Six Senses Zighy Bay Pool

Beretning

Den ultimative tøsetur til Emiraterne

Af Maria Kargaard

Vejen over bjerget går direkte op mod den dueblå himmel. Min søster og jeg ser skeptiske på hinanden. Ved siden af bilen gumler en familie bjerggeder på en strid busk, mens de ser ud til at tænke præcis det samme, som vi gør i dette øjeblik.

Hvad i alverden laver vi her, midt i Omans golde stenørken?

Blog Tøsetur Til Emiraterne Ritz Carlton Al Wadi Desert (8)
Blog Tøsetur Til Emiraterne Six Senses Zighy Bay Oman Øl Ved Pool
Blog Tøsetur Til Emiraterne Six Senses Zighy Bay Oman Strand I Solopgang

På eventyr i Det Lykkelige Arabien

Vi er taget på tøsetur. En hel uge uden mænd og uden børn, hvor vi besøger nogle af de lækreste hoteller i Dubai, Ras al Khaimah og Oman og lægger alle hverdagens pligter og bekymringer bag os til fordel for lidt velfortjent forkælelse.

Det er første gang, vi besøger denne den af Mellemøsten, og vi har ingen anelse om, hvad vi går ind til.

“Undervejs gør vi os tre vigtige erfaringer, som du måske også kan drage gavn af længere nede i indlægget.”

Men først: Tilbage til Oman.

XL Oman Hotel Six Senses Zighy Bay Areal

1. stop: Oasen i Oman

Vi er på vej til Six Senses Zighy Bay på Musandam-halvøen. En øde verden, hvor kun de mest hårdføre træer og buske drister sig til at slå rod. Barsk. Men også forunderligt smuk og næsten skrøbelig med sine grå og blå pasteller, der bliver okkerrøde i solopgangen.

“Midt i dette månelandskab ligger Six Senses Zighy Bay som en overvældende oase af ranke, grønne dadelpalmer og klynger af smilende huse på stranden langt under os.”

Den virkelige verden er bogstaveligt talt milevidt bag os. Langt omme på den anden side af bjerget. Det er den vildeste frihedsfølelse. Og et totalt sansebombardement.

Blog Tøsetur Til Emiraterne Six Senses Zighy Bay Oman Kvinde I Pool
Blog Tøsetur Til Emiraterne Six Senses Zighy Bay Oman Villaer Sandsti
Blog Tøsetur Til Emiraterne Six Senses Zighy Bay Oman Pool Villa

Knib mig lige i armen

Intet kunne have forberedt os på den idylliske, landsbyagtige stemning mellem resortets villaer. De intense dufte fra de mange citrustræer og krydderbuske, der flankerer de sandede stier. Eller den overraskede hjemlige atmosfære i vores rustikke villa. Alt er så gennemført.

Xl Oman Zighy Bay Six Senses Beach Sunbeds

Hvad laver man midt i ingenting?

Da vi bookede vores rejse, var vi lidt bekymrede for, om vi ville komme til at kede os på Six Senses Zighy Bay. Men vores tre dage flyver af sted.

Vi står tidligt op og nyder stranden i solopgangen. Bliver hængende over morgenmaden og bestiller Eggs Benedict på krabbekagebund fra menukortet, bare fordi vi kan, og skammer os lidt, fordi anretterbordene omkring os i forvejen bugner af lækkerier.

Maden fordøjes på terrassen med fødderne dinglende ned i vores helt egen pool. Senere går vi til saltvandspoolen og flyder i vandoverfladen, mens vi kigger ud på vandet. Det er jo vigtigt at røre sig lidt.

Om aftenen nyder vi en fænomenal gourmetmiddag på Sense on the Edge, Six Senses Zighy Bay’s signaturrestaurant oppe på bjerget, hvor det ene gastronomiske kunstværk efter det andet serveres for os under den stjernespækkede arabiske aftenhimmel.

Six Senses Zighy Bay Pool
XL Oman Six Senses Zighy Bay Dining On The Edge
Blog Tøsetur Til Emiraterne Six Senses Zighy Bay Oman Spa Badekar

Undskyld, er det mig, der snorker?

Det er gennemført forkælelse fra start til slut, og intet sted mærker vi det tydeligere end i den prisbelønnede Six Senses Spa, hvor vi afsætter en formiddag til den lokale signaturbehandling.

Først marinerer vi en rum tid i et dybt, udendørs badekar, mens vi nipper myntete og friske dadler fra resortets køkkenhave.

“Vi får en bodyscrub og en mudderwrap, der efterlader vores hud 10 år yngre og silkeblød, inden der rundes af med en vidunderlig kropsmassage.”

Jeg falder vist nok lidt i søvn undervejs. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været så afslappet.

Blog Tøsetur Til Emiraterne Ritz Carlton Al Wadi Desert (26)

2. stop: Ras Al Khaimahs røde ørken

Det skærer i hjertet, da vi lukker døren til vores poolvilla for sidste gang. Hvordan kunne vi nogensinde tro, at tre dage i Oman ville være nok?

Heldigvis er eventyret slet ikke forbi. Efter halvanden time er vi fremme ved vores næste destination, emiratet Ras Al Khaimah. Her strækker røde sanddyner spækket af grågrøn vegetation sig i alle retninger. Luften er varm og tør og dufter fedtet af røgelse og mynte og solvarmt sand.

Vi skal bo på Ritz-Carlton Al Wadi Desert, et 5.000 hektar stort naturreservat, hvor oryxer, antiloper og kameler lever vildt blandt luksuriøse poolvillaer og gourmetrestauranter.

Blog Tøsetur Til Emiraterne Ritz Carlton Al Wadi Desert (5)
Blog Tøsetur Til Emiraterne Ritz Carlton Al Wadi Desert (18)
Blog Tøsetur Til Emiraterne Ritz Carlton Al Wadi Desert (22)

Virkeligheden overgår alt

Ritz-Carlton Al Wadi Desert er et af de resorts, jeg har drømt om at besøge i årevis, og virkeligheden skuffer på ingen måde mine tårnhøje forventninger. Det føles som et privilegium og en gave at bo midt i al denne vilde natur og være en del af et så uspoleret hjørne af verden – samtidig med, at alskens luksus og komfort er lige ved hånden.

Inklusiv en skøn infinity-pool, der er det perfekte tilflugtssted i middagsheden.

Blog Tøsetur Til Emiraterne Ritz Carlton Al Wadi Desert Nature Guide

Af og for naturelskere

“En af de ting, der gør særligt indtryk, er den stolthed og begejstring, der stråler ud af hver eneste medarbejder. Fra høj og lav hører vi om, hvordan resortet arbejder for at bevare og formidle ørkenens flora og fauna.”

Overalt gemmer der sig nye historier.

Blog Tøsetur Til Emiraterne Ritz Carlton Al Wadi Desert (17)

Ørkenens stilhed

En tidlig morgenstund vågner vi op til et mælkehvidt landskab. En spøgelsesagtig tågedis har lagt sig som en dyne over ørkenen. Vi kan dårligt se fem meter frem for os, alligevel griber vi vores cykler og kører ad de flisebelagte stier til resortets fjerneste punkt for at jagte solopgangen.

Den lader sig ikke finde. Men vi bliver siddende på en øde sandklit, indhyllet i vores spøgelseskappe som de eneste to mennesker i verden.

Indtil dette øjeblik tror jeg ikke, at jeg helt har forstået, hvilken luksus fred og ro kan være.

“Du har ikke oplevet stilhed, før du har oplevet stilheden i ørkenen.”
Xl Dubai Burj Al Arab Luxury Hotel

3. stop: Bang! Dubai

Det er et chok at vende tilbage til Dubai. Gennem bilens tonede ruder ser vi målløse på skyskrabere og motorvejsbroer, der farer forbi. Overalt vidner kraner og stilladser om, at der er meget mere undervejs.

Dubai er en gigantisk arkitektonisk legeplads, og de mange indtryk er næsten ikke til at kapere med ørkenens stilhed og Six Senses-freden stadig siddende i kroppen.

XL Dubai Downtown Burj Khalifa

1001 nats eventyr møder fremtiden

Da vi kun har tre dage i byen, checker vi ind på The Palace Downtown Dubai, hvorfra vi nemt kan komme omkring til Dubais vidt forskellige kvarterer.

“The Palace Downtown Dubai er en arabisk drøm af et sheikhpalads med spidsbuede hvælvinger, sirlige træskærerarbejder og indlagte mosaikker.”

Fra værelset har vi udsyn til Burj Khalifa og Dubai Lake med det berømte springvand. Wow!

Blog Tøsetur Til Emiraterne Dubai Restaurant Thiptara Dubai Fountain

Thai i første parket

På hotellets thairestaurant, Thiptara, får vi lov at spise middag i første parket til showet. Og hvilket show. Hver halve time, når springvandet går i gang, går vores samtale hjælpeløst i stå, mens vi glaner som måbende landsbytosser på de dansende vandsøjler. Aldrig har vi set noget lignende.

Blog Tøsetur Til Emiraterne Dubai Dubai Fountain
Blog Tøsetur Til Emiraterne Dubai (39)
Blog Tøsetur Til Emiraterne Dubai Mall Skulptur

Hæsblæsende kontraster

Vi tager på rundtur i Dubai, for Downtown og Burj Khalifa er kun toppen af isbjerget. Jeg får taget den obligatoriske selfie foran Burj Al Arab – fotobombet af min søster – og vi ender i den gamle bydel, Deira, med en sejltur over Dubai Creek. Her ligner Dubai pludselig enhver anden mellemøstlig by med brune boligkomplekser, solblegede skilte og båttende biler. Dubais kontraster er til at blive helt forpustet af.

På hjemturen slår vi et smut forbi vores genbo, Dubai Mall. Vi skal bare lige kigge inden for i verdens største indkøbscenter.

Vi ender med at være her i 10 timer.

Xl Dubai Hotel The Palace Downtown Dubai Pool

Storbyferie og badeferie i ét

Den sidste dag kommer vi aldrig længere end til poolen. Vi trænger desperat til at hvile vores ømme ben (og kreditkort!). Men selv solbadningen er en forunderlig oplevelse. Vi har palmer og skyskrabere og kraner over vores hoveder, og i baggrunden lyder en konstant summen af trafik og byggestøj, som man normalt slet ikke ville sætte pris på på en badeferie.

“Men det er det, Dubai kan. Det er storbyferie og badeferie i en hæsblæsende cocktail. En underligt selvmodsigende kombination, som fungerer helt fantastisk, når du tager dig tid til at opleve i dit eget tempo.”

Vi kommer helt sikkert igen!

Xl Dubai Skyline Night Dancing Fountain

3 ting, jeg har lært i Emiraterne

Tøseturen med min søster var mit første, men afgjort ikke sidste besøg i Emiraterne og Oman. Her er tre ting, som jeg vil skrive mig bag øret til næste gang.

 

  • Betal, hvad det koster at bo bedst! Vores ophold i Dubai var ikke blevet nær så spektakulært, hvis ikke vi havde kunnet se Burj Khalifa fra værelset. Og selv om vi elskede vores poolvilla på Six Senses Zighy Bay, ærgrede vi os bitterligt over, at vi ikke havde opgraderet til en villa direkte på stranden.
  • Besøg mere end ét sted! Emiraterne er vidt forskellige, og det er i kontrasterne og variationen, det største eventyr gemmer sig.
  • Du kan nå mere, end du tror! Afstandene er korte, og den topmoderne infrastruktur gør det let at komme omkring. Hvad venter du på?

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.