Xl Canada Newfoundland Fogo Island Joe Batts Arm Boats

Kompromisløst eventyr på Newfoundland

Kompromisløst eventyr på Newfoundland

13 dage fra 54.500 kr.

Kontakt Søren

Tlf. 33 320 320

Det bedste og mest autentiske Newfoundland Canada kan byde på

Dette er rejsen til Newfoundland til jer, der vil have de bedste og mest autentiske oplevelser og oveni også vil nyde hotellet over alle hoteller på Newfoundland, Fogo Island Inn 5* - et eventyr i sig selv forbeholdt de få.

Lad os sige med det samme, at vi selvfølgelig kan sammensætte billigere rejser til Newfoundland for jer end denne. Men ikke bedre. Vi mener det virkelig, når vi siger, at dette er det kompromisløse eventyr til Newfoundland.

Glæd jer til

 • Cruise til 500.000 lunder og 50 pukkelhvaler
 • Cruise til vandfald i Western Brook Pond
 • Autentiske kroer og Bed & Breakfasts med bedste beliggenhed
 • 3 nætter på eventyrlige Fogo Island Inn 5*
 • Gennemtænkt rute fra øst til vest

Højdepunkter på rejsen

Sted Nætter Højdepunkter
St. John’s 2 nætter på St. John’s 2 Højdepunkter Glæd jer til rå gletsjerlandskaber og bådsafari, hvor i skal opleve Witless Bay Ecological Reserve riges dyreliv. Glæd jer til rå gletsjerlandskaber og bådsafari, hvor i skal opleve Witless Bay Ecological Reserve riges dyreliv.
Trinity 3 nætter på Trinity 3 Højdepunkter Besøg det gamle fyrtårn ved Bonavista og gå på opdagelse i den autentiske i byen. Besøg det gamle fyrtårn ved Bonavista og gå på opdagelse i den autentiske i byen.
Fogo Island 3 nætter på Fogo Island 3 Højdepunkter Bo i luksuriøse omgivelser og udforsk naturen på cykel, i kajak eller med båd. Bo i luksuriøse omgivelser og udforsk naturen på cykel, i kajak eller med båd.
Norris Point 3 nætter på Norris Point 3 Højdepunkter Oplev brunbjørne, elge og sneharer i Gros Morne National Park og tag på sejltur til pragtfulde vandfald. Oplev brunbjørne, elge og sneharer i Gros Morne National Park og tag på sejltur til pragtfulde vandfald.
Xl Canada Newfoundland Gros Morne National Park Male Moose Animal
Det kan i se frem til

Oplevelserne står i kø

Newfoundland er et paradis for naturelskere

 Så råt, spektakulært, rent og overvældende. Bjergene rejser sig om dybe fjorde, isbjerge glider forbi fra Grønland og en af verdens største populationer af pukkelhvaler mødes her om sommeren. 

Her er millioner af havfugle, og I kan udforske naturen ad mange velafmærkede vandreruter fra de nemme til de udfordrende. Vi inkluderer cruise til hvaler og en lokal bestand af 500.000 lunder (søpapegøjer) og endnu et cruise på en sø, hvor vandfaldene buldrer ned fra bjergene. 

Med I jeres rejse til Newfoundland er også entreer til nationalparker og til en række historiske steder og museer. 

Håndplukkede kroer og bed & breakfasts

Ud over Fogo Island Inn har vi håndplukket autentiske og dybt charmerende kroer og Bed & Breakfasts med bedste beliggenhed ofte på klipperne ud til vandet. Det er steder, hvor den lokale atmosfære går lige i hjertet. 

Fogo Island Inn - meget mere end et hotel

Årsagen er blandt andet Fogo Island Inn, som I får mulighed for at opleve midtvejs i jeres ferie på New Foundland. Et 5-stjernet luksushotel i de vildeste omgivelser på Fogo Island, hvor I kan spejde efter isbjerge og hvaler fra sengen. 

Fogo Island Inn er dog meget mere end et hotel. Fogo Island Inn er skabt af lokale ildsjæle for at skabe udvikling i lokalsamfundet. Alle er derfor meget engagerede i projektet, så Fogo Island Inn er en totaloplevelse af luksus, natur og lokal kultur. 

Xl Canada Newfoundland Western Brook Pond Gros Morne NP Waterfall
XL Canada Newfoundland Atlantic Puffin With Fish
Xl Canada Newfoundland Iceberg Hiking Trail Twillingate Central
Det skal I opleve

Dagsprogram

Gennemtænkt rute fra øst til vest

Ruten er lagt, så I starter i øst i hovedstaden St. John’s og ender i vest i enestående Gros Morne National Park. I kører i en rummelig SUV, og I spilder ikke tid på at køre hele vejen tilbage for at aflevere den i St. John’s. Vi får andre til at klare den del, så I kan bruge tiden i naturen og sætte jer i et lokalt fly tilbage. 

Af hensyn til bedste flyforbindelser, bør afrejse fra Danmark til Newfoundland være en lørdag. 

Xl Canada Newfoundland St Johns House Outer Battery

I rejser til Newfoundland, og vi anbefaler, at I gør det på en lørdag, for så er der de bedste flyforbindelser med kun ét stop i London på vejen. I lander i St. John’s, der er hovedstad i provinsen Newfoundland og Labrador i det nordøstlige Canada.

Velkommen til Newfoundland i Canada

Newfoundland and Labrador består af øen Newfoundland, der i sig selv er over dobbelt så stor som Danmark, samt dele af Labradorhalvøen. Det er et af den slags steder, hvor man føler sig ydmyg over for naturens storhed og forunderlighed.

Xl Canada Newfoundland St Johns Fishing Net Fence Fishing
Xl Canada Newfoundland Trinity Skerwink Trail Eastern
Xl Canada Newfoundland Leaside Manor Suites And Apartments Exterior

Rå landskaber og farverige fiskerlejer

I er i rå gletsjerlandskaber krydret med farverige fiskerlejer, hvor det simple liv altid er formet af nærkontakten med naturens skønhed, rigdomme og luner. Her er et rigt fugleliv, som I skal tæt på, og i havet boltrer hvalerne sig side om side med isbjerge, der kommer flydende med strømmen fra Grønland. 

Newfoundland and Labrador spiller samtidig en vigtig rolle i Canadas historie. De oprindelige folk var inuitter, men i 1497 ankom den italienske søfarer Giovanni Caboto (som her kaldes John Cabot) under engelsk flag i håb om at opdage nordvestpassagen til Indien. Længe før ham havde vikingerne dog sat fod på stedet. 

Havets rigdom på fisk trak fiskere til fra flere lande. Nye bosættelser blev skabt, og i 1583 blev der anlagt en engelsk koloni i Saint John's. Nu er det jer, der er ankommet til byen. 

Leaside Manor Suites & Apartments 3*, St. John’s

Når I har fået bagagen i lufthavnen, henter I jeres bil, der er en rummelig SUV, og kører så til hotellet.  I skal bo 2 nætter på et hyggeligt Bed & Breakfast i St. John’s, Leaside Manor Suites & Apartments

Det er ikke et strømlinet hotel, men det jo heller ikke det, I er kommet til Newfoundland efter. I stedet er den smukke, gule trævilla fyldt med autentisk charme og historie. En skøn start på jeres ferie i Canada.

Xl Canada Newfoundland Humpback Whales Breach

I spiser en god morgenmad og kører så en halv time sydpå gennem skov og landbrugsland til havnen i den lille flække Bay Bulls på Avalon Peninsula. Her starter den første store oplevelse på rejse til Newfoundland.

500.000 lunder og 50 pukkelhvaler

I skal på cruise i Witless Bay Ecological Reserve. Her møder I Nordamerikas største koloni af de bedårende lunder (søpapegøjer). Kolonien består af 500.000 individer og hele området huser op mod 4 millioner havfugle. 

Men ikke nok med det. Vandene ved Newfoundland er rige på en række hvalarter om sommeren, og her i bugten holder omkring 50 pukkelhvaler til. Hav kamera og kikkert klar og glæd jer til en af de helt store naturoplevelser i Canada.

Xl Canada Newfoundland Near St. John's Cape Spear Lighthouse

Nordamerikas østligste punkt Cape Spear Lighthouse

Resten af dagen er til at udforske denne del af Newfoundland på egen hånd. Hvis I er meget fugleinteresserede, ligger Cape St. Mary Ecological Reserve små 2½ timer væk med tusinder og atter tusinder af fugle, men det bliver til meget kørsel. 

Mere afslappende er det nok at vende næsen hjemad mod St. John’s og stoppe ved Cape Spear Lighthouse for at nyde den formidable udsigt og ikke mindst følelsen af at stå på Nordamerikas østligste punkt. Entreen til fyrtårnet er inkluderet i jeres tur lige som adgangen til en lang række andre historiske steder og nationalparker er. 

Senere kan I nyde en kold øl brygget på vand fra isbjergene i Quidi Vidy blot 5-6 km nord for St. John’s. Det er dog ikke inkluderet.

I siger farvel til St. John for at køre mod vest og byen Trinity på Bonavista Peninsula. Alene navnet på halvøen fortæller om de smukke udsigter, der venter her. Undervejs kan I lave afstikkere til de mange fiskerlejer langs Newfoundlands kyst. 

Det gamle fyrtårn ved Bonavista

Læg også vejen omkring byen Bonavista. Ude på spidsen af klipperne finder I et af ikonerne for rejser til Newfoundland, det rød/hvid-stribede fyrtårn, der er anlagt, hvor John Cabot gik i land. Et dejligt sted at slappe af med udsigt til havet og vind i håret. 

Xl Canada Newfoundland Bonavista Lighthouse Cape
Xl Canada Newfoundland Bonavista The Ryan Premises And Bonavista Museum
Xl Canada Newfoundland Artisan Inn Terrace Sunset

Ved Bonavista kan I også opleve museet The Ryan Premises, der er erklæret National Historic Site. Her er mange interessante fortællinger i billeder og videoer om fiskeriets og fiskernes historie på New Foundland. Duften af saltede fisk mærkes stadig, og her er flere rekonstruerede værksteder. Entreen er inkluderet i jeres rejse til Newfoundland.

Artisan Inn 3*, Trinity

I skal bo 3 nætter på Artisan Inn, der er en hyggelig kro på klipperne i fiskerlejet Trinity på Newfoundland. Byen ligger på en halvø med ren idyl og med den smukkeste natur lige uden for døren. Vi kan anbefale at se nærmere på kroens restaurant Twine Loft, for de serverer glimrende mad.

Xl Canada Newfoundland Trinity Houses Lighthouse Artisan Inn

Hele byen Trinity er klassificeret som nationalskat på New Foundland. Her er bevaret virkelig mange af de oprindelige huse, der står smukt i hvidt eller pastelfarver. Stemningen er autentisk og super hyggelig. Byen blev etableret i 1720 og havde sin storhedstid fra midten af 1800-tallet, hvor fiskeriet tog fart. 

Gå en tur rundt i byen og nyd at sidde på hotellets terrasse på klipperne med udsigt til vandet. Men kom også ud af byen langs den rå og smukke kyst. 

Xl Canada Newfoundland Trinity Skerwink Trail Eastern

Vandretur fra Port Rexton

Vi anbefaler, at I kører de små 10 km til byen Port Rexton, hvorfra der går en smuk og meget nem vandrerute, Skerwin Trail, langs med kysten. Turen går i en cirkel på 5,3 km, så længden er overskuelig.

I går ad stier og boardwalks både inde i landet og ude langs kystens dramatiske klippeformationer. Tag kikkert med, for I kan møde mange fugle og også hvaler og isbjerge i det fjerne, hvis I er heldige. En lille tur, men en stor oplevelse i Newfoundlands natur. 

Nu går jeres rejse til Newfoundland videre mod nye eventyr. Målet for dagens køretur er det ultimative hotel på Newfoundland, men selv om det trækker i jer, så giv jer god tid på vejen. 

Canadas østligste nationalpark, Terra Nova

I kører gennem Canadas østligste nationalpark, Terra Nova. Her er smukke vandreture, mulighed for at sejle i kajak langs kysten og også strande at bade fra – men husk det med, at der kan glide isbjerge forbi, så temperaturen er nok ikke tropisk.

Xl Canada Newfoundland Terra Nova National Park Dunphys Pond
Xl Canada Newfoundland Gander Atlantic Aviation Museum Airplane
Xl Canada Newfoundland Fogo Island Inn Exterior Morning

Flymuseum i Gander

Et andet spændende stop kan være Atlantic Aviation Museum i byen Gander. 

Lufthavnen har haft stor historisk betydning både under 2. verdenskrig og senere. SAS brugte den til mellemlandinger efter 2. verdenskrig på vej mod New York, og det var bl.a. hertil, at flyene blev omdirigeret efter terrorangrebene 11. september 2001, så det amerikanske luftrum kunne tømmes. 

Når I står der, så forestil jer 6.500 passagerer og besætningsmedlemmer ankomme til den lille by. Den lokale gæstfrihed var heldigvis enorm. Den mærker I også på jeres rejse til Newfoundland.

Fra Fareweel Ferry tager i bilen med den lokale færge til Fogo Island. 

Fogo Island Inn 5*, Fogo Island  

I skal bo 3 nætter på det ultimative hotel på Newfoundland, Fogo Island Inn, der samtidig er meget mere end et hotel. Hotellet er skabt af lokale ildsjæle for at udvikle lokalsamfundet, som alt overskud går til. Det er en utrolig fortælling, som I nok skal høre mere til. 

Fogo Island Inn står helt ude på klipperne ved vandet. Glæd jer til rå natur og blid forkælelse i præcis det forhold, I har lyst til.

Der kan skrives bøger om Fogo Island Inn, for stedet er fuldstændigt unikt i arkitektur, beliggenhed, udsigt, service og kvalitet. Læg hertil historien om Fogo Island Inn som lokalt projekt. Derfor har I tre nætter her.

Har I oplevet at se hvaler fra sengen?

Ingen kan forudsige naturen med sikkerhed, men mange gæster har oplevet både flydende isbjerge og pukkelhvaler fra sengen på Fogo Island Inn. Dermed ikke sagt, at I skal ligge i sengen hele dagen og vente på synet. I skal så sandelig ud i den flotte natur til fods, på cykel, i kajak eller med båd. 

Xl Canada Newfoundland Fogo Island Inn Room Detail
Xl Canada Newfoundland Fogo Island Inn Landscapes
Xl Canada Newfoundland Fogo Island Inn Bonfire Evening

Naturen er så rå, ren, intens og sårbar på samme tid, at man kun kan elske det. Når I kommer hjem fra naturen, kan I nyde alle hotellets mange faciliteter, god mad og måske en tur i saunaen eller de opvarmede jacuzzis. Tjek også, om der er noget spændende på programmet i biografen.

Xl Canada Newfoundland Neddies Harbour Inn View Sunset

I siger farvel til Fogo Island og Fogo Island Inn, sejler tilbage til Newfoundland og kører mod Gros Morne National Park helt i vest. Det er en længere tur i forhold til de andre dage, så kom tidligt af sted, så der er tid til at stoppe for at nyde naturen undervejs. 

Pukkelhvalskelet og fish'n'chips

Stop evt. i byen Kings Point på vejen. Her kan I opleve et skelet fra en pukkelhval i King's Point Whale Pavilion. I har jo tidligere mødt pukkelhvalerne mere påklædte og heldigvis også mere i live på hvalsafarien. King’s Point er også et godt sted, hvis I skal have en god gang fish’n’chips at køre videre på.

Neddies Harbour Inn 3*, Gros Morne National Park

I skal nu bo 3 nætter på den charmerende kro Neddies Harbour Inn i den pittoreske lille by Norris Point. Byen ligger i UNESCO-beskyttede Gros Morne National Park, og kroen er anlagt lige ud til fjorden Bonne Bay. Udsigten er her formidabel. Her er en dejlig hjemlig stemning, og I kan slutte dagen med god mad i kroens restaurant.

De næste to dage har I til at udforske den smukke natur i den næsten 2.000 km2 store nationalpark Gros Morne. Kystvejen Route 430 inviterer til spektakulære udsigter og landskaber. 

Long Range Mountains og Gros Morne Table Lands

Landskabet er som skabt til vandreture og sejlture på fjordene.  De rå bjerge i Long Range Mountains rejser sig måske ikke til Alpehøjde, men de er ikke desto mindre meget spektakulære især, hvor de brydes af de dybe fjorde og søer. 

En times kørsel fra Neddies Harbour Inn ligger UNESCO-beskyttede Gros Morne Table Lands, hvor Newfoundland skifter karakter til en blanding af et månelandskab og en ørken.  

Xl Canada Newfoundland Western Brook Pond Gros Morne NP Overview

Dyreliv i Gros Morne National Park

På jeres vandreture kan I være heldige at møde nogle af de lokale på fire ben. Her er hjorte, elge og rensdyr og også sorte bjørne, ræve og sneharer.

Cruise til vandfald i Western Brook Pond

Dag 10 skal I på en flot sejltur på den 16 km lange sø Western Brook Pond, der skærer sig ind mellem de dramatiske bjerge, der sender vand ned i søen fra store vandfald. I vil føle, at I sejler på en dyb fjord. Turen starter med en 3 km lang gåtur gennem krat og tundralignende landskaber ned til båden.

Xl Canada Newfoundland Western Brook Pond Gros Morne NP Tour Boat Tourist

Det er ved at være tid til at sige farvel til Newfoundland. I har oplevet et unikt hjørne af Canadas formidable natur. 

I har bevæget jer fra St. John’s i øst til Gros Morne National Park i vest, og I kunne jo i princippet nu køre hele vejen tilbage til lufthavnen i St. John’s, men det er ikke vores anbefalede måde at bruge den dyrebare tid i Newfoundland på. 

Derfor arrangerer vi et indenrigsfly fra nærliggende Deer Lake til St. John’s, hvorfra turen går videre over Atlanten. 

Xl Canada Newfoundland Deer Lake Insectarium Blue Morpho Butterfly

Vandretur eller insekter?

Flyet fra Deer Lake går først sidst på dagen, så I kan nemt nå en sidste tur ud i Gros Morne National Park inden. Der er også en anden lille kuriøs mulighed, nemlig Newfoundland Insectarium i Deer Lake, hvor det kribler og krabler med insekter fra hele verden inkl. en sommerfuglehave, hvor I går blandt sommerfuglene.

I lander i Danmark dag 13.

Flere oplevelser i Canada?

Vil I gerne have flere oplevelser i Canada, før I rejser hjemad? Denne rejse til Newfoundland kan kombineres med mange oplevelser i det østlige Canada med masser af historie, spændende byer og flere natureventyr fra Algonquin National Park til Niagara Falls. 

Tal med jeres rejserådgiver. Alt kan skræddersys til jeres ønsker.

Xl Canada Ontario Niagara Horseshoe Falls Aerial View
Vandreture, hvalsafari og cruise i enestående natur

Det skal I opleve på jeres rejse

Fra de største højdepunkter til de små øjeblikke og autentiske oplevelser, der ofte gør mest indtryk. På jeres præmisser og væk fra mængderne. Det er eventyret med Nyhavn Rejser. En rejse der fortryller verden på ny og bringer jer helt ind i magien.

Håndplukket til jer

Her skal I bo på jeres rejse

Håndplukket med hjertet. Det er den følelse, I mærker, når I rejser med Nyhavn Rejser. Vores rejseeksperter har nøje udvalgt alle jeres hoteller ud fra beliggenhed, stil, stemning og den særlige faktor, der er med til at fuldende eventyret.

Din skræddersyede rejse

Vejledende priser

Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier.

Ring vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

 • Fly København-St. John's t/r
 • Indenrigsfly Deer Lake-St. John's
 • Lufthavnsafgifter
 • 12 dages billeje, SUV, all Inclusive fra St. John’s til Deer Lake
 • 2 nætter på Leaside Manor Suites & Apartments 3*, St. John’s. Suite, inkl. morgenmad 
 • Oplevelse: Cruise til lunder og pukkelhvaler
 • 3 nætter på Artisan Inn 3*, Trinity. Standard Room, inkl. morgenmad 
 • 3 nætter på Fogo Island Inn 5*, Fogo Island. Labrador Suites, inkl. helpension
 • 3 nætter på Neddies Harbour Inn 3*, Norris Point. Queen Room 
 • Oplevelse: Cruise til vandfald i Western Brook Pond
 • Entre til følgende historiske steder: Cape Spear Lighthouse, Castle Hill, Signal Hill, Ryan Premises, Terra Nova National Park og Gros Morne National Park
 • Kort, og guidebog til turen samt kørselsvejledning på engelsk
Pris per person ved 2 voksne
Kompromisløst eventyr på Newfoundland
RejseperiodeDobbeltEnkelt
23.05.24 ‑ 19.09.2454.000‑62.00091.000‑102.000
23.05.25 ‑ 07.07.2556.000‑65.00096.000‑107.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Ikke inkluderet

 • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
 • Envejslejegebyr på billeje fra St. John's til Deer Lake (afregnes lokalt)
 • eTA-registrering for indrejse til Canada
 • Måltider og andre ydelser, der ikke er nævnt under inkluderet

Bemærk

 • Denne rejse kan evt. kombineres med Det bedste af det østlige Canada
 • Mulighed for tilslutningsfly fra provinsen
Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Newfoundland

I Nyhavn Rejser skræddersyr vores rejserådgivere rejsen ud fra jeres ønsker til hoteller, antal dage, oplevelser m.m. Vil I f.eks. gerne fortsætte til flere oplevelser i det østlige Canada, kan det nemt lade sig gøre. Tal med jeres rejserådgiver om jeres drømmerejse til Newfoundland.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.