• Old Montréal - den gamle bydel i Montréal, Canada
 • Niagara Falls er et af verdens naturlige vidundere
 • Hvalsafari på St. Lawrence River hvor hvalerne ikke er noget særsyn i sommermånederne
 • Toronto set fra Centre Island

Det bedste af det østlige Canada

På rejse i Canadas historie og mangfoldighed, 15 dage fra 36.000 kr.

Glæd jer til:

Enestående byer: Toronto, Ottawa, Montréal og Quebéc City

Masser af medrivende historie og kultur

Uendelige skove, Niagara Falls og havets hvaler

På cykel i mangfoldigheden og byvandringer med bedste guider

Hoteller med unik stemning og beliggenhed

Læs mere

Oplev Canada, hvor historien blev skabt og kulturelle smeltedigler former fremtiden. Udforsk vidt forskellige storbyer. Nyd naturen i Algonquin Provincial Park og på hvalsafari i St. Lawrence Bay. Og glæd jer til at bo på storbyernes håndplukkede oaser.

Dette er rejsen til Canada til jer, der allerede har set det vestlige Canadas storslåede bjergscenerier eller jer, som stadig elsker naturoplevelser, men som også vil helt tæt på den lokale kultur og historie. 

Historie og kultur i Ottawa, Montréal og Quebéc City

Jeres Canada rejse starter i engelske Ontario og slutter i franske Quebéc. Heri ligger ikke bare en forskel i de lokale sprog, men i hele kulturen, historien og stemningen i de to regioner. Da denne del af Canada samtidig er hjem for alverdens folkeslag, kan I se frem til den vildeste mangfoldighed.

I oplever Toronto på cykel og på guidede gåture i Montréal og Quebéc City. Vi har mødt guiderne og gået og cyklet med dem, så vi tør godt love unikke oplevelser. Vi inkluderer også entre til CN Tower i Toronto. 

Naturoplevelser fra vandfald til hvaler

Det østlige Canada er også vidunderlig natur, der skifter stemning året igennem. I skal opleve elgenes og bævernes (og lidt ulvenes!) Algonquin Provincial Park, hvor I bor i en skøn hytte lige ud til en idyllisk sø. I har egen kano!

Også kæmpe Niagara Falls skal I opleve inkl. sejltur til faldene og vinsmagning bagefter. Og I kan glæde jer til at møde havets kæmper på hvalsafari i speedbåd. 

Håndplukkede hoteller med unik stemning

I alle byerne har vi udvalgt hoteller, som vi selv er faldet for med et brag, når vi har været på rejser til Canada. Det er oaser i storbyen fyldt med historie og stemning – og ikke mindst med perfekt beliggenhed for jeres oplevelser. 

Kør selv-ferie i Canada – og en smule tog! 

I har bil med alle nødvendige forsikringer mellem Toronto og Ottawa, mens vi reserverer plads i toget mellem Ottawa og Montréal og siden mellem Montréal og Quebéc City, begge strækninger på business class. Læn jer tilbage og nyd udsigten!

Det skal I opleve

Program

Dag 1
I rejser til Canada

Toronto set fra Centre IslandI rejser til Canada, hvor I lander i Toronto i Ontario. Vi sørger for at I bliver hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel. I har typisk god tid samme dag til at ryste pelsen oven på flyturen og se jer lidt omkring. I er klar til jeres eventyr i det østlige Canada.

Lobby og check-in på Le Germain Hotel Toronto Mercer, CanadaLe Germain hotel Toronto Mercer 4*, Toronto

Allerede når I tjekker ind på jeres hotel i Toronto, kan I mærke, at denne rejse til Canada hæver sig over det almindelige. I skal bo 4 nætter på Le Germain Hotel Toronto Mercer, der er en stilfuld oase i hjertet af Toronto tæt på de store attraktioner, restauranter og shopping. 

Metroen ligger også i gåafstand, når I skal rundt i byen.

Dag 2
Toronto på to hjul og egen hånd

Oplev Toronto på cykel - her farverige Kensington MarketToronto er New York på canadisk. Ud til Lake Ontario rejser en skyline i stål og glas rejser sig mod himlen omkring det store CN Tower, og samtidig er byen en multikulturel smeltedigel, hvor de forskellige bydele har hver deres charme og særpræg. Nyd f.eks. en pizza i Little Italy, dim sum i Chinatown og tzatziki i Greektown.

Oplev farverige Kensington Market i Toronto, CanadaOplev Toronto på cykel

I får et godt indtryk af byen på en guidet cykeltur til de mest spændende steder som Chinatown, irske Cabbagetown og farvestrålende Kensington Market. Senere er der tid til at udforske mere af byen på egen hånd. 

Victor Restaurant, Bar and Café på Le Germain Hotel Toronto Mercer, CanadaOm aftenen kan I passende slappe af med en god middag på Le Germain Toronto Mercer. Victor Restaurant Bar er en af byens bedre, så husk at bestille bord.

Dag 3
Vin og vandfald ved Niagara Falls

Niagara Falls i CanadaRejser til det østlige Canada forbindes ofte med de fantastiske byer fyldt med historie, kultur og mangfoldighed. I kommer til at opleve hele perlerækken på jeres rejse. Men det østlige Canada kan også være med, når det gælder spektakulær natur.

Vinmark i Niagara PeninsulaNiagara Falls, frokost og ice wine

I skal på en spændende heldagstur til Niagara Falls, der er et af verdens mest imponerende vandfald. Men I skal meget mere end Niagara Falls. I får en dejlig frokost med udsigt til sceneriet, og bagefter venter vinsmagning ved Niagara on the Lakes. Området er kendte for skønne ice wines.

Dag 4
Toronto i himlen og under jorden

Fra CN Tower er der udsyn over hele Toronto. Denne dag i Toronto kan byde på oplevelser i alle retninger. Først og fremmest opad. 

Til tops i CN Tower

Vi inkluderer entré til byens vartegn, CN Tower. Tårnet er 553 meter højt og var i en årrække den højeste bygning i verden. I må "nøjes med" at komme op i 346 meter, hvor udsigtsdækket er. Har I mod på det, kan I på etagen nedenunder gå ud på et glasgulv og nyde lige dele udsigt og sus i maven. 

Tag på cruise på Ontario Lake, Toronto

Under jorden i PATH

Resten af dagen kan I udforske Toronto, og jeres rejserådgiver er klar med masser af tips. Tag f.eks. båden ud til Toronto Islands og nyd storbyen på afstand. Eller gå under jorden i PATH i Toronto Downtown. Det er et underjordisk gangsystem på 28 km (!) med shopping og underholdning. 

PATH har sine rødder tilbage i år 1900, hvor T. Eaton Co. forbandt deres butik i 178 Yonge St. med et anneks via en tunnel. Siden kom flere og flere tunneler til, og gangsystemet er i dag et betydningsfuldt transportsystem med flere undergrundsstationer som en integreret del.

Dag 5
Mod Algonquin Provincial Park

Morgendis ved søen i Algonquin Provincial Park, CanadaJeres rejse til det østlige Canada går nu fra storbyliv i Toronto mod fredfyldt natur i Algonquin Provincial Park. 

Smukke stop på vejen

Lad evt. vejen gå et lille smut ind om Arrowhead Provincial Park, som ligger 2½ timer fra Toronto, og Oxtongue River-Ragged Falls Provincial Park, der kommer en halv times tid senere. Her får I en forsmag på den smukke natur, det østlige Canada kan byde på. 

Tager I madpakke med, kan I gå ad fine vandrestier og spise ved vandfald. Den direkte vej til Algonquin er små 3½ time. 

Smuk udsigt til canadisk natur fra Killarney Lodge i Algonquin Park, Ontario. Fotograf Christopher DewKillarney Lodge,3*, Algonquin Provincial Park

I skal bo 2 nætter på Killarney Lodge i Algonquin Provincial Park. Lodgen ligger på en halvø lige ud til bredden af Lake of Two Rivers, og I bor i en skøn træhytte. Lumberjack-stemning, når den er bedst. I er i vildmarken med egen kano!

Dag 6
Algonquin Provincial Park

Mød en elg under ferien på Killarney Lodge i Canada. Fotograf Christopher DewDagen er sat af til at nyde Algonquin Provincial Park. Algonquin var den første Provincial Park i Canada, og det er i dag en af de største med endeløs fred og idyl. Start med at lægge vejen omkring Visitor Centre, der er super informativt. 

7.500 km2 storslået canadisk natur  

Det meste af Algonquin Provincial Park er dækket af skovklædte klipper, hvor ahorntræernes farvespil især om efteråret er legendarisk. Rundt i Algonquin Provincial Park er strøet 1.000 søer, og vandresko og kanoer er da også den eneste vej ind i parkens indre. 

Angonquin Provincial Park har mange elge, som I også kan møde, når I kører ad Highway 60. De ses tit i vejkanten, for vinterens salt er en lækkerbisken for de prægtige dyr.

Dag 7
Mod Ottawa

Parliament House i Ottawa, CanadaJeres rejse til Canada bevæger sig nu endnu længere mod øst. Helt præcist til dejlige Ottawa, hovedstaden i Canada. Turen tager lige over 3 timer uden stop, men den går gennem smuk natur med skove, søer og floder, så der er god mulighed for at strække benene undervejs.

Lounge ved Restaurant Norca på Le Germain Hotel Ottawa i CanadaAndaz Ottawa ByWard Market 4*, Ottawa 

Der er en verden til forskel fra jeres træhytte i Algonquin Provincial Park til jeres hotel i Ottawa, Le Germain Hotel Ottawa.I skifter fra det rustikke ude i naturen til det moderne og strømlinede i hjertet af Ottawa de næste 2 nætter. I bor i gåafstand til de store attraktioner som Byward Market, Rideau-kanalen, parlamentet og byens liv med butikker, restauranter og barer.

I afleverer bilen i centrum af Ottawa. Enten på vej til hotellet eller efter, at I har været forbi med bagagen, som det nu passer jer bedst.

Dag 8
På opdagelse i Ottawa

Rideau-kanalen i Ottawa, CanadaOttawa emmer af historie fra det oprindelige indianske folk over franske pelsjægere, engelske kolonister og meget mere. Her er så meget at se, at det er en rigtig god idé lige at få lidt hjælp til overblikket og ekstra viden om alt det, I ser. Vi har fundet den bedste guide til jobbet! 

Vagtskifte ved parlamentsbygningen i Ottawa, CanadaPrivat gåtur med guide i Ottawa

I går rundt sammen nogle timer og kommer til de største attraktioner. Da I kun er jer og guiden, kan I styre tempoet og komme med særlige ønsker. Glæd jer bl.a. til at opleve Rideau-kanalen og stemningen i byens parker. 

Ottawa er en livlig storbyPå egen hånd i Canadas hovedstad, Ottawa

Resten af dagen er på egen hånd. Shopping. God mad. Hygge. Ottawa kan det hele.  

Ottawa har været Canadas hovedstad og regeringsby siden 1857. I mærker, at I nu er tæt på den franske del af Canada, for næsten alle skilte er på både engelsk og fransk. Selv om Ottawa ligger engelsksprogede Ontario, skal I bare et kort smut over på den anden side af Ottawa River, før I står i fransktalende Québec.

Dag 9
Med tog til Montréal

Sid i Business Class med Via Rail fra storby til storby i CanadaI kunne i princippet være fortsat i bil mod Montréal nu, men hvorfor, når I kan læne jer tilbage i et komfortabelt togsæde og lade jer transportere i ro og mag. Udsigten byder på skov og landsbrugsland, og der er tid til at læse en bog eller tjekke nyheder hjemmefra via togets Wi-Fi, som er inkluderet. Turen, som foregår på business class, tager godt to timer.  

Marina i Montréal, Canada

Parlez-vous français?

Togturen bringer jer ikke bare fra by til by. I kommer også endegyldigt fra det engelske Canada til det franske, Quebéc. Rigtigt mange taler dog begge sprog, så I skal nok klare jer, hvis I ikke er stærke i det franske.  

Den skønne oase Perché på toppen af William Gray Hotel i Montreal, Canada

Hotel William Gray 4*, Montréal

I skal bo 2 nætter lige i hjertet af Montréal, hvor stilfulde Hotel William Gray er indrettet i to historiske lagerhuse i en stille sidegade. Glæd jer til at nyde en drink på tagterrassen med vidunderlig udsigt over Place Jacques Cartier og den gamle bydel.

Dag 10
På opdagelse i Montréal

Montréal, CanadaMontréal er nok Canadas mest pulserende storby, men her er også masser af fransk charme med brostensbelagte stræder og en overflod af cafeer og restauranter med fortrinlig mad. 

Notre Dame Basilica, Montréal, CanadaGuidet gåtur i Montréal

I skal på en spændende gåtur med guide, hvor I oplever de største attraktioner og får gode tips til flere oplevelser på egen hånd. Turen tager cirka 3 timer, og I får en masse interessante fortællinger med på vejen.

Notre-Dame Basilica i MontrealI oplever bl.a. St. Paul Street, der er Montréals første brolagte gade, maleriske Place Jacques Cartier og den imponerende katedral Notre Dame Basilica.

Dag 11
Med tog til dejlige Quebéc City

Quebec City er en af de ældste europæiske bosættelser i NordamerikaNu bliver jeres rejse til det østlige Canada for alvor fransk. Næste stop er nemlig Quebéc City – eller Ville de Québec, som det rettelig hedder på disse kanter. 

St. Lawrence River nær Québec, CanadaBusiness class på toget

I hopper igen om bord på toget, i business class, så frokost og drikkevarer er inkluderet.

Turen tager 3½ primært gennem landbrugsland. I krydser St. Lawrence-floden to gange og også Richelieu-floden. Ofte vil I kunne læne jer tilbage i sædet og slappe af, mens I ser ud på bilerne og dem, der må køre selv. Nyd det. 

Auberge Saint Antoine set udefra i Quebec City, CanadaAuberge Saint-Antoine 4*, Quebéc City

Jeres hotel i Quebéc City er en eminent finale på jeres rejse til Canada. I skal bo 3 nætter på Auberge Saint-Antoine, der er medlem af Relais & Châteaux. Glæd jer til den vidunderlige stemning. Hotellet ligger lige uden for den gamle bymur få skridt fra kabelbanen op til den historiske bydel.

Dag 12
På opdagelse i Quebéc City

Gå med ad de brostenbelagte gader i Vieux Québec på en guidet byrundtur.Quebéc City emmer af historie og stemning. Det er den eneste by i hele Nordamerika, hvor fæstningen med bymur stadig er intakt hele vejen rundt, og I vil opdage, at det absolut ikke er det eneste, der er unikt ved denne dejlige by.

Et besøg i Vieux Québec er en tidsrejse til 1600-tallets franske koloniverden sammen.Quebéc City er en af de ældste europæiske bosættelser i Nordamerika. Her er betagende arkitektur, masser af charme og finurlige kunsthåndværksteder. Den gamle bydel er udråbt som verdenskulturarv af UNESCO.

Quebéc City, Canada

Guidet gåtur i Quebéc City

I skal med en engageret guide rundt i den gamle bydel, Vieux Québec. Glæd jer til at gå på opdagelse i en spændende og dramatisk historie og til at få en forsmag på byens butikker, caféer, monumenter og parker. 

Turen tager to timer, hvorefter I kan udforske Vieux Québec på egen hånd. Der er så meget at se og nyde.

Dag 13
Hvalsafari i St. Lawrence-bugten

Oplev de store pukkelhvaler på hvalsafariOplevelserne er virkeligt mangfoldige på rejser til det østlige Canada. Den ene dag moderne storbyer, den næste kolonitidens historie og så fascinerende natur. Dagens tema er naturens. 

 I en motoriseret gummibåd med fast bund er der gode muligheder for at komme helt tæt på hvalerne.Safari i hvalernes kongerige

Om sommeren tiltrækker St. Lawrence-bugtens småfisk, kril og plankton et utal af hvaler. Hele 13 forskellige arter! Derfor arrangerer vi denne dag en hvalsafari, så I har chancen for en af de mest forunderlige naturoplevelser, man kan få. 

Typisk for det østlige Canada, sniger der sig dog også en masse kultur og historie ind, for I kommer til de områder, hvor de første franske nybyggere slog lejr

Restauranten Chez Muffy i Auberge Saint Antoine i Quebec City, CanadaTilbage på Auberge Saint-Antoine kan vi anbefale at slutte jeres rejse til Canada af med en middag på hotellets restaurant Chez Muffy, der serverer fransk-canadisk gastronomi i særklasse.

Dag 14-15
Hjem fra rejse til Canada

Québec i Canada er ærkefransk, rig på både kultur og historie og er på UNESCO's liste over verdens kulturarvDagen er kommet, hvor jeres rejse til Canada desværre er slut. Med mindre I vælger at forlænge f.eks. med flere oplevelser i USA, hvor New Englands idyl frister på den anden side af grænsen. 

I flyver fra Quebéc City til Toronto, hvorfra turen går hjemad mod Danmark, hvor I lander dag 15 hjemlig tid.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

Det bedste af det østlige Canada, 16 dage
RejseperiodeDobbeltEnkelt
07.05.21 - 13.06.2135.000-41.00055.000-60.000
14.06.21 - 25.09.2138.000-44.00059.000-65.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Steen Grosen Andersen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

Ikke inkluderet

 • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
 • Måltider, udflugter og andre ydelser, der ikke er nævnt under inkluderet
 • Evt. enkelvejsgebyr på billejen
 • Benzin
 • Gebyr for eTA registrering for indrejse til Canada

Bemærk

 • Mulighed for afrejse fra provinsen 
 • Anbefalet rejseperiode fra maj til oktober
 • Afrejse fra Danmark dagligt