Xl Scotland Isle Of Skye Blood St. John's Wort
Oplevelse i Skotland

Smag på Isle of Skye

Tag til sanketur i Skotland med lokal guide

Udforsk naturen på den største ø i De Indre Hebrider, som vores forfædre gjorde, da de var afhængige af at finde mad og medicinske urter for at overleve. Det er utroligt, hvad man kan finde få skridt fra den slagne vej.

For de fleste af os er natur noget, vi tager ud i bare for at nyde synet, duften og lydene. For ikke så længe siden var natur dog noget, vi mennesker var en del af og tog ud i primært for at skaffe mad lige fra urter til dyr, der skulle nedlægges.

Med "ghillie" på Isle of Skye

Denne oplevelse vil give jer et lille indtryk af, hvordan det var at gå på udkig efter mad. Finde det og smage det. Uden I er afhængige af at få stillet sulten mere end på hyggeniveau. Det er samtidig en glimrende anledning til bare at komme ud i den smukke natur på Isle of Skye i Skotland.

I følges med en ”ghillie”, der er gælisk for en hjælper, der tager med på jagt og fiskeri primært i The Highlands og på floder som River Spey. For jer betyder det en guide, med stor kendskab til de lokale forhold og muligheder. En viden, der ofte går i arv i lokale familier fra generation til generation.

Foruden indsigt i flora og fauna på Isle of Sky, er det oplagt at sludre om den historie og kultur både på øen og i højlandet, og udnyt også chancen for at få aktuelle råd om alt fra vandreture til en god lokal pub, I kan besøge.

Xl Scotland Foragn Skye Ghillie
Xl Scotland Isle Of Skye Foraging Sea Wheed
Xl Scotland Isle Of Skye Mussels

Ingen ved, hvad dagen bringer

I bliver hentet på jeres hotel eller mødes med jeres ghillie på aftalt sted f.eks. i Portree, og hvad dagen så bringer herfra, afhænger helt af årstid, vind og vejr.

Jeres ghillie ved præcis, hvor der er bedst, men vil også tale med jer om, hvad i interesserer jer særligt for. Hvis I meget gerne vil prøve at finde hjorte, er der jo ikke grund til kun at lede efter urter. Her vil I i givet fald nøjes med at se på hjortene, hvor forfædrene nok var gået et skridt videre.

Men når det er sagt, så er det forunderligt at finde ud af, hvor meget der kan plukkes og smages fra urter og bær til muslinger langs kysten, som man normalt måske bare ville gå forbi. Og det er lige så forunderligt at få at vide, hvad man helt sikkert skal lade stå. Det var afgørende for overlevelsen at vælge de rigtige svampe og urter.

Jeres ghillie laver en kop te over åben ild på turen, så i kan få varmen og nyde naturens skatkammer. 

Xl Scotland Isle Of Skye Fairy Pools Waterfall

Største ø i De Indre Hebrider

Isle of Skye er den største ø i De Indre Hebrider. Øen er 80 km lang og har en spektakulær natur med rå klipper og vindblæste landskaber.

Fuglelivet på Isle of Skye omfatter havørne, kongeørne, suler, og søpapegøjer, mens dyrelivets repræsentanter bland andet er oddere, sæler, kronhjorte og skovmår. Havet byder ind med laks, delfiner og også hvaler og brugder fra maj til oktober.

Der er med andre ord masser at holde udkig efter på Isle of Skye. Glæd jer til at gøre det med en ægte naturkender.

Praktisk information

Turen varer en halv dags tid, hvor I smager, dufter og snakker jer gennem den skønne natur sammen med  ghillien. Finder I nok, kan I måske tage noget fra naturens skatkammer med hjem til hotellet og bede kokkene tilbede det som en del af jeres aftensmåltid.

Håndplukkede rejser

Oplevelserne indgår i disse rejseforslag

Xl Scotland Isle Of Skye Sunset
Skotland, Europa

Nyhavns kompromisløse Skotland

11 dage fra

47.500 kr.

Glæd jer til

God tid til at komme ud af bilen og opleve undervejs

Edinburgh, Fort William og vandreture i Højlandet

Oplevelser væk fra den slagne vej, f.eks. sanketur på Isle of Skye

Vestkystens vilde natur og Cairngorms National Park

Hoteller og lodges, der giver en ekstra dimension til rejsen

Tal med en ekspert

Skræddersyet rejse til Skotland

Alt på denne rejse til Skotland kan skræddersys ud fra jeres ønsker. Antal dage, værelseskategori, ekstra oplevelser m.m. Tal med jeres rejserådgiver om netop jeres drømmerejse til Skotland.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.