• Nyd New Zealands fantastiske natur i en 4WD, og hold pause når I har lyst
  • Stå ved foden af New Zealands største gletsjer, Fox Glacier
  • Cathedral Cove på Coromandel halvøen, New Zealand
  • Kom tæt på dyrene under turen i Milford Sound, Fiordland, New Zealand

New Zealand – ud på landet i 4WD

I firehjulstrækker til gejsere, cruises og bonderøve, 26 dage fra 50.000 kr.

Glæd jer til:

Kør selv-ferie i New Zealand i 4WD

Detaljeret kørselsvejledning inkl. derud, hvor kragerne vender

Ophold hos New Zealands svar på Bonderøven

Mange udflugter med cruises og lette vandreture

Alle de største attraktioner i New Zealand

Læs mere

Oplev de største attraktioner i New Zealand i 4WD ad landeveje, omveje og markveje. Inkl. ophold hos New Zealands svar på Bonderøven, vandreture og cruises i dybe fjorde og langs smukke kyster.

I behøver ikke en 4WD for at komme ad standardruten til mange af denne rejses attraktioner. Men I kan godt. Og når nu I har den, så åbner der sig en hel ny verden af ekstra muligheder og ikke mindst en masse ekstra køreglæde. 

I får nemlig en detaljeret kørselsvejledning, så selv genveje og omveje ad markveje er med (husk at lukke lågen efter jer, så fårene ikke løber ud). Det må gerne være lidt sjovere end bare de brede landeveje. 

Kør selv-ferie på Nordøen og Sydøen

I kommer hele vejen rundt. Fra Nordøen til Sydøen. Spruttende gejsere, kæmpe gletsjere, maorikultur, dybe fjorde, majestætiske bjergkæder, dejlige byer, turkisblå søer … det hele er med på denne rejse til New Zealand. Og lidt til. 

Ud på landet til Bonderøven

På jeres rundrejse i New Zealand skal I bo to nætter hos New Zealands svar på Bonderøven, Dan Steele. Men glem almindelig bondegårdsferie. Han bor nemlig, hvor de grønne bjerge rejser sig og floderne mødes i Whanganui National Park. Der er et hav af aktiviteter at kaste sig ud i fra ridning over speedbåd eller kajak på floden til ture i 4-hjulstrækker blandt får og kvæg. 

Mange udflugter inkluderet

I får masser af tips med til selv at tage på opdagelse i eget tempo, men nogle bør arrangeres hjemmefra for at få den bedste oplevelse. 

I skal sejle i kajak til Whale Island. På cruise og vandretur i vidunderlige Abel Tasman National Park. Vandre til New Zealands største gletsjer. Sejle til de store kongealbatrosser og køre til guløjede pingviner. Og på endnu et cruise - det bedste af dem alle på Milford Sound.

Skræddersyet rejse til New Zealand

Alt på denne rejse kan skræddersys til jeres ønsker fra udflugter over rute til valg af hoteller. Tal med jeres rejserådgiver om jeres specifikke ønsker, så lægger vi alt på plads sammen.

Program

Dag 1-2
I rejser til New Zealand

Lupiner på Mount Cook i New ZealandI rejser til New Zealand, hvor I lander i Auckland på Nordøen dag 2 lokal tid. Her bliver I budt velkommen i lufthavnen af en af Nyhavn Rejsers samarbejdspartnere i New Zealand. 

Komplet mappe med tips og kort

Ved ankomsten får I mere end et hjerteligt håndtryk og smil. I får også en omfattende rejsemappe med tips og rutebeskrivelser. Da I jo skal ud på landet i en 4WD, indeholder mappen også detaljerede informationer helt ned til, hvilke markveje vi anbefaler, at I kører ind ad. I skal bare huske at lukke lågen efter jer, så der ikke pludselig løber 1000 får rundt på den store vej. 

Når det er på plads, bliver I kørt til jeres hotel i Auckland. Har I overskud til det efter flyrejsen, så gå en tur langs havnen senere og nyd stemningen og udsigten til livet på bugten. Det er ikke uden grund, at Auckland kaldes City of Sails. 

The Great Ponsonby Arthotel i Auckland, New ZealandThe Great Ponsonby Arthotel 3+*, Auckland 

Allerede her på den første dag af jeres rejse til New Zealand vil I mærke, hvordan mange af overnatningsstederne er udvalgt med en kenders hånd. I skal bo 2 nætter på The Great Ponsonby Arthotel. Det er et Bed & Breakfast, hvor man bare overvældes af de mange skønne detaljer i den gamle trævilla fra 1895.

Dag 3
På opdagelse i Auckland

Både ved havnen i Auckland, New ZealandAuckland er et skønt sted at starte en rejse til New Zealand. Byen er venlig og åbner sig for en ned mod havet. Ved havnen er der hyggelige cafeer, barer og restauranter. 

Herfra går også mange sejlture ud i bugten og til de nærliggende øer. På Rangitoto Island, Aucklands yngste vulkan, runger den størknede lava hult, når I går. På Great Barrier Island er gode vandrestier, mens Waiheke Island er god til cykelture og til at nyde skønne, økologiske vine.

Dag 4
Til skønne Coromandel

Cathedral Cove på Coromandel halvøen, New ZealandI henter jeres 4WD og kører nordpå langs kysten til den dejlige Coromandel-halvø. På vejen frister mange cafeer og restauranter til et stop, men der er også mange gode grunde til at køre videre. 

På Coromandel venter nemlig skønne strande, forunderlige klipper og varme kilder, der pibler op gennem sandet, så I kan bygge jeres eget badekar med varmt vand i sandet. Tag ud i den smukke natur til fods f.eks. til smukke Cathedral Cove eller i kajak. 

Dagen køretid er ca. 4 timer for de 260 km. Vi finder et godt hotel efter jeres ønsker i eller omkring den lille by Tairua, hvor I kan gå tur langs stranden og evt. op på toppen af Paku Hill, hvorfra der er en super udsigt over floden og strandene.

Dag 5
Langs Bay of Plenty til Whakatane

Udsigt til Bay of Plenty fra Mount Maunganui, Coromandel, New ZealandSyd for Coromandel-halvøen ligger Bay of Plenty med lækre strande og et utal af kiwi-plantager – alstå frugten! I kører langs kysten, og der er tid til at stoppe undervejs f.eks. ved en af plantagerne.

Helt ude ved indsejlingen til byen Tauranga vogter Mt Maunganui, der er et af maoriernes hellige steder. Det kan tage et par timer at nå toppen til fods, men udsigten herfra er fænomenal. Nede igen er der mange cafeer og restauranter, hvis I skal slappe lidt af. 

Dagens strækning er 230 km med en køretid på 3½ time. I overnatter på et hotel i byen Whakatane, hvorfra I skal på udflugt fra dagen efter.

Dag 6
I kajak til Whale Island, sæler og blå pingviner

Udsigt til Whale Island fra Whakatane, New ZealandI dag skal I på en lidt anderledes tur ud i de smukke bugter af Bay of Plenty. Med katamaran ca 9 km fra kysten i Whakatane kommer I til et lille kajak paradis ved den lille ø, Whale Island. Her vil I møde pelssæler, de små blå pingviner, suler til lyden af newzealandske fuglelyde. Det bliver til ca to timer i kajak inden kaptainen byder på frisk kaffe og te ombord på katamaranen.

Husk badetøj, der vil også være mulighed og tid til at hoppe i det glitrende vand, før turen går retur til Whakatane. 

Dag 7
Gejsere og maurikultur i Rotorua

Wai-o-tapu, det geotermiske område ved Rotorua på nordøen af New ZealandTo gode råd for denne dag: Kom tidligt afsted og vælg nøje ud, hvad I vil se. Der er nemlig så utroligt meget at vælge mellem af oplevelser ved Rotorua

De termiske terrasser i Wai-O-Tapu

Kør f.eks. lidt i 9 om morgenen til Wai-O-Tapu, hvor I bl.a. kan se termiske vandhuller og søer i de mest utrolige farver som Champagne Pool. Navnet er lidt mere eksotisk end indholdet, som er 74 grader varmt syreholdigt vand, men det bobler som champagne. 

Lady Knox gejseren i Wai-o-Tapu, Rotorua, New ZealandLady Knox-gejseren

Når I er ved Wai-O-Tapu tidligt, bliver I ikke generet af for mange andre turister, og I kan nå over til den store Lady Knox-gejser kort derfra, inden den springer kl. 10.15. Hvordan vi kan være så sikre på tidspunktet? De lokale har et trick, der bl.a. involverer en håndfuld sæbepulver. Legenden fortæller, at tricket blev opdaget, da en lokal ville vaske tøj i det varme vand. 

Dansende maori kriger ved Maori centeret i Te Puia, Rotorua, New ZealandMaorikultur i Te Puia

Hvis I vil have indblik i maoriernes kultur, vil vi anbefale af køre omkring Te Puia 3 km syd for byen. Te Puia er hjemsted for Maori Arts and Crafts Institute, og I kan også opleve maoriernes arkitektur. Her er samtidig flere end 500 varme kilder og gejsere, så I kan få tilberedt en frokost i et hul i jorden. Her er der ikke brug for en ovn. 

Ved Rotorua er der mange tilbud om maorishows m.m. Tal med jeres rejserådgiver om et tip, hvis I vil slutte dagen af med en traditionel hangi dinner med show. Der er stor forskel på kvaliteten. 

Dagens kørsel er i lige strækning blot 95 km, som tager 1½ time.

Dag 8
Via vulkanerne til bonderøven

Oplev Tongariro Nationalpark i New ZealandOverskriften for denne dag lyder måske ikke så pænt, men dagen slutter med, at I bor hos New Zealands svar på bonderøven i dansk tv, Dan Steele. Men I skal opleve en masse inden. I kommer nemlig lige forbi New Zealands store vulkaner i Tongariro

Vulkanerne i Tongariro National Park

Nåede I ikke Wai-O-Tapu dagen før, kommer I lige forbi, lige som I kan besøge det termiske område Waimango og vandfaldene Haka Falls på vejen. Men I kan også vælge at have så meget tid som muligt til at udforske utrolige månelandskaber ved vulkanerne.

Der er adskillige vandrestier af forskellig længde på vulkanerne. I kan flyve en kort tur over de utrolige månelandskaber eller tage skiliften op ved vulkanen Ruapehu og nyde udsigten herfra. Hør jeres rejsekonsulent, hvis vi skal arrangere noget hjemmefra. 

Udsigt til en Frontier Lodge på Blue Duck Lodge i Whakahoro, New ZealandBlue Duck Lodge 3*, Whanganui

I skal nu sove to nætter på Blue Duck Lodge, der er en del af den store farm Blue Duck Station. Alene vejen hertil er en oplevelse. I kører ad små spektakulære veje, der snor sig gennem det kuperede landskab og følger floden ind til selve lodgen.

Farmen ejes og drives af Dan Steele, New Zealands svar på Bonderøven. I er ude i formidabel natur i Whanganui National Park langt fra alfarvej og tæt på floder og vandfald. Dagens kørsel er på 215 km og tager ca. 2½ time.

Dag 9
Bonderøve og vild natur

Whanganui River i Whanganui National Park på Nordøen i New ZealandI starter dagen med et solidt morgenmåltid, og så er det ellers ud i den formidable natur. I bor nemlig lige, hvor de grønne bjerge rejser sig og floderne mødes i Whanganui National Park. 

Der er et hav af aktiviteter at kaste sig ud i på Blue Duck Station. Alle bunder i samme passion for naturen, uanset om I vil opleve naturen på hesteryg, sejle i speedbåd eller i kajak på floden, køre på mountainbike, vandre bl.a. store vandflad eller tage turen i 4-hjulstrækkere blandt får og kvæg. 

Naturområdet ved Blue Duck Lodge, Whakahoro, New ZealandEn af udflugterne er inkluderet, og I kan her vælge mellem udflugt på hesteryg, i 4WD eller i speedbåd på floden. I aftaler nærmere på stedet alt efter vejret og jeres dagsform. Om aftenen venter en ”Bush tucker dinner” på Blue Duck Cafe. Glæd jer til en solid bondegårdsmiddag.

Dag 10
Til New Zealands hovedstad Wellington

I Wellington, New Zealand kan man tage med kabeltrukket sporvognI siger farvel til Blue Duck Station og kører gennem kuperet landbrugsland mod New Zealands hovedstad Wellington. Læg ruten omkring New Zealands ældste bosættelse Wanganui og kør herfra langs kysten til Wellington. Det er en lidt lang køretur, men vejene er gode. 

Wellington byder på flere gode kulturelle oplevelser end nogen anden by i New Zealand, og den helt store attraktion er Nationalmuseet Te Papa. Den smukkeste plads i Wellington er Civic Square, der er omkranset af pastelfarvede bygninger prydet med kunstværker. På havnefronten er gamle pakhuse ombygget til restauranter i smukke rammer, et godt sted at hænge ud.

I Wellington finder vi et godt hotel med god beliggenhed ud fra jeres ønsker. Dagens kørsel er 360 km og tager ca. 6 timer.

Dag 11
Smuk sejltur til Sydøen

Udsigt over Picton på New ZealandPå rejser til New Zealand er transport sjældent bare at komme fra A til B. Slet ikke, når man som I har detaljerede kørselsvejledninger med tips til omveje og bagveje. Der er næsten altid en masse at se på vejen. Sådan er det også i dag, hvor I siger farvel til Nordøen og Wellington for at sejle til Sydøen. Sejlturen går gennem skærgårde, smukke fjorde og stræder, inden I lægger til i Picton. 

Oplev Abel Tasman nationalpark fra en kajakAbel Tasman National Park

I starter med at have nogle dage på den nordlige spids af Sydøen med Picton, Abel Tasman National Park, Queen Charlotte Sound og vinområdet Marlborough. Her er en vidunderlig og mild natur sammenlignet med de rå bjerge og gletsjere, I snart vil møde. 

I kan tage på dejlige sejlture i de så bugter, smukke gåture, udflugter i kajak mm. I kan også svømme med vilde delfiner.

Dagens strækning er på 190 km og tager 3 timer plus 3½ times dejlig sejltur. Fremme i Abel Tasman National Park finder vi en god lodge til jer ud fra jeres ønsker til pris og komfort.

Dag 12
Cruise og gåtur i Abel Tasman National Park

Oplev Abel Tasman National Park i New Zealand med en passioneret guideI skal ud i den smukke natur på cruise og vandretur i Abel Tasman National Park. I sejler i katamaran langs gyldne kyster, svømmer ved lækre sandstrande, besøger en sælkoloni og udforsker regnskov med store bregnepalmer. Det er en guidet tur, så I kommer ad de bedste ruter og samtidig hører en masse om naturen.

Dag 13
Til pandekageklipperne Punakaiki

Landskab med smukke vinmarker i New ZealandI har en relativt lang, men uforglemmelig smuk køretur i dag på 315 km, som vil tage jer omkring 6 timer, hvis I kører ad jordvejen – ellers 4 timer ad hovedvejen. Hvis I kører tidligt kan I overveje at lægge vejen omkring hyggelige Nelson og evt. det store vinområde her, men ellers går vejen gennem frodige dale med floder, landbrugsland og hjortefarme.  

Før I når vestkysten, snor vejen sig af sted ved Buller Gorge, hvor en lang gangbro, der hænger i wires over kløften og floden, kan give et godt sug i maven. Tag evt. en lille omvej fra Westport til Cape Foulwind for at se den lokale sælkoloni. 

Udsigt over pandekageklipperne ved Punakaiki på New ZealandPancake Rocks ved Punakaiki

Pandekageklipperne er et forunderligt geologisk fænomen. Klipperne ligger lag på lag på lag, og I kan også gå til store blowholes, hvor bølgerne skyder og af huller i klipperne.

På Punakaiki Resort er den utæmmede natur betagende, og en tur langs stranden er en skøn oplevelse, hvor drivtømmeret fortæller om naturens kræfterPunakaiki Resort 4*

Ved Punakaiki skal I bo på Punakaiki Resort. Vi har udvalgt det for en høj standard og ikke mindst perfekt beliggenhed. Punakaiki Resort ligger ud til kysten med blændende udsigt til Det Tasmanske Hav. I har gåafstand til Pancake Rocks og Blow Holes, og I vil nyde en gåtur langs kysten. Beliggenheden tæt ved pandekageklipperne betyder også, at når I det ikke i dag, så gør I det i morgen, inden turen går videre.

Dag 14
Mod New Zealands store gletsjere

Oplev kontrasterne på New Zealands vestkyst i en 4WDI bevæger jer videre ned langs den rå vestkyst på Sydøen af New Zealand. Dagens mål er de kæmpe gletsjere, hvor vi inkluderer en vandretur til Fox Glacier om eftermiddagen. På vejen til Fox kan I stoppe i Hokitika, der er et centrum for jadearbejder. 

Stå ved foden af New Zealands største gletsjer, Fox Glacier

Vandretur til New Zealands største gletsjer

Fox Glacier er den største af de store gletsjere på vestkysten af Sydøen i New Zealand. Og den, der er nemmest at komme til. I skal på en nem og smuk vandretur dertil. 

I går langs en flod gennem landskaber formet af gletsjerne, så I fornemmer de store kræfter, naturen kan slippe løs. Arrene i naturen viser, hvor Fox Glacier gik til i sin storhedstid, og jeres naturguide fortæller jer både om dannelsen af gletsjeren og dens klimamæssige udfordring i dag. I kommer tæt på isen, men man kan ikke længere komme op at gå på den. Hvis I ønsker det, kan vi alternativt arrangere en helikoptertur over Fox Glacier.

Distinction Fox Glacier Te Weheka Hotel, New Zealand

Distinction Fox Glacier Te Weheka Hotel 4*, Fox

I bor en enkelt nat på det smagfulde boutique-hotel Distinction Fox Glacier Te Weheka ved foden af Southern Alps. Både Fox Glacier og de lokale restauranter er lige om hjørnet. Den anden store gletsjer Franz Josef Glacier er kun 20 minutter væk.

Dag 15
Lake Matheson og videre til Wanaka

Lake Matheson nær Mahitahi Lodge i New ZealandFå km fra Fox ligger den smukke sø Lake Matheson, der ofte ligger spejlblank med spejlinger af Mount Cook. Start dagen med at gå en tur ved søen, før I kører videre sydpå. Der er som altid masser af muligheder for smukke stop, gåture mm. Tal med jeres rejserådgiver om gode tips, så I kan nå at nyde naturen og samtidig komme frem til tiden. I skal tilbagelægge 285 km. Det tager ca. 4½ time. 

Knights Point Lookout ligger mellem Fox Glacier og Haast på New Zealands sydøKnights Point Lookout og Shipwreck Walk

I starten kører I med Southern Alps på venstre hånd og den rå klippekyst på højre. På vejen kommer I helt ud til kysten ved Knights Point Lookout. Stop og nyd den formidable udsigt. 

Lidt før Haast kan vi anbefale at tage den afmærkede vandretur "Ship Creek Walk" med en lille afstikker ud på "Monro Beach Walk". Det er en smuk tur mellem fjord og smukke skove. Hvis I er her mellem oktober og december kan I opleve pingvinerne surfe på bølgerne ud for kysten.

Blue Pools nær Haast passet i New ZealandVandfald, vandreture og formidable udsigter

Når I har passeret floden Haast River, kører I ind i landet mod Wanaka langs Mt. Aspiring National Park og de store søer Lake Wanaka og Lake Hawea. 

Køreturen mellem Vestkysten gennem Haast Pass og Wanaka er en flot tur. Tag evt. en halv times gåtur til Blue Pools, der er spektakulære vandhuller. Fra Cameron Flat er der formidable udsigter over Makarora-dalen og de omkringliggende bjerge. I kan se flere vandfald, bl.a. Thunder Creek Falls, der falder 28 m.

Te Wanaka Lodge i Wanaka er en super hyggelig lodge med kun 13 værelser. Te Wanaka Lodge 3*, Wanaka

I skal bo 2 nætter på Te Wanaka Lodge i Wanaka. Det er en super hyggelig Te Wanaka Lodge er en Bed & Breakfast Lodge – og vel at mærke med en fabelagtig morgenmad! Gæstfriheden hos værtsparret er stor, og de er altid klar med gode råd om cykelture, fisketure, vandreruter mm.

Dag 16
Ud i naturen ved Wanaka

Den impornerende natur omkring Wanaka Lake i New ZealandI har hele dagen til at udforske naturen omkring Wanaka. Her er super hyggeligt, guddommeligt smukt og et væld af udflugter fra Wanaka at tage på. Wanaka ligger ved bredden af billedskønne Lake Wanaka med udsigt til de hvidtoppede Mt. Aspiring-bjerge.  

Morgensol over vinmarker og Lake Wanaka i Otago, New ZealandUdflugter fra Wanaka

Ved Wanaka kan alt lade sig gøre, hvis man vil være aktiv i naturen. Vandreture, sejlture, ture i 4WD, cykelture, helikopterture til bjerge og gletsjersøer og udflugter til gletsjeren Rob Roy. En af de helt store Wanaka oplevelser er Siberia Experience, hvor I bliver fløjet ud i vildmarken, vandrer gennem naturen og sejler i speedbåd hjem. Tal med jeres rejserådgiver, hvis vi skal arrangere en udflugt hjemmefra.

Dag 17
Til legepladsen Queenstown

I en 4WD kommer du frem alle steder på New ZealandHvis Wanaka er den lille og rolige legeplads i New Zealand, er Queenstown den store og til tider også vilde. Her går turen til nu. 

I har jo jeres egen 4WD på jeres rejse til New Zealand, og det betyder, at I kan vælge rute og tempo, som I vil. Dagen i dag er et godt eksempel. Der er to ruter til Queenstown: Den hurtige og den utroligt smukke.

Den hurtige går ad hovedvejen, er lidt længere, men også meget hurtigere, så I kommer frem til Queenstown på 1-2 timer. Det har den fordel, at I hurtigt er fremme ved alle de tilbud, Queenstown har.

Tag gondolen op til Bob's Peak fra QueenstownDen utroligt smukke går ad mindre veje gennem vinterhalvårets skisportsområde. I kører oppe på plateauet og har de vildeste udsigter over Queenstown og bjergene i The Remarkables. Det kræver tid til at fotografere en del undervejs, så sæt 3-4 timer af til denne rute, så I også kan komme ud på vandreruterne. 

I har to overnatninger på et godt og centralt hotel i Queenstown, som vi finder ud fra jeres ønsker.

Dag 18
Queenstown

Oplev det smukke landskab fra Ringenes Herre i Queenstown New ZealandQueenstown ligger smukt ved bredden af Lake Wakatipu omkranset af bjergkæden The Remarkables. Her kan alt lade sig gøre af tænkelige og utænkelige naturoplevelser og vild action. Vi kan arrangere en masse hjemmefra, men I kan også vælge at se, hvordan dagsformen er og så beslutte jer på stedet. 

Der er frit valg mellem white water rafting, faldskærmsudspring, elastikspring og ture i 4Wd til naturscenerier, der dannede kulisser for filmene om Ringenes Herre. 

Dampskibet Earnslaw, Queenstown, New ZealandSkal det være mere fredeligt, så kom ud på en smuk cykeltur eller sejl over Lake Wakatipu med dampskibet TSS Earnslaw til Walter Peak Station, der er gammel fårefarm. Vi kan anbefale at spise aftensmad i Skyline Restaurant i 400 m højde fra Bob's Peak, der nås med svævebanen Queenstown Gondola.

Dag 19
Til Te Anau i Fiordland

Te Anau med de lysende sankthansorme, New ZealandI har masser af tid til at udforske Queenstown lidt mere alternativt køre af sted mod næste mål, der er Te Anau 2½ time (175 km) fra Queenstown.

Te Anau er porten til Fiordland og en lille flække ved bredden af Lake Te Anau. I kan sejle over søen for at se Te Anau Glow Worm Caves, en grotte med en himmel af glødende sankthansorme.

Blue Ridge i Te Anau, New ZealandBlue Ridge B&B 3+*, Te Anau

I skal bo 2 nætter på det hyggelige bed & breakfast Blue Ridge. Der er blot 3 værelser, så bestil endelig i god tid. Der er et hjertevarmt værtspar, gode værelser, mange faciliteter og gratis Wi-Fi.

Dag 20
Te Anau og sejlads i Milford Sound

Det er en unik oplevelse at komme tæt på et vandfald i Milford SoundI dag skal I opleve et af de største ikoner for rejser til New Zealand, Fiordland med de spektakulære fjorde. 

Cruise på Milford Sound

Vi har udvalgt det efter vores mening bedste cruise på Milford Sound. I kommer tættere på vandfaldene og helt ud til fjordens munding. I bliver kørt til fjorden, så I kan nyde naturscenerierne på vejen langs brusende floder i stedet for at have øjnene på vejen, og I kan også tage med på en vandretur med de bedste guider i Fiordland.

Dag 21
Til skotske Dunedin

Universitetsbygningen med klokketårnet i Dunedin, New ZealandNu går jeres rejse til New Zealand videre til Skotland. Sådan vil I nok føle det, når I har krydset det bølgende landbrugsland syd for bjergene og ankommer til Dunedin på østkysten. Turen er på 300 km og tager 4½ time.

Jernbanestationen i Dunedin, New ZealandSækkepiber, whisky og guld

Dunedin er et stykke Skotland i eksil grundlagt af skotske immigranter. Selv landskaberne virker helt skotske med rå højland og søer. Store guldfund i midten af 1800-tallet gav byen rigdom og vækst. I dag kan I stadig se herskabelige bygningsværker og fantastisk arkitektur. I centrum ligger St. Paul’s Cathedral ud mod den ottekantede plads Octagon.

Stor og imponerende er også den gamle banegård med tårn og lagkagesten. Det forstår sig, at byen har både whisky destilleri, sækkepibeorkestre og pubber.

I skal bo to nætter i Dunedin. Vi finder et godt hotel med den rigtige beliggenhed ud fra jeres ønsker.

Dag 22
Cruise til albatrosser, sæler og pingviner

Oplev guløjede pingviner og mange andre havfugle på Otago-halvøen.Denne dag skal I nyde noget af New Zealands rige fugleliv. I skal på en smuk sejltur langs Otago-halvøen tæt på Dunedin for at se de kæmpe kongealbatrosser ved Taiaroa Head. De kan have et vingefang på over 3 m. I området er også mange andre fugle og sæler. 

Senere kører i med bus til et sted, hvor I kan komme ganske tæt på de sjældne guløjede pingviner – uden at forstyrre dem! Turen varer 5-6 timer i alt.

Dag 23
Mount Cook

Moeraki boulders - store runde sten på stranden ved Dunedin i New ZealandStart dagen med at køre nordpå langs kysten. Ved Moeroaki kan I køre et smut ned til stranden for at se Moeraki Boulders, der er spøjse runde sten, der ligger som kæmpe Pinocchiokugler spredt ud over stranden. 

Kort efter går turen ind i land igen mod de mageløse bjerge i Southern Alps. Når I kommer til Omarama, kan vi anbefale at bruge lidt tid på at se Clay Cliffs, der rejser sig råt og lodret op fra jorden. Lidt efter kommer I til Twizel, hvor I skal overnatte. Turen hertil er på små 300 km og tager 4 timer. 

En 4WD er det perfekte transportmiddel, hvis du vil opleve mest muligt af New ZealandFortsæt til Mt Cook Village

I første omgang bør I dog køre videre med det samme, for I kan her tage en afstikker til venstre til Mt. Cook. Der er vel 60 km, og I skal tilbage samme vej. 

Mount Cook er New Zealands højeste bjerg på 3.724 m. Ved bjerget er restauranter og et museum over Sir Edmund Percival Hillary (20. juli 1919 – 11. januar 2008), der ikke bare var den første til at bestige Mt Cook, men også den første til at bestige Mt Everest. I kan vandre og cykle og blive fløjet i fly og helikopter over bjergene. Der er også mulighed for at sejle på en gletsjersø med isbjerge!

I Twizel finder vi en god lodge ud fra jeres ønsker.

Dag 24
Lake Pukaki og Christchurch

Nyd den enestående udsigt over Lake Pukaki ved Mount Cook i New ZealandDet er blevet den sidste hele dag på jeres rejse til New Zealand. Og er vejret med jer, starter den så uendeligt smukt. I kører nemlig fra Twizel mod Christchurch, og kort efter starten kommer en af de smukkeste udsigter, man kan tænke sig: Udsigten over Lake Pukaki, der kan lyse turkisblåt, så det næsten ser uvirkeligt ud.

Når I ganske givet har taget en ufattelig mængde fotos her, kører I videre mod Christchurch. Og kort efter er den ”gal igen”. Nu hedder søen bare Lake Tekapo og kræver næsten lige så mange fotos. I kan nøjes med at se den fra den korte sydlige bred, men I kunne jo også give jer tid til at udforske den lidt mere …

Både på Avon River i Christchurch, New ZealandTudor-stil i Christchurch

Når I har løsrevet jer fra søerne, kører I via Burkes Pass ind i landbrugslandet på østsiden af bjergene mod kysten og Christchurch. 

Byen er kendt for lige boulevarder, fine engelske haver og bygninger i tudor-stil med bindingsværk og blyindfattede ruder. I 2011 var der jordskælv i Christchurch. Kirken og store dele af centrum led omfattende skader. Der er blevet arbejdet hårdt på genopbygning, og livskraften har også givet nye attraktioner.

Eliza’s Manor Boutique Hotel i Christchurch er bygget i 1861Eliza’s Manor Boutique Hotel 3+*, Christchurch

Den sidste nat i New Zealand skal I bo på et charmerende boutique bed & breakfast, hvor I føler jer hensat til en svunden tid. Nyd charmen, den smukke arkitektur og den aristokratiske stemning på Eliza’s Manor Boutique Hotel i Christchurch. Det historiske B&B ligger i gåafstand til den botaniske have og Victoria Lake.

Dag 25-26
Hjem fra rejse til New Zealand

Den gamle sporvogn der kører rundt i Christchurch midtbyJeres rejse til New Zealand er forbi. Desværre. I kører mod lufthavnen, afleverer bilen og flyver hjem for at lande i Danmark dag 26. Velkommen hjem.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

New Zealand - ud på landet i 4WD
RejseperiodeDobbelt
14.04.21 - 28.02.2249.000-57.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Per Storm, Senior Travel Advisor hos Nyhavn Rejser

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

Ikke inkluderet

  • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
  • Måltider og andre ydelser, der ikke er nævnt under inkluderet
  • Benzin