud på landet og kommer helt tæt på lokallivet.

Denne tur er for jer, der søger eventyret. Væk fra de mange og tæt på det lokale.

Cykeltur til venlige landsbyer

Nok har I privatchauffør på alle dagene, men den sidste dag skal I på en cykeltur, der tager jer ud på landet til to små landsbyer. Her møder I de lokale familier og lærer om hverdagen for Cambodjas bønder, inden det er tid til at tage afsked og vende retur til Siem Reap – mætte af indtryk og historier.

Xl Cambodia Battambang Outdoor Dinner
Xl Cambodia Monk Praying
Xl Cambodia Phnom Sampeau Killing Caves Entrance

Glamping i templets skygge

I skal overnatte i safaritelte ved siden af tempelruinerne. Mens I går til ro, kan I lytte til cikadernes sang og makakeabernes puslen i trætoppene omkring jer. Og når solen står op har I (for det meste) Banteay Chhmar templet helt for jer selv. Kun fuglefløjt og de første solstråler følger jer på vej.

Morgenbøn og Battambang

Efter fællesbønnen ved templet den følgende morgen, kører I til kolonitidsbyen Battambang, hvor I indlogeres på et charmerende boutiquehotel, inden turen fortsætter til Phnom Sampeou-bjerget. Her oplever I Cambodjas ”Killing Caves” - grotterne, hvor De Røde Khmerer henrettede mange af deres ofre.

Xl Cambodia Battambang Rural Village
Det kan I se frem til

Program

Dag 1: Fra Siem Reap til Banteay Chhmar

I hentes på jeres hotel og begynder køreturen nordpå med privat chauffør og guide. Efter cirka to en halv times kørsel væk fra alt, der minder om by, ankommer I til Banteay Chhmar. Det store tempelkompleks fra 1200-tallet er for afsidesliggende til at være overrendt af turister, og ved første øjekast virker det som om, at naturen har overtaget helt. Men så, I takt med, at I bevæger jer til fods ind mellem de tilgroede ruiner, vil I opdage velbevarede detaljer, der vidner om den dygtighed, der ligger bag.

Picnic ved templet

Sæt jer til rette med udsigt over templets vestlige del og nyd en god picnic-frokost. På den anden side af en lille landsby, der sameksisterer med Bantey Chhmar-ruinerne, kan I besøge endnu et prægtigt tempel. Her leger børn mellem ruinerne, og landsbyboere vasker tøj i templets voldgrav.

Teltlejr og lokal middag

I skal overnatte i en lille teltlejr med max 2 telte tæt op ad templerne. Hvert telt er designet i kraftig Gore-Tex og udstyret med aircondition og toiletfaciliteter. Det er spartansk og det er helt sikkert ikke The Ritz. Men I har templets ruiner og junglen til nabo - og hvad kan man så mere ønske sig?

Det er også her, I kan nyde en drink inden middagen, mens solen går ned over templet. De lokale kvinder tilbereder et lækkert måltid, som serveres i skæret fra lejrens fakler, mens lokale musikere spiller khmerernes traditionelle musik. 

Godnat og sov godt, omgivet af junglens lyde.

Dag 3: Battambangs kolonitid og cykeltur ud på landet

Efter morgenmaden fragtes I med tuk tuk til cykeludlejningen, hvorefter I selv skal trampe i pedalerne. Husk kamera, solbriller, solcreme og komfortabelt tøj. Battambang har rødder i den franske kolonitid, og på cykelturen ud af byen gør I kortvarigt ophold ved nogle af de historiske kolonitidsbygninger, mens jeres guide fortæller. 

Landsbyliv og lokale familier

Fra Battambangs travle gader fortsætter I ud på de smalle landeveje, til i kommer til en afsidesliggende landsby, hvor befolkningen er muslimer. De har glædet sig til at møde jer og til at fortælle om, hvordan hverdagen i landsbyen foregår, deres traditioner og deres familieliv. 

I tager afsked og cykler videre til næste landsby, hvor husene er bygget efter særlige cambodjanske traditioner. Her møder I også en krigsveteran, som nu beskæftiger sig som spåmand og healer.   

Samme eftermiddag er transfer arrangeret tilbage til Siem Reap og jeres hotel. 

Dag 2: Morgenbøn, Battambang og grotter

I skal tidligt op, hvis I vil gøre landsbyboerne selskab, når de går til templet for at bede morgenbøn. Mens solen står op over templet, leder munkene an i en fælles bøn, som I er velkomne til at deltage i. Morgenmaden venter, når I vender retur til lejren, og så er det tid til næste eventyr. 

Battambang og "Killing Caves"

Chaufføren sørger for, at I kommer godt til Battambang og jeres hyggelige hotel, Bambu Hotel. Efter en kort pause fortsætter turen til udkanten af byen og Phnom Sampeou, et lille bjerg hullet af grotter, hvori nogle af rædslerne under De Røde Khmerers styre fandt sted. En snoet sti fører jer til bakkens top, hvor der findes et tempel og et mindesmærke for folkemordets ofre. Halvvejs oppe findes grotterne, hvor skeletterne efter henrettede mænd, kvinder og børn bevaret for eftertiden. 

Solnedgang og flagermus

Bliv indtil solnedgang og få en ekstra oplevelse med. Når solen går ned, flyver flokkene af flagermus, der bor i bjergets grotter, nemlig afsted på jagt. Nyd en kølig drink fra den sammenklappelige café drevet af lokale iværksættere, imens solen går ned, stor og rød, og flagermus i tusindtal forlader grotterne under jer. 

Bagefter køres i tilbage til hotellet.

Inkluderet i programmet

  • Al transfer og transport
  • Overnatning i teltlejr + hotel
  • Alle måltider 
  • Engelsktalende guide og chauffør
  • Alle entréer
Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Cambodja

Alt på denne rejse til Cambodja kan skræddersys ud fra jeres ønsker. Antal dage, værelseskategori, ekstra oplevelser m.m. Tal med jeres rejserådgiver om netop jeres drømmerejse til Cambodja.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.