Xl Dubai Traditional Abra Ferries Boats Dubai Creek
Oplevelse i Dubai

På opdagelse i det gamle Dubai

Den futuristiske storbys traditionsrige hjerte

Indtil for blot 50 år siden var Dubai ikke meget mere end et lille perlefiskerleje centreret omkring kanalen Dubai Creek. Så fandt man olie, og næsten fra den ene dag til den anden forvandlede den lille beduinstat sig til en pulserende storby. Oplev Dubai fra fiskerleje til oliestat på en eftermiddagstur med privatguide.

Traditionernes Dubai

Udviklingen er først og fremmest sket på ydersiden. Emiratiernes beduinkultur lever videre i bedste velgående som en rolig understrøm i de travle gader. Og efter blot en halv dag i de gamle områder omkring Dubai Creek er det en kultur, I vil have et meget mere nuanceret billede af.

Xl Dubai Spice Souk Souq Deira Quaters Dried Herbs Flowers Spices Market
Xl Dubai Spice Souk Old Souk Market Souq
Xl Dubai Gold Souk Souq Market Jewelry

Multikulturelt Emirat

Dagen starter ved Jumeirah-moskéen, der er Dubais ældste nuværende moské. Emiratierne er muslimer, men de udgør kun omtrent 15 procent af Dubais befolkning. Byen er om noget et multikulturelt og multireligiøst samfund takket være de mange immigranter primært fra Asien.

Herfra fortsætter I til Zabeel-paladset, der er bolig for Dubais statsoverhoved, sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, og som I derfor kun får lov at se udefra.

Dubai museum

Nu kommer I for alvor tilbage i Dubais historie. Midt i Al Fahidi-kvarteret, der blev opført af persiske handelsfolk i begyndelsen af 1900-tallet, skal I besøge Dubai Museum. Museet er indrettet i et ombygget 1700-tals fort og beretter om Dubais historie og livet som beduin i ørkenen.

Med Abra over Dubai Creek

Næste stop er Dubai Creek, som I krydser i traditionel abra, motoriseret vandtaxa. Det var i området her, de første storbyfornemmelser blev født efter olieboomet i 1960'erne, og de engang øde flodbredder er nu et virvar af beboelses- og erhvervsejendomme. Her får I - måske for første gang i feriens løb - fornemmelsen af, at Dubai inderst inde stadigvæk er en mellemøstlig provinsby.

XL Dubai Jumeirah Mosque Minaret
Xl Dubai Zabeel Palace
Xl Dubai Skyline View Dubai Creek Boats Piers

Guld, røgelse og Myrra

Med fødderne tilbage på landjorden går I nu til Dubais souk sammen med jeres guide, der fører jer trygt gennem det labyrintiske virvar af butikker og kaffebarer. En stor sektion er forbeholdt krydderiboder, og her dufter berusende af mynte, røgelse, hibiskus, spidskommen og kanel. I et andet område finder I guldsouken med en overflod af smykker i de mest utrolige designs. Husk at prutte om prisen - jeres guide hjælper jer gerne på vej.

Afslut med middag til søs

Fra souken går turen tilbage til jeres hotel. Men I kan også vælge at fuldende dagen med et dinnercruise i traditionel dhow. Tal med rejserådgiver, så tilpasser vi dagens program ud fra jeres ønsker.

Håndplukkede rejser

Oplevelserne indgår i disse rejseforslag

Xl Dubai Hotel The Ritz Carlton La Baie Lounge
Dubai, Mellemøsten

Glæd jer til

At bo centralt på Jumeirah Beach

Privat byrundtur til bl.a. souken og Dubai Creek

High Tea med champagne i Burj Khalifa

Dubais hyggeligste hotel

Personlig service og afslappet atmosfære

Tal med en ekspert

Skræddersyet rejse til Dubai

Alt på denne rejse til Dubai kan skræddersys ud fra jeres ønsker. Antal dage, værelseskategori, ekstra oplevelser m.m. Tal med jeres rejserådgiver om netop jeres drømmerejse til Dubai.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.