Xl Scotland Isle Of Skye Sunset

Nyhavns kompromisløse Skotland

Nyhavns kompromisløse Skotland

11 dage fra 47.500 kr.

Kontakt Lars

Tlf. 33 320 320

Den ultimative kør selv-ferie i Skotland med nøje udvalgte hoteller og lodges

Denne rejse til Skotland er til jer, som vil have de største oplevelser, men samtidig vil have frihed og tid til at udforske landet på jeres egne præmisser. Det er Nyhavns ultimative Skotlands-eventyr - og vi skræddersyer den naturligvis specielt til jer.

Glæd jer til

  • God tid til at komme ud af bilen og opleve undervejs
  • Edinburgh, Fort William og vandreture i Højlandet
  • Oplevelser væk fra den slagne vej, f.eks. sanketur på Isle of Skye
  • Vestkystens vilde natur og Cairngorms National Park
  • Hoteller og lodges, der giver en ekstra dimension til rejsen

Højdepunkter på rejsen

Sted Nætter Højdepunkter
Edinburgh 2 nætter på Edinburgh 2 Højdepunkter Edinburg på egen hånd samt en helt speciel oplevelse af byen under jorden. Edinburg på egen hånd samt en helt speciel oplevelse af byen under jorden.
Fort William 1 nat på Fort William 1 Højdepunkter En smuk vandretur med privat guide i nogle af Skotlands højeste bjerge. En smuk vandretur med privat guide i nogle af Skotlands højeste bjerge.
Isle of Skye 2 nætter på Isle of Skye 2 Højdepunkter Glenfinnan-viadukten og sejltur til Isle of Sky. Sanketur med privat guide. Glenfinnan-viadukten og sejltur til Isle of Sky. Sanketur med privat guide.
West Ross 2 nætter på West Ross 2 Højdepunkter Den historiske krigsskueplads Culloden Moor tæt på byen Inverness. Den historiske krigsskueplads Culloden Moor tæt på byen Inverness.
Cairngorms National Park 1 nat på Cairngorms National Park 1 Højdepunkter På opdagelse i smukke omgivelser og whiskysmagning i et af Skotlands helt store whiskyområder. På opdagelse i smukke omgivelser og whiskysmagning i et af Skotlands helt store whiskyområder.

Den ultimative kør selv-ferie i Skotland

På denne rejse til Skotland oplever I det allerbedste, som landet har at byde på – fra Edinburghs rige historie og charmerende Fort William i Højlandet til Isle of Skye, Vestkysten og Cairngorms National Park. For ikke at nævne alt det indimellem. Det er med andre ord den ultimative rute – rundt om Skotland i retning med uret – som giver jer mulighed for at få mest muligt ud af jeres tid i landet.  

Det hele foregår med egen bil, og I har god tid til at stoppe og udforske på egen hånd undervejs, men vi har derudover inkluderet en række helt særlige udflugter og oplevelser, ligesom I kan glæde jer til at bo på nøje udvalgte hoteller og lodges, der på hver deres måde løfter og fuldender oplevelsen af det eventyrlige land.

Oplev Edinburgh, Højlandet, Isle of Skye og meget mere

Jeres eventyr begynder i Skotlands skønne hovedstad Edinburgh, hvorfra I sætter kurs vestpå mod Højlandet og Fort William, som ligger i skyggen af Skotlands højeste bjerg Ben Nevis (1.345 m). Herfra går turen videre helt ud til kanten af Skotlands vestkyst, hvorfra I sejler til Isle of Skye.

Fra Isle of Skye kører I videre langs vestkysten og nordpå til vidunderlige West Ross, inden I krydser landet østpå til Aviemore i Cairngorms National Park – jeres sidste stop, inden turen går tilbage til Edinburgh.

Se ruten på kortet og læs mere i programmet.

Xl Scotland Kingussie Killiehuntly Farmhouse House Landscape
Xl Scotland West Ross The Torridon Restaurant 1887
Xl Scotland Isle Of Skye Kinloch Lodge Drawing Room South Lodge

Originale udflugter og håndplukkede hoteller

På denne rejse har vi arrangeret en række unikke oplevelser, som bringer jer bag facaden og helt ind i Skotlands storslåede natur. Glæd jer f.eks. til en vandretur med privat guide i Højlandet ved Skotlands højeste bjerg Ben Nevis – som I også har mulighed for at bestige. Eller en helt speciel sanketur på Isle of Skye med en lokal ghillie – for ikke at nævne whiskysmagning ved Speyside.

På samme måde, har vi fundet hoteller og lodges, der fuldender oplevelsen af såvel den skotske kultur som de enestående landskaber, I vil opleve på denne rejse. Glæd jer f.eks. til at bo på Kinloch Lodge 4+* på Isle of Skye og The Torridon 4+* - for ikke at nævne Killiehuntly Farmhouse 4* i Cairngorms National Park.

Vi skræddersyer jeres rejse til Skotland

Alt på denne rejse kan skræddersyes. Måske I vil forlænge jeres ophold, opgradere et værelse eller opleve noget helt særligt i Skotland, som ikke er med her? Tal med jeres rejserådgiver, som har mange gode forslag og står klar til at skræddersy den rejse til Skotland, som opfylder netop jeres drømme.

Dagsprogram

I flyver direkte fra Danmark til lufthavnen i Edinburgh, hvorfra vi anbefaler en taxa til jeres hotel Edinburgh Nira Caledonia 4+*. Vi kan også arrangere transport fra lufthavnen til jeres hotel – hør mere med jeres rejserådgiver. 

Det skønne og stilfulde boutique-hotel ligger i bohemekvarteret Stockbridge, blot 5-10 minutters gang fra Edinburghs centrale gader og mange af byens største attraktioner.

I har resten af dagen på egen hånd – måske I vil gå en aftentur i Edinburgh eller bare nyde det stemningsfulde hotel.

Xl Scotland Edinburgh Nira Caledonia Exterior

I dag har I hele dagen til at udforske Skotlands hovedstad – I kan f.eks. begynde dagen med at gå på opdagelse i Stockbridge-kvarteret eller besøge Edinburgh Castle, Royal Mile eller kongeskibet Royal Yacht Britannia, inden I nyder en af byens bedste fish ´n chips på The Fishmarket i Newhaven Harbour.

Om aftenen venter der jer en helt speciel oplevelse af byen under jorden, hvor I skal på en rejse gennem den gamle hovedstads fascinerende og barske historie.

Edinburgh byder på et væld af skønne oplevelser – fra byens botaniske haver og fremragende kunstgallerier til innovative gourmetrestauranter - hør med jeres rejserådgiver, hvis I ønsker flere forslag til oplevelser, restauranter og meget andet i Edinburgh.

Xl Scotland Edinburgh Mary Kings Close Gallery Wall

Efter to nætter og en fuld dag i Edinburgh, er I ved at være landet i Skotland. Nu er det tid til at begynde eventyret. I afhenter jeres bil tæt på hotellet og sætter kurs vestpå mod Fort William – en smuk køretur på godt 200 km, der bl.a. bringer jer gennem den historiske kongeby Stirling med imponerende Stirling Castle – et ikonisk borganlæg, der gennem århundreder spillede en helt central rolle i Skotlands historie. 

Efter Stirling varer det ikke længe, før de skotske landskaber begynder at rejse sig omkring jer. Først over den nordlige del af Loch Lomond and The Trossachs National Park – og derfra til Bridge of Orchy, Kinghouse og den charmerende landsby Glencoe, der gemmer sig stilfærdigt i den mest betagende omgivelser ved bredden af Loch Leven. Det her er Det Skotske Højland. The Highlands. Og forude ligger Fort William.

I har hele 3 nætter i Fort William, hvor I bor dejlig centralt på det hyggelige og hjemlige hotel Lime Tree An Ealdhain 3* – glæd jer til ægte skotsk stemning, omgivet af det dybe Højland og Skotlands højeste bjerg Ben Nevis.

Xl Scotland Loch Lomond View From Ben Lomond Mountain

Fort William er en utrolig charmerende by i sin egen ret, men den er ikke mindst kendt som en perfekt base for at udforske Højlandet – og det er netop, hvad der venter jer på dag 4. Glæd jer til en smuk vandretur med privat guide i nogle af Skotlands højeste bjerge – I bestemmer helt selv, hvad I har lyst til at opleve og hvor let eller svær vandreturen skal være. Vil I helt op til toppen af Skotlands højeste bjerg Ben Nevis eller vil I hellere udforske nogle af områdets søer og dale?

Efter jeres vandretur, har I resten af dagen og dag 5 på egen hånd i Fort William. I kan f.eks. tage på en fisketur efter laks og ørred i Loch Leven eller Loch Eil, smage på ægte Højlands-whisky på det lokale Ben Nevis-destilleri eller tilbringe eftermiddagen på en hyggelig pub i byen og falde i snak med de lokale.

Fisketur og whiskysmagning er ikke inkluderet i denne rejse, men tal med jeres rejserådgiver, som sidder klar til at tilføje disse og andre oplevelser til jeres ophold i Fort William.

Xl Scotland Great Glen Way Hiker Loch

I dag tager I afsked med Fort William. Efter morgenmad, sætter I kurs mod Skotlands vestkyst – I skal helt ud til kanten af fastlandet, hvorfra I sejler til Isle of Skye.

Harry Potter og den store skotske opstand

Det er en bjergtagende køretur gennem Højlandet, som bl.a. bringer jer forbi den 400 meter lange og 20 meter høje Glenfinnan-viadukt, der ikke mindst er kendt fra Harry Potter-filmene. Med lidt timing, kan I få det den fulde oplevelse, når The Jacobite Steam Train (også den fra filmen) om formiddagen passerer viadukten for fuld damp.  

Glenfinnan er også – og måske især – kendt for noget helt andet. Det var nemlig her, at den eksileret, katolske kongesøn ”Bonnie” Prince Charles Edward Stuart i 1745 roede i land for at mødes med sine loyale støtter, de såkaldte jakobitter.

Ifølge historien, var der næsten ingen jakobitter til stede, da den unge prins ankom til Glenfinnan – men sidst på eftermiddagen lyd sækkepiberne pludseligt i det fjerne. Inden længe, havde i alt 1.200 klanmedlemmer mødt op for at sværge deres troskab og støtte til ”Bonnie” Prince Charles. Det skulle vise sig at blive en skelsættende dag i Skotlands historie – og begyndelsen på den store Jakobinske opstand.

Hvordan det hele gik og hvad det i grunden handlede om, kan I læse mere om ved det lille besøgscenter, ligesom I kan tage trapperne til toppen af det ikoniske Glenfinnan-monument, der har skuet over det betagende landskab siden 1815.

Kort sejltur til Isle of Skye

Fra Glenfinnan tager det ikke mere end 20 minutter at køre til Skotlands vestkyst, som fører jer videre op - langs den spektakulære strand Camusdarach Beach – til landsbyen Mallaig, hvorfra I tager en lille bådfærge til Armadale på Isle of Skye.

Sejlturen tager kun 30 minutter og fra Armadale, tager det 30 minutter at køre til jeres hjem for de næste 2 nætter: Fabelagtige Kinloch Lodge 4+*, hvis stolte ejer også er leder af Skotlands største klan, Clan Donald.

Xl Scotland Train The Jacobite Glenfinnan Viaduct Panorama

Havgusen, der ruller ind over den forrevne klippekyst, mens mågerne spejder efter mad ved lavvande. Roen, stemningen og gastronomien. Kinloch Lodge er ganske enkelt et fortryllende sted.

Isle of Skye er Skotlands andenstørste ø og har sit navn fra vikingerne og det oldnordiske ”sky-a”, som betyder sky-øen. Det er et passende navn for en ø, hvis klinter, lyngheder og dramatiske klippetoppe ofte er indhyllet i tåge.

På Isle of Skye finder I med andre ord et helt enestående naturlandskab. Barskt, uberørt og nærmest mytisk. En fjern verden, som på samme tid føles urokkeligt rodfæstet. Det samme gælder kulturen. Derfor har vi også arrangeret en helt særlig udflugt til jer.

Efter morgenmad – og ved et nærmere aftalt tidspunkt, afhængig af jeres ønsker – skal I nemlig på sanketur med en lokal guide, en såkaldt ghillie. Udover smagsprøver og fortællinger om flora og fauna, vil dagen også give jer et unikt indblik i livet på de vindblæste Indre Hebrider. Finder I noget godt på turen, så kan I tage det med hjem til jeres aftensmad på lodgen. Men den kan I roligt glæde jer til, uanset hvad.  

Small Scotland Foragn Skye Black Currants

I dag venter en kort køretur videre nordpå og tilbage til fastlandets vestkyst – dog tager i broen denne gang. Men første kan I nå lidt flere oplevelser på Isle of Skye, som f.eks i øens lille hovedby Portree med sine farverige huse ved havnen eller en vandretur i bjergmassivet Cuilin Hills.

Ankomst til The Torridon 4+*

På fastlandet, anbefaler vi et stop ved Eilean Donan Castle, der ikke mindst er kendt fra Highlander- og James Bond-filmene.

Det er betagende køretur op langs vestkysten, men dagens største højdepunkt er alligevel jeres destination og næste hotel, slottet The Torridon 4+*, hvor I har en enkelt overnatning og f.eks. kan nyde en fortrinlig gourmetmiddag eller et godt cafemåltid ledsaget af kolde øl i de renoverede staldbygninger.

Xl Scotland Isle Of Skye Portree Main City Sunset

Efter morgenmad og en blød start på dagen, hvor I kan nyde hotellet og de skønne omgivelser, venter der jer en kort køretur østpå mod Speyside og Cairngorms National Park. I krydser Skotland, men det er ved en smal del af landet og turen tager kun 2 timers kørsel – så der er god tid til stop på vejen.

Skotlands blodigste slagmark

I kan f.eks. gøre hold ved Corrieshalloch-kløften, der er mere end 1,5 km lang 60 m dyb, hvor I kan gå en tur over hængebroen, ligesom I kan besøge den historiske krigsskueplads Culloden Moor tæt på byen Inverness, hvor jakobitternes oprør endte i et blodig nederlag til de engelske tropper i 1746 – et slag, der ændrede Højlandet og Skotland for altid. 

Hør mere om Slaget ved Culloden Moor på det spændende besøgscenter og gå en tur i området – for de historisk interesserede er Culloden Moor et højdepunkt på enhver rejse til Skotland, som man roligt kan afsætte et par timer til. Fra Culloden Moor går turen mod syd de sidste 50 km mod Cairngorms National Park og jeres sidste på hotel på denne rejse, Killiehuntly Farmhouse 4*. Og hvilket hotel.

Xl Scotland Highlands Cairngorms Culloden Battlefield Stone

Killiehuntly Farmhouse ligger få km fra Spey-floden på kanten af Det Skotske Højland. Det her er Skotland i sin mest yndige og eventyrlige form. Glæd jer til at vågne op og gå på opdagelse i de skønne omgivelser. I kan bl.a. tage en mountainbike eller vandre en tur i nationalparken – men I kan også bare nyde roen og den gode luft på hotellet, inden I f.eks. kører ind til byen Aviemore for at spise frokost.

I kan også gå en tur omkring Loch an Eilean og besøge gårdbutikken Rothiemurchus. Hør om disse og flere muligheder hos jeres rejserådgiver og værter på hotellet – de har mange gode forslag! Om eftermiddagen har vi arrangeret en privat whiskysmagning på et lille og udsøgt i området – det er kun passende, når man befinder sig i et af Skotlands helt store whiskyområder.

Xl Scotland Highlands Cairngorms The Glenlivet Distillery Cow

I dag rejser I hjem til Danmark, men først venter en smuk køretur tilbage til Edinburgh. Såfremt tidspunktet for jeres flyafgang i Edinburgh tillader det, har vi arrangeret en privat chokoladesmagning hos en af landets mest anerkendte dessertkokke i landsbyen Grandtully, som ligger på vejen hjem.

Det er en sød lille afsked med Skotland – og I får naturligvis også en æske håndlavet chokolade med hjem til Danmark. Hvis den holder så længe.  

Xl Scotland Chocolatier Iain Burnett Tasting (1)
AUTENTISKE OPLEVELSER

Det skal I opleve på jeres rejse

Oplev det allerbedste Skotland har at byde på – fra Edinburghs rige historie og charmerende Fort William i Højlandet til Isle of Skye, Vestkysten og Cairngorms National Park. For ikke at nævne alt det indimellem. Det er med andre ord den ultimative rute, som giver jer mulighed for at få mest muligt ud af jeres tid i landet.  

I kører egen bil, og har god tid til at stoppe og udforske på egen hånd undervejs, men vi har derudover inkluderet en række helt særlige udflugter og oplevelser.

HÅNDPLUKKET TIL JER

Her skal I bo på jeres rejse

I kan glæde jer til at bo på nøje udvalgte hoteller og lodges, der på hver deres måde løfter og fuldender oplevelsen af det eventyrlige land.

Tal med en ekspert

Skræddersyet rejse til Skotland

Alt på denne rejse til Skotland kan skræddersys ud fra jeres ønsker. Antal dage, værelseskategori, ekstra oplevelser m.m. Tal med jeres rejserådgiver om netop jeres drømmerejse til Skotland.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.