Xl Mexico Oaxaca Monte Alban 1
Oplevelse i Mexico

Tempelbjerget Monte Alban ved Oaxaca

Oplev Zapotek-indianernes storslåede tempelkompleks

I den store dal kort fra Oaxaca står Monte Alban som et vidnesbyrd om Zapotekkulturens storhed og fald. Oplev den fantastiske by og få indsigt i alt fra det spirituelle liv med menneskeofringer til zapotekernes dominans i deres storhedstid.

Monte Alban var den største af alle zapotekernes byer og dominerede i mange år regionens kultur, religion og økonomi. Glæd jer til at opleve et af Mexicos arkæologiske højdepunkter.

Det skal I opleve

Det hvide bjerg - Monte Alban

Monte Alban betyder ”Det Hvide Bjerg”. Spanierne gav stedet navnet på grund af de smukke blomster på områdets træer. Zapotekerne kaldte selv stedet Danipaguache, Det Hellige Bjerg. 

Monte Alban ligger på en 400 m høj bakke. Allerede i år 400 f.Kr. begyndte de første spæde skridt hen mod den by, der senere skulle rumme op mod 50.000 beboere. Omkring år 700 begyndte zapotekernes magt dog at smuldre, og de forlod byen, der blev overtaget af mixtekerne og brugt som blandt andet gravplads.

Monte Albans underjordiske gravkamre

Netop de underjordiske gravkamre er en særlig oplevelse i Monte Alban. Her er vægmalerier og relieffer, som har været beskyttet for lys og regn i de mange år. I oplever også den store plads, observatoriet, paladset, altre, steler og boldbanen. Boldspillet var helligt blandt alle Mesoamerikas civilisationer og havde stor rituel betydning, der blandt andet resulterede i menneskeofringer efter kampene.

Udflugt i lille gruppe med guide

I bliver hentet på jeres hotel ved 9-tiden. Udflugten varer ca. 4 timer, og den foregår i en gruppe på maks. 14 personer inkl. jer. I har en professionel engelsktalende guide.

Xl Mexico Oaxaca Monte Alban Carving Close Up (1)
Xl Mexico Oaxaca Monte Alban Sapotecs
Xl Mexico Oaxaca Monte Alban Carving
Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Mexico

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Mexico. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.