Xl Greenland Iceberg Ocean Nature
Oplevelse i Grønland

Helikoptertur til Indlandsisen

Is så langt øjet rækker

Mærk suset, når I flyver mellem nogle af verdens største isfjelde. I flyver i helikopter til indlandsisen, og kommer undervejs helt tæt på den store gletsjer Sermeq Kujallegs isvæg. På kanten af indlandsisen har I en bjergtagende udsigt over gletsjerlandskabet, som I kan nyde sammen med et glas champagne, før turen går tilbage til Ilulissat. 

Xl Greenland Ilulissat Ice Fjords Icebergs
Xl Greenland Ilulissat Helicopter Cockpit
Xl Greenland Ilulissat Helicopter

Isen er sikker

Indlandsisen er verdens næststørste iskappe, kun overgået af Antarktis. Den dækker 80 pct. af hele Grønlands areal, og den ældste is, der er fundet her, er hele 150.000 år gammel. På sit højeste punkt er iskappen mere end 3 km tyk – og på denne helikoptertur kan du få vidunderet at se fra oven.  

Efter at have suset ind og ud mellem nogle af verdens største isfjelde, når I til den store gletsjer Sermeq Kujalleq. Den er den mest produktive gletsjer på den nordlige halvkugle og spiller en betydningsfuld rolle i massetabet af Indlandsisen. Derfor er gletsjeren meget besøgt af klimaforskere fra hele verden. 

Ud af de i alt 1,5 timer, turen varer, holder I 30 minutters ground stop ved kanten af indlandsisen. Her får I serveret fakta om gletsjeren og indlandsisen – og et glas champagne, naturligvis. Herefter flyver I tilbage til Ilulissat. Hold ekstra godt øje, når I flyver over det UNESCO-beskyttede område Ilulissat Isfjord; hvis I er heldige, kan I spotte en hval eller to. 

 

Xl Greenland Ilulissat Helicopter View

Småt og godt

Mens en helikopter ikke er så brugt et transportmiddel herhjemme, er den et vigtigt et af slagsen i Grønland. Mange mennesker er afhængige af helikopteren som livline til resten af verden, når havisen om vinteren lægger sig langs størstedelen af den grønlandske kyst. 

På denne tur flyver I med en Airbus H155 med plads til 10 gæster (sommer) eller en AS350 med plads til 5 gæster (vinter). 

 

TAL MED EN EKSPERT

Vi skræddersyer jeres rejse til Grønland

Tal med Nyhavn Rejsers eksperter om rejser til Grønland. De har tjekket hoteller, udflugter og de bedste ruter, så I får en rejse med bedste kvalitet i alle detaljer. Fortæl om jeres drømme og få sammensat en rejse til Indien ud over det sædvanlige.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.