Xl Usa Pennsylvania Pittsburgh Fallingwater House Stream(2)
Oplevelse i USA

Frank Lloyd Wrights mesterværk Falling Water

Guidet tur til den arkitektoniske milepæl i Pennsylvania

Oplev et af verdens mest unikke bygningsværker, Falling Water. Mærk magien, hvor naturens egen skønhed forenes med det menneskeskabte på en måde, kun Frank Lloyd Wright kunne udtænke.

Da Kaufmanns-familien planlagde et weekendhus ved floden Bear Run i Pennsylvania, var tanken et hus, der på traditionel vis skulle ligge med flot udsigt til de smukke vandfald og den utrolige natur. Ingen havde fantasi til at forestille sig resultatet. Bortset fra arkitekten Frank Lloyd Wright.

Xl Usa Pennsylvania Pittsburgh Fallingwater House Stream(1)
Xl Usa Pennsylvania Pittsburgh Fallingwater House Extreme Closeup
Xl Usa Pennsylvania Pittsburgh Fallingwater House Stream

The Kaufmanns - Visionære og engagerede 

Kaufmannfamilien var ikke bare en velhavende familie fra Pittsburgh, men også en af USA’s prominente familier. Dybt engagerede i bl.a. New Deal arbejdet, der skulle rejse USA efter den store depression, og med stor kontaktflade til kunstnere, designere, arkitekter og andre kreative sjæle.

Formuen blev skabt i Kaufmann’s Department Store. Nu skulle en del af den bruges på et weekendhus. Edgar Kaufmann - og sønnen med et jr. efter - var dybt fascinerede af Frank Lloyd Wright, der også har skabt Guggenheim-museet i New York og The Robie House i Chicago.

Edgar jr. havde endda været tilknyttet hans arkitekturprogram Taliesin Fellowship i Wisconsin.

Dramatisk natur i Bear Run 

Edgar Kaufmann elskede naturen ved Bear Run. Han havde redet her meget tidligere. Området er præget af tæt skov, dybe kløfter og vandfald, der buldrer ned over terrasser skabt i kalkstensklipperne. Edgar ville bo med udsigt til floden og vandfald.

Huset integreret i naturen. Og omvendt!

Frank Lloyd Wright vendte som så ofte før op og ned på alle forventninger. Det havde været logisk at lægge huset, så man kunne betragte vandfaldet på afstand. Eller skal vi sige traditionelt.

Men Frank Lloyd Wright skabte huset i selve vandfaldet. Vandmasserne er en integreret del af byggeriet. Eller er det byggeriet, der er en integreret del vandmasserne? Stengulvene i stuerne fortsætter ud på terrasserne, så også inde og ude flyder sammen. I vil opleve flere eksempler på genialiteter, når I er der.

Huset strækker sig ned over en stor del af kløften, men murene i den lokale kalksten og den unikke arkitektur med markante vandrette linjer og lavt til loftet gør, at det ikke dominerer. Store glasarealer lukker omgivelserne ind.

Xl Usa Pennsylvania Pittsburgh Fallingwater House Extreme Closeup(1)

Et ikon for amerikansk arkitektur

Falling Water blev med rette en sensation, og det er den dag i dag et ikon for amerikansk arkitektur, ja, for arkitektur i hele verden. Et symbol på, hvordan der kan skabes harmoni mellem menneske og natur.

Man kan derfor kun føle taknemmelig for, at Kaufmann-familien senere valgte at lade huset overgå til en fond for at sikre offentlig adgang og bevaring.

Nyd det indre. Men husk det ydre!

Når I besøger Falling Water, vil I komme på rundvisning i husets magiske indre, men magien skyldes jo i høj grad omgivelserne, så sæt rigelig tid af til også at nyde dem og ikke mindst udsigten til Falling Water og vandfaldet, når I kommer lidt på afstand. Måske man skulle lægge et weekendhus her med den udsigt …

Tal med en ekspert

Skræddersyet rejse til USA

Alt på denne rejse til USA kan skræddersys ud fra jeres ønsker. Antal dage, værelseskategori, ekstra oplevelser m.m. Tal med jeres rejserådgiver om netop jeres drømmerejse til USA.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.