XL Indonesien Raja Ampat Islands Bright

Sejleventyr med Pacific High til magiske Raja Ampat

8 dages eventyrlig sejlads med Pacific High - egen yacht, besætning og verdens bedste koralrev

Der findes steder, der vækker en helt særlig følelse. En følelse af eventyr på kanten af den kendte verden. Et nærmest mytisk sted mellem Det Indiske Ocean og Stillehavet – på den vestlige kyst af Papua. En verden af ubeboede øer og fortryllende koralrev, der strækker sig længere end fantasien. Velkommen til De Fire Kongers Land. Velkommen til Raja Ampat.

Det ultimative eventyr i Raja Ampat

Raja Ampat - verdens sidste paradis

Raja Ampat betyder de De Fire Kongers Land – opkaldt efter områdets fire største øer – men det store ørige på kanten af det vestlige Papua, består i virkeligheden af cirka 1500 øer, og udgør et enormt og nærmest mytisk land af jungleklædte øer, skjulte laguner, sagnomspundne grotter og nogle af de rigeste koralrev i vernden – Raja Ampat er hjemsted for mere end 2000 fiskearter, mens cirka 75 procent af verdens kendte koralarter findes her. Det er ikke så overraskende, at det enorme ørige ofte kaldes for "det sidste paradis på Jorden".

Et uforglemmelig sejleventyr – kun for jer

På dette sejleventyr udforsker I Raja Ampat ombord jeres helt eget skib med besætning – inklusiv kyndige dykkerinstruktører, egen kok og massør. Glæd jer til drømmeagtige dage under solen, med snorkling og dykning på nogle af verdens bedste koralrev, fredfyldte sejlture til ubeboede øer, mangrover og grotter med kajak og gummibåd, fuglesafari, besøg til lokale papuanske landsbyer – og rolige stunder på jeres private soldæk, på en sandbanke midt ude i lagunen eller på en hemmelig strand, som I finder på vejen. Eventyret er jeres. Og jeres alene.

Snorkling og dykning i verdensklasse

Hvalhajer, havskildpadder, søheste, manta rays, tunfisk, trevaller, flagermusfisk, enorme koralrev og et væld af frodige koralhaver, der hører til de sundeste og mest dyrerige i verden. Raja Ampat-øerne regnes for en af de bedste dykkersteder i verden, men det er også en af de bedste snorkeldestinationer i Indonesien og byder muligvis på den bedste snorkling i verden.

Vælg mellem fire forskellige yachts

I kan vælge mellem tre forskellige yachts med alt fra en til tre kahytter. Standarden er højeste niveaue både på familiære og hyggelige Nataratja til luksuriøse Senja og Dewata. Med andre ord er dette eventyr oplagt til både par på romantisk udflugt, samt en gruppe venner eller en større familierejse på tværs af generationer – den største yacht har plads til 8 gæster. Alle kahytter har eget bad og toilet. Ring og hør nærmere.  

Nataraja Sailing Crew Hoisting Sails September 2019 6
Image00001
Nataraja Sailing September 2019 1
Det kan I se frem til

Dagsprogram

Dag 1: I stævner ud fra Sorong

I dag begynder jeres eventyr. I bliver hentet i lufthavnen eller på jeres hotel I Sorong, som ligger på fastlandet i Papua. Jeres yacht venter ved kajen i Sorong og efter en introduktion til skibet og besætningen, sætter I kurs mod Raja Ampats hovedstad Waisai – en sejltur på 5 til 6 timer med chance for at opleve delfiner, manta rays og endda hvaler. Om eftermiddagen har I mulighed for et første dyk eller lidt snorkling ved koralrevet Saonek Kecil, inden I kan nyde en svømmetur med solnedgang på en strand, efterfulgt af cocktails og jeres første middag ombord på skibet.

Dag 2: Fuglesafari, landsbyen Arborek og kajak i mangroven

Raja Ampat er hjemsted for flere fantastiske, endemiske fuglearter som bl.a. den sjældne Røde Paradisfugl, som netop kan opleves på Arborek-øen, hvor I begynder dagen. Efter en tidlig morgentur og morgenmad, besøger I den lokale papuanske landsby Arborek, der på én gang giver et unikt indblik i livet dette glemte hjørne af verden, og samtidig er et opløftende eksempel på, hvordan man kan forene turisme med naturbevarelse og beskyttelsen af traditionelle samfund og levevis.  Senere på dagen har I mulighed for at gå rundt om hele øen, det tager cirka 30 minutter, inden I sejler videre til mangroverne i Yanggefo, som I kan udforske med kajak eller dykkermaske – eller begge dele!

Dag 3: Snorkling og dykning ved Waigeos magiske koralrev

Kæmpe trevaller, snappere og flagermusfisk. Det er blot nogle af de utallige fisk og havdyr, I kan glæde til at opleve, når I dykker og snorkler ved de stenrige øer omkring Waigeo – og de fortryllende koralrev ved Wofoh-øerne. Resten af eftermiddagen kan I f.eks. bruge på stranden på jeres egen øde ø, medmindre I hellere vil slappe på soldækket eller udforske nogle kyster med kajak.

Dag 4: En uforglemmelig svømmetur i naturparadiset Wayag

Forestil jer en stor bugt med hundredvis af svampeformede øer, der alle er omkranset af lavt, turkisblå vand, hvor revhajer og manta rays svømmer fredsommeligt omkring. Wayaq er et mageløst sted – en fortryllende labyrint af skovklædte klippeskrænter, koralrev og lavvandede bugter, som I har hele dagen til at nyde og udforske. I kan sejle en tur med kajak eller snorkle på de frodige koralhaver, men dagens store højdepunkt er faktisk bare at hoppe i det lave vand – der mange steder er blot 60 cm dybt - og svømme med de små og meget nysgerrige sorttippede revhajer. De er ganske ufarlige, men det er en oplevelse for livet, som I sent vil glemme. Senere på dagen kan I også vandre op til Mount Pindito, hvorfra I har en sublim udsigt over hele Wayag.

Dag 5: Lagunen i Piaynemo og dansende manta rays

Nogle dage er sommerfugle i maven nærmest det eneste vækkeur, man har brug for. Sådan er det i dag, hvor I står tidligt op for at vandre mod en uforglemmelig solopgang over Piaynemo-øerne. Glæd jer til at opleve morgenlyset vække den stjerneformede lagune til live, inden I går på opdagelse i de unikke habitater i denne fortryllende øgruppe. Senere på dagen kalder havet igen – denne gang med snorkling eller dykning på det verdensberømte koralrev Melissa’s Garden. Men det er ikke alt. I skal videre til et helt særligt sted, hvor de lokale manta rays kommer for at lade sig rense – en såkaldt cleaning station, som byder på gode chancer for at se de majestætiske havdyr danse.

Dag 6: Kurs mod Dampier-strædets store fisk og koralkyster

I dag sætter I kurs mod det såkaldte Dampier-stræde, hvor forskere har målt den rigeste biodiversitet under vandet – noget sted på kloden! Listen af dyre- og plantearter, som I kan opleve her, er nærmest endeløs, men kæmpe havskildpadder, barracudaer og den imponerende Napoleonsfisk er nogle af store arter, som I har gode muligheder for at opleve i dag. Undervejs bliver der også mulighed for at lægge til kaj ved den charmerende landsby Sauwandrak på øen Mansuar, hvor der også er flere smukke udsigtspunkter, som I kan vandre op til.

Dag 7: Jungletrek til vandfaldene ved Kali Biru

Jeres sidste hele dag i Raja Ampat begynder tidligt – I ankommer til Mayalibit Bay på sydsiden af øen Waigeo, hvorfra I tager en lille båd videre til et helt særligt sted, der gemmer sig dybt inde i den papuanske jungle. Der er noget nærmest uvirkeligt over Kali Buris lysende, neon-blå vand og de krystalklare, naturlige pools, der er omkranset af fredfyldte jungle. Et sted, de færreste har hørt. På en lille ø for enden af verden. Det er et af de slags oplevelser, der bare går lige i hjertet. Senere på dagen ligger I til ved Mioskon-øen, hvor I har resten af dagen til af slappe og spejde efter øens kæmpeflagermus, der gerne trækker ud ved solnedgang. Det er et eventyrligt syn. Og en eventyrlig afsked med verdens sidste paradis.

Dag 8: Tilbage til Sorong og afsked med skibet

Jeres uforglemmelige eventyr i Raja Ampat er ved vejs ende. Efter morgenmad tager I afsked med besætningen og jeres skib, inden I drager videre på nye eventyr – eller hjem til Danmark.

Vi skræddersyer programmet efter jeres ønske

Dette program er kun et forslag – jeres rute og valg af oplevelser kan ændres efter ønske, ligesom I kan vælge at forlænge eller afkorte programmet, som det passer jer bedst.

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Indonesien

Alt på denne rejse til Indonesien kan skræddersys ud fra jeres ønsker. Antal dage, værelseskategori, ekstra oplevelser m.m. Tal med jeres rejserådgiver om netop jeres drømmerejse til Indonesien.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.