Small Usa Hawaii Kauai People Laying In Water
Oplevelse på Hawaii

Kauai set fra en badering

Glid gennem vandingskanalerne, der skabte et sukkereventyr på Kauai

Dette er en naturoplevelse, I ikke finder mange andre steder på kloden end ved Mount Waialeale på Kauai, Hawaii. Oplev at glide ned at bjerget i en kæmpe badering ad gamle vandingskanaler og tunneller! Glæd jer til 3 timer fyldt med frodig natur, masser af sjov og spændende historie i selskab med en guide.

Historien bag Kauais vandingskanaler

I 1849 grundlagde Henry Pierce Lihue Plantation Sugar Mill på Kauai for at dyrke sukkerrør. Hans plan havde egentlig været at gøre det i Kina, men et stop på Kauai viste, at her var jo al den sol og plads, han behøvede.

Der var bare lige det med vandet. Det var der også masser af, men oppe på bjerget Waialeale – wai betyder frisk vand. På Waialeale falder der nemlig 10 meter regn om året.

Løsningen var enkel: Forbind de to. Knap så enkel var konstruktionen. Det krævede dog hårdt arbejde, for kanalerne skulle graves, nogle steder bygges op med høje sider, og andre steder hugges ind gennem tunneller i bjergene. Men arbejdet blev gjort, og Henry kunne plante sine sukkerør.

I badering gennem Kauais natur

Plantagen eksisterer ikke mere, men vandingskanalerne består. Derfor ifører I jer nu en hjelm med pandelampe, handsker (så I kan tage fra på klippevæggene) og sko, der kan tåle vand. Ud over tøj, der kan det samme, naturligvis.

I sætter jer i hver sin kæmpe badering sammen en guide og en gruppe andre på eventyr. Og så gider I af sted og nyder frodigheden og smilene, mens jeres guide i ny og næ fortæller jer om det I ser og om historien bag.  

Undervejs er der små fald, der kan give lidt sug i maven, og nogle tunneler er pænt lange, men det er en absolut tryg oplevelse. Børn og barnlige sjæle vil nok tilføje en snurretur eller to for at få lidt karrusel-følelse oveni. 

Picnic venter for enden af kanalerne

Turen slutter med en picnic i det grønne. Her er mulighed for at svømme, hvis I ikke er blevet våde nok undervejs. Oplevelsen tager i alt ca. 3 timer og afvikles morgen og eftermiddag.

Xl Hawaii Kauai Na Pali Coast From Kalalau Trail Beach
Tal med en ekspert

Vi hjælper dig hele vejen

Som kunde hos Nyhavn Rejser får I personlig vedledning og gode råd om alt fra unikke oplevelser til valg af rute og hoteller fra en ekspert, der har prøvet det hele selv.

Vi finder det, du ikke finder

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.