XL Vietnam Hue Thien Mu Pagoda
Oplevelse i Vietnam

I båd til kejserens Hue

Guidet sightseeing med sejltur på duftenes flod

Oplev kejsertidens Vietnam på en heldagsudflugt ad Duftenes Flod til Thien Mu-pagoden og fortsæt til 3 kejserlige mausoleer og det kejserlige citadel med Den Forbudte By.

Dagens udflugt begynder efter morgenmaden. I skal på en stille og dejlig sejltur ad Duftenes Flod, som nogle steder også kaldes Parfumefloden. Floden skærer sig gennem Hue, og sejlturen bringer jer frem til byens vartegn, den hellige Thien Mu-pagode.

Myten om Thien Mu-pagoden

Myten beretter, at en gammel kvinde kort før sin død forudsagde opførelsen af et tempel på en høj i udkanten af Hue. Da Lord Nguyen Hoang kom forbi omkring år 1600 og hørte historien, valgte han at lade spådommen gå i opfyldelse. Pagoden kom til at hedde Thien Mu, himmelske kvinde, opkaldt efter den gamle kvinde i myten.

Pagoden er stadig beboet af lokale munke, og den ligger i meget smukke grønne omgivelser med en fantastisk udsigt over floden.

Kejsergravene fra Nguyen-dynastiet

Fra Thien Mu-pagoden kører I til kejser Minh Mangs mausoleum. Og efter en frokost (ikke inkluderet) på en lokal restaurant, kører I videre til endnu to kejsergrave: Tu Ducs og Khai Dinhs mausoleer.

De fornemme mausoleer afspejler tydeligt kejsernes ekstravagante levestil. De blev opført længe før den siddende kejser døde, så man var sikker på at sikre deres rigdom og hellige status også efter døden.

XL Vietnam Hue Imperial City (1)

Den forbudte kejserby i Hue

Den Forbudte By forbinder man jo oftest med Beijing i Kina, men Hue har sit eget citadel i lidt mindre format. Men stadig en stor oplevelse!

Inden for Citadellets 10 km lange mure finder man kejsernes by omkranset af endnu en mur. Og allerinderst ligger det helligste af det hellige, nemlig Den Forbudte By, hvortil kun kejseren havde adgang. En gåtur rundt i det store område fortæller historien om kejsertidens opblomstring, storhed og forfald.

Skygger af Vietnamkrigen

Nguyen-dynastiet herskede her fra 1802 til 1945. Kompleksets nuværende tilstand vidner om, at Vietnamkrigen også var forbi her. Eller Amerikakrigen, som den kaldes her.

Under Tet-offensiven i 1968 var Hue en overgang centrum for kampene mellem Syd- og Nordvietnam. Grænsen gik kun 40 km nord for byen, og Hue udgjorde således et vigtigt strategisk punkt i kampene. Det lykkedes en kort periode nordvietnameserne at erobre byen, hvilket hurtigt gjorde den til skueplads for heftige bombardementer.

Når dagen er omme, bliver I kørt tilbage til jeres hotel.

Håndplukkede rejser

Oplevelserne indgår i disse rejseforslag

Xl Vietnam Boys Children Kids Buffalo River Happy Animal
Halong Bay, Vietnam, Asien

Nyhavns Vietnam - fra nord til syd

17 dage fra

38.000 kr.

Glæd jer til

Guidet tur til Hanois gadekøkkener og kokkeskole med ekspert

Pu Luong Retreat omgivet af grønne, magiske rismarker og landsbyer

2 dages cruise i spektakulære Bai Tu Long ved Halong-bugten

Kejserhistorie i Hue, cykeltur i Hoi An og i speedbåd til Cu Chi-tunnelerne

Mekongs magiske verden og flydende markeder

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Vietnam

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Vietnam. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.