Xl Nepal Katmandu Boudhanath (Boudnath) Stupa

Kathmandus stupaer, kongepaladser og kulinariske arv

Fra Durbar Square og Boudhanath til 9-retters nepalesisk gourmetmiddag, privat guide

Oplev Kathmandu-dalens farverige gader, lokale butikker, kongepaladser, stupaer og ældgamle hinduistiske og buddhistiske templer, inden I sætter jer til bords og nyder en 9-retters nepalesisk middag på restaurant Krishnarpan. Udflugten varer cirka 6 timer - foruden middagen, som naturligvis foregår i helt eget tempo. Privat bil og guide.

nepal 

Program

Kathmandu-dalens største kulturskatte med privat guide

I skal opleve meget i dag, men I har også god tid, så I kan fordybe jer i dagens mange stop – og tage den med ro og mag, mens I kører mellem dagens forskellige oplevelser og jeres guide fortæller jer lidt om byen.

Det er afgang fra hotellet cirka kl. 10 - efter en rolig morgenmad – og første stop er intet mindre end stupaen Swyambhuanth, der troner over på en bakketop i den vestlige del af Kathmandu-dalen. Der er intet bedre sted at sige godmorgen - eller god formiddag - til Nepal, inden I sætter kurs mod Durbar Square, den ene af Kathmandu-dalens tre kongelige pladser eller anlæg, der historisk lå over for kongepaladserne, dengang Nepal bestod af mange mindre kongeriger.

Bliver det i dag, I møder en levende gudinde?

Durbar-pladserne er eventyrlige og fascinerende anlæg med templer, skoler, statuer af guder, åbne pladser, indre gårde, haver, fontæner, tårne og i Durbar Squares tilfælde paladset Kumari Ghar, hvor I kan være heldige at få øje på den levende gudinde, Kumarien, som bor i paladset. Hvem er hun, tænker I? Det er en længere og fascinerende historie, som I får på dagen – men helt kort er hun en levende manifestation af universets feminine energi eller Shakti.

Der findes fleres kumarier i Nepal, om end kumarien i Durbar Square er den vigtigste af dem alle – fælles for dem er, at de skal være jomfruer og at de udvælges løbende ud fra detaljerede, religiøse forskrifter. Og altid fra særlige klaner i Nepal. Nogle piger og kvinder forbliver kumarier i længere tid, andre kun få år. Det kommer alene an på, hvor længe de guddommelige kræfter bliver hos dem – i henhold til traditionen er de faktisk blevet besatte af guderne. Og det kan vare alt fra fem til 10 og 20 år.     

Boudhanath-stupaen, Pashupatinath-templet og 9-retters middag

Det kan godt være, at I er ved at fyldt på med fortællinger og nye indtryk efter Durbar Square, men dagen er ikke slut endnu. I skal nemlig videre til ikoniske Boudhanath, der hører til de største stupaer i verden – og som siges at stamme helt tilbage fra det 5. århundrede.

Herfra går turen videre til hindutemplet Pashupatinath, der ligger ved bredden af den hellige Bagmati-flod. Her kan I gå på opdagelse blandt over 500 templer og ashrams (hinduistiske klostre og skoler) med malerier, udskæringer og religiøse inskriptioner rundt om snart hvert hjørne – det er også her ved floden, at hinduer bliver kremeret på de såkaldte ghats ved bredden af denne hellige flod.

Aftenlyset er allerede begyndt at sænke sig. Stemningen er magisk, men også intens. Røgelse. Aftenbøn. Pilgrimme og munke. Og familier, der tager afsked med deres nærmeste. Det fulde kredsløb af nepalesernes liv og tro. Samlet på et sted. Det er tid til at vende hjem og begynde en ny rejse -  en kulinarisk rejse gennem Nepals bedste madtraditioner. Med ni retter. På skønne Krishnarpan, der ligger i The Dwarika's Hotel. 

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Nepal

Vores rejserådgivere har rejst vidst og bredt i Nepal. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.