Xl Scotland Balquhidder Monachyle Mhor Hotel Exterior Frog View
Lochearnhead, Skotland

Monachyle Mhor

Familieejet boutique-hotel i skøn landejendom fra 1800-tallet

Fløjlsbløde græsenge, skovklædte bjerge og udsigt til to skotske lochs. I hjertet af Loch Lomond and The Trossachs National Park – og få kilometer fra folkehelten Rob Roys gravsted. Velkommen til Monachyle Mhor.

Skønt hotel i Loch Lomond and The Trossachs National Park

Monachyle Mhor har til huse i et lille charmerende landsted fra 1800-tallet – med udsigt til de to søer Loch Doine og Loch Voil - og ejes og drives af den prisvindende kok Tom Lewis og sine to søskende.

Det er et af de slags steder, der bare hviler helt i sig selv, på afstand af verdens jag og hast – og som helt stilfærdigt rummer den særlige kombination af naturlig ro, stolthed og ydmyghed, som er Skotland.

Xl Scotland Balquhidder Monachyle Mhor Hotel Exterior Lake Mirroring

Skotske helte og sagnomspundne søer

Monachyle Mhor ligger blot en times kørsel fra Edinburgh, men det føles en verden væk. Og det er det også. I befinder jer I hjertet af Loch Lomond and The Trossachs National Park, den fjerdestørste nationalpark på De Britiske Øer – og hjemsted for et væld af munroer (bjerge over 914 m.), heriblandt Ben More (1147m), for ikke at nævne sagnomspundne lochs som Loch Katrine og Loch Lomond.

Glæd jer til skønne vandreture, sejlture og cykelture i dette fortryllende hjørne af Skotland, som bl.a. også byder på charmerende landsbyer, et buddhistisk retreat og historiske seværdigheder som f.eks. den skotske folkehelt Rob Roys (spillet af irske Liam Neeson i filmen af samme navn fra 1995) gravsted, der ligger få kilometer fra jeres hotel i den lille landsby Balquhidder.

Xl Scotland Balquhidder Cemetery Rob Roy Grave

Urbant design og landlig charme

Ved første øjekast er Monachyle Mhor indbegrebet af skotsk charme og landidyl. Et klassisk victoriansk landhus med havestue, indhyllet i slyngplanter og omgivet af gamle gårdbygninger, græsenge og stengærder fra en svunden tid. Det er helt perfekt. Og helt, hvad man vil forvente af et skotsk landsted fra 1800-taller. Men indenfor er det en helt anden og mere nutidig historie, der venter jer.

Selv om de ejeren Tom Lewis og sine to søskende først og sidste regner dem selv for ”landmænd” er de mere end almindeligt interesserede i moderne design og indretning – og man er ikke i tvivl, når man træder ind i deres barndomshjem.

Glæd jer til et kreativt og kosmopolitisk interiør, der kombinerer moderne komfort med chikke indretningsdetaljer og overlagte referencer til husets historie som gård og landbrug – tænk ophængte gevirer, knitrende brændeovne, bløde sofaer, moderne kunst og afskallede stenvægge. Det er stilfuldt, men samtidig personligt og en smule skævt – på en god måde vel at mærke.

Xl Scotland Balquhidder Monachyle Mhor Hotel Beekeeper

Kreativt køkken med lokale rødder

Som nævnt er ejeren Tom Lewis en prisvindende kok og derfor er madlavning også et stort omdrejningspunkt på Monachyle Mhor, hvor I kan glæde jer til et moderne og kreativt køkken med skotske fortegn og gode lokale råvarer – fra grøntsager fra hotellets egen køkkenhaven til vildt og fisk fra de omkringliggende bjerge og åer.

Ved siden af den stilfulde restaurant, finder I også en farverig og afslappet bar med knitrende pejs – det perfekte sted at lade dagens indtryk sænke sig i selskab med et godt glas whisky eller andet.

Xl Scotland Balquhidder Monachyle Mhor Hotel Dessert Cake

Chikke værelser og en helt særlig hytte

Monachyle Mhor består af hovedhuset og flere små tilbygninger, som alle har værelser med unik karakter og stemning. I hovedbygningen finder I de stilfulde og rummelige Feature og Courtyard Rooms, mens den gamle sidebygning byder på rustikke, men yderst chikke Farmhouse Rooms.

I hotellets have, lidt på afstand af det hele, finder I den mest unikke af alle Monachyle Mhors værelser; In the Trees kan bedst beskrives som en fritstående, skulpturel træhytte i tre etager – med skønne udsigter, plads til hele familien og masser af privatliv.

Alle værelserne har tv, Wi-Fi og smagfulde badeværelser med badekar. Hør med jeres rejserådgiver, hvilken værelseskategori, som passer jer bedst.

Xl Scotland Balquhidder Monachyle Mhor Hotel In The Trees Extrior View Treetops
Xl Scotland Balquhidder Monachyle Mhor Hotel In The Trees Bedroom View
Xl Scotland Balquhidder Monachyle Mhor Hotel In The Trees Exterior
Håndplukkede rejser

Hotellet indgår i disse rejseforslag

Xl Scotland Highlands Glencoe Scenery
Skotland, Europa

Skotland kort og godt

5 dage fra

22.500 kr.

Glæd jer til:

At udforske Edinburgh i fortid og nutid

Blair Castle og Whiskysmagning tæt på Pitlochry

Smuk køretur med egen bil til Højlandet

At udforske Loch Katrine med skib og cykel

Håndplukkede 4* boutique-hoteller

Tal med en ekspert

Skræddersyet rejse til Skotland

Alt på denne rejse til Skotland kan skræddersys ud fra jeres ønsker. Antal dage, værelseskategori, ekstra oplevelser m.m. Tal med jeres rejserådgiver om netop jeres drømmerejse til Skotland.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.