XL USA New Orleans, Louisiana Bourbon St

The Great South

The Great South

16 dage fra 40.000 kr.

Kontakt Camilla

Tlf. 33 320 320

Smuk natur, masser af musik og et strejf af borte med blæsten

USA’s sydstater – The Great South – bugner af historiske fortællinger, smuk natur og stemningsfulde byer. Oplev det på en kør selv-ferie med strejf af både Elvis, Glenn Miller og Borte med Blæsten. Mange inkluderede oplevelser og håndplukkede hoteller. 

Glæd jer til

  • Elvis' Graceland og Vanderbilts Biltmore Estate
  • Alligatorer og voodoo i Louisiana Wetlands
  • Fantastisk natur med bl.a. Blue Ridge Parkway
  • Blues i Memphis og country i Nashville
  • Stemningsfyldte New Orleans og Charleston

Højdepunkter på rejsen

Sted Nætter Højdepunkter
New Orleans 3 nætter på New Orleans 3 Højdepunkter Live musik i The French Quarter med Bourbon Street samt sejltur og alligatorer i Louisiana Wetlands. Live musik i The French Quarter med Bourbon Street samt sejltur og alligatorer i Louisiana Wetlands.
Natchez 2 nætter på Natchez 2 Højdepunkter Slavetidshistorie, plantager og historisk sydstatsarkitektur med hele 13 National Landmarks. Slavetidshistorie, plantager og historisk sydstatsarkitektur med hele 13 National Landmarks.
Greenwood 1 nat på Greenwood 1 Højdepunkter Billedskønne Natchez Trace Parkway og amerikansk borgerkrigshistorie i National Military Park i Vicksburg. Billedskønne Natchez Trace Parkway og amerikansk borgerkrigshistorie i National Military Park i Vicksburg.
Memphis 2 nætter på Memphis 2 Højdepunkter Elvis Presleys Graceland og levende musikhistorie på Beale Street med god mad, blues, jazz, gospel og rock & roll. Elvis Presleys Graceland og levende musikhistorie på Beale Street med god mad, blues, jazz, gospel og rock & roll.
Nashville 1 nat på Nashville 1 Højdepunkter Live musik og lokale specialiteter i countrymusikkens højborg. Live musik og lokale specialiteter i countrymusikkens højborg.
Chattanooga 1 nat på Chattanooga 1 Højdepunkter Kabelbane op til fantastiske udsigter fra Lookout Mountain, Rock City med vandfald og togmuseer i Chattanooga. Kabelbane op til fantastiske udsigter fra Lookout Mountain, Rock City med vandfald og togmuseer i Chattanooga.
Asheville 2 nætter på Asheville 2 Højdepunkter Naturskøn køretur på Blue Ridge Parkway og besøg til Vanderbilts historiske palæ The Biltmore Estate. Naturskøn køretur på Blue Ridge Parkway og besøg til Vanderbilts historiske palæ The Biltmore Estate.
Charleston 2 nætter på Charleston 2 Højdepunkter Med hestevogn til Charlestons prægtige palæer, pladser og farverige huse med verandaer. Med hestevogn til Charlestons prægtige palæer, pladser og farverige huse med verandaer.
XL USA Tennessee Nashville Cumberland River With River Boat
Det skal i opleve

Dagsprogram

Dette er en rejse til USA for jer, der både vil nyde den fantastiske natur og samtidig dykke ned i historien og snuse til alt det, der har skabt USA's sjæl fra slavetid over borgerkrig til Elvis og al den anden musik, der spredte sig tilbage til den gamle verden. 

Well, it's one for the money, Two for the show, Three to get ready, Now go, cat, go! 

I rejser til USA med fly fra København til New Orleans med et enkelt stop undervejs. Fremme i New Orleans tager I en taxi til hotellet.

XL USA Old Hotel No 77 New Orleans Lobby

The Old No 77 Hotel & Chandlery 4*, New Orleans

I skal bo på The Old No 77 Hotel & Chandlery i New Orleans. Glæd jer til pakhusstemning og råt design. I er tæt på de største seværdigheder i New Orleans – og på sikker afstand, når der er brug for ro. The Old No 77 Hotel & Chandlery er et gennemført boutiquehotel og en totaloplevelse at besøge.

New Orleans er en smeltedigel af kulturer, specielt fransk, caribisk og afrikansk kultur. 20 af byens forskellige bydele er på Det Nationale Register over historiske steder i USA.

Sover I lidt længe, kan vi anbefale at starte dagen med en traditionel Louisiana Creole Brunch f.eks. på Brennan’s i The French Quarter. Måske en tur med hjuldamper på Mississippi er næste punkt på dagsordenen? 

Xl USA Lousiana New Orleans Houses In French Quarter Shutterstock 208462630

The Garden District og French Quarter

The Garden District er præget af store flotte sydstatshuse, der stadig er navngivet efter, hvem der byggede dem. Det nok mest berømte kvarter er dog French Quarter med de smukke balkoner, et væld af blomster, hyggelige gårdhaver og udendørs caféer. Glæd jer.

Hovedgaden Bourbon Street er et livligt sted specielt om aftenen med alt fra stripklubber til jazz! Kom ud og hør noget god musik. Spørg evt. hotellet om livekoncerter efter jeres smag.

 

Xl USA Louisiana New Orleans Cajun Jambalaya With Sausage And Shrimp Food

New Orleans er omgivet af sumpområder med et rigt dyreliv. I skal opleve det på en spændende sejltur i Louisiana Wetlands, der er for New Orleans, hvad Everglades er for Miami. 

I glider stille gennem Louisiana Wetlands. Holder udkig efter alligatorer, vaskebjørne og skildpadder. Og lytter til den vidende guides fortællinger. 

På et tidspunkt passerer I en ydmyg kirkegård. Her hører I den dramatiske historie om voodoo-præstinden, der truede med at tage hele landsbyen med i døden. De døde alle på dagen for hendes begravelse.

Xl USA Louisiana Swamp Feeding Alligator New Orleans
Xl USA Louisiana Swamp Baby Alligator Guide New Orleans
Xl USA Louisiana Swamp Tree New Orleans

Det er blevet tid at hente bilen og starte jeres kør selv-ferie i USA. I kører nordpå mod byen Natchez, Mississippi. Selve turen tager omkring 3 timer afhængig af rute, men der er flere muligheder for spændende stop på gamle plantageejendomme på vejen til den, I skal bo på. 

Her kan I få et lille indblik i slavetiden og det barske liv på de store bomuldsplantager. Rundvisningerne i de ofte palælignende ejendomme giver samtidig et indtryk af den rigdom, der blev skabt. 

XL USA MS Natchez Monmouth Historic Inn Main Hall

Monmouth Historic Inn & Gardens 4*, Natchez

I Natchez skal I bo 2 nætter på Monmouth Historic Inn & Gardens. Navnet siger i virkeligheden det hele. Her er masser af historie og det smukkeste have- og parkanlæg at slappe af i. Her kan I for alvor fornemme, hvordan livet var for plantageejerne i sydstaterne i USA. Overgiv jer til stemningen og nyd omgivelserne.

Natchez ligger ”where the river is wide and history runs deep” for nu at bruge de lokales egne ord. Byen blev etableret af franskmændene i 1716. Senere kom englænderne (1763) og spanierne (1779). Det var handlen med bomuld, der skabte de store rigdomme med Mississippi-floden som transportvejen.

Xl USA Mississippi Natchez Paddle Steamer River Boat

Byen har utallige velbevarede historiske ejendomme med bl.a. 13 National Landmarks - mange med rundvisninger. Gå en tur langs floden og i den gamle bymidte, tag evt. en tur i hestevogn eller en sejltur på Mississippi på en af de store flodbåde. 

Men husk også at nyde stemningen hjemme på Monmouth Historic Inn & Gardens. Tag endelig den gratis rundvisning her. Og husk at bestille bord i deres restaurant 1818, der hører til byens absolut bedste.

I forlader nu Natchez, men sæt ikke GPS’en direkte på dagens mål, Greenwood. Kør i stedet ad den sydlige del af Natchez Trace Parkway mod Jackson.

Smukke Natchez Trace Parkway

Natchez Trace Parkway er en mere end 700 km lang vej gennem smukke naturscenerier i tre stater. Vejen følger "Old Natchez Trace", der er en gammel handels- og transportvej tilbage fra indiansk tid, som senere blev transportvej for slaver og bomuld. Der er masser af steder at stoppe for at gå gode ture.

XL USA Mississippi Natchez Plantation

National Military Park i Vicksburg

I sommeren 1863 stod et stort og afgørende slag i borgerkrigen mellem nordstaterne og sydstaterne ved Vicksburg. I området for kamphandlingerne er skabt et kæmpe mindeområde, Vicksburg National Military Park, med monumenter, kirkegårde, kanoner mm, så I får indblik i historien. 

I kan stoppe i Vicksburg på vejen fra Jackson til Greenwood. På den mere fredelige side kan Vicksburg fremvise den slikbutik (nu museum), som første gang hældte Coca-Cola på flasker og solgte dem.

XL USA Mississippi Greenwood The Alluvian Room

The Alluvian Hotel 3*, Greenwood, Mississippi

I Greenwood skal I bo på The Alluvian Hotel. Det er bare et stop på vejen, men det skader jo ikke, at dette stop er fyldt med dejlig stemning og en god oplevelse i sig selv inkl. god mad og mulighed for en tur i spaen.

Nu går jeres rejse til USA mod Memphis, Tennessee. Den direkte vej kan gøres på 2 timer, og vil I strække ben undervejs, ligger Enid Lake godt for det. Ellers vil vi anbefale at køre lige igennem, for der er blues og rock i sigte! 

Mad, øl og masser af musik!

Vel ankommet til Memphis kan I nå et besøg på The Memphis Rock ‘n’ Soul Museum og lære mere om storhedstiden i 70’erne og Sun Studios. 

Slut dagen af med lidt god mad, en kold øl og musik på Beale Street, en smeltedigel af blues, jazz, R&B, gospel og rock & roll. Som Louis Armstrongs sang: "If Beale Street could talk, married men would have to take their beds and walk".

XL USA Tennessee Memphis Beale Street Sign
XL USA Peabody Memphis Hotel Deluxe Double Room
XL USA Virginia Memphis Graceland Premium Tour Elvis Presley Gameroom

The Peabody 4*, Memphis

I Memphis skal I bo 2 nætter på The Peabody, et hotel fyldt med historie og storhed. Her har Tommy Dorseas Big Band spillet op til bal. Her underskrev Elvis sin første store RCA kontrakt - på hotellets brevpapir! Og her er startet mangen en kærlighedsaffære i det overdådige ballroom, som de lokale hævder kan rumme hele Lake Michigan. Glæd jer til at indsnuse den historiske atmosfære.

På rejser til Memphis er et besøg på Elvis Presleys Graceland intet mindre end et must. Elvis var ikke bare en sanger. Han skabte historie. 

XL USA Virginia Memphis Graceland Premium Tour Elvis Presley Exterior

Rundvisning hjemme hos the King of Rock & Roll

Wise men say, only fools rush in – men det er altså alligevel præcis, hvad I har lyst til, når I kommer til Graceland. The King boede lige derinde! Nyd historien, musikken og stemningen hjemme hos Elvis Presley. 

Elvis havde en stemme af guld og et smil, der kunne smelte ethvert kvindehjerte. Og hans hoftevrid gjorde bare det hele endnu værre. Devil In Disguise? Måske. Men … You Can’t Help Falling In Love!

Vi inkluderer the Elvis Experience Tour. Sig til, hvis I vil opgradere til VIP-billetter.

XL USA Virginia Memphis Graceland Premium Tour Elvis Presley Jungle Room

Xl Usa TN Nashville The Capitol Hotel Room King Bed

I forlader Memphis, men jeres ferie i USA vil stadig være fyldt med musik, for dagens mål er Nashville, countrymusikkens højborg.

Den direkte vej tager godt tre timer. Efter en times tid kan I strække ben i US Hatchie National Wildlife Refuge. I kan nu fortsætte til Nashville, men er I til små kuriositeter på vejen, kan I prøve at skrive ”Denmark” på GPS’en. Kort herfra er nemlig et lille samfund i en by, der hedder Denmark. Der er ikke meget andet at se end den smukke, gamle kirke, men der er basis for et par sjove fotos. 

XL Usa Tennessee Nashville Banjoplayer

Hotel Downtown Nashville, Nashville

I Nashville skal I bo på The Capitol Hotel Downtown Nashville. Det er et godt og komfortabelt hotel i Nashville, som ligger centralt for alle seværdighederne inkl. mange af de flere end 150 steder i byen, I kan høre live musik.

Nu går jeres USA-rejse fra musikken til flot natur. I kører mod Chattanooga. I krydser den store Tennessee River undervejs, og hele turen kan gøres på 2 timer, hvis I kører lige igennem. Vi anbefaler dog et stop på vejen. 

Lookout Mountain, Rubby Falls og Rock City

Lige før Chattanooga kan I tage en kabelbane op til fantastiske udsigter over dalen fra Lookout Mountain. I kan også komme ind i dybe grotter med underjordisk vandfald, og fortsætter I op ad bjerget, kommer I til Rock City med vandfald og endnu mere imponerende udsigt. Sæt endelig tid af til denne oplevelse. 

 

XL USA TN Chattanoogan Hotel Courtyard Fireplace

The Chattanoogan 3*, Chattanooga

Det sidste korte stykke til byen kan I så nynne med på Glen Miller-sangen Chattanooga Choo Choo og måske lade op til besøg på nogle af Chattanoogas togmuseer. I skal bo en enkelt nat på The Chattanoogan i Chattanooga. Hotellet byder på god komfort, spa med pool og hygge på tagterrassen.

Xl Usa North Carolina Blue Ridge Parkway Linn Cove Viaduct Landscape

Dagens mål er Asheville i North Carolina. Men start med at taste Oconaluftee Visitor Center via Ducktown på vej 74 på jeres GPS. Det vil give en omvej, men hvilken omvej! 

Naturscenerier på Blue Ridge Parkway

I kommer gennem Nanthahala National Forest med smukke udsigter og mulighed for at gå en god tur. Lad madpakken blive i bilen. Der er ingen grund til at friste de sorte bjørnes lugtesans. 

Men måske skal I alligevel vente med for alvor at komme ud af bilen, for 500 m før Oconaluftee Visitor Center kan I dreje ind på den sydlige del af Blue Ridge Parkway, en legende, når det kommer til naturskønne veje i USA. 

I kommer blandt andet forbi det højeste punkt på Blue Ridge Parkway i 1846 meters højde. Nyd udsigterne, skove, søer og vandrestier, så meget I har tid til. Køretiden ad denne vej er små 4½ timer. 

Xl Usa North Carolina Linville Falls Waterfall

The Inn On Biltmore Estate 4*, Ashville

På rejser til USA vil mange helt naturligt støde på navnet Vanderbilt. Det er en af de helt store familier i USA, der skabte sig enorme formuer under den industrielle revolution ved bl.a. skibsfart og drift af jernbaner. 

I skal bo 2 nætter på Vanderbiltfamiliens hotel, The Inn on Biltmore, der er nabo til det gigantiske palæ The Biltmore Estate. Indretningen på The Inn on Biltmore Estate er skabt i samme stil som moderpalæet, og I kan nyde spa, pool og masser af komfort.

Xl USA North Carolina The Inn Biltmore Estate Asheville Hotel Exterior Flowers

I skal på besøg hos naboen og opleve Vanderbilts palæ The Biltmore Estate. Forestil jer et privat hjem på små 17.000 etagemeter med 250 værelser, 43 badeværelser og 65 pejse. Alt er holdt i overdådig fransk renæssancestil. 

Udenfor er 28 km2 land – oprindeligt 500 km2 – med overdådige blomsterhaver, vinmarker, vingård og 36.000 m2 solpaneler. Det er så stort, at det er svært at forstå. Selv når man har været der.

XL USA North Carolina Biltmore Estate Vanderbilt Home Overview Garden

XL USA Charleston Andrew Pinckney Inn

Nu starter den sidste egentlige køretur på jeres kør selv-ferie i USA. I skal nyde sydstaternes charme og idyl, når den er bedst, i den smukke by Charleston i South Carolina. Den lige vej fra Asheville til kysten tager godt 4 timer, og I kan lige så godt komme ud til vandet med det samme. 

Charleston blev grundlagt i 1670, og her er stadig masser af historiske bygninger. Nyd plantageejernes og købmændenes palæer og de farverige huse med verandaer på siderne. Det er nemt at forestille sig en fornem dame i stor kjole og endnu større hat komme gående med sin parasol, som i gamle dage. 

Xl USA South Carolina Charleston White Mansion House Old

Andrew Pinckney Inn 3+*, Charleston

I skal bo 2 nætter på Andrew Pinckney Inn i Charleston. Det er et charmerende boutiquehotel i gåafstand fra de store attraktioner i Charleston. Stemningen er historisk sydstat tilsat smuk caribisk stil. En perfekt base for rejser til Charleston.

En af de mest stemningsfulde måder at opleve Charleston på, er i en tur med hestevogn. Lyder det turistet? Tro os, det er den absolut bedste måde at opleve den smukke by på. Læn jer tilbage, overgiv jer til sceneriet og lyt til guidens mange fortællinger.

Det tager blot en times tid, og I kører i et roligt tempo, mens I ser smukke Charleston til lyden af klikkende hove. Guiden kan koncentrere sig om jer, for hestene er trænet til at stoppe ved kryds, hvor det er tid til historiefortælling.

Xl USA South Carolina Charleston Horse Carriage Tour Historical Downtown Area

Jeres rejse til USA er nået til sidste dag, med mindre I gerne vil tage et par dage sydpå til Savannah eller måske videre til Florida?

I kører til lufthavnen, afleverer bilen og flyver med et enkelt stop i en amerikansk lufthavn til København, hvor I lander dag 16.

Alt afhængig af flyruten kan I også overveje et ekstra stop i Chicago, Washington, Boston eller New York. Alt kan skræddersys til jeres ønsker. 

Xl USA Florida Fort Lauderdale Beach Palmtrees
Håndplukket til jer

Det skal I opleve på jeres rejse

Jeres ferie i USA's sydstater bringer jer lige ind i hjertet af både charmerende og barsk historie. I kommer tæt på slavetiden og livet i plantagerne, og I kan udforske sporene fra borgerkrigens store slag. Blandt de mange seværdigheder og attraktioner møder I samtidig historiens rigdomme i Vanderbilt-familiens palæer og de gamle plantageejendomme, mens smukke Charleston viser USA fra sin mest idylliske side. De gode gamle dage. 

Charme er der også masser af i New Orleans med French Quarter. Her hersker blues og jazz, som I bare må lytte til. I Nashville venter countrymusikkens scener, mens Memphis byder på fløjlstyk blues og ikke mindst Elvis' Graceland. 

En rejse til Sydstaterne er også vild natur fra rå bjerge med Blue Ridge Parkway til store floder, der snor sig dovent gennem landskaberne. I sumpene ved New Orleans venter de vilde alligatorer og ikke mindre vilde fortællinger om voodoo. I får rig lejlighed til at komme ud i naturen. Stop på vejen og snør vandreskoene. 

Håndplukket til jer

Her skal I bo på jeres rejse

Vi har udvalgt 3-4* hoteller for deres særlige beliggenhed og stemning, så I både nyder stor komfort og får snust til den ægte sydstatsstemning. Komforten fortsætter i en god og rummelig bil, så I kommer afslappet frem på jeres kør selv-ferie. 

På en ferie i sydstaterne er der masser, I kan foretage på egen hånd, men vi inkluderer som udgangspunkt en række oplevelser hjemmefra: Elvis' Graceland, Vanderbilts Biltmore Estate, sejltur blandt alligatorer og tur i hestevogn i Charleston. 

Alt kan dog skræddersys til jeres ønsker. Få evt. inspiration til flere oplevelser i vores øvrige rejser til Sydstaterne i USA.

Din skræddersyede rejse

Vejledende priser

Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier.

Inkluderet

Pris per person ved 2 voksne
WEB - The Great South, 16 dage
RejseperiodeDobbeltEnkelt
20.07.24 ‑ 01.12.2539.000‑45.00067.000‑74.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Ikke inkluderet

  • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
  • Transport fra lufthavn til hotel ved ankomst
  • Måltider, one way gebyr på billeje og andre ydelser, der ikke er nævnt under inkluderet
  • Gebyr for ESTA-registrering til USA
Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til USA

Vores rejserådgivere har rejst rigtig meget i USA. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.