Xl Sri Lanka Anuradhapura Mahatupa Big Dagoba UNESCO Sunset
Oplevelse i Sri Lanka

Anuradhapura: Templer, stupaer og Buddhas træ

Klippemalerier, vandhaver og 1202 trin til himlen - halvdagsudflugt med guide

En af de absolut største attraktioner på rejser til Sri Lanka er kongebyen Anuradhapura med kæmpe stupaer, hellige templer og en aflægger af træet, hvorunder Buddha mediterede. Oplev en udflugt til de historiske helligdomme.

Anuradhapura var i 1.000 år centrum for civilisationen på Sri Lanka. De historiske levn dateres tilbage til 400 år før vor tidsregning. Gennem tiden blev byen udsat for utallige sydindiske invasioner, men byen holdt stand helt frem til år 993. På højdepunktet husede området flere end 10.000 munke. 

Historisk område på 90 km2

Anuradhapura er i virkeligheden et kæmpe område på 90 km2 fyldt med historiske levn. Det siger sig selv, at I ikke kan nå alt på en dag, så når I bliver hentet på jeres hotel, kører I afsted mod en tur, der inkluderer det bedste med tid til at fordybe sig. Målet er ikke at sætte kryds ved så meget som muligt, men at få den bedste oplevelse. 

Turen tager derfor omkring 4 timer, hvor I kører rundt mellem attraktionerne for så hvert sted at gå rundt med jeres guide 15-20 minutter. 

Stupaer og templer

Et af de helligste steder er Abhayagiri-klosteret med den 75 m høje stupa. Klostret, der husede 5.000 munke, er bl.a. kendt for den 75 m høje stupa Abhayagiri Dagoba og månestenen med fine udskæringer af dyr og fugle.

Endnu en af de store attraktioner i Anuradhapura er den 55 m høje hvide stupa Ruwanwelisaya Dagoba, der er omkranset af en imponerende mur af elefanter, som står skulder ved skulder.

I området ses også de for Sri Lanka så typiske vandreservoirer smukt anlagt af den tids konger for at holde på det kostbare vand. Når I går rundt i Anuradhapura, vil I også kunne nyde synet af de mange aber.

Xl Sri Lanka Anuradhapura Jetavanarama Dagoba (Stupa)

Sri Maha Bodhiya med buddhas træ

Da Buddha som 35 årig gav sig til at meditere, satte han sig under et bodhitræ, hvor han fik sin erkendelse. En stikling af dette træ, der er en art figentræ, blev ifølge legenden bragt til Sri Lanka i år 249 af kongedatteren Sanghamittra, der også bragte den buddhistiske lære til øen. 

Træet blev plantet i Anuradhapura, og omkring det er skabt templet Sri Maha Bodhiya. Selve træet har via andre stiklinger igen spredt sig i den buddhistiske verden bl.a. til Sarnath i Indien, hvor Buddha holdt sin første prædiken. 

Husk tykke sokker

Når I går ind i templerne, bliver I bedt om at tage skoene af. Er I her på et tidspunkt, hvor solen bager, kan stengulvene blive meget varme. Tag derfor et par tykke sokker med – gerne den slags med en lille sål. Husk også rigeligt med solcreme, da I vil blive bedt om at tage evt. kasket eller hat af.

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Sri Lanka

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Sri Lanka. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.