Xl Indonesia Sulawesi Tana Toraja Two Sculls
Oplevelse i Indonesien

Natureventyr og klippegrave på Sulawesi

Spektakulær rejse ad floder, søer og bjerge til den magiske toraja-kultur

Se noget af Østens smukkeste natur med kanotur og trekking på dette 8-dages Sulawesi eventyr. Besøg lokale fiskere og landmænd. Oplev Tana Torajas kultur med spektakulære begravelsesceremonier. I kommer inden for i klippernes gravkamre til knogler og kranier. Og I kan nyde at føle jer uendeligt velkommen, uanset hvor I kommer frem på Sulawesi.

Den store indonesiske tropeø Sulawesi har en form, som var den i tvivl om, hvor den skulle hen. Lange arme strækkes ud mod syd, øst og nord som fangarme for gæster, der er klar til eventyr. Glæd jer til at lade jer gribe af en smuk natur og ikke mindst en helt og aldeles unik kultur på denne udflugt i det sydlige og centrale Sulawesi. I har en god guide og en god bil alle dage.

Kanotur ved lodrette kalkstensbjerge

På jeres rejse til Sulawesi vil I betages af den smukke og uberørte natur. I kommer på kanotur ad smalle floder langs lodrette kalkstensbjerge, ud til fiskerne på den store Tempe-sø og til risterrasser, der fortsætter i det uendelige. Det er så ualmindeligt smukt.

Tana Toraja - sansefulde ceremonier, klippegraver og gudeskøn natur

Kulminationen på jeres eventyr er 4 dage i det centrale Sulawesis højland, hvor en af Østens mest spændende kulturer lever i et naturscenarie af en anden verden – Velkommen til Tana Toraja.

Tana Toraja er i særdeleshed kendt for sine spektakulære begravelsesritualer, hvor flere hundrede deltagere fester i dagevis. Blodet fra ofrede vandbøfler flyder jævnt, mens masser af palmevin holder gæsterne festlige. Til sidst sættes kisterne på klippevægge eller i udhuggede huller i klipperne. Kranier og knogler står side om side i grotter, I kommer ind i. Og babytræer rummer grave for spædbørn, der får kraft fra træet.

XL Indonesia Sulawesi Tana Toraja Funeral Sites
XL Indonesia Sulawesi Tana Toraja Traditional Houses
XL Indonesia Sulawesi Tana Toraja Coffins

Utrolige begravelsesceremonier

Rejsen gennemføres bedst i den tørre tid fra april til oktober og allerbedst fra juni til august, hvor der er flest af de utrolige begravelsesceremonier i Tana Toraja. Jeres guide vil have øjne og ører åbne for at vide, hvor der er begravelser, så I måske kan få lov at deltage.

I skal overnatte på 3* hoteller med god beliggenhed. Man tager bestemt ikke til Sulawesi for hotellernes skyld, men beliggenheden betyder en del. Vi har taget turen for nylig og udvalgt de hoteller, vi mener giver den bedste oplevelse.

Praktiske informationer

Turen inkluderer privat bil, guide og chauffør fra ankomst til afrejse, alle nævnte hotelophold, udflugter og måltider (daglig morgenmad og 6 x frokost).

XL Indonesia Sulawesi Tangkok National Park Tarsier
Det kan I se frem til

Program

Dag 1: Ankomst til Makassar

I ankommer til hovedbyen Makassar på Sulawesi, hvor I bliver budt velkommen af jeres guide og chauffør. De følger jer på hele turen rundt på Sulawesi.

I kører til hotellet, hvor I kan slappe af efter den lange flyrejse. Hvis I ønsker det, kan I stoppe ved Paotere-havnen med bl.a. træskibe og ved den gamle fæstning Fort Rotterdam fra den hollandske kolonitid på vejen. Alternativt kan I se, om I vil gå hen til fæstningen senere. Velkommen. Jeres rejse til Sulawesi er for alvor i gang.

1 overnatning i Makassar på Santika Makkasar 3+*

Dag 2: Kanotur ad kalkstenbjergenes smalle floder

Efter en tidlig morgenmad kører I til området omkring byen Maros, hvor det første store eventyr venter: en 3 timers kanotur i guddommelig natur, hvor kæmpe kalkstensklipper står som skulpturer i den frodige natur. I har en til at padle for jer, så I skal bare nyde at sejle ad floder, der bliver smallere og smallere, og gennem tæt bevoksning af vandhyacint. I glider under klippeåbninger og passerer fiskelandsbyer på pæle i vandet.

Ude i ingenting går I fra borde for at gå en halv times tur. De lokale passer rismarkerne, aberne hopper rundt i træerne, og I går op til en grotte med gamle hulemalerier, der kan måle sig med aboriginals hulemalerier i Australien. Der er et stort grottesystem at gå ind i, hvis I ønsker det.

I et privat hjem bliver I budt på kaffe og stegte bananer. Tilbage i kanoen går turen videre gennem den smukke natur tilbage til bilen. Tip: Det kan være varmt, når I sejler, så tag det lette tøj på og hav lidt skiftetøj klar, når I kører videre. 

Nu går turen videre ca. 5 timer nordpå til byen Sengkang. 5 timer lyder af meget, men I kommer gennem smukke naturområder med bl.a. uendelige risterrasser. 1 overnatning i Sengkang på BBC Hotel 3*. Morgenmad, frokost og snacks er inkluderet denne dag.

Dag 3: Fiskerlandsbyerne på Tempe-søen

I skal ud at sejle i en motoriseret kano for at krydse den store Tempe-sø. I starten sejler I ad floden med et fantastisk liv på bredderne. Her vasker folk sig selv, tallerkener, gryder, potter og pander. Naboen er måske i gang med at børste tænder i flodvandet, men der er ikke mulighed for at være sart her.

Lidt efter tager naturen over. Vandet er dækket af vandhyacinter, som de lokale høster for at holde vandvejene fri. Ude på søen besøger I flydende fiskerlandsbyer. Senere ser I en traditionel silkefabrik.

Tilbage i bilen fortsætter I 6 timer i bil til Tana Toraja via Palopo. I kommer gennem spektakulær natur med risterrasser og frugtplantager og har derfor en del stop inkl. frokost på vejen. Sidst på eftermiddagen ankommer I til Rantepao.

I har hele 4 overnatninger i Rantepao. Dels har I kørt en del de første dage, dels er der så meget at opleve, at det ville være synd at haste videre før tid.

Morgenmad og frokost er inkluderet denne dag.

I skal bo på Lula Resort Toraja 3*, der efter vores mening er områdets bedste hotel. Fremfor alt har det også den bedste beliggenhed midt i Ratepao direkte ud til den brusende flod og med det farverige marked lige uden for døren. Her er en hyggelig restaurant og en lille pool med flodudsigt, hvor man kan slappe af med en kold drink og en dukkert efter dagens eventyr.

Dag 4: Torajaernes begravelsesritualer

Efter morgenmaden venter en kulturel oplevelse af de helt store; Torajaernes spektakulære begravelsesritualer. Det vil være forkert at sige, at de lokale lever for at få en smuk begravelse, men hele livet er der stor fokus på at komme så godt herfra som muligt, da det får betydning for det næste liv.

Ceremonier med mange hundrede deltagere
Der spares sammen til begravelsen, som kan vare en uge med mange hundrede deltagere. Utallige hængebugsvin og vandbøfler ofres – og spises. En fornem familie skal helst ofre mindst 24 bøfler. Deres værdi bestemmes af størrelsen på hornene og skindets farve. Er der ikke råd lige her og nu, kan en afdød balsameres og vente flere år på en værdig afsked. Et stykke stof på huset fortæller, at her venter en afdød på at blive begravet.

Klippegrave og grotter med kranier og knogler
I ser mange facetter af kulturen og de lokale traditioner. Nogle steder er grave hugget ud i klipperne med en lille trælåge ind til kisten. Andre steder står rækker af såkaldte Tau Tau statuer af afdøde og ser på jer ned fra klipperne, mens kisterne er monteret på stolper hugget ind i klipperne. Når kisterne en dag falder ned, lægges knogler og kranier ind i klippernes grotter, hvor andre er lagt før dem. Man forestiller sig hvert et kranie som levende menneske – og tænker over, hvordan man selv ender.

Træer med babygrave
Et særligt bevægende øjeblik er ved et af de rørende babytræer. Dødfødte børn lægges i grave hugget ind i træer, hvor kraften fra træet fører barnet gennem den del af livet, som barnet ikke nåede at opleve.

I besøger lokale familier for at få kaffe og te og spiser frokost på en lokal restaurant. I landsbyen Kete Kesu kan I opleve traditionelle huse med de smukke tagkonstruktioner. På gavlene vidner horn fra vandbøfler om storheden af familiens tidligere begravelser. I går en kort tur i de smukke landskaber ved Karuaya, før I igen vender hjem til hotellet.

Morgenmad og frokost er inkluderet denne dag.

Dag 5: Risterrasserne ved Batu Tumonga

Jeres guide og chauffør kører jer til Batu Tumonga, der er kendt for sine spektakulære risterrasser, der fortsætter i det uendelige. Risterrasser kan man se i mange lande, men meget få steder som her. Der er mulighed for at gå en tur langs terrasserne for at komme tæt på det lokale liv.

I får frokost på en lokal restaurant, før turen går videre til landsbyen Bori. Her står flere end 100 udhuggede stenstøtter på begravelsespladsen, hvor størrelsen af stenstøtten viser familiens status. I besøger landsbyer kendt for utrolige træskærerarbejder og ser vævearbejder i Rantepao, før I kommer tilbage til hotellet.

Morgenmad og frokost er inkluderet denne dag.

Dag 6: Trekking til det lokale køkken

I dag skal I lidt længere væk fra Rantapao for at trekke gennem spektakulære rismarker og små landsbyer i den mere afsides del af Tana Toraja.

Efter morgenmaden kører I til Rembon ca. 5 kvarter væk med besøg i et traditionelt hus på vejen.  Fra landsbyen Rembon Malimbong skal I ud på en 4-5 timer lang trekkingtur i det lokale køkkens tegn.

I går gennem smukke landskaber med panoramaudsigter og ser rismarker og plantager med kaffe, kakao og casava på jeres vej. I kommer også gennem bambusskove med de gigantiske bambusrør. Det giver en sund appetit, og til frokost vil I blive inviteret indenfor hos en lokal familie. De tilbereder et traditionelt måltid som Papiong Manuk, der er kylling tilberedt i bambusrør med grøntsager og ris.

Sidst på eftermiddagen er I tilbage på jeres hotel. Morgenmad og frokost er inkluderet denne dag.

Dag 7: Tilbage til Makassar

Efter morgenmaden kører I med jeres guide tilbage mod Makassar. Turen går via Enrekang, så I kan stoppe ved Puncak Lakawan for at nyde de utrolige udsigter over bjerge og dale. I får frokost på vejen.

Det er en smuk tur, men det er også en lang tur på 8 timer inkl. stop. Så selv om I godt kunne flyve videre fra Sulawesi samme aften, har vi valgt at inkludere et hotel i Makassar. I vil sætte pris på et bad og en seng, før rejsen går videre.

1 overnatning i Makassar på Santika Hotel. Morgenmad og frokost inkluderet denne dag.

Dag 8: Til lufthavnen og videre

Efter morgenmaden bliver I kørt til lufthavnen, hvorfra I flyver videre mod jeres rejses næste mål. Morgenmad er inkluderet.

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Indonesien

Alt på denne rejse til Indonesien kan skræddersys ud fra jeres ønsker. Antal dage, værelseskategori, ekstra oplevelser m.m. Tal med jeres rejserådgiver om netop jeres drømmerejse til Indonesien.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.