Xl Sri Lanka Yala National Park Leopard Animal
Oplevelse i Sri Lanka

Leoparderne i Yala Nationalpark

Oplev safari på udkig efter det rige dyre- og fugleliv

Nationalparken Yala har verdens tætteste koncentration af leoparder, men det er slet ikke alt. I kan også opleve elefantflokke, påfugle, krokodiller, sorte bjørne og meget mere, og turen kan kombineres med en picnic på stranden. 

Leoparden er et af de smukkeste af de store kattedyr, og at se den i vild natur er en oplevelse uden lige. Et af de bedste steder i verden til det er nationalparken Yala, der ligger ud til strandene i Sri Lankas sydøstlige hjørne. Her er verdens største koncentration af leoparder. 

På opdagelse i det tætte krat

Naturen i Yala er meget varieret. I kører ad jordveje, og ofte er der træer og tæt krat langs vejene. Dybt koncentreret spejder man efter dyr – og jeres ranger opdager på forunderligvis dyr på lang afstand, som man selv aldrig havde fået øje på. Husk kikkert!

Netop spændingen er en væsentlig del af oplevelsen på safari, og intet kan tages for givet i fri natur. Ind i mellem kommer lysninger og vandhuller, hvor dyrene samles, og ud mod kysten er vådområder, hvor mange af parkens over 200 arter fugle holder til. Hold øje med de mageløse påfugle på jeres vej. 

Rigt dyreliv

Varieret natur betyder mangfoldigt og varieret dyreliv. Yala huser 44 arter af pattedyr, som ud over leoparderne tæller bl.a. elefantflokke, sorte læbebjørne, vilde vandbøfler, hjorte, aber, vildsvin, desmerdyr, fiskekat og den haleløse halvabe slankloris. Her er også mange krybdyr som krokodiller og slanger. Safarien foregår i jeres egen Land Rover, der er åben i siderne, og den tager 3-4 timer med afgang enten meget tidlig morgen eller ud på eftermiddagen. Chancen for at se leoparder er størst om morgenen.

I parken ligger også det gamle buddhistiske kloster Sithulpawwa, som evt. kan ses i en pause, hvis I kommer forbi.

Der kan også forekomme køer

Når I besøger Yala, kan I også opleve køer. Her tænker vi ikke på dyret, men på rækker af jeeps på vejene. Det rige dyreliv tiltrækker naturligt mange besøgende, men selv om det ikke er optimalt, er det værd at tage med – og alt er glemt, når man ser en leopard. 

Den bedste tid at besøge parken er i den tørre periode marts-april. Parken er lukket i september og oktober.

Xl Sri Lanka Yala National Park A Mother And Baby Elephant In A Lagoon Animal
Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Sri Lanka

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Sri Lanka. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.