XL Sri Lanka Hotel Thotalagala BBQ Dinner
Haputale, Sri Lanka

Thotalagala

Prisvindende luksus i hjertet af Sri Lankas højland

I Sri Lankas frodige højland, midt mellem temarker og kolonitidslevn, finder I Thotalagala – et intimt og luksuriøst boutiquehotel på en velbevaret plantageejendom i engelsk kolonistil.

Der er intet som en god kop te. Det skulle da lige være, hvis den blev serveret i samme omgivelser, som den blev dyrket. Fra Thotalagalas terrasse og den smukke have, der omgiver denne historiske plantageejendom, kan I skue uhindret ud over temarkernes smaragdgrønne plateauer, så langt øjet rækker.

Sæt jer til rette i de originale, antikke møbler og sip en kop af den lokale ceylon-te, mens disen letter fra de grønne plateauer i dalen nedenfor.  

Afslappet luksus - med et strejf af historie

For mere end 145 år siden lod en velhavende, britisk plantageejer Thotalagala opføre som sin private residens – i tidens elegante stil og afspejlende den underspillede grandiositet, som den britiske overklasse medbragte hjemmefra.

Nu som boutiquehotel er ejendommen restaureret til fordums storhed og opdateret med moderne bekvemmeligheder såsom Wi-Fi, rummelige suiter og infinity pool med udsigt over temarkerne, så langt øjet rækker.

Engelsk haveidyl på Thotalagala

Sprudlende blomsterbede og nidkært plejede plæner omgiver huset, for på Thotalagala har man bevaret det landskabsdesign, som den oprindelige ejer, en britisk haveentusiast, indførte for næsten to århundreder siden.   

XL Sri Lanka Hotel Thotalagala Tea Workers
Det kan i se frem til

Faciliteter og services

Gastronomi på højt plan

Alle måltider er inkluderet i opholdet på Thotalagala. Vælg mellem Srilankanske og vestlige retter fra menuen, der skifter dagligt afhængigt af de lokale råvarer. Hver morgen vender huskokken muligheder og ønsker til dagens frokost og middag med gæsterne. Glæd jer blandt andet til et imponerende repertoire af karryretter samt sommermånedernes barbecues i haven. 

Det aflange spisebord i spisestuen har plads til 14, men I kan også nyde måltiderne under mere private forhold ved mindre borde, på terrassen eller under havens lanterner. 

Picnic og pejs 

Betjeningen på Thotalagala er venlig og personlig, og har I lyst til en lækker picnic-frokost i haven, en kølig G&T i skyggen eller en stille cognac foran pejsen i cigarsalonen, er der altid hjælp at hente.

Syv sofistikerede værelser

De i alt syv og meget rummelige suiter er individuelt indrettede og opkaldt efter regionens prominente plantageejere - syv distingverede gentlemen med navne såsom Sir Thomas Lipton og Major Rogers. Bor I på sidstnævnte, går en del af overskuddet til Sri Lankas vilde elefanter. 

Værelserne fås i to størrelser, hvert beregnet til to gæster, og er smagfuldt indrettet med respekt for ejendommens sjæl og historie. 

Børn over fire år er velkomne, og i de større suiter kan der redes op på sofasengen.  

XL Sri Lanka Hotel Thotalagala Surroundings
XL Sri Lanka Hotel Thotalagala High Tea
XL Sri Lanka Hotel Thotalagala Sam Popham Room Bed

Vandring i teplantagerne

Pak vandreskoene, for en række naturskønne vandrestier udgår fra Thotalagala. Otte kilometer til fods fra ejendommen finder I fx det berømte observationspunkt, Lipton’s Seat, hvorfra I får et bjergtagende vue ud over områdets teplantager. Husk også kikkerten, for denne grønne region er kendt for sit rige fugleliv.  

Udflugt til tefabrik

I de omkringliggende teplantager og landsbyer venter et væld af oplevelser, som Nyhavn Rejsers rejserådgivere kan hjælpe med arrangere. Få blandt andet eksklusiv adgang til den aktive tefabrik Dambatenne, der blev opført i 1890 af Sir Thomas Lipton – altså dén Lipton – og følg tebladets rejse fra høst til kop.

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Sri Lanka

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Sri Lanka. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.