• Sphinx observatoriet på Jungfraujoch i Schweiz
 • Ice Palace på Jungfraujoch - oplev det på skiferie i Schweiz
 • Jernbanen til Jungfraujoch i Schweiz om sommeren

På toppen af Europa

Tag til de vildeste udsigter fra Jungfraujoch

Sphinx observatoriet på Jungfraujoch i Schweiz
Læs mere

Oplev en fantastisk svævebanetur og en togtur ind gennem bjerget til ”Top of Europe” på Jungfraujoch, hvor I stiger ud til magisk udsigt over De Schweiziske Alper fra Sphinx-observatoriet. Lige fascinerende, uanset om I er på skiferie eller sommerferie i Schweiz.

Jungfraujoch - oplev det på skiferie i SchweizDette er en dag, hvor I vil betages lige meget af naturens skønhed og menneskets skaberkraft.

Med svævebanen Eiger Expres

Hvis I kommer fra byen Grindelwald, tager i lokaltoget et enkelt stop til Grindelwald Terminal, der er dalstationen for de store kabinelifter op i bjergene. Her træder i ind i den splinternye kabinelift

Eiger Express, der på blot 15 minutter tager jer fra 950 m op til 2.320 m. Udsigten er fænomenal. Men det bliver endnu bedre senere!

Det tog 16 år at skabe tunnelen til Jungfraujoch i SchweizGennem tunnel til Jungfraujoch

Den næste lille halve times tid er det ikke den store panoramaudsigt, der fascinerer, men menneskets skaberkraft. I går nemlig om bord i en bjergbane, hvor toget kører ind i bjerget for via den lange tunnel at bringe jer til Europas højest beliggende togstation, Eismeer Station, på Jungfraujoch.

Alpine Sentation på Jungfraujoch i SchweizVelkommen på toppen!

I er fremme på Jungfraujoch, hvor der venter den ene oplevelse efter den anden. Giv jer endelig god tid til det hele.

Alpine Sensation

På vej gennem tunnelen har I ganske givet tænkt på de mennesker, der skabte dette uendelige hul i klipperne. Byggeriet af tunnelen startede i 1896, og den stod først færdig 16 år senere! I går gennem en 250 meter lang korridor, der fortæller historien og giver jer en totaloplevelse med lys, lyd, billeder og film, før I er ved første udsigtspunkt.

Ice Palace på Jungfraujoch - oplev det på skiferie i SchweizIce Palace

I træder ind i gletsjeren Jungfraufirn, der er en del af den store Alettsch-gletsjer. Her huggede bjergguider oprindeligt gange og sale ud i isen med hakker og save. I dag supplerer lokale kunstere med smukke isskulpturer, der står som gennemsigtige værker, der selv ved lave frostgrader langsomt smelter væk, for at blive erstattet af nye.

Chokolade

I er på ferie i Schweiz, så selvfølgelig er her en stor chokoladebutik, hvor den søde tand bliver fristet til det yderste.

Sphinx observatoriet på Jungfraujoch i Schweiz

Sphinx Observatoriet

Alle disse oplevelser er naturligvis kun små skridt på vejen mod det, I virkeligheden tager til Jungfraujoch for: Udsigten fra 3.454 meters højde. Følelsen af at stå på toppen af verden.

En elevator bringer jer de sidste 108 meter op på blot 25 sekunder. Her træder I ud ved Sphinx Observatoriet, der er et af de højest beliggende observatorier i verden. Omkring jer er en guddommelig udsigt mod savtakkede bjergtoppe og snedækkede gletsjere. Ofte er du over skyerne, så Jungfrau (4.158 m), Mönch (4.107 m) og Schreckhorn (4.078 m) står klart foran jer.

Jernbanen til Jungfraujoch i Schweiz om sommerenSommersjov i sneen

Kommer I her på sommerferie i Schweiz, kan I kaste jer ud i masser af sjov i Jungfraujoch Snow Fun Park, der er åben fra april til oktober. Her er snow tubing, kælke, skiløb, snowboarding og zipline.

Praktisk information

Tag godt med tøj med, for gennemsnitstemperaturen for hele året er -8 grader. I kan nyde en frokost eller en drink i en af spisestederne. 

Kim Carlsson

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.