• Utrolige metalarbejder i medinaen i Marrakesh

Guidet halvdagstur til de ukendte sider af Marrakesh

Oplev medinaen med jeres egen private guide

Smuk gylden dør i den gamle medina i Marrakesh, Marokko
Læs mere

Gå på opdagelse i de allerældste kvarterer af Marrakesh! Hør om livet i medinaen før og nu, se ypperlig maurisk arkitektur, gamle karavanekroer, små værksteder og meget, meget mere. 

Krydderier fra markedet i Marrakesh, MarokkoTRÆD IND I virvaret

Via en af de gamle indgangsporte gør I jeres entré i den allerældste del af medinaen, som blev grundlagt i 1100-tallet. Overalt er der et mylder af mennesker – mange bor her, andre er her for at handle. Knallerter og scootere vil gerne frem, og det samme vil muldyr og deres ejere. Udbuddet af varer er så stort, at man ikke fatter, at det nogensinde vil blive solgt, men hver gang I passerer et af de mange værksteder, vil I se, at flere varer er på vej. Tæpper i alle farver, skønne lædervarer, metalarbejder, træarbejder og meget mere.  

Farverige sandaler i medinaen i Marrakesh BAGERBRØD OG BADEKULTUR

Turens indhold afhænger af dagen muligheder. Måske kommer I til den lokale bager, som i bund og grund er en stor ovn med glødende træ, hvor bageren siddere klar til at modtage dej fra de lokale, der så betaler en pris pr. brød, når de henter de friskbagt senere. .

Dybt under husene i medinaen i Marrakesh skovler en mand kul i ovnen, der opvarmer den lokale hammam

I kommer også forbi en af de gamle hammamer. Dybt under jorden står en mand og skovler kul i en ovn, som varmer hamammen op - og igen er der mulighed for at tjene en skilling for manden ved ovnen. De lokale afleverer krukker med lammekød eller kylling, grøntsager mm, som så simrer en hel dag, før man henter dem igen på vej hjem. I hører om det sociale liv, der knytter sig til hamam’erne i medinaens forskellige kvarterer, og mon ikke I får lyst til en tur dertil selv?.

Koranskolen ved Ben Youssef moskeen. Marokkansk arkitektur har 3 elementer. Cerdertræ øverst i bl.a. enestående udsmykkede lofter, gipsdekorantioner og mosaikker MESTERVÆRKET BEN YOUSSEF MADRASA

En af de helt store arkitektoniske perler i medinaen er koranskolen Ben Youssef, der blev grundlagt af maurerne i 1500-tallet og fungerede som koranskole helt op til 1960. Lige så snart I kommer ind af porten, åbenbarer der sig et fuldstændig fantastisk univers af smukke flisemønstre; ornamenteret cedertræ, marmor og gipsstuk; store søjlegange og rensende vandbassiner.

Skindauktion i souken i Marrakesh i MarokkoKARAVANEKROER OG KUNSTHÅNDVÆRKERE

Det, der er med til at gøre medinaen så spændende, er alt det liv og leben, der gemmer sig inde bag porte og døre – og som man ikke nødvendigvis opdager, når man går rundt på egen hånd. I kommer ind og ser nogle af de gamle karavanekroer – de såkaldte founduks – hvor tilrejsende købmænd slog sig ned med deres varer og pakdyr. I dag har lokale kunsthåndværkere indrettet sig med små værksteder.

Glæd jer til at opleve 1001 nats eventyr både foran og bag facaden. 

Peter Richard Jørgensen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.