• Abra både i Dubai Creek
 • Krydderi afdelingen i Dubai souk
 • Jumeirah Mosque i Dubai. Den eneste i Dubai, der er åben for offentligheden.
 • Oplev det verdensberømte marked "Gold Souk" i Dubai

På opdagelse i det gamle Dubai

Eftermiddagstur med privat guide til den futuristiske storbys traditionsrige hjerte

Mød de lokale i Dubais gader
Læs mere

For de fleste er Dubai lig med futuristiske højhuse og vilde shoppingcentre. Men i den gamle bydel er Dubai stadig en traditionel ørkenby med kaotiske smågader og duftende krydderiboder. Oplev det på en spændende halvdagstur med privat guide til bl.a. Dubais souk, Dubai Museum og Dubai Creek.

Dubai Marina skyline og smukke strandFra fiskerleje til oliestat

Indtil for blot 50 år siden var Dubai ikke meget mere end et lille perlefiskerleje centreret omkring kanalen Dubai Creek. Så fandt man olie, og næsten fra den ene dag til den anden forvandlede den lille beduinstat sig til en pulserende storby.

Mød de lokale i Dubais gaderTraditionernes Dubai

Udviklingen er først og fremmest sket på ydersiden. Emiratiernes beduinkultur lever videre i bedste velgående som en rolig understrøm i de travle gader. Og efter blot en halv dag i de gamle områder omkring Dubai Creek er det en kultur, I vil have et meget mere facetteret billede af.

Zabeel Palace i DubaiMultikulturelt emirat

Dagen starter ved Jumeirah-moskéen, der er Dubais ældste nuværende moské. Emiratierne er muslimer, men de udgør kun omtrent 15 % af Dubais befolkning, og byen er om noget et multikulturelt og multireligiøst samfund takket være de mange immigranter primært fra Asien.

Herfra fortsætter I til Zabeel-paladset, der er bolig for Dubais statsoverhoved, sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, og som I derfor kun får lov at se udefra.

Dubai MuseumDubai Museum

Nu kommer I for alvor tilbage i Dubais historie. Midt i Al Fahidi-kvarteret, der blev opført af persiske handelsfolk i begyndelsen af 1900-tallet, skal I besøge Dubai Museum. Museet er indrettet i et ombygget 1700-tals fort og har beretter om Dubais historie og livet som beduin i ørkenen.

Abra både i Dubai CreekMed abra over Dubai Creek

Næste stop er Dubai Creek, som I krydser i traditionel abra, motoriseret vandtaxa. Det var i området her, de første storbyfornemmelser blev født efter olieboomet i 1960'erne, og de engang øde flodbredder er nu et virvar af beboelses- og erhvervsejendomme. Her får I - måske for første gang i feriens løb - fornemmelsen af, at Dubai inderst inde stadigvæk er en mellemøstlig provinsby.

Butik i Dubais berømte guldsoukGuld, røgelse og myrra

Med fødderne tilbage på landjorden går I nu til Dubais souk sammen med jeres guide, der fører jer trygt gennem det labyrintiske virvar af butikker og kaffebarer. En stor sektion er forbeholdt krydderiboder, og her dufter berusende af mynte og røgelse og hibiskus og spidskommen og kanel. I et andet område finder I guldsouken med en overflod af smykker i de mest utrolige designs. Husk at prutte om prisen - jeres guide hjælper jer gerne på vej.

Tag på dinner cruise om bord på en dhow, som er en traditionel, arabisk sejlbådAfslut med middag til søs

Fra souken går turen tilbage til jeres hotel. Men I kan også vælge at fuldende dagen med et dinnercruise i traditionel dhow. Tal med rejserådgiver, så tilpasser vi dagens program ud fra jeres ønsker.

Knut Svindland

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.