Xl USA Chicago The Robie House Livingroom Credit James Caulfield
Oplevelse i USA

The Robie House, Chicago

Guidet tur til et mesterværk i Prairie Style af Frank Lloyd Wright

I Chicago gemmer The Robie House sig under de gamle træers store kroner – hvis et hus på 1.214 kvadratmeter ellers kan gemme sig. Træd indenfor med guide og oplev Frank Lloyd Wrights sidste hus i den epokegørende The Prairie Style. 

Det første indtryk, I får, når I ankommer til kvarteret i Chicago ved The Robie House, er alt det grønne skabt af gamle alleer, parker og boldbaner. Her er bare rart at være. En følelse, der følger med indenfor.  

Xl USA Chicago The Robie House Exterior
Xl USA Chicago The Robie House Livingroom Credit James Caulfield
Xl USA Chicago Rockefeller Memorial Chapel University Of Chicago Campus

Diskretion på højeste plan

Længere ind i centrum af Chicago har I oplevet, hvordan det moderne USA udtrykker sig ved at rejse sig imposant mod himlen. Også ved The Robie House brydes det grønne af store universitetsbygninger, og Rockefeller Memorial Chapels firkantede tårn rejser sig dominerende mod himlen. Kontrasterne er med til at fremhæve det unikke ved The Robie House. 

Horisontale linjer til fuldkommenhed

I The Robie House dyrkes de horisontale linjer til fuldkommenhed, så huset trods sin enorme størrelse smyger sig ind under trækronerne. Frank Lloyd Wright ønskede at skabe en arkitektur, der havde rødder i det amerikanske og ikke i kolonitiden og den gamle verdens kulturer.

Inspirationen var den amerikanske prærie, der strækker sig ud i alle retninger i flade og bølgende niveauer. 

The Prairie Style udtrykkes netop gennem lave proportioner, svagt hældende tage med udhæng, diskrete facader og skorstene, der kun kigger diskret frem. Læg mærke til de unikke, lange smalle mursten, før I går ind. Gennemført. Omkring husene blev anlagt private haver – og privatlivet var på flere punkter afgørende. 

Xl Usa Chicago The Robie House South Balcony Doors Credit James Caulfield (1)

The Prairie Style - inspireret af den uendelig prærie

Indenfor er The Prarie Style nemlig kendetegnet ved et fantastisk lysindfald, men på en måde, så der er masser af udkig, men ikke indkig. Bemærk i The Robie House, hvordan linjerne brydes af de smukke farvede glas og mønstre i vinduerne. Verden lukkes ind og holdes ude på samme tid. 

Åbne niveauer og færre begrænsninger

Den uendelige prærie viser sig i arkitekturen ved store åbne rum i flere niveauer. Hjertet i The Robie House er det store opholds- og spiserum i flere niveauer med vinduer hele vejen rundt kun gennembrudt af den store skorsten. Alt fletter sig ind i hinanden på forunderlig vis. 

Franklin C. Robie - en mand med mod

The Robie House blev bygget fra 1908 – 1910. Bygherren Franklin C. Robie var en ung mand, der var klar til at bryde grænser og afprøve nye ideer, f.eks. da han designede sin egen bil. Han ville have et hus med masser af lys. Ikke kunstigt, men ægte lys med udkig uden indkig, og rammer, der ikke satte begrænsninger. 

Huset blev Frank Lloyd Wrights sidste i The Prairie Style. Før det stod endeligt færdigt søgte han ny inspiration i Europa. Det var dog ikke so long Frank Lloyd Wright. Han vendte hjem med nye ideer klar til at revolutionere arkitekturen endnu en gang. 

Praktisk information

I skal på en guidet tur, der tager 1-1½ time. I tager en taxa fra hotellet til The Robie House på 5757 South Woodlawn Avenue.

Tal med en ekspert

Skræddersyet rejse til USA

Alt på denne rejse til USA kan skræddersys ud fra jeres ønsker. Antal dage, værelseskategori, ekstra oplevelser m.m. Tal med jeres rejserådgiver om netop jeres drømmerejse til USA.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.