• Hængebro i Monteverde Cloud Forest, Costa Rica
 • Costa Rica er kendt for sine farverige frøer
 • Røg fra vulkanen Arenal på Costa Rica
 • Egern abe i Manuel Antonio National Park, Costa Rica
 • Stranden ved Parador Resort & Spa i Manuel Antonio, Costa Rica

Costa Ricas naturvidundere

Regnskove, vulkaner og paradisstrande, 13 dages kør selv-ferie fra 24.500 kr.

Glæd dig til

Enestående dyre- og fugleliv

Tortuguero, Arenal, Monteverde og Manuel Antonio

Paradisstrande, varme kilder og skønne pools

Billeje med GPS og gode veje

Udvalgte 3-4* hoteller med bedste beliggenhed

Læs mere

Oplev Costa Ricas højdepunkter på en rejse, hvor I kører selv. Regnskovenes dyreliv, majestætiske vulkaner og vidunderlige strande danner rammerne for et natureventyr, hvor Nyhavn Rejser håndplukker alle hoteller til jer. 

Dette er rejsen til Costa Rica for jer, der vil have de største naturoplevelser og køre selv, så I kan opleve i jeres eget tempo. Afstandene er korte, og med hensyn til infrastruktur i øvrigt, er det ikke uden grund, at Costa Rica kaldes Mellemamerikas Schweitz. Alt fungerer, og I har GPS i bilen. 

TORTUGUERO, ARENAL, MONTEVERDE OG MANUEL ANTONIO

I skal opleve nogle af de mest enestående nationalparker i Costa Rica, der takket være mange års fremsynethed i naturbevarelsen kan fremvise unik natur.  

I starter med at sejle til en lodge ved Tortuguero National Park og får her det først vilde indtryk af livet i en tæt regnskov. Her sitrer af liv. Fugle, pattedyr, padder, krybdyr, insekter … det hele i en overflod af variationer. Alle sanser er på overarbejde for at få så mange indtryk som muligt med hjem. 

Senere oplever I den majestætiske vulkan Arenal og den smukke natur her. I vandrer i trætoppene i Monteverdes tågeregnskov og udforsker også Manuel Antonios regnskov og paradisstrande. 

AKTIVITETER EFTER JERES ØNSKER

Vi inkluderer hjemmefra Sky Walk og Sky Tram i Monteverde. Det er et must på rejser til Costa Rica. Også i Tortuguero er inkluderet udflugter, som lodgen arrangerer – bådtur og vandretur i regnskoven. Ellers lader vi det være op til jer, hvad der skal ske. Nogle er til stille junglestier. Andre er til at ræse gennem vildnisset i en zip-line. I skal selvfølgelig nok få alle tænkelige råd fra jeres rejserådgiver. 

UDVALGTE HOTELLER MED BEDSTE BELIGGENHED

Nyhavn Rejser udvælger gode 3-4* hoteller til jeres rejse til Costa Rica, så I bor tæt på oplevelserne og ofte med enestående udsigter fra hotellet. Tal med jeres rejserådgiver om særlige ønsker til komfort. Rejsen kan foretages hele året. Sommer er dog mere regnfuld, til gengæld er det sæson for skildpadder.

FORLÆNG EVT. MED RICON DE LA VIEJA

Rejsen skræddersys til jeres ønsker. Og skulle et af de ønsker være at forlænge med et par dage, så l kan lægge vejen forbi mere rå vulkansk natur i Ricon de La Vieja, kan det nemt passes ind. I vil i givet fald opleve en kæmpe vulkan med 9 kratere og 32 floder ned ad siderne, vandfald og at bade i varme kilder.

Program

Dag 1
I rejser til Costa Rica

Den smukke lobby på Hotel Presidente i San José, Costa RicaI rejser til Costa Rica, hvor I ankommer samme dag. I bliver budt velkommen af Nyhavn Rejsers lokale samarbejdspartner, som har en mappe med rejsepapirer til jer. 

Her kan I se detaljeret beskrivelse af turens oplevelser og information om f.eks. kontaktnumre, hvis I får brug for hjælp under jeres rejse til Costa Rica. Selv om I kører selv på en stor del af turen, er I aldrig overladt til jer selv. 

I første omgang kører I dog ikke selv. Vores samarbejdspartner kører jeg nemlig til hotellet i San José. 

HOTEL PRESIDENTE 3+*, SAN JOSÉ

I skal bo en enkelt nat på hyggelige Hotel Presidente centralt i Costa Ricas hovedstad San José. Vi anbefaler en tur i fitness centret. Ikke nødvendigvis for at træne, men fordi her er en fantastisk udsigt over byen.

Dag 2
Langs vulkanerne til Tortuguero National Park

Costa Rica er kendt for sine farverige frøerNu starter jeres Costa Rica rejse for alvor. Tidligt om morgenen går turen mod Tortuguero National Park. På vejen kører I gennem tæt tågeregnskov med udsigt til vulkaner og vandfald i Braulio Carrillo National Park. 

Senere fortæller den højere temperatur og fugtighed, at I er kommet ned i højderne og nærmer jer den caribiske kyst. I får morgenmad på vejen, før I kører gennem bananplantager og landsbyer til en lille havn. Den del af turen tager ca. 3 timer.

Tag på udflugt i kano fra Pachira Lodge i Costa RicaFØRSTE MØDE MED TORTUEGO NATIONAL PARK

I sejler herfra ad kanaler i det kæmpe vådområde mod Tortuego National Park. Sumpens skov rejser sig omkring jer, og I møder de første repræsentanter for Tortuegos fantastiske fugleliv. Måske ser en alligator efter jer inde fra bredden, mens en Jesus-øgle pisker hen over vandet for at komme væk. Målet er jeres lodge for de næste 2 nætter, Pachira Lodge 3*.

Poolen på Pachira Lodge i Costa RicaPACHIRA LODGE 3*, TORTUGUERO NATIONAL PARK

Pachira Lodge er den perfekt base for at opleve fugle- og dyrelivet i Costa Ricas kæmpe vådområde Tortuguero National Park. I er kun 5 minutter fra indgangen til nationalparken tæt på regnskov og strand. 

I har jeres egen hytte i pagt med naturen. Brøleaberne sørger for, at I ikke sover over jer, og I går i seng til fuglenes koncert. 

NGO’ER OG FARVERIGE HUSE

Ved ankomsten får I en kort orientering om nationalparken og hører bl.a. om de mange NGO’ers arbejde for at bevare naturen og beskytte skildpadderne. I besøger den lokale landsby for at høre om livet her og ikke mindst nyde de farverige huse. 

Dag 3
På opdagelse i Tortuguero National Park

Tortuguero National Park er nok den af Costa Ricas mange nationalparker, der råder over den største mangfoldighed. Berømt for sine havskildpadder, der lægger æg i den våde tid, men så meget mere end det. 

Her er flere end 400 arter træer og flere end 2.000 andre planter. Hertil kommer pattedyr, der spænder fra søkøer og jaguar til tapir samt krybdyr og padder fra alligatorer til nogle af Costa Ricas fascinerende og både gennemsigtige og farverige frøarter. Der er flere end 400 fuglearter i alle størrelser og farver. 

Tag på udflugt i kano fra Pachira Lodge i Costa Rica

Morgentur på kanalerne i Tortuguero National Park

Dagens aktiviteter er som regel tidligt om morgenen og igen ud på eftermiddagen af hensyn til temperaturen og naturens egen rytme. 

I starter f.eks. med en morgensejltur på kanalerne. Skoven er ved at vågne, og I glider af sted, mens øjnene stirrer ind i vildnisset. I bevæger jer længere og længere ind i det store virvar af kanaler, hvor mange er anlagt til at fragte tømmer. Det var den gang. Nu er hele området beskyttet.

Kapuchinerabe ved Pachira Lodge i Costa RicaLydene fra skoven fortæller, at her er et fantastisk fugle- og dyreliv, men hvor meget kommer frem og viser sig? Det er en del af spændingen. Er der en alligator i dag? En søko? En flok edderkoppeaber? Et dovendyr? Eller … Jeres guide er ekspert i at se dyrene, længe før alle andre, så lyt og vær klar. 

Ud på eftermiddagen er det muligt at tage på guidet gåtur, og hvis I ønsker det kan I tilkøbe nataktiviteter og se den forunderlige natur i nyt lys. Livet i regnskoven skifter døgnet rundt. 

Dag 4
Til Arenal-vulkanen

Slider skildpadde, Tortuguero National Park i Costa RicaEfter morgenmaden går jeres eventyr videre mod et af de største ikoner for rejser til Costa Rica, Arenal-vulkanen. I sejler en sidste gang gennem de fascinerende kanaler i Tortuguero National Park og kører så til byen Guapiles med frokost på vejen. 

I Guapiles venter en firhjulstrækker på jer. I siger farvel til jeres guide og kører selv videre mod Areanal. Costa Rica har glimrende veje, og I har en GPS til at vise vej. Den går gennem bjergrige områder og landbrugsland med bl.a. ananas, appelsiner og sukkerør. 

Med mindre vejret ikke er med jer, er I ud på dagen ikke i tvivl om, hvilken vej I skal. Den store Arenal-vulkan står med sin perfekte kegleform som et gigantisk pejlemærke og kalder på jeres opmærksomhed.

Hotel Arenal Springs i Costa Rica med Arenal-vulkanen i baggrundenArenal Springs Resort & Spa 3+*, Arenal

De næste 3 nætter skal I bo på Arenal Springs Resort & Spa, der ligger med smuk udsigt mod Arenal fra alle værelser. Der findes billigere hoteller i området, men I får så meget ekstra for pengene her. Bl.a. et skønt poolområde med 3 pools og en serie termiske bade fra naturlige kilder. 

Det er et hotel, hvor I vil nyde bare at være og slappe af. Og så er der kun 20 minutters kørsel til vulkanen.

Dag 5-6
Udforsk naturen ved Arenal

Oplev den smukke vulkan Arenal Costa RicaOver 1.600 m høje Arenal er Costa Ricas mest berømte vulkan. Første udbrud var i 1968, og den dag i dag stiger dampen jævnligt fra jordens glødende indre stadig op fra vulkanen. Heldigvis, for det øjeblik, der lukkes af for trykket, kommer risikoen for nye, kæmpe udbrud langsomt tilbage. 

Hvad skal I lave ved Areanal?

Vi planlægger som udgangspunkt ikke aktiviteter hjemmefra, da jeres dagsform skal have lov til at bestemme. Vi kan dog hjælpe med alle typer aktiviteter. 

Se - og ikke mindst hør - brøleaber på rejser til Costa Rica

I kan tage på rafting på Balsa River eller ud på mere rolige ture i kajak. Der er også mulighed for fugleture på udkig efter områdets flere end 300 fuglearter, besøg i et lokalt naturprojekt og for at komme ud i den smukke natur på mountainbike. Eller måske en god vandretur - de findes både som dagsture og natture.

Vandfald i poolen på Hotel Arenal Springs i Costa Rica Er I mere til det rå og vilde? Så svæv gennem skoven i en zip-line, indtag lodrette kløfter med rapelling ned gennem vandfald eller drøn af sted på en ATV (firhjulet motorcykel). Uanset, hvad I vælger, kan vi kun sige: God fornøjelse. I har to dage, så der er også god tid til at slappe af mellem aktiviteterne ved Arenal.

Dag 7
Til Monteverdes tågeregnskov

Oplev de smukke tukaner ved Arenal vulkanen i Costa RicaNu går jeres rejse i Costa Rica mod en ganske anderledes natur. Fra den dampende vulkan til Monteverdes dampende regnskov. 

I kører af sted om morgenen og giv jer endelig god tid til at nyde de smukke naturscenerier i starten langs Arenal-søen. Herfra går det opad gennem Tilarán-bjergene, før I kører ad jord- og grusveje det sidste stykke til jeres hotel i Monteverde. 

Nyd den dejlige stemning på Hotel Belmar i Monteverde, Costa RicaHotel Belmar 3*, Monteverde

I skal bo to nætter på det charmerende Hotel Belmar i Monteverde. Hotellet ligger i fuldstændig harmoni med naturen omgivet af regnskov og højt på en bakketop, så I samtidig kan nyde fantastiske udsigter. Det er et familieejet hotel med en meget personlig stemning. Efter udflugter i regnskoven kan I slappe af i hotellet jacuzzi og spa.

Dag 8
I himlen i Monteverdes tågeregnskov

Monteverde Sky Walk i Costa RicaMonteverdes tågeregnskov er en fantastisk oplevelse. I vil føle jer indhyllet i fabelagtig natur. Det kølige klima kombineret med en høj luftfugtighed får skoven til at dampe. Det udnytter et utal af planter til at bosætte sig på regnskovens kæmpe træer uden selv at slå rod i jorden. I stedet suger de fugt fra luften. Resultatet er et ufatteligt tæt vildnis, som huser et rigt fugle- og dyreliv. 

Vandfald i regnskoven i Se ned i Monteverde NatioVandfald i regnskoven i Monteverde National Park i Costa Rica nal Park i Costa Rica Sky Walk og Sky Tram i Monteverde

I skal på turen over alle ture i Monteverdes tågeregnskov.  Mange steder i verden tilbydes nu om dage større eller mindre gåture i trætoppene. Alle er kopier af den originale, I skal prøve nu. Sky Walk i Monteverde. I skal gå ad hængebroer med regnskoven under jer og utrolige udsigter foran jer. 

Efter gåturen er det på ingen måde slut. I går ombord i en svævebane, der bringer jer endnu højere op over træerne og op i terrænet til en udsigtsplatform. Så smukt. Turene er med guide, der forklarer om alt, hvad I ser på vejen. Og det er en hel del! 

Oplev at svære i zip-line gennem Monteverde National Park i Costa Rica Hvis I ønsker det, kan I hjemmefra tilkøbe en tur i zip-line ad 10 liner gennem tågeregnskoven. Der kommer fart på!

Dag 9
Fra Monteverde til Manuel Antonio National Park

En iguana i bladene på Manuel Antionio National Park, Costa RicaHvad kunne I tænke jer, at jeres rejse til Costa Rica nu skal indeholde? Mere regnskov med enestående dyreliv? En guddommelig strand? Gode restauranter? Måske lidt shopping på lokale markeder? 

Hvorfor ikke alt sammen på én gang og mere til? I skal til den mindste af Costa Ricas nationalparker, Manuel Antonio på Stillehavskysten. Lad jer dog ikke snyde af størrelsen. Mange betragter Manuel Antonio som en af de største oplevelser i Costa Rica.  

Espadilla strand i manuel Antonio National Park, Costa RicaI kører ad smukke bjergveje til Stillehavskysten. Turen tager ca. 4 timer, så I har rigeligt med tid. På den anden side. I ankommer til en af verdens smukkeste strande, så måske skal I bare komme af sted og få den dukkert! 

I kan samtidig tænke over, at I nu i løbet af jeres ferie i Costa Rica har kørt selv på tværs af en kontinent. Fra det Caribiske hav med Tortuguero National Park til Stillehavet med Manuel Antonio National Park. 

Pool, palmer og udsigt på Parador Resort & Spa i Manuel Antonio, Costa RicaParador Resort 4*, Manuel Antonio

I skal bo tre nætter på det prisbelønnede resort Parador Resort i Manuel Antonio. Hotellet ligger på et bakkedrag med fantastisk udsigt over regnskoven og Stillehavet. Tæt på hotellet er nogle af verdens smukkeste strande og naturoplevelser i Manuel Antonio National Park. 

Dag 10-11
Pools, strande og regnskov

Manuel Antonio i Costa Rica byder på en perlerække af strandeDe næste to dage går med afslapning og aktive naturoplevelser i netop den balance, I har lyst til. Afslapning handler om bl.a. skønne pools, vidunderlige strande, spa og god mad. Naturoplevelserne handler om nye eventyr i regnskoven. 

Manuel Antonio National Park

Mauel Antonio byder på et rigt dyreliv med dovendyr, næsebjørne, leguaner og utallige abearter fra bedårende egernaber til larmende brøleaber. Her er 270 fuglearter i alle størrelser og farver fra papegøjer over tukaner til rovfugle. 

Regnskov, dovendyr, aber, tukaner, vandfald … Er det nu bare been there done that i Costa Rica?? I har jo været i Tortuguero og Monteverde. Nej. Meget stort nej. To ture bliver aldrig ens. Selv ikke to ture samme sted. Og hvornår får I chancen igen? 

Egern abe i Manuel Antonio National Park, Costa RicaAktiviteter i Manuel Antonio

I kan vandre, cykle, zipline og meget mere. Og på grund af Manuel Antonios størrelse og beliggenhed kan I krydre med landsby- og markedsbesøg, fisketure, sejltur i mangroven og på katamaran på havet, rideture, vandreture i trækronerne og meget mere. 

Vaskebjørn i Manuel Antonio National Park i Costa RicaHer er egentlige adventureparker og fredelige junglestier – noget for enhver. Og så er her strandene fra Playa Biezanz med god snorkling tæt på hotellet og de andre som Playa Manuel Antonio og Playa Espadillas, der både uden for og inden for nationalparken. Nyd det.

Dag 12-13
Hjem fra rejse til Costa Rica

Oplev det forunderlige dyreliv i Tortuguero National Park - grøn øgleDet er tid at sige farvel til Costa Ricas naturvidundere. I kører ca. 4 timer til San José, hvor I afleverer bilen i lufthavnen om eftermiddagen. I lander i Danmark dag 13. 

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

Costa Ricas naturvidundere
RejseperiodeDobbeltEnkelt
19.10.21 - 14.08.2224.000-26.00033.000-36.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Ring og hør om familiepriser, hvis I rejser med børn under 12 år. 

Lasse Westh

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

 • Fly København-San José t/r
 • Transport fra lufthavn til hotel i San José
 • 1 nat på Hotel Presidente 3+*, San José. Standardværelse inkl. morgenmad
 • Transport fra San José til hotellet i Tortuguero National Park
 • 2 nætter på Pachira Lodge 3*, Tortuguero. Standardværelse inkl. helpension
 • Transport fra hotellet i Tortuguero til Guapiles
 • 9 dages billeje: SUV Standard Manual Car (Daihatsu Bego eller lignende). Inklusiv fri kilometer og GPS (afhentning i Guapiles og aflevering i San José lufthavn)
 • 3 nætter på Arenal Springs Resort & Spa 3+*, Arenal. Junior suite inkl. morgenmad
 • 2 nætter på Hotel Belmar 3*, Monteverde. Standardværelse inkl. morgenmad
 • Oplevelse: I himlen i Monteverdes tågeregnskov
 • 3 nætter på Parador Resort & Spa 4*, Manuel Antonio. Garden Plus værelse inkl. morgenmad

Ikke inkluderet

 • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
 • På billejen: depositumsgaranti, daglige forsikringer og benzin 
 • Ekstra chauffør
 • Måltider, udflugter mm.,  som ikke er nævnt i programmet
 • Drikkepenge til guider, chauffører og hotelpersonale