• Pukkelhval i Newfoundland, Canada
 • Lunde efter fisketur ved Newfoundland i Canada
 • Oplev den fantastiske natur i Witless Bay Ecological Park, Newfoundland
 • Lunde gør klar til at lette i Newfoundland, Canada

Cruise til lunder og pukkelhvaler

Mød havets kæmper og nationalfuglen i Newfoundland og Labrador

Pukkelhvaler i Newfoundland, Canada
Læs mere

Nogle gange er naturens overdådighed og mangfoldighed så stor, at man bare ser måbende til. Oplev det på dette cruise ved Newfoundland til 500.000 (!) lunder, og hold udkig efter de mange pukkelhvaler på vejen.

Lunder i luften i Newfoundland

Lunden, der på disse kanter hedder Atlantic Puffin, er ”nationalfugl” i provinsen Newfoundland og Labrador i Canada. Mange tror, at den er en pingvin-art, men stamtræet leder til alkene. I kan møde den i Witless Bay Ecological Reserve på Newfoundland side om side med de store hvaler.

Oplev tusindvis af fugle i Witless Bay Ecological Park, Newfoundland

Lunden er nok den kæreste fugl af alle

Man behøver ikke være ornitolog eller noget, der ligner, for at blive blød om hjertet ved synet af en lunde, der også lyder navnet søpapegøje. Disse fugle er ikke bare utroligt smukke med deres farverige næb, orange ben og det orange smil, der udvikler sig i parringssæsonen.

Par af søpapegøjer i Newfoundland i CanadaLunder er også ualmindeligt kære med deres bedrøvede øjne og buttede krop. Oveni er de trofaste. De er nemlig monogame og finder en partner for livet. At deres kald så lyder som en blanding af en knallert og en motorsav på afveje, kan men vel ikke klandre dem.

Fuglekoloni med stormsvaler, lunder og alker i Witless Bay Ecological Park, Newfoundland4 millioner fugle i Witless Bay Ecological Reserve 

Witless Bay Ecological Reserve har Nordamerikas største koloni af lunder på 500.000 individer, der er her hvert forår og sommer for at sikre arvefølgen i nye generationer. Reservatet består af 4 øer, der i alt huser omkring 4 millioner havfugle.

Alene at forestille sig, hvor mange småfisk der må være i havet for at brødføde alle disse fugle, er overvældende. Og så er det sandelig ikke det eneste havet byder på her. 

Pukkelhvaler i Newfoundland, CanadaSafari til 50 pukkelhvaler

Om sommeren holder omkring 50 pukkelhvaler til i farvandene, så I kan forberede jer på flere exceptionelle oplevelser, for selvfølgelig er synet af havets kæmper også en væsentlig del af denne tur. Om foråret og i forsommeren kan I også opleve isbjerge komme flydende forbi. Mange kommer fra Grønland.

Fyret i den lille by Bay Bulls, Newfoundland, CanadaPraktisk info om fugle- og hvalsafari ved Newfoundland

Turen foregår i en stor gummibåd med påhængsmotor. Den afgår fra det lille fiskerleje Bay Bulls kl. 10.30. Om sommeren er dog flere afgange i løbet af dagen. Sejlturen varer 1½ time.

Kim Carlsson

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.