XL Morocco Marrakesh Souvenir Lamp Shop Medina
Oplevelse i Marokko

Guidet halvdagstur til de ukendte sider af Marrakesh

Oplev medinaen med jeres egen private guide

Gå på opdagelse i de allerældste kvarterer af Marrakesh! Hør om livet i medinaen før og nu, se ypperlig maurisk arkitektur, gamle karavanekroer, små værksteder og meget, meget mere på en halvdagstur med guide.

Træd ind i virvaret

Via en af de gamle indgangsporte gør I jeres entré i den allerældste del af medinaen, som blev grundlagt i 1100-tallet. Overalt er der et mylder af mennesker – mange bor her, andre er her for at handle. Knallerter og scootere vil gerne frem, og det samme vil muldyr og deres ejere. Udbuddet af varer er så stort, at man ikke fatter, at det nogensinde vil blive solgt, men hver gang I passerer et af de mange værksteder, vil I se, at flere varer er på vej. Tæpper i alle farver, skønne lædervarer, metalarbejder, træarbejder og meget mere.  

Bagerbrød og badekultur

Turens indhold afhænger af dagens muligheder. Måske kommer I til den lokale bager, som i bund og grund er en stor ovn med glødende træ, hvor bageren sidder klar til at modtage dej fra de lokale, der så betaler en pris pr. brød, når de henter de friskbagte brød senere.

I kommer også forbi en af de gamle hammamer. Dybt under jorden står en mand og skovler kul i en ovn, som varmer hamammen op - og igen er der mulighed for at tjene en skilling for manden ved ovnen. De lokale afleverer krukker med lammekød eller kylling, grøntsager mm, som så simrer en hel dag, før man henter dem igen på vej hjem. I hører om det sociale liv, der knytter sig til hamam’erne i medinaens forskellige kvarterer, og mon ikke I får lyst til en tur dertil selv?

XL Morocco Marrakesh Market Moroccan Slippers Colour
XL Morocco Marrakesh Spice Stall In Market
XL Morocco Marrakesh Golden Door Old City Medina Souk

Mesterværket Ben Youssef Madrasa

En af de helt store arkitektoniske perler i medinaen er koranskolen Ben Youssef, der blev grundlagt af maurerne i 1500-tallet og fungerede som koranskole helt op til 1960. Lige så snart I kommer ind af porten, åbenbarer der sig et fuldstændig fantastisk univers af smukke flisemønstre; ornamenteret cedertræ, marmor og gipsstuk; store søjlegange og rensende vandbassiner.

Karavanekroer og kunsthåndværkere

Det, der er med til at gøre medinaen så spændende, er alt det liv og leben, der gemmer sig inde bag porte og døre – og som man ikke nødvendigvis opdager, når man går rundt på egen hånd. I kommer ind og ser nogle af de gamle karavanekroer – de såkaldte founduks – hvor tilrejsende købmænd slog sig ned med deres varer og pakdyr. I dag har lokale kunsthåndværkere indrettet sig med små værksteder.

Glæd jer til at opleve 1001 nats eventyr både foran og bag facaden. 

Tal med en ekspert

Vi hjælper dig hele vejen

Som kunde hos Nyhavn Rejser får I personlig vedledning og gode råd om alt fra unikke oplevelser til valg af rute og hoteller fra en ekspert, der har prøvet det hele selv.

Vi finder det, du ikke finder

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.