• Son floden i Phong, Vietnam
 • Trekking til Tu Lan Cave i den smukke Phong Nha Nationalpark i Vietnam
 • Solnedgang over rismarkerne i den smukke Phong Nha Nationalpark i Vietnam
 • Oplev de smukke grotter i Phong Nha i Vietnam

Trekking og grotter i Phong Nha, Vietnam

4 dages eventyr gennem Vietnams smukkeste natur

Son floden i Phong, Vietnam
Læs mere

Oplev cykling, flodsejlads, trekking og overnat i hængekøje i uberørt natur. Bo i et guest house ud til en sø, svøm i underjordisk flod, udforsk grotter og se minder fra Vietnamkrigen.

På Cykel i Phong Nha National Park i Vietnam

I et relativt ukendt område af det centrale Vietnam gemmer et af landet smukkeste naturområder sig, Phong Nha National Park. Området er først for nylig kommet på det turistmæssige landkort.

BLANDT VERDENS STØRSTE GROTTESYSTEMER

Årsagen til den ekstra opmærksomhed er, at vietnameserne her har fundet nogle af verdens største grottesystemer i parkens kuperede jungle. I de senere år er 70 km grotter udforsket, men forskerne er langt fra færdige. At her er grotter, er dog ikke en nyhed. Ho Chi Minh-stien gik gennem nationalparken under Vietnamkrigen, og Ho Chi Minhs soldater gemte sig i en af grotterne.

Cykeltur i Vietnams smukke natur, Phong NhaDAG 1: CYKELTUR OG HULEBESØG

De mest tilgængelige af grotterne tiltrækker en del lokale turister, men for mange er den egentlige attraktion områdets skønhed. Derfor nøjes I ikke med at se de kæmpe grotter, men bor, vandrer og cykler ude i området i 3 nætter.

I bliver hentet om morgenen i Dong Hoi, hvor I ankommer med nattoget eller morgenflyet fra Hanoi. Herfra er der ca en times kørsel til Phong Nha. ved ankomst checker I ind på et hyggeligt, lille guesthouse, hvor der er tid til frokost, inden eftermiddagens oplevelser.

Udflugt i Phon Nha National Park på rejse til Vietnam - teltet slås op i kæmpe grotte

Efter frokost skal I nemlig på 4 timers cykel- og sejltur gennem et af Vietnams smukkeste landskaber. De første par timer er på cykel ad smalle stier gennem landsbyer og langs rismarker. Undervejs krydser I floden flere gange - nogle gange over lange hængebroer og andre gange med små "færger".

Hele tiden er I omgivet af magiske kalkstensbjerge og en vidunderlig ro og idyllisk atmosfære. Her kommer ikke mange turister, hvilket tydeligt afspejler sig i landsbybeboernes smittende smil og vink.

Hængebro i Phong Nha Nationalparken i VietnamEfter et par timer på cykel, skifter I til en aflang træbåd, der skal sejle jer et stykke op ad floden til den berømte Phong Nha Cave. Berømt både fordi den husede nordvietnamesiske soldater under krigen, og fordi floden simpelthen udspringer et ukendt sted flere kilometer inde i hulen. I oplever således noget så sjældent som at sejle ad flodvejen ind i et bjerg.

Turen slutter sidst på eftermiddagen, hvor I kører retur til jeres guesthouse.

Vidunderlig udsigt til søen fra en bungalow på Phong Nha Lake House, VietnamCHARMERENDE GUESTHOUSE

Adgang til parken ligger ca. 1 times kørsel fra provinshovedstaden Dong Hoi. I kunne bo på hotel i Dong Hoi og besøge området på dagsture, men både byen og hotellerne er mere end kedelige. Derfor anbefaler Nyhavn Rejser uden tøven at gå ned i standard og bo tæt på parken.

Son floden i Phong, Vietnam

Her findes blot et par guest houses af meget forskellig kvalitet. Vi har derfor besøgt og udvalgt et super hyggeligt guest house, Phong Nha Lake House, der ligger i vidunderlige omgivelser helt ud til en smuk, lille sø. Atmosfære, stil og kvalitet er naturligvis på et andet niveau end resten af rejsen, men det er samtidig også charmen her. Det er familiært og imødekommende, og så er kvaliteten trods alt et niveau højere end de øvrige lokale muligheder.

Her er en lille pool, bungalows med aircon og god mad og atmosfære. Glæd jer til at sidde om aftenen på den store, udendørs terrasse og nyde den betagende udsigt over søen. Her bor I den første og sidste nat.

Trekking til Tu Lan Cave i den smukke Phong Nha Nationalpark i VietnamDAG 2: TREKKING OG OVERNATNING I JUNGLEN

I dag begynder en eventyrlig 2 dages jungletur til Tu Lan-dalen, der ligger godt gemt af vejen ca. 70 km nord for byen Phong Nha. Området gemmer på magiske huler, uberørt jungle, vandfald og underjordiske floder.

Glæd jer til at opleve noget af Vietnams smukkeste og mest uberørte natur i selskab med en ekspertguide og bærere fra en af de lokale landsbyer. I skal være parate til at blive våde, når I krydser floder i vand til livet, og I skal være forberedte på at blive møgbeskidte, når I går ad mudrede stier, klatrer på stejle passager og maver jer gennem smalle åbninger i grotterne.

Phong Nha National Park i VietnamDer er stor fokus på sikkerhed, og de topprofessionelle guider vil medbringe al nødvendigt udstyr, så turen kan gennemføres af alle med eventyrlyst og passende fysisk form. Men så vil I også blive belønnet med en naturoplevelse langt udover det sædvanlige.

Hen på eftermiddagen slår I lejr et godt stykke inde i junglen ved et smukt vandfald. Der er tid til at bade i vandfaldets pool og udforske dalen, inden I nyder en lækker BBQ tilberedt over den åbne ild. I overnatter i hængekøjer i campen akkompagneret af junglens magiske lyde.

Oplev det fantastiske grotte system Tu Lan ved Tan Hoa, Phong Nha-Ke Bang National ParkDAG 3: SVØM I KÆMPE GROTTER

I dag får I lejlighed til virkelig at komme tæt på naturen og nyde den I fulde drag. I skal se nogle af de kæmpe grotter, og I skal bl.a. svømme 200 m i en underjordisk flod. I fortsætter også jeres trekking over limstensbjergene til Hung Ton-dalen, hvor I vil gå ad stier (4 km) gennem den tætte bevoksning tilbage til floden, som I krydser.

De sidste 2,5 km går langs jordnøddemarker tilbage til det lille hovedkvarter ved Tu Lan. Herfra er der ca. en times kørsel tilbage til jeres guest house, hvor I nu har endnu en nat – denne gang I en rigtig seng!

NB! Er I ikke til trekking, grotteudforskning og hængekøjer i junglen, så tal med vores Vietnameksperter om mere komfortable måder at opleve det spektakulære område på.

Trekking til Tu Lan Cave i den smukke Phong Nha Nationalpark i VietnamDAG 4: HISTORISK AFSLUTNING

Efter morgenmaden siger I farvel til de smukke omgivelser og kører mod syd til Hue. På vejen stopper I ved barndomshjemmet til en af Vietnams helte General Vo Nguyen Giap, der havde en ledende rolle i sejren over franskmændene i slaget ved Dien Bien Phu i 1946. Huset blev brændt ned af franskmændene, men genopbygget i 1977. Generalens barnebarn inviterer indenfor i de smukke træhus med en charmerende have.

Herfra kører I videre en times tid til Vinh Moc-tunnellerne gennem smukke landskaber og maleriske landsbyer. Under Vietnamkrigen (I Vietnam: den amerikanske krig) udgravede indbyggerne i landsbyen Vinh Moc næsten 3 km tunneller, hvor de kunne søge skjul for bomberne. 300 mennesker boede med mellemrum hernede fra 1966 til 1971.

I kan udforske tunnellerne og nyde den smukke havudsigt, når I kommer op fra en af de hemmelige indgange. Det er svært at forestille sig, at krigens rædsler har hersket i så smukke omgivelser.

På grund af beliggenheden kommer der langt færre turister til Vinh Moc end fx de mere kendte Cu Chi-tunneller ved Saigon. Det i sig selv, gør dem mere interessante. Men samtidig er de også større, og man kan derfor komme længere rundt og dybere ned. Det giver både en bedre forståelse af livet under jorden og et større sug i maven.

Dagen inkluderer frokost i Dong Ha. Til sidst bliver I kørt til jeres hotel i Hue.

Mette Nielsen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.