XL Usa Tennessee Nashville Banjoplayer

USA i musikkens tegn

USA i musikkens tegn

18 dage fra 40.500 kr.

Kontakt Camilla

Tlf. 33 320 320

Fra Blueberry Hill til Bourbon Street Parade

Denne rejse til USA er til jer, der elsker at nyde musik og at rejse med en perlerække af oplevelser, som går lige i hjertet. En kør selv-ferie i USA fra Midtvesten til Sydstaterne i musikkens tegn, hvor I er tæt på den lokale kultur fra Chicago og til New Orleans.

On the road again

Livet ville være kedeligt uden musik. Samtidig er musik så meget mere end gode rytmer og sang. Musik er livsglæde, sorg, vrede og kærlighed. Og musik er et spejl af den lokale kultur. Ikke mindst i midten og det sydlige USA langt fra east coast og west coast, men tæt på slavetiden og alt, hvad dertil hører.

Glæd jer til

 • Chicago med sejltur på floden
 • St. Louis, Nashville, Memphis og New Orleans
 • Masser af musik og masser af historie
 • Elvis Presleys Graceland og voodoo i sumpene
 • Håndplukkede hoteller med bedste beliggenhed

Højdepunkter på rejsen

Sted Nætter Højdepunkter
Chicago 3 nætter på Chicago 3 Højdepunkter Mærk stemningen i Chess Records. Her blev Rolling Stones inspireret til Satisfaction og man forstår hvorfor Mærk stemningen i Chess Records. Her blev Rolling Stones inspireret til Satisfaction og man forstår hvorfor
Springfield 1 nat på Springfield 1 Højdepunkter Besøg Oak Ridge Cemetery, hvor et stort og smukt monument er sat, hvor præsident Abraham Lincoln ligger begravet Besøg Oak Ridge Cemetery, hvor et stort og smukt monument er sat, hvor præsident Abraham Lincoln ligger begravet
St. Louis 1 nat på St. Louis 1 Højdepunkter Gå på opdagelse i blues-genren på National Blues Museum og oplev live musik på legendariske Blueberry Hill Gå på opdagelse i blues-genren på National Blues Museum og oplev live musik på legendariske Blueberry Hill
Nashville 2 nætter på Nashville 2 Højdepunkter I aften mørket lyser neonlysene og stemningen siger musik! Snyd ikke jer selv for et besøg på Broadway I aften mørket lyser neonlysene og stemningen siger musik! Snyd ikke jer selv for et besøg på Broadway
Muscle Shoals 1 nat på Muscle Shoals 1 Højdepunkter Rolling Stones, George Michael og Lynyrd Skynyrd har alle indspillet på Muscle Shoals Sound Studio. Store stemmer og der er næsten gåsehudsgaranti i de historiske lokaler Rolling Stones, George Michael og Lynyrd Skynyrd har alle indspillet på Muscle Shoals Sound Studio. Store stemmer og der er næsten gåsehudsgaranti i de historiske lokaler
Memphis 2 nætter på Memphis 2 Højdepunkter Home of the Blues – Birthplace of Rock ‘n’ Roll. Memphis er musik og for musikelskere nærmest en pilgrimsfærd. Oplev historiske Graceland, hvor Elvis Presley boede - det er musik historie i sin reneste form Home of the Blues – Birthplace of Rock ‘n’ Roll. Memphis er musik og for musikelskere nærmest en pilgrimsfærd. Oplev historiske Graceland, hvor Elvis Presley boede - det er musik historie i sin reneste form
Greenwood 1 nat på Greenwood 1 Højdepunkter Besøg WGRM Radio Studio, hvor BB King og Wade Walton har sat sine spor Besøg WGRM Radio Studio, hvor BB King og Wade Walton har sat sine spor
Natchez 2 nætter på Natchez 2 Højdepunkter Natchez er en ægte sydstatsby - det var faktisk her, at staten Mississippi blev født - der står som et levende bevis på det liv og den rigdom som slavetidens mange bomuldsplantager engang indbragte. Glæd jer til at opleve en multikulturel sydstatsby fyldt med rig historie og indflydelser fra både Europa og Afrika - vi anbefaler også et besøg til National Military Park, hvor et af de afgørende slag i borgerkrigen fandt sted. Natchez er en ægte sydstatsby - det var faktisk her, at staten Mississippi blev født - der står som et levende bevis på det liv og den rigdom som slavetidens mange bomuldsplantager engang indbragte. Glæd jer til at opleve en multikulturel sydstatsby fyldt med rig historie og indflydelser fra både Europa og Afrika - vi anbefaler også et besøg til National Military Park, hvor et af de afgørende slag i borgerkrigen fandt sted.
New Orleans 3 nætter på New Orleans 3 Højdepunkter Med sumprock i øret besøger i alligatorer, vaskebjørne og skildpadder i Louisiana Wetlands Med sumprock i øret besøger i alligatorer, vaskebjørne og skildpadder i Louisiana Wetlands
XL USA Music Saxophone Player On Stage

18 dages kør-selv ferie i USA 

I skal på en kør selv-ferie i USA i musikkens tegn, som starter i Chicago og bringer jer til blues, country, jazz og rock i St. Louis, Nashville, Memphis og New Orleans. Byer med seværdigheder og attraktioner, som i sig selv er en rejse værd, men hvor musikken giver rejsen til USA en ekstra dimension.

Det er samtidig en rute, der giver mulighed for at få indblik i vigtige kapitler af USA’s historie fra slavetid og borgerkrig helt op til i dag. I kan besøge de gamle plantager og også skue ud over krigsskuepladsen i Vicksburg.

I har en bil med god plads til både jer selv og kufferter, og der er taget højde for alle forsikringer.

XL USA Music Jazz Trumpet
Xl USA Louisiana Bayou Swamp Summer New Orleans
Xl USA Chicago Lake Michigan Bike Bicycle Woman
Det skal I opleve

Dagsprogram

Alt på denne rejse kan skræddersys til jeres musiksmag og rejsesmag. Antal dage hvert sted. Omveje og genveje. Ekstra oplevelser. Andre hoteller, selv om vi nøje har udvalgt ud fra både stemning og beliggenhed. Tal med jeres rejserådgiver om jeres ønsker.

Tilbage er kun at sige: Get your motor runnin'. Head out on the highway. Lookin' for adventure. And whatever comes our way!

Xl Usa Illinois Chicago Marshall Fields Clock In State Street

I rejser til Chicago i USA. Vi anbefaler at flyve direkte med SAS fra København til Chicago O'Hare Airport. Herfra tager det kun en god halv time at komme til hotellet med en taxa.

Xl USA Chicago Athletic Association Hotel Shake Shack Exterior

Chicago Athletic Association Hotel 4*, Chicago 

I skal bo de første tre nætter på et intet mindre end fantastisk hotel, Chicago Athletic Association. Det er så fyldt med stemning og historie, at det er en fryd.

Chicago Athletic Association var nemlig tidligere en privat klub for elitens mænd. Stemningen og sportstemaet er bevaret på fineste vis, og hotellet er samtidig utroligt smukt i alt fra arkitektur til udsigten fra tagterrassen.

XL USA Illinois Chicago Architecture Cruise Little Lady On Thelake

I er på en rejse til USA i musikkens tegn, men denne dag i Chicago gælder det dog mest af alt bare om at komme ind i dagsrytmen og nyde den spændende by. Kan man gøre det bedre end på en stille sejltur?

Arkitektur Cruise i Chicago 

Den bedste måde at se Chicago på er fra vandet. Chicago ligger nemlig ud til store Lake Michigan og gennemskæres af Chicago River og en række kanaler. I skal på en guidet sejltur arrangeret af Chicago Architecture Center, hvor der er udsigt til byens mange arkitektoniske mesterværker.

XL USA Illinois Chicago Architecture Cruise People

Willis Tower, shopping og ... musik!

Tag senere turen op i Willis Tower og se ud over byen og Lake Michigan. Hop evt. på en cykel ud langs søen med de mange grønne områder og fyld kufferten helt op, hvis der er plads hjemmefra. Chicago har god shopping.

Læg vejen om Prairie Avenue, hvis I vil se det gamle Chicago, der ogå byder på fine museer, uanset om I er til kunst eller fortidsuhyrer. Og så skal I naturligvis have et foto af skiltet på East Adams ved South Michigan Avenue 2 minutters gang fra hotellet. Her begynder Route 66. 

Når dag bliver til aften, starter musikken for alvor på de mange klubber og musiksteder. 

XL USA Music Singer People Saxophone

It's my kind of town, sang Frank Sinatra om Chicago. My kind of razzmatazz - and it has, all that jazz. Kan I mærke musikken langsomt snige sig ind? 

Det sker måske først for alvor, når I tænker på Chicago Blues? Willie Dixon og Muddy Waters er bare nogle af dem, der har inspireret utallige store stjerner sidenhen. I er i byen, der skabte Hoochie Coochie Man og Rollin' Stone. Og I har hele dagen til at gå på opdagelse. 

Xl Usa Illinois Chicago Hotel James Primehouse Bar

Tips til musikoplevelser i Chicago 

Mulighederne er uendelige. I weekenden er der jazz brunch på River Roast ved floden og på Rockit Bar and Grill. Mærk stemningen i Chess Records, hvor Rolling Stones blev inspireret til Satisfaction og Etta James indspillede At Last.

Nyd udendørs musik i Millennium Park og Grant Park. Og indtag aftensmaden ved en af de mange dinner'n'jazz restauranter som Tortoise Supper Club og Catch 35. Er I klar til at tage de små timer i brug også, er der blues på Kingston Mines hver dag til kl. 03.45. 

Om søndagen kan vi anbefale House of Blues Gospel Brunch. Og vi kunne blive ved. Sig til, hvis I vil blive nogle ekstra dage, så kan vi sammensætte et intenst musikprogram over f.eks. 5 dage. Tal med jeres rejserådgiver.

XL USA Illinois Chicago Route 66 Sign

Det er tid at komme af sted. I henter jeres bil og målet er Springfield 2½-3 timer væk. Hav en god playliste på mobilen, der understøtter eventyret, der venter. Blues, country og jazz, der matcher, mens I kører. On the road again. Goin' places that I've never been.

På meget af turen følges Historic Route 66 og Interstate 55, men und jer selv at tage den historiske rute ind i den lille by Dwight. På hjørnet af Route 66 og Illinois Route 17 ligger et af ikonerne for Route 66, den historiske tankstation Ambler's Texaco Gas Station. I dag visitor centre for byen.

XL USA Illinois Springfield Lincoln Tomb

Springfield, Illinois 

Springfield er hovedstaden i staten Illinois. Abraham Lincoln boede her fra 1837 til 1861. Herefter flyttede han til Det Hvide Hus. Hans modstand mod slaveriet var medvirkende til udbruddet af borgerkrigen mellem nord og syd.

Lincoln blev myrdet kort efter sit genvalg i 1865, og hans grav på Oak Ridge Cemetery med et stort og smukt monument er bare en af de mange Lincoln-attraktioner, I kan opleve i Springfield. I har en enkelt nat her på en 3* hotel.

XL USA Missouri St Louis Old Courthouse Arch

I fortsætter nu mod sydvest. Dagens mål er St. Louis. Lige før I er fremme, krydser i mægtige Mississippi River. Midt på broen over floden kører I fra Illinois ind i Missouri. Få minutter efter er I ved jeres hotel.

Magnolia St. Louis 3+*, St. Louis 

I skal bo en enkelt nat på Magnolia St. Louis, a Tribute Portfolio Hotel i St. Louis. Et hotel fyldt med atmosfære og god beliggenhed. I kan gå fra hotellet til 192 meter høje Gateway Arch skabt af den finske arkitekt Eero Saarinen. I kan komme op i Gate way Arch, men ellers handler det om Blues – selv byens ishockeyhold hedder St. Louis Blues.

National Blues Museum 

Få minutters gang fra Magnolia St. Louis ligger National Blues Museum, hvor I kan nyde skiftende udstillinger, historiske levn fra f.eks. Chuck Berry og BB King og også live koncerter.

XL Usa Hotel Magnolia St Louis Suite

Live Music på Blueberry Hill?

Blues er en af de direkte veje til den amerikanske folkesjæl. Rødderne ligger i sydstaternes afro-amerikanske kultur og slavetiden, og de fortsætter direkte op til vor tids musik. Selvfølgelig skal I lytte til Blues om aftenen.

Skal det være på Blueberry Hill på hyggelige Delmar Blvd? Chuck Berry var den første til at spille her, og han spillede her over 200 gange herefter! Oh Maybellene, why can't you be true? Også Ed Sheeran har været forbi. Ejerne Joe og Inda Edwards står også bag St. Louis Walk of Fame i samme nabolag, hvor flere end 150 lokale helte heraf mange musikere har deres stjerner og mindeplader i fortovet.

XL Usa Music Guitar Player On Stage

XL USA Tennessee Nashville Cumberland River With River Boat

Jeres USA-rejse i musikkens tegn skifter nu fra den tunge blues til den noget lettere country musik. I kører til country musikkens hovedstad, Nashville. Turen ad I-24W tager 4½ time, så kør direkte. Der venter nye musikoplevelser, når I er fremme. Og det er I kort efter, at I har krydset Cumberland River.

Xl Usa TN Nashville The Capitol Hotel Room King Bed

The Capitol Hotel Downtown Nashville 3*, Nashville 

I har to nætter på The Capitol Hotel Downtown Nashville, der ligger centralt i Nashville, så I nemt kommer rundt til alle oplevelserne og hjem igen til god komfort.

Om aftenen kan I nyde sydstaterne særlige madscene på ”Meat meat and three-restauranter”, hvor I vælger en hovedret og tre slags tilbehør ud fra en lang række valgmuligheder, der så ofte serveres med majsbrød og sød te.

I har hele dagen til at gå på opdagelse i Nashville, Tennessee. Alle, der elsker countrymusik, må og skal forbi Nashville. Der er simpelthen stjernestøv i luften.

Grand Ole Opry i Nashville, Tennessee 

At besøge Grand Ole Opry har karakter af pilgrimsfærd. Det startede med live broadcasting allerede i 1925, og der sendes stadig hver uge.

Tal med jeres rejserådgiver, hvis vi skal prøve at skaffe billet til en koncert eller ønsker at komme back stage, hvor Johnny Cash mødte June Carter. Because you're mine, I walk the line.

XL USA Tennessee Nashville Guitarplayer

Johnny Nash Museum 

Nashville har naturligvis også et Johnny Cash Museum, som er et besøg værd. Det samme er Country Music Hall of Fame and Museum. Besøg evt. også RCA Studio B, hvor Nashville sounden blev født. Elvis Presley, Chet Atkins, Everly Brothers, Dolly Parton, Willie Nelson … de har indspillet her alle sammen!

Broadway, Nashville

Om aftenen venter nye musikalske oplevelser. Og hvorfor ikke gøre som de fleste – head to Broadway. Bare synet af gadens neonlys siger musik, musik og atter musik. Krydret med BBQ & Beer. Ja, I behøver slet ikke vente til om aftenen med at tage hertil, hvis I vil høre god musik. Broadway lever dagen lang. 

XL USA Alabama Muscle Shoals Sound Studios

Nu er det tid til lidt Sweet Home Alabama på jeres rejse til USA: I kører et par timer sydpå til Muscle Shoals ved Tennessee River. I får krydset nogle af USA’s store foder på denne rejse! Hvis I vil have et stop på ejen, kan I se Jack Daniels destillerierne i Lynchburg.

XL USA Alabama Frank Lloyd Wright Rosenbaum House

Stedet for alle, der er noget ved musikken 

Muscle Shoals er kendt for talrige spillesteder og musikstudier. Muscle Shoals Sound Studio har The Rolling Stones, George Michael, Lynyrd Skynyrd og mange flere på cv’et. Fame Studios er på the National Register of Historic Places. Her sprang Aretha Franklin ud som Queen of Soul, Etta James indspillede Tell Mama og Joe Cocker, Paul Simon og mange andre er fulgt efter.

Videre til Memphis. Der er kun et par timers kørsel, så er I ægte Elvis-fans, laver I en omvej omkring Tupelo, hvor The King blev født.

Home of the Blues 

Memphis kalder sig selv Home of the Blues – Birthplace of Rock ‘n’ Roll. Store ord sidder løst i denne del af verden, men at Memphis syder af blues og rock er et faktum. Memphis er samtidig meget mere end Elvis Presley. Listen over stjerner, der har kaldt Memphis deres hjem, går fra Justin Timberlake til B.B. King. Baby, to know you is to love you.

Xl USA Saxophone Player On Graffiti Wall Background Man

Hvor kan I høre musik i Memphis?  

Det korte svar: Overalt. Beale Street Entertainment District er området, hvor det hele udspringer fra. Og her syder det stadig. B.B. King's Blues Club, Alfred’s, Silky O’Sullivan’s, Rum Boogie og Lafayette's Music Room er bare starten på en lang, lang liste af muligheder.

Memphis kan også være med på den klassiske scene med Memphis Symphony Orchestra og Opera Memphis.

XL USA Peabody Memphis Hotel Corner Bar

The Peabody 4*, Memphis 

I skal bo 2 nætter The Peabody, der er et hotel fyldt med historie. Her underskrev Elvis sin første store RCA kontrakt - på hotellets brevpapir down at the end of Lonely Street at Heartbreak Hotel!

XL USA Virginia Memphis Graceland Premium Tour Elvis Presley Exterior

Dagen i dag er afsat til endnu en begivenhed, der for mange nærmer sig en pilgrimsfærd. Rundvisning i Elvis Presleys hjem Graceland. Det er one for the money, two for the show, palletter, hoftevrid, lækkert hår og en stemme, der kunne vække døde til live. Næsten.

XL USA Virginia Memphis Graceland Premium Tour Elvis Presley Jungle Room

Elvis er meget mere end en sanger. Han er en vigtig del af den amerikanske historie og hele verdens musikhistorie. Bare sig That’s All Right Mama, så ser, hører og føler I ham. Soldatertiden fik mange, der ellers var forargede over hans musik, til at fyldes med respekt – og resten nød at se ham i uniform. Filmene var måske ikke var den store kunst, men også et stykke af en historiebog. Og så videre.

I forlader Memhis, Tennessee og kører mod syd ind i Mississippi. I kan vælge at køre stik syd ad den store interstate 55, men hvorfor ikke tage en lille omvej langs Ol’ Man River? He keeps rolling along!

Clarksdale 

Denne vej bringer jer til Clarksdale, der hævder at være det rette fødested for blues. Ægte musiknørder har på denne del af rejsen til USA den samlede liste af historiske steder på Mississippi Blues Trail kodet ind i GPS’en. I Clarksdale leder det jer til Delta Blues Museum. Her er bl.a. den hytte, Muddy Waters boede i på Stovall Plantation. 

Xl USA Lousiana New Orleans Paddle Steamer Mississippi River Shutterstock 313884347

Greenwood 

I Greenwood står WGRM Radio Studio på listen. Radiostationen, hvor BB King første gang sang gospel. Også Wade Walton har sit skilt her. Han var blues-sanger og borgerrettighedsforkæmper, hvilket giver et hint om en ekstra dimension på rejser til denne del af USA. Livet i bomuldsmarkerne, slaveri, raceproblemer og borgerkrig.

XL USA Mississippi Greenwood The Alluvian Yard Fountain Evening

The Alluvian Hotel 3*, Greenwood, Mississippi 

I Greenwood skal I bo en enkelt nat på dejlige The Alluvian Hotel, hvor I kan forkæle jer selv med en tur i spaen. Mon ikke der følger afslappet musik med en behandling?

XL USA Mississippi Vicksburg National Military Park

Dagen i dag står i historiens tegn. Og den smukke naturs tegn. I kører mod Natchez, men læg endelig vejen omkring Vicksburg på vejen, hvis I er interesserede i USA's historie. Og sørg for at lægge ruten, så I kommer ad den sydlige del af Natchez Trace Parkway.

National Military Park, Vicksburg 

I Vicksburg kan I besøge National Military Park, der er et kæmpe mindeområde for et af de store og afgørende slag i borgerkrigen. Det stod i sommeren 1863.

XL USA Mississippi Natchez Park Way

Natchez Trace Parkway 

Natchez Trace Parkway er en smuk vej med en måske knap så smuk historie. Den følger "Old Natchez Trace", der var en indiansk handelsvej, men den blev senere transportvej for bomuld og slaver. Der er masser af steder at stoppe for at gå gode ture. Hold udkig efter bæltedyr i vejkanten.

Monmouth Historic Inn & Gardens 4*, Natchez 

I Natchez skal I bo 2 nætter på Monmouth Historic Inn & Gardens. Det er et intet mindre en vidunderligt sted fyldt med historisk stemning og med et smukt parkanlæg. Her kan I fornemme, hvordan livet var for plantageejerne. Deres restaurant 1818, der hører til byens absolut bedste.

Overgiv jer til stemningen og nyd det. Og lyt til Ol’ Man River igen, hvis I vil huskes på, hvordan livet var for slaverne.

XL USA Mississippi Natchez Plantation

Hvis I spørger en af de lokale, hvor Natchez ligger, lyder svaret ”where the river is wide and history runs deep”. Her er blevet skabt enorme rigdomme på plantagerne, og såvel franskmænd (1716), englændere (1763) og spaniere (1779) har kaldt egnen for sin egen.

I Natchez er hele 13 National Landmarks, og I kan blive vist rundt på mange af dem. Gå en tur langs floden og i den gamle bymidte, tag evt. en tur i hestevogn eller en sejltur på Mississippi.

The Rhythm Club 

Natchezs historie i musikkens tegn er forbundet med en stor tragedie. Tirsdag d. 23. april 1940 spillede Walter Barnes Orchestra fra Chicago på den lokale The Rhythm Club Dance Hall. Der gik ild i dekorationerne, og 209 mennesker brændte inde.

Historien lyder, at orkestret blev ved med at spille Irving Berlins "Marie" for at dæmpe panikken. Husk Howlin' Wolf The Natchez Burnin på playlisten. I stood back, was lookin', and the old building come tumble down.

Xl USA Louisiana New Orleans Mardi Gras Carnival Decoration
Xl USA Louisiana New Orleans Mardi Gras Throws Beads Mask Cakes
Xl USA Louisiana New Orleans Cajun Jambalaya With Sausage And Shrimp Food

Det er tid til New Orleans Blues og Bourbon Street Parade.  I forlader Mississippi og kører sydpå mod New Orleans i Louisiana in them old cotton fields back home. I er heldigvis ikke walkin’ to New Orleans som Fats Domino, så I er fremme på tre timers tid.

På vejen kan I eventuelt stoppe ved en af de mange plantager, der i dag er museer. Fremme i New Orleans aflever I bilen. Den har I ikke brug for længere.

XL USA Old Hotel No 77 New Orleans Door Sign

The Old No 77 Hotel & Chandlery 4*, New Orleans 

I skal bo på The Old No 77 Hotel & Chandlery i New Orleans med skøn pakhusstemning og råt design. I kan gå til det hele, når I skal på opdagelse, og alligevel er I lidt væk, når I har brug for ro.

Xl USA Louisiana Swamp Feeding Alligator New Orleans

Når man siger sump og Louisiana, vil mange musikkendere med det samme begynde at afspille sumprock for det indre øre. En musikgenre, der er opstået her som et skønt miks af R&B, country og traditionel musik. Men sumpene er mere end det. Det skal I opleve i dag.

Xl USA Louisiana New Orleans Alligator Jean Lafitte National Historical Park And Preserve Wetland

Sejltur i Louisiana Wetlands 

I skal på en spændende sejltur i Louisiana Wetlands, der er for New Orleans, hvad Everglades er for Miami. Her er alligatorer, vaskebjørne og skildpadder. Og jeres guide giver jer spædende og medrivende fortællinger.

Når I passerer en lille kirkegård midt i sumpene, får I den dramatiske historie om voodoo-præstinden, der truede med at tage hele landsbyen med i døden. De døde alle på dagen for hendes begravelse.

Xl USA Louisiana Swamp Old House New Orleans

Xl USA Lousiana New Orleans Houses In French Quarter Shutterstock 208462630

New Orleans er et vidunderligt mix af fransk, caribisk og afrikansk kultur og fyldt med historiske steder.

The French Quarter med Bourbon Street og Frenchman Street er som skabt til at slentre rundt i bare for at nyde stemning, musik og de farverige huse med smukke smedejernsarbejder på altanerne. The Garden District er præget af store flotte sydstatshuse.

Xl USA Lousiana New Orleans Saint Louis Cathedral And Jackson Square Sunset Shutterstock 313894316

For nogle kan enkelte steder i Bourbon Street blive lidt for livlige ud på aftenen, da ikke alle optrædende har overdrevent meget tøj på, men hør evt. hotellet om de bedste steder at gå hen ud fra jeres smag. De har dagens program.

Second Parade og Jazz Funeral

Nyd det hele og giv jer god tid. Der er masser af musiksteder, og ofte møder I også musikken på gadehjørnerne. Er I heldige, kommer en Second Line Parade ned ad gaden, hvor brass bands spiller, så guderne synger, mens optoget danser og svinger med de hånddekorerede parasoller. 

Xl Usa Louisiana New Orleans Brass Band Parade

Second Parade? Hvad er så First Parade? Det er dem, der går foran optoget og hædres. Et brudepar, f.eks. Eller en afdød. De går dog sjældent selv, men en jazz funeral er noget af det mest livsbekræftende, I kan opleve i New Orleans, og så langt fra vores egen måde at håndtere sorgen på.

Det er blevet tid at sige farvel til USA. Jeres rejse til USA i musikkens stegn er nået sidste strofe. Med mindre I ønsker et ekstranummer med flere oplevelser f.eks. i New York, så tager I til lufthavnen og flyver hjem til Danmark med et enkelt stop undervejs.

I lander i Danmark dag 18. Packing Trunk Blues med Lead Belly kan passende være sidste nummer på jeres playliste. Eller skal det være Leaving on a Jetplane?

XL USA Saxophone Player
Håndplukket til jer

Det skal I opleve på jeres rejse

Vi inkluderer tre spændende udflugter. I Chicago skal I sejle på Chicago River på en særlig sejltur med fokus på byens enestående arkitektur. I Memphis venter udflugten til Elvis Presleys private hjem, Graceland. Og i New Orleans skal I endnu en gang på spændende sejltur med alligatorer, vaskebjørne og en enkelt voodoo-præstinde.

Håndplukket til jer

Her skal I bo på jeres rejse

I byerne har vi udvalgt 3-4* hoteller med bedste stemning og beliggenhed for seværdighederne. Hvis I ønsker 5* hoteller, siger I det bare til jeres rejserådgiver. Rejsen kan skræddersys til jer.

Din skræddersyede rejse

Vejledende priser

Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier.

Inkluderet

 • Fly København-Chicago / New Orleans-København på økonomiklasse
 • 3 nætter på Chicago Athletic Association 4*. Classic king room
 • Oplevelse: Arkitektur cruise i Chicago
 • 8 dages billeje: Intermediate SUV med alle forsikringer, 1 tank benzin, op til 3 ekstra chauffører og fri km
 • 1 nat på 3* hotel i Springfield
 • 1 nat på Magnolia St. Louis 3+*. 1 standard king room
 • 2 nætter på The Capitol Hotel Downtown Nashville 3*, Nashville. Standard værelse inkl. morgenmad
 • 1 nat på 3* hotel i Muscle Shoals
 • 2 nætter på The Peabody Memphis 4*, Memphis. Traditional room
 • Oplevelse: Graceland - et must i Memphis!
 • 1 nat på The Alluvian Hotel 3*, Greenwood. Standard værelse inkl. morgenmad
 • 2 nætter på Monmouth Historic Inn & Gardens 4*, Natchez. Deluxe Queen værelse, inkl. morgenmad
 • 3 nætter på The Old No 77 Hotel & Chandlery 4*, New Orleans. Deluxe værelse
 • Oplevelse: Sejltur blandt sumpens alligatorer
Pris per person ved 2 voksne
USA i musikkens tegn
RejseperiodeDobbeltEnkelt
22.05.24 ‑ 03.10.2540.000‑47.00068.000‑78.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Ikke inkluderet

 • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
 • Måltider, transport og andre ydelser, der ikke er nævnt under inkluderet
 • Oneway gebyr på billejen, betales lokalt
 • Gebyr for ESTA registrering for indrejse til USA 
Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til USA

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i USA. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.