XL Sri Lanka Bentota Avani Hotel Architecture Building Exterior Buildt By Geoffrey
Oplevelse i Sri Lanka

Geoffrey Bawas Lunuganga estate

En udflugt i skønhedens tegn: arkitektur, historie og kunst

Oplev stedet, hvor en af Sri Lankas mest indflydelsesrige og berømte arkitekter boede og skabte mesterværker bl.a. i samarbejde med den danske arkitekt Ulrik Plesner. Nyd den smukke have og hør om hans liv og værker.

Når I rejser til Sri Lanka, vil I igen og igen blive præsenteret for navnet Geoffrey Bawa (1919-2003). Han er for srilankanerne, hvad Utzon er for danskerne. En stolthed, som på mange områder var langt foran sin tid. 

Xl Sri Lanka Geoffrey Bawas Lunuganga Estate Park Lake
XL Sri Lanka Bentota Avani Hotel Geoffrey Bawa Corner
XL Sri Lanka Bentota Avani Hotel Architecture Building Exterior Buildt By Geoffrey

Arkitekt i skønhedens tjeneste

Som arkitekt har Geoffrey Bawa sat sit præg på Sri Lanka i alt fra det buddhistiske Sema Malaka tempel over skoler, industribyggerier, hoteller og parlamentsbygningen. En række af byggerierne blev skabt i samarbejde med bl.a. den prisbelønnede danske arkitekt Ulrik Plesner (f. 1930), der arbejdede hos Bawa på Sri Lanka. 

Bawas inspiration var skønheden, og han er kendt for at skabe byggerier, der på magisk vis integrerer de fysiske bygninger og omgivelserne med fokus på miljø og lokale byggetraditioner. 

Parkvandring på Lunuganga estate

I skal opleve Geoffrey Bawas hjem, der er en gammel gummiplantage, som han forfinede konstant inde og ude. Stedet fungerer i dag også som hotel. 

Ved besøget kommer I på en times guidet gåtur i den over 60.000 m2 store park, der bedst kan beskrives som en tropisk udgave af en italiensk renæssancehave. Når I går rundt i det store parkområde ud til Dedduwa-søen, skifter stemninger og udtryk konstant med terrasser, vandhaver og kunst, der bryder frem som åndehuller i den tætte vegetation, og I kan se inspirationen til nogle af hans byggerier i nogle af bygningerne.

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Sri Lanka

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Sri Lanka. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.