Xl Scotland Highlands Glencoe Scenery

Skotland kort og godt

Skotland kort og godt

5 dage fra 22.500 kr.

Kontakt Margit

Tlf. 33 320 320

Skønne boutique-hoteller, egen bil og familievenlige aktiviteter

Kan man opleve Skotland på fem dage? Udforske Edinburgh, køre gennem skove og landsbyer - og langsomt mærke Højlandets ro sænke sig omkring de dybblå lochs? Ja, det kan man. Enkelt, roligt og nemt. Sådan en rejse til Skotland, har vi lavet til jer.    

Glæd jer til:

  • At udforske Edinburgh i fortid og nutid
  • Blair Castle og Whiskysmagning tæt på Pitlochry
  • Smuk køretur med egen bil til Højlandet
  • At udforske Loch Katrine med skib og cykel
  • Håndplukkede 4* boutique-hoteller

En rejse til Skotland med det bedste af begge verdener

 Drømmer I om en forlænget weekend til Skotland? Eller bare en kortere tur med frihed og tid på egen hånd – tilsat et par skønne udflugter og nøje udvalgte hoteller? Så er dette rejsen for jer.

Det er en rejse til Skotland med det bedste, som landet har at byde på – fra de mørkeste kapitler af Edinburghs fascinerende historie til fredfyldte sejlture, cykelture og Højlandets storslåede natur i Loch Lomond and Trossacs National Park. Nemt, bekvemt og alligevel originalt, så I virkelig får en smagsprøve på det ægte Skotland.

Og så kører I naturligvis fra Edinburgh til Højlandet med egen bil – den hurtigste vej tager kun 2 timer – men I har en hel dag til at nyde de skotske landskaber, så I f.eks. kan køre længere nordpå til oplevelser som Blair Castle og Pitlochry, hvor vi har arrangeret mulighed for en rundtur på et lokalt whiskydestilleri.    

Udvalgte 4* boutique-hoteller

Vi har nøje udvalgt to skønne boutique-hoteller, der indfanger det bedste af henholdsvis Edinburgh og Højlandets landlige ro. Glæd jer til 2 nætter på Edinburgh Nira Caledonia 4+* i hjertet af Edinburgh, samt 2 nætter på det skønne familieejede hotel Monachyle Mhor 4* dybt inde i Loch Lomond and Trossacs National Park.

Det skal I opleve

Dagsprogram

Om eftermiddagen rejser I med fly fra Danmark direkte til Edinburgh. Fra lufthavnen anbefaler vi en taxa til jeres hotel Edinburgh Nira Caledonia 4+*, hvor I skal bo de næste to nætter. Vi kan også arrangere transport til hotellet – tal med jeres rejserådgiver om dette. Edinburgh Nira Caledonia 4+* Hvert land og hver by rummer sin helt egen kombination af fortid og nutid. Et særligt samspil mellem den lokale historie og en moderne verden med flydende grænser. Edinburgh Nira Caledonia 4+* indfanger netop dette for Edinburghs vedkommende - en smagfuld fortolkning af en moderne skotsk storby med dybe historiske rødder. Enkelt og stilfuldt, og med en perfekt placering i byens charmerende bohemekvarter Stockbridge. Det er aften og I er i Edinburgh. Vil I kigge jer omkring eller finde vej til hotellets Blackwoods Bar & Grill, hvor der f.eks. er mulighed for en god bøf fra grillen eller muslinger fra Shetlandsøerne – og måske efterfulgt af et godt glas whisky.

Xl Scotland Edinburgh Circus Lane New Town Street

I dag har I hele dagen til at udforske Skotland smukke hovedstad – I kan f.eks. begynde dagen med at gå på opdagelse i Stockbridge-kvarteret, hvor I finder mange spændende butikker og cafeer, inden I finder vej til The Fishmarket i Newhaven Harbour – her venter en af byens bedste fish ’n chips. Alternativt kan I nyde en gourmetfrokost på The Kitchin.

Edinburgh er fuld af skønne oplevelser – fra byens botaniske haver, fremragende museer og National Gallery of Scotland til Royal Mile og Edinburgh Castle. Hør med jeres rejserådgiver, hvis I ønsker flere tips og forslag til oplevelser i Edinburgh.

Om aftenen venter en helt speciel oplevelse af byen under jorden, hvor I bl.a. vil høre om livet i byens centrum gennem historien, om byens udvikling og velhaverne der boede på Royal Mile, om Edinburgh Castle og dens fangehuller - og meget mere.

Xl Scotland Edinburgh Castle

I dag skal I på eventyr. I skal på roadtrip i Skotland. Jeres bil venter tæt på hotellet og vi sørger naturligvis for, at I har helt styr på ruten og kender alle de bedste stop og oplevelser på jeres vej.

Endemålet er fabelagtige Loch Lomond and Trossacs National Park i Det Skotske Højland - det tager kun et par timer at køre direkte dertil, men vi har afsat hele dagen, så I kan nyde den smukke tur og de skotske landskaber gennem skove, dale og landsbyer. Så I kan opleve Skotland.

Pitlochry og Blair Castle

I begynder med at køre nordpå over Firth-fjorden, hvor I fra bilbroen kan se den ikoniske røde jernbanebro Forth Bridge. Herfra fortsætter I cirka 1 time mod nord, inden Højlandets storslåede landskaber begynder at vise sig for alvor.

I kan bl.a. gøre stop ved den lille landsby Pitlochry, hvor vi har arrangeret et besøg på et lokalt whiskydestilleri. I Pitlochry, kan I også opleve en unik ”fiske-stige” på Tummel-floden, et slusesystem for flodens fisk, så de kan bevæge sig op og gennem dæmningsanlægget.

På denne rute, kan I også besøge skønne Blair Castle, der gemmer på en fascinerende og lang historie – for ikke at nævne et imponerende haveanlæg og Europas eneste tilbageværende private hær – som dog kun er til ceremoniel brug. Blair Castle er ikke inkluderet i rejsen, men tal med jeres rejserådgiver, hvis I ønsker at aflægge et visit. 

Loch Lomond and Trossacs National Park

Dagen er ved at gå på hæld, mens I bevæger jer stadig dybere ind i Loch Lomond and Trossacs National Park. Snart er I omkranset af blågrønne monros (bjerge over 3000 fod) i dagens sidste lys. I kan dufte træerne og skovbunden. Pludselig ser I et sølvlignende skær, som vokser sig større, indtil den afslører sig selv i sin fulde længde. Det er Loch Voil.

I følger søens lange bred, som fører jer hjem til Monachyle Mhor 4*, hvor I skal bo de næste to nætter i en Farmhouse Room - omfavnet af den helt særlige stemning og sjælfulde natur, som er Det Skotske Højland.

Ankomst til Monachyle Mhor 4*

Monachyle Mhor 4* er et vidunderligt lille familiejet hotel med masser af personlighed og hjemlig varme.

Ofte tilbyder hotellets kok eller en af de tre søskende, som ejer hotellet, f.eks. at gå en tur i køkkenhaven eller tage med ud i lokalområdet efter råvarer til aftenens middag. Og ellers skal I bare spørge – ligesom de med glæde vil give jer gode tips til at udforske lokalområdet, afhængig af jeres interesser.   

Xl Scotland Old Destillery In The Scottish Highlands

I dag skal I finde kondiskoene frem, for efter en generøs, hjemmelavet morgenmad på jeres hotel, skal I på bådtur på fortryllende Lake Katrine – efterfulgt af en skøn cykeltur tilbage langs søbredden og gennem nationalparken – I jeres eget tempo.

I får udleveret cykler samt en hjelm og der kan købes en let frokost ved Steamship Café, inden I stiger ombord på båden - eller når I forlader båden i Stronachlachar og gør klar til cykelturen. Resten af dagen og aftenen har I på egen hånd – måske er det nu, at I f.eks. vil besøge den skotske folkehelt Rob Roys gravsted, som ligger få km fra jeres hotel.  

Xl Scotland Loch Katrine

Jeres rejse til Skotland er ved vejs ende. Efter morgenmad tager I afsked med Monachyle Mhor og kører mod lufthavnen i Edinburgh. Såfremt I har tid, kan I f.eks. gøre stop ved den historiske kongeby Stirling – ”nøglen til Skotland” - der med imponerede Stirling Castle har lagt scene til et væld af berømte og afgørende slag i De Britiske Øers blodige historie.   

I afleverer jeres bil i lufthavnen i Edinburgh og flyver hjem til Danmark.

Xl Scotland Stirling Castle
HÅNDPLUKKET TIL JER

Det skal I opleve på jeres rejse

Udforsk Edinburgh, kør gennem skove og landsbyer - og mærk Højlandets ro sænke sig omkring de dybblå lochs.

HÅNDPLUKKET TIL JER

Her skal I bo på jeres rejse

Vi har nøje udvalgt to skønne boutique-hoteller, der indfanger det bedste af henholdsvis Edinburgh og Højlandets landlige ro.

Tal med en ekspert

Vores eksperter skræddersyr jeres rejse til Skotland

 Alt på denne rejse kan skræddersyes. Måske I vil forlænge jeres ophold, opgradere jeres værelse eller opleve noget helt særligt i Skotland? Tal med jeres rejserådgiver, som har mange gode forslag og står klar til at skræddersy den rejse til Skotland, som opfylder netop jeres drømme.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.