• Sheikh Zayed moskeen er også smuk i aftenbelysning
 • Dhows - traditionelle fiskerbåde i en havn i Abu Dhabi
 • Emirates Palace, Abu Dhabi

Privat byrundtur i Abu Dhabi

Oplev Emirates Palace, Sheikh Zayed-moskéen og Yas Island

Abu Dhabi set fra Corniche Beach
Læs mere

Abu Dhabi er en verden af rige kontraster og autentisk kultur. På denne dagstur med privat guide oplever I Emiraternes fascinerende hovedstad fra den fredfyldte Sheikh Zayed-moské til den fartfyldte Formel 1-bane på Yas Island.

Skyskrabere og springvand i Abu DhabiEmiraternes autentiske hovedstad

Hvis Dubai er den flamboyante storesøster, er Abu Dhabi den tempererede lillesøster. Emiraternes hovedstad har nok sine egne prangende bygningsværker og forlystelsesanlæg at bryste sig med, men atmosfæren er på en måde mere rolig og afdæmpet, og den emiratiske kultur er langt mere tydelig i gadebilledet end i Dubais mere multikulturelle samfund.

Abu Dhabi set fra Corniche BeachLær Abu Dhabi at kende

På denne dagstur rundt i Abu Dhabi skal I se nogle af byens mest markante bygningsværker og anlæg i selskab med jeres private guide, der fortæller om byens arkitektur og Emiraternes kultur og historie. Vi anbefaler, at I tager på turen i begyndelsen af jeres ferie, så I får et overblik over byen og de seværdigheder, I kan vende tilbage til på egen hånd.

Monumenter på Ittihad Square i Abu DhabiStorby i udvikling

Ligesom Dubai var Abu Dhabi oprindeligt et lille fiskerleje, hvor beduinerne hovedsagligt ernærede sig ved perlefiskeri i Den Persiske Golf. Først med olieboomet i 1960'erne tog udviklingen af den morderne storby fart. Abu Dhabi er Emiraternes finanscentrum, og byen er præget af åbne pladser og moderne højhuse, hvoraf adskillige fortsat er under konstruktion.

Formel 1 banen i Abu DhabiAKTIV FERIE ELLER REN AFSLAPNING

Byen er domineret af skyskrabere og storslåede forlystelser der årligt trækker turisndvis af rejsen til byen. F.eks den menneskeskabte Yas Island, der er hjemsted for Emiraternes berømte forlystelsesparker såsom Yas Waterworld og Ferrari World med verdens hurtigste rutsjebane. På øen ligger også Yas Marina med lystyachts i million-dollar-klassen og udsigt til Formel 1-banen, der er hjemsted for det årlige Abu Dhabi Grand Prix. Andre steder venter kilometervis af uberørte kridhvide sandstrande, så Abu Dhabi er i sandhed et kontrastfyldt sted.

Dhows - traditionelle fiskerbåde i en havn i Abu DhabiDhows og dadler

Turen kan starte ved Abu Dhabis lokale markeder, og kontrasten til den moderne og polerede Yas Island kunne ikke være større. I torvehallernes mange boder bliver I mødt af farvestrålende stabler af friske grøntsager og frugter. Dadler fås I former og farver, I ikke anede eksisterede. Og over det hele hænger intense dufte af eksotiske krydderier.

I besøger også fiskemarkedet ved dhow-marinaen, hvor Abu Dhabis fiskere falbyder dagens fangst, som er hentet ind i traditionelle arabiske træbåde nøjagtig som for 100 år siden. Og vi har tilmed inkluderet en times sejltur langs kysten for at se alle herlighederne fra vandsiden også.

Emirates Palace i Abu DhabiEmirates Palace

I fortsætter langs med havnefronten og dens elegante højhuse til Emirates Palace. Det storslåede hotel er med sine kupler og buede hvælvinger en overdådig fortolkning af traditionel arabisk arkitektur og har været et af verdens dyreste hoteller at opføre.

Frokost på paladset

I får lov at komme inden for på hotellet og udforske det overvældende interiør med marmor, forgyldninger og arabesker, inden det er tid til frokost. Med Nyhavn Rejser er den naturligvis inkluderet - så glæd jer til en overdådig buffet på La Vendome. Eksklusiv drikkevarer.

Den smukke Moske Sheikh Zayed Mosque i Abu DhabiSheikh Zayed-moskéen

Dagens sidste stop er nok det mest betydningsfulde af dem alle. I skal nemlig opleve en af verdens smukkeste moskeer, Sheikh Zayeed-moskeen, der samtidig er en af verdens største og den største og vigtigste i Emiraterne. Over 40.000 bedende er der plads til mellem de kridhvide søjlegange og under de 82 gyldne kupler.

Verdens største lysekrone befinder sig i Sheikh Zayed moskeen i Abu Dhabi

Føl freden - OG OPLEV LOUVRE MUSEET

Men det er ikke størrelsen alene, der gør Sheikh Zayed-moskéen så imponerende. Følelsen af fred og renhed er utroligt bevægende. Og I kan bruge timer på at udforske de mange designdetaljer med lysekroner, mosaikker, ægte tæpper, krystaller og  indlagt perlemor. Både materialer og inspiration er indhentet fra hele verden.

Husk respektfuld påklædning til moské-besøget - tildækkede ben og skuldre for både mænd og kvinder. Og gerne et tørklæde til håret.

Dagen slutter med tid på egen hånd i det nyåbnede Louvre Museum Abu Dhabi, det eneste af sin type udenfor Frankrig, der jævnligt modtager uvurderlige kunstsamlinger fra museet af samme navn i Paris. Arkitektur og kunst går hånd i hånd på Louvre Museum Abu Dhabi.

Stranden ved hotel St. Regis, Abu DhabiFra Dubai eller Abu Dhabi

Byrundturen i Abu Dhabi kan afholdes både fra Dubai og Abu Dhabi. Bor I i Dubai, tager turen ca. 8-9 timer inkl. transport fra og til jeres hotel. Fra et hotel i Abu Dhabi tager turen ca. 6-7 timer.

Knut Svindland

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.