Xl Canada Newfoundland Humpback Whales Breach
Oplevelse i Canada

Cruise til lunder og pukkelhvaler

Mød havets kæmper og nationalfuglen

Nogle gange er naturens overdådighed og mangfoldighed så stor, at man bare ser måbende til. Oplev det på dette cruise ved Newfoundland til 500.000 (!) lunder, og hold udkig efter de mange pukkelhvaler på vejen.

Lunden, der på disse kanter hedder Atlantic Puffin, er ”nationalfugl” i provinsen Newfoundland og Labrador i Canada. Mange tror, at den er en pingvin-art, men stamtræet leder til alkene. I kan møde den i Witless Bay Ecological Reserve på Newfoundland side om side med de store hvaler.

Lunden er nok den kæreste fugl af alle

Man behøver ikke være ornitolog eller noget, der ligner, for at blive blød om hjertet ved synet af en lunde, der også lyder navnet søpapegøje. Disse fugle er ikke bare utroligt smukke med deres farverige næb, orange ben og det orange smil, der udvikler sig i parringssæsonen.

Lunder er også ualmindeligt kære med deres bedrøvede øjne og buttede krop. Oveni er de trofaste. De er nemlig monogame og finder en partner for livet. At deres kald så lyder som en blanding af en knallert og en motorsav på afveje, kan men vel ikke klandre dem.

4 Millioner fugle i Witless Bay Ecological Reserve 

Witless Bay Ecological Reserve har Nordamerikas største koloni af lunder på 500.000 individer, der er her hvert forår og sommer for at sikre arvefølgen i nye generationer. Reservatet består af 4 øer, der i alt huser omkring 4 millioner havfugle.

Alene at forestille sig, hvor mange småfisk der må være i havet for at brødføde alle disse fugle, er overvældende. Og så er det sandelig ikke det eneste havet byder på her. 

XL Canada Newfoundland Atlantic Puffin With Fish
Xl Canada Newfoundland Humpback Whale
Xl Canada Newfoundland Witless Bay Ecological Reserve Rocks

Safari til 50 pukkelhvaler

Om sommeren holder omkring 50 pukkelhvaler til i farvandene, så I kan forberede jer på flere exceptionelle oplevelser, for selvfølgelig er synet af havets kæmper også en væsentlig del af denne tur. Om foråret og i forsommeren kan I også opleve isbjerge komme flydende forbi. Mange kommer fra Grønland.

Praktisk info om fugle- og hvalsafari ved Newfoundland

Turen foregår i en stor gummibåd med påhængsmotor. Den afgår fra det lille fiskerleje Bay Bulls kl. 10.30. Om sommeren er dog flere afgange i løbet af dagen. Sejlturen varer 1½ time.

XL Canada Newfoundland Pair Of Atlantic Puffins
Tal med en ekspert

Skræddersyet rejse til Canada

Alt på denne rejse til Canada kan skræddersys ud fra jeres ønsker. Antal dage, værelseskategori, ekstra oplevelser m.m. Tal med jeres rejserådgiver om netop jeres drømmerejse til Canada.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.