• Et hjørne i Old Montreal - den gamle bydel i Montreal, Canada
 • Notre-Dame Basilica i Montreal
 • Guidet gåtur i Montreal, Canada
 • En af de smalle stræder i den gamle bydel Old Montreal, Canada

Guidet gåtur i Montreal

De største attraktioner og gode tips til oplevelser i Montreal

Marché Bonsecours i Montreal
Læs mere

I Canadas mest pulserende storby, Montreal, står de franske aner stærkt trods mange års engelsk dominans. På en spændende gåtur i historie og kultur oplever I de største attraktioner og får gode tips til flere oplevelser på egen hånd.

Montreals skyline, CanadaVerdens historiske tidslinje set fra Europa starter ofte med en opdagelsesrejsende eller kolonimagt på udkig efter nye landvindinger. Set på den tidslinje skal vi tilbage til 1535, hvor franskmændene søgte en passage til Asien fra det østlige Canada. 

Størrelsen af St. Lawrence River gav anledning til tanken om, at man måtte kunne krydse kontinentet her. Det kunne man ikke. Men man kunne senere anlægge en havneby ca. 1.600 km fra havet, Ville-Marie, der i dag er Montreal. 

Guidet gåtur i Montreal, CanadaGåtur i Montreal med fantastiske fortællinger

At historien så går adskillige tusinde år længere tilbage med de oprindelige indianske folk er en ganske anden og ikke mindre vigtig sag. Og det er endnu et eksempel på alt det, I kan forvente at høre om fra jeres guide i løbet af en 3 timers gåtur i Montreal. 

Et hjørne i Old Montreal - den gamle bydel i Montreal, CanadaEn fusion af engelsk, fransk og det moderne Canada

Montreal er i dag en topmoderne storby, men også med masser af fransk charme i små brostensbelagte stræder og ikke mindst i en overflod af cafeer og restauranter med fortrinlig mad. 

Langt de fleste taler fransk derhjemme, og en af årsagerne til den stærke franske arv er religionen. Som Mark Twain sagde tilbage i 1888: ”Aldrig før har jeg været i en by, hvor man ikke kan kaste en sten uden at slå et kirkevindue i stykker”. Det vil I høre meget mere om, og I vil også komme ind i kirken over dem alle.

Notre-Dame Basilica i MontrealNotre Dame Basilica og St. Paul Street

Gåturen i Montreal starter lige rundt om hjørnet fra det skønne William Gray Hotel. Det ligger super for oplevelser i det historiske centrum, der tidligere var et finanscentrum med store rigdomme. I dag er området præget af butikker, cafeer og gallerier, som I kan udforske på egen hånd senere. Få et par tips med fra guiden. 

I oplever bl.a. St. Paul Street, der er Montreals første brolagte gade, det maleriske Place Jacques Cartier og Notre Dame Basilica, som bare skal ses på rejser til Montreal. Entre til kirken er inkluderet. Glæd jer til en spændende tur i både historie og nutid.

David Rosborg Larsen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.