XL Mount Cook Pukaki Lake New Zealand View Mountains Nature Landscape
Hvornår er det bedst at rejse til New Zealand?

Vejret i New Zealand

Det bedste rejsetidspunkt i New Zealand

New Zealand ligger på den sydlige halvkugle, hvorfor de danske vintermåneder er sommer og højsæson i New Zealand. Det er også her kiwierne holder deres ferie, så vi anbefaler altid, at I bestiller i god tid, hvis I vil være sikre på de bedste hoteller og oplevelser i New Zealand.

Når det er sagt, er vi også vilde med foråret og efteråret - begge er skønne årstider, med færre turister og samme muligheder for alle de oplevelser, vi elsker ved New Zealand - storslået natur, gastronomi og gode vine, skønne storbyer, kulturliv, vingårde, sejlture, vandreture og meget meget mere.

 

Vejret i Auckland, Nordøen

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dagtemperatur
22° C
23° C
22° C
20° C
17° C
14° C
14° C
15° C
15° C
17° C
18° C
21° C
Nedbør i mm.
30 mm
30 mm
40 mm
40 mm
50 mm
50 mm
60 mm
50 mm
40 mm
40 mm
40 mm
30 mm
Xl New Zealand Auckland View From Mt Eden

Hvornår er det bedst at rejse til New Zealand?

Den omvendte verden af Danmark

New Zealand ligger på den sydlige halvkugle, hvorfor de danske sommermåneder er vinter i New Zealand, mens det i den danske vinter er sommer i New Zealand. På samme måde er der også byttet rundt på efterår og forår, så den det danske efterår er forårstid i New Zealand. Med andre ord ligger årstiderne modsat af det, vi kender fra Danmark.

Et mildt og omskifteligt klima

New Zealand strækker sig over to store øer fra nord til syd – samtidig er landet omgivet af Stillehavet, mens bjerge, lavtliggende regioner og høje kyster alle bidrager til et varieret klima, der ofte kan byde på sol, skyer og regn – på samme dag! Når det er sagt, byder New Zealand på masser af skønt vejr - generelt med mindst regn om sommeren, foråret og det tidlige efterår.

Et rejsemål for alle årstider

New Zealands travle "højsæson" er sommeren, mens de mere stille "skuldersæsoner" er forår og efterår. Vinteren i New Zealand kan være travl eller stille, afhængigt af hvor I rejser hen - skiområder som Queenstown og Wanaka på Sydøen og Central Plateau på Nordøen er også livlige i den dybe vinter, mens kystområder og storbyer som Auckland og Wellington får færre besøgende.

Det kan være en god idé at rejse i skuldersæsonerne, hvor I finder flere ledige værelser og bedre priser på hoteller og aktiviteter.

Sommer i New Zealand

December til februar. Med gennemsnitlige temperaturer på 20 - 25˚C er december til og med februar de mest populære, varme og solrige måneder at rejse til New Zealand på - her kan I glæde jer til alt fra skønne strande og smukke vandreture i bjergene til magiske sejlture i fjordlandet og langs New Zealands vidunderlige kyststrækninger.

Antallet af besøgende er også på sit højeste i disse måneder og den lokale sommerferie betyder, at flere kiwier også rejser rundt i New Zealand for at få mest muligt ud af det gode vejr og juleferien.

Efterår i New Zealand

Marts til maj. Om efteråret byder New Zealand stadig på skønt vejr med køligere aftener og milde gennemsnitstemperaturer på 17 - 21˚C samtidig med, at der mange steder er færre besøgende - de smukke, gyldne efterårsfarver inviterer til alt fra vandreture i nationalparkerne og vingårsbesøg til sejlture, fiskerture og tid på egen hånd i nogle af landets mange storbyer. 

Vinter i New Zealand

Juni til august. Vinteren i New Zealand er det bedste tidspunkt at besøge landet, hvis man er til snesport. Queenstown og Wanaka på Sydøen og Central Plateau på Nordøen er de mest populære steder til skiløb og snowboarding.

Forår i New Zealand

September til november. Nyfødte lam, der springer rundt på bakkesiderne. Vilde blomster og vidunderlige haver i fuldt flor. Brusende floder. Rafting, vandreture og kajakture. Og milde gennemsnitstemperaturer på 16 - 19˚C. Foråret i New Zealand er igen et fanstastisk tidspunkt til at søge udendørs og nyde alt det, som landet har at byde på - det er også en lidt mere ustabil årstid, der kan byde på lidt mere regn og vådt vejr.

Hør med jeres rejserådgiver, om vejret på jeres rejse til New Zealand

På denne side har vi inkluderet to grafer, der viser vejret i Auckland på Nordøen og i Queenstown på Sydøen – tilsammen giver de et godt indtryk af vejret og de gennemsnitlige dagtemperaturer i New Zealand, men vær opmærksom på, at vejret derudover varierer mellem øst- og vestkysten, og mellem bjergregioner og mere lavtliggende regioner. Hør med jeres rejserådgiver, om vejret på jeres rejseprogram og rejsetidspunkt.

XL Flowers Wanaka Lake Mountains Nature New Zealand

Vejret i Queenstown, Sydøen

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dagtemperatur
22° C
22° C
16° C
12° C
12° C
8° C
8° C
10° C
13° C
16° C
18° C
21° C
Nedbør i mm.
75 mm
52 mm
85 mm
67 mm
81 mm
74 mm
58 mm
59 mm
77 mm
90 mm
65 mm
69 mm
TAL MED EN EKSPERT

Vi skræddersyer jeres rejse til New Zealand

Som kunde hos Nyhavn Rejser får I personlig vedledning og gode råd om alt fra unikke oplevelser til valg af rute og hoteller fra en ekspert, der har prøvet det hele selv.

Vi finder det, du ikke finder...

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.