• Ægtepar på vej til markedet i Bangkok med frugt og grønt
 • En af Bangkoks utallige små kanaler
 • Wat Rat Prakhong Tham templet i Nonthaburi nær Bangkok
 • I longtail boat i Bangkoks små kanaler

Fra Kongernes Flod til Bangkoks klonger

Fantastisk sejltur til det ukendte Bangkok med privat guide

Kvinde nyder naturen i en kano i Thailand
Læs mere

I starter på Bangkoks store flod Chao Phraya. Herfra bevæger I jer længere og længere væk fra centrum til smallere og smallere kanaler i mindre og mindre både. Oplev det grønne og det ægte Bangkok væk fra det store mylder.

Hils på de lokale under turen gennem Bangkoks små kanalaerI gamle dage foregik al transport omkring Bangkok ad floderne, og sådan er det stadig langt hen ad vejen – eller langt hen ad floden, burde man måske sige. Derfor er den store flod gennem Bangkok, Chao Phraya (Kongernes Flod), stadig en livsnerve, og det samme er alle dens sidekanaler, klongerne.

Med ekspresbåd sammen med de lokale

I starter kl. 8 om morgen fra jeres hotel. Sammen med jeres private guide finder I vej til Chao Praya-floden med lokal transport. 

På floden er et mylder af både. Longtail både. Fragtbåde. Flodpramme. Speedbåde. Og et utal af vandtaxier og vandbusser, express boats. I stiger om bord på en af de sidstnævnte med kurs mod Nontaburi i det nordlige Bangkok. Der er masser at se på undervejs. 

32 m lange liggende Buddha i Wat Rat Prakhong Tham templet i Nonthaburi nær BangkokSmå klonger og kæmpe Buddha

I stiger nu over i en longtail boat og suser af sted ad flodens sidekanaler, der her hedder klonger. Hold på hat og briller. 20 minutter senere ankommer I til Bang Yai-distriktet og det smukke tempel Wat Rat Prakhong Tham, der er kendt for sin 32 m lange liggende Buddha! 

Det er et imponerende syn, og hele stemningen både i templet og kvarteret omkring kan ikke undgå at fascinere. Livet i de smalle gader er en enorm kontrast til det Bangkok, I forlod tidligere på dagen. 

Oplev Bangkoks mange kanaler på nært holdInd i de smalle klonger

Fra Bang Yai skal I videre ind i endnu smallere klonger, endnu tættere på det autentiske Bangkok. Derfor skifter I til en mindre båd med plads til 4 passagerer. Igen: Hold på hat og briller.

Mød lokalbefolkningen under udflugten til Bangkoks små kanalerI er kun 2 timer fra jeres hotel, men i en helt anden verden. Her er grønt omkring jer og ikke meget liv ud over måske en enkelt båd eller to. Der er templer og både store og små huse på pæle i vandet og på land med små haver. Nogle vil nok gå i kategorien håndværkertilbud. Alligevel vil I ganske givet blive mødt af det thailandske smil fra bredderne. 

En af Bangkoks mange små kanaler

Her er også små forretninger med indgang fra floden og bittesmå enmandsbåde til at sejle på indkøb i. Det er en farverig oplevelse af Bangkok, som kun er de færreste forundt. Denne del af turen tager en times tid, og den måtte såmænd gerne tage det dobbelte. 

Oplev Bangkoks kanalaer og Chao Phraya i store og små bådeFrokost og marked

Tilbage i Bang Yai får I frokost på en meget lokal restaurant, og før I vender stævnen mod Nonthaburi, er der også tid til at besøge et marked med smagsprøver på tropiske frugter. Så er det tid til den lidt større longtail boat og så vandbussen, før I er tilbage i Bangkok. 

I bestemmer, om I vil sætter af ved Tha Chang Pier, Grand Palace, China Town eller ved Taksin, hvor der er BTS Skytrain station. Alternativt bliver I fulgt helt hjem til hotellet. Turen slutter ved 14-tiden.

 

 
Peter Richard Jørgensen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.