• Et af Muscat vartegn er Sultan Qaboos Grand Mosque
 • Muttrah souk i Muscat, Oman
 • Loftet i Sultan Qaboos Grand Mosque i Muscat, Oman
 • Nizwa Fort og Al Qala'a Mosque, Oman

Privat byrundtur i eventyrlige Muscat

Oplev Sultan Qaboos enorme moské, den gamle bydel og Muttrah souk

Sultan Qaboos Grand Mosque i Muscat, er en af verdens største moskeer
Læs mere

Se Omans hovedstad Muscat i selskab med en privat guide. Først Sultan Qaboos imponerende moské, dernæst ind i den gamle bydel og møde de lokale i øjenhøjde på Omans ældste marked. Vil I opleve mere? Forlæng turen med et besøg i autentiske Nizwa.

Mand i OmanMærk stemningen i Muscat

I bliver hentet om morgenen på jeres hotel i Muscat. Her hersker en helt særlig, eventyrlig stemning i de tidlige morgentimer, hvor solens stråler titter frem bag bjergene og langsomt lyser Muscat op. Hvide nyopførte huse i traditionel arabisk stil står side om side med farverige paladser, moskéer og forter. En herlig duft af krydderier venter på hvert et gadehjørne, og de lokale strømmer mod basaren på udkig efter de helt rigtige ingredienser til dagens middag.

Et af Muscat vartegn er Sultan Qaboos Grand MosqueEn af verdens største moskéer

Dagens første stop er Sultan Qaboos moské, som er den femte største i verden. Omkranset af palmer, frodige blomsterhaver og grønne buske troner den enorme moské med sin guldbelagte, kuppelformede stupa og sine spidse tårne mod himlen.

Loftet i Sultan Qaboos Grand Mosque i Muscat, OmanUdforsk moskéen med jeres guide, der sørger for, at I får hele historien med. I har god tid til at tage billeder og fordybe jer i moskéens smukke bygningsværk undervejs. Betræd de kølige marmorgulve og lad jer imponere af alt fra de arabiske mosaikmønstre til den 14 meter store krystal-lysekrone til verdens største håndhævede tæppe. 

Al Alam Palace i den gamle bydel i Muscat, OmanStemning og historie i den gamle bydel

Ikke langt fra moskéen venter Muscats gamle bydel, der siden tidernes morgen har værnet om sine traditioner og kulturer. Gå en tur i de stemningsfulde gader forbi det farverige palads Al Alam, der omfavnes af to portugisiske forter som et vidne om Muscats portugisiske og engelske kolonitidsherrer i 1500- og 1600 tallet. 

Glæd jer også til at dykke et spadestik dybere ned i Muscats historie og kulturer, når I besøger Bait Al Zubair-museet.

Muttrah souk i Muscat, OmanBesøg på Omans ældste, lokale marked

I sætter nu kurs forbi den hektiske havnepromenade mod Muttrah souk – det ældste marked i Oman. Markedet summer af liv og er velbesøgt af lokale såvel som besøgende. 

I har god tid på egen hånd til at udforske markedet, der har alt mellem himmel og jord. Et mekka af grøntsager er stablet side om side med duftende krydderier. Her er boder med traditionelle smykker, tøj og souvenirs. Måske I også skal smage på et par lokale specialiteter?

Nizwa Fort, OmanVil I også opleve Nizwa? 

Har I lyst, kan I forlænge oplevelsen i Muscat med et besøg i Omans gamle handelsby Nizwa. Selv om køreturen tager halvanden time fra Muscat, er det det hele værd. De to byer er vidt forskellige, og I får et indblik i Oman, som kun de færreste får på deres rejse hertil. 

I Nizwa fortæller guiden jer om byens dramatiske og stridsfyldte historie, som fuldendes med et besøg på Nizwa Fort, som blev bygget i 1600-tallet. Vil I endnu tættere på lokallivet, kan I besøge Nizwa souk, hvor der handles med alt fra traditionelle smykker og våben til køer og geder.

Smilende dreng i Nizwa iført en dishdasha (arabisk kjortel), OmanPrivat guide og god tid til fordybelse

I har privat guide med jer hele dagen, så I fra start til slut kan opleve i jeres eget tempo med god tid til spontanitet og fordybelse. 

Vil I kun opleve Muscat, tager turen cirka 4 timer. Forlænger I oplevelsen med et besøg til Nizwa, er I af sted i cirka 8 timer. I står selv for dagens frokost, og jeres guide kan anbefale de bedste steder på markedet eller hjælpe jer med at finde en restaurant.

Sultan Qaboos Grand Mosque i Muscat, OmanHusk korrekt påklædning i Sultan Qaboos moské

Moskéen er kun åben for rundvisninger fra lørdag til torsdag (kl. 8 til 11). 

Det anbefales, at mænd har lange bukser på. Og kvinder skal sørge for at dække benene, hår samt skuldre – så medbring gerne et tørklæde. 

Husk også at tage skoene af, inden I træder indenfor i moskéen.

Kim Carlsson

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Oplevelsen indgår i disse rejseforslag

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.