• Den smukke park i Geoffrey Bawas Lunuganga Estate, Sri Lanka
 • Geoffrey Bawas lounge corner - Sri Lankas berømte arkitekt, som også har tegnet Avani Bentota Resort & Spa på Sri Lanka
 • Avani Bentota Resort & Spa er lavet af Geoffrey Bawa, Sri Lankas berømte arkitekt.

Geoffrey Bawas Lunuganga Estate

En udflugt i skønhedens tegn: Arkitektur, historie og kunst

Den smukke park i Geoffrey Bawas Lunuganga Estate, Sri Lanka
Læs mere

Oplev stedet, hvor en af Sri Lankas mest indflydelsesrige og berømte arkitekter boede og skabte mesterværker bl.a. i samarbejde med den danske arkitekt Ulrik Plesner. Nyd den smukke have og hør om hans liv og værker.

Når I rejser til Sri Lanka, vil I igen og igen blive præsenteret for navnet Geoffrey Bawa (1919-2003). Han er for srilankanerne, hvad Utzon er for danskerne. En stolthed, som på mange områder var langt foran sin tid. 

Arkitekt i skønhedens tjeneste 

Som arkitekt har Geoffrey Bawa sat sit præg på Sri Lanka i alt fra det buddhistiske Sema Malaka tempel over skoler, industribyggerier, hoteller og parlamentsbygningen. En række af byggerierne blev skabt i samarbejde med bl.a. den prisbelønnede danske arkitekt Ulrik Plesner (f. 1930), der arbejdede hos Bawa på Sri Lanka. 

Bawas inspiration var skønheden, og han er kendt for at skabe byggerier, der på magisk vis integrerer de fysiske bygninger og omgivelserne med fokus på miljø og lokale byggetraditioner. 

Geoffrey Bawas lounge corner - Sri Lankas berømte arkitekt, som også har tegnet Avani Bentota Resort & Spa på Sri LankaParkvandring på Lunuganga Estate

I skal opleve Geoffrey Bawas hjem, der er en gammel gummiplantage, som han forfinede konstant inde og ude. Stedet fungerer i dag også som hotel. 

Ved besøget kommer I på en times guidet gåtur i den over 60.000 m2 store park, der bedst kan beskrives som en tropisk udgave af en italiensk renæssancehave. Når I går rundt i det store parkområde ud til Dedduwa-søen, skifter stemninger og udtryk konstant med terrasser, vandhaver og kunst, der bryder frem som åndehuller i den tætte vegetation, og I kan se inspirationen til nogle af hans byggerier i nogle af bygningerne.

Per Storm, Senior Travel Advisor hos Nyhavn Rejser

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.