XL Burma Golkden Rock View
Oplevelse i Myanmar

På sporet af gyldne sten, pilgrimme og stammen med det lange hår

Intenst eventyr fra Yangon til Thailand gennem Mon- og Kayinstaterne

En gylden sten, der balancerer på kanten af en klippe, intens spiritualitet, sejlture ad smalle floder omgivet af stejle kalkstensklipper, autentiske landsbyer og finurlige stammefolk. Det er blot nogle af ingredienserne i 4 dages sansefuldt eventyr gennem de uberørte stater Mon og Kayin. 

De nyåbnede stater Mon og Kayin

I 2012 blev de hidtil lukkede stater Mon og Kayin (også kendt som Karen) åbnet for udlændinge. Samtidig blev det muligt at krydse landegrænsen mellem Thailand og Burma ved Mae Sot. 
 
Det har givet adgang til helt nye og uudforskede områder af Burma. Områder med både spektakulær natur og unikke stammekulturer. Glæd jer til 4 dages eventyr, der bl.a. byder på intense kulturoplevelser ved The Golden Rock og hos den finurlige long hair tribe og majestætisk natur, når I sejler i kajak ad smalle vandveje gennem de smukke limstensformationer i Hpa An.
 
Glæd jer ikke mindst til to nætter på skønne Keinnara Hpa An 3+*.
XL Burma Mon State To Kayin State Boat Trip Over Thanlwin River

Mon-staten

Mon-staten kliner sig ned langs kysten syd for det centrale Burma. Den aflange stat grænser op til Kayin-staten mod øst og Andamanerhavet mod vest. Staten bebos primært af Mon-folket
 
På trods af statens beskedne størrelse, og at Mon-folket kun udgør 2% af Burmas befolkning, så er det en region og en kultur, der har haft enorm indflydelse på landets udvikling op gennem historien. 
 
Mon-folket var den første civilisation til at slå sig ned i den region, der i dag er kendt som Burma (Myanmar). Det var bl.a. dem, der bragte Theravada Buddhismen til området, og således grundlagde det, der stadig den dag i dag er en hjørnesten i landets kultur. 
 
Den store historiske indflydelse har givet Mon-folket en meget stærk identitet, og de har adskillige gange forsøgt at opnå selvstændighed. Mest tydeligt under kolonitiden, hvor de støttede briterne i kampen mod resten af Burma. 

Kayin-staten

De nordlige og østlige dele af Kayin-staten er stadig lukket for udlændinge. For her ulmer den frihedskamp, der har stået på siden Burma fik selvstændighed fra briterne i 1948, stadig. Men siden 2012 har den sydlige del været fredeligt og budt fremmede velkomne med åbne arme. 
 
Størstedelen er indbyggerne i staten tilhører Karen-folket, der i vid udstrækning er kristne. Men her lever også mange andre minoriteter, og reelt set vil I opleve et eklektisk mix af forskellige stammer, kulturer og religioner.   

Da Aung San Suu Kyi første gang blev løsladt fra husarrest i 1995, fandt hun og Ma Thanegi sammen i et nyt samarbejde. Uenighed skabte dog et brud. Ma Thanegi troede ikke på Aung San Suu Kyis ønske om internationale sanktioner mod styret. Det ville ramme de forkerte i en i forvejen fattig befolkning, mente Ma Thanegi. 

Ma Thanegi, der er født i 1946, er i dag kendt som skribent med både historiske, gastronomiske og kulturelle temaer. Også flere rejseguides har hun skrevet.

Xl Hotel Burma Keinnara Hpa An Sunset
Det kan I se frem til

Program

Dag 1: Den gyldne sten

Kl. 07.30 om morgenen forlader I jeres hotel i Yangon og sætter kursen mod Mon-staten og dagens mål Mount Kyaiktiyo og ”The Golden Rock” – et af Burmas allerhelligste steder. I er fremme ved bjerget omkring kl 11, hvor I skifter transportmiddel og gør klar til at bevæge jer op ad det 1100 m høje bjerg. 
 

”The Golden Rock”

Lokale pilgrimme valfarter til den gyldne sten, der anses for at være et af Burmas helligste steder. En enorm sten med en lille pagode på toppen balancerer så yderligt på kanten af et bjerg, at øjet bare venter på, at den tipper. Det gør den bare ikke. Burmeserne tror, at pagoden gemmer på et af Buddhas hår, og det skulle angiveligt være dette ene hår, der forhindrer stenen i at falde. 
 

På ladet af en lastbil med de lokale

Ved foden af bjerget skifter i privat bil ud med ladet af en lastbil, som deles med ca. 45 pilgrimme. Forbered jer på at sidde tæt, når lastbilen bringer jer op ad bjerget. Undervejs passerer I landsbyer og møder flere pilgrimme, der går hele den lange vej. Rygtet vil vide, at det giver held at vandre den lange vej 3 gange i sit liv. I slipper med ca. 1,5 time til fods, for det sidste stykke kan ikke nås med lastbil.
 
I har hele eftermiddagen til at opleve det spektakulære syn og de mange omkringliggende klostre, tehuse og små boder, der sælger traditionel medicin (ofte udvundet af dyr, som Kayin-jægere har nedlagt i regionens jungle). 
 
Når I er klar, går turen samme vej ned, hvor I slutter i landsbyen Kin Pun, der ligger for foden af bjerget. Her ligger det lille, hyggelige Golden Sunrise Hotel 2*.
 
Overnatning på Golden Sunrise Hotel 

Dag 2: Videre til Kayin-staten og smukke Hpa An

Efter en tidlig morgenmad, går turen nu videre I bil til Hpa An, der er provinshovedstad I Kayin-staten. 
 
Vel fremme i Hpa An skifter I bil ud med kajak. Langsomt padler I ned ad smalle floder omgivet af rismarker og flankeret af stejle kalkstensklipper. Marker bliver afløst af jungle jo længere væk, I kommer. Efter en lille time går I i land og besøger nogle af områdets Kayin-landsbyer, inden I atter forsætter videre med kajak. Frokosten spiser I undervejs som gæster hos en lokal familier, der inviterer indenfor til en lækkert lokalt måltid.
Bæredygtig turisme
På kajakturen og landsbybesøgene bliver I ledsaget af Kayin-folk, der bor i området. De taler begrænset engelsk, men kender til gengæld området til hudløshed og vil vise det frem med smil og stolthed. Det er en del af et lille projekt, hvor vores lokale partner arbejder for at støtte de lokale samfund og sikre, at de også får noget ud af turisternes besøg.
 
Efter frokosten går turen videre med bil til nogle store, hellige huler, der gemmer på hundredvis af små buddhafigurer. 
 
Sidst på eftermiddagen ankommer I til jeres hotel for de kommende 2 dage – det skønne og smukt beliggende Keinnara Hpa An 3+*
 
2 overnatninger på Keinnara Hpa An

Dag 3: Privat cruise fra Kayin- til Mon-staten

Efter morgenmaden går I ombord på en privat båd, der sejler jer ned af den smukke Thanlwin-flod. Floden, der er en af de længste I Burma, krydser grænsen mellem Kayin- og Mon-staten og løber ud i havet i provinshovedstaden Mawlamyine. 
 
Inden I når så langt, kan I nyde atmosfæren og de smukke udsigter, mens floden snor sig gennem det smukke landskab. Nogle steder er floden smal og omkranset af stejle klipper, andre steder er den bredere og flankeret af rismarker og små landsbyer. 
 
I går i land i en af landsbyerne. U Na Auk er navnet på byen, som er opkaldt efter en kendt lokal handelsmand. Mr. Na Auk levede i området under kolonitiden. Han blev landskendt for at være en yderst intelligent og sympatisk handelsmand, der var snu nok til at vinde kontrakter over de store britiske firmaer.
 
Na Auk figurerer stadig i moderne skolebøger, hvor han beskrives som en enestående patriot og helt, der ikke blot kunne konkurrere med briterne, men som også delte sin rigdom med lokalområdet. 
 
Omkring frokosttid er båden fremme i Mawlamyine. Her venter en skøn frokost med masser af lokale specialiteter i et lokalt hjem.
 
Eftermiddagen byder på en tur rundt i den charmerende by, der er kendt for sine markeder, friske seafood og for at have været hjemsted for Orwell og Kipling. Byen var en overgang administrativt centrum for briterne under kolonitiden, hvilket arkitekturen er et tydeligt vidnesbyrd på. 
 
Undervejs besøger I bl.a. Mon-museet, den lokale baptist-kirke og ikke mindst det smukke Seindon Mibaya-kloster.
 
Sidst på eftermiddagen returnerer i til Keinnara Hpa An i bil (ca. 1 time). 

Dag 4: fra Burma til Thailand

Efter morgenmaden siger I farvel til jeres skønne hjem for de seneste dage og sætter nu kursen mod grænsen til Thailand. I kører ca. 2 timer gennem det smukke, kuperede område, der grænser op til nabolandet.
 

Langhårede mænd

På vejen besøger i den finurlige "long har tribe". Et lille samfund, hvor drenge/mænd typisk ikke klipper deres hår fra de er 12 år gamle. De bor i primitive hytter, er vegetarer og 100% selvforsynende.
 
I kommer ind i et af deres hjem, får lidt te og lidt snacks, og måske spiller faderen i huset en melodi på den specielle og autentiske guitar.
 
Ved grænsen hjælper jeres guide jer med immigrationsformaliteterne på den burmesiske side. Herefter siger I farvel til jeres guide og til Burma og går selv over broen til den thailandske grænsepost. Når I har fået jeres 2 ugers visum, skal I selv sørge for den korte transport til lufthavnen i Mae Sot.
 
Herfra er der blot en kort flyvetur til Bangkok. Alternativt kan vi også sørge for, at der står en bil og guide klar på den thailandske side, som tager jer over land til Bangkok på et par dage via Sukhothai og Auytthaya. 
 

Fuld fleksibilitet

Turen kan også laves i omvendt rækkefølge, så I begynder i Thailand og slutter i Yangon. Det er tilmed nu muligt at krydse grænsen til Burma med Evisa. Hvor man tidligere skulle forbi en ambassade og have et fysisk visum i sit pas.
 
Turen er 100% fleksibel og kan skræddersys jeres ønsker. Har I tid, kan vi fx varmt anbefale en ekstra nat på Keinnara Hpa An. 
Håndplukkede rejser

Oplevelserne indgår i disse rejseforslag

Xl Burma Inle Lake Indein Pagodas Myanmar
Bagan, Myanmar, Asien

Glæd jer til

Cykelture, vandreture og sejlture i nærkontakt med natur og kultur

Helt tæt på lokalbefolkningen med besøg i private hjem

På sporet af etniske minoriteter i den uberørte Kayah-stat

4 dage langt fra alfarvej i Mon og Kayin-staterne med guddommelig natur

Udvalgte 3* hoteller og lodges med god beliggenhed og atmosfære

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Myanmar

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Myanmar. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.