• Oplev Alaskas barske men smukke natur ved Denali-gletsjeren
 • Fantastisk natur i den godt 25.000 km2 store Denali National Park i Alaska, USA
 • Mød en elg i Denali National Park i Alaska, USA
 • Mount Denali i Denali National Park i Alaska, USA

Flightseeing i Denali National Park

Oplev den storslåede natur fra luften og gå på en gletsjer

Oplev Alaskas barske men smukke natur ved Denali-gletsjeren
Læs mere

Endeløs tundra med skove, marker, floder, bjerge og gletsjere samt et rigt dyreliv. Det er virkeligheden i Denali National Park. Og I kommer på denne tur helt tæt på, når I flyver med propelfly og lander på den kendte Ruth-gletsjer!

Kom helt tæt på Nordamerikas højeste bjerg Denali (6190m) i AlaskaTag naturoplevelsen til nye højder

I bliver hentet på hotellet i Talkeetna og kører til udgangspunktet for dagens flyvetur. Tidspunktet aftaler I med jeres Alaska-ekspert hos Nyhavn Rejser. Forude venter et uforglemmeligt eventyr over Denali National Park, der rummer noget af USA’s mest afsides, rå og uspolerede natur. Nationalparken er på UNESCO’s liste over verdensarv, og biler er bandlyst, så eneste måde at komme i nærkontakt med naturen på er med shuttlebus, til fods eller med fly.

Denali National Park dækker et areal på 24.585 km2, og fra luften får I ikke bare en storslået oplevelse – men øje for, hvor storslået naturen er. 

Kom helt tæt på Nordamerikas højeste bjerg Denali (6190m) i AlaskaFra luften er alting bare lidt vildere

”Klar til afgang?”. ”Klar!”. Flyet speeder op og slipper hurtigt sit tag i landingsbanen. Op, op, op. Under jer bliver alting mindre, og I kommer i øjenhøjde med det ene imponerende bjerg efter det andet. Nogle åbenbarer deres sneklædte toppe for jer, andre gemmer sig i skyerne.

Turen går bl.a. gennem The Great Gorge, der er dybere end USA’s Grand Canyon-kløft. Og over Tokositna-gletsjeren, Mount Huntington samt det famøse Moose’s Tooth-bjerg med landing undervejs på Ruth-gletsjeren.

Ombordstigning på propelflyet ved Denali-gletjseren i AlaskaLand og gå på Ruth-gletsjeren

Det er ikke mange, som kan prale af at sætte deres fodspor i sneen på en gletsjer, men om lidt er det jer! Propelflyets ski glider elegant over den fløjlsbløde sne, og står snart helt stille. I træder ud på den over en kilometer tykke is, der knager let for hvert skridt, I tager. Et amfiteater uden lige folder sig ud for fødderne af jer med isblå og spidse granitklipper, der troner mod himlen med Nordamerikas højeste bjerg, Mount Denali, knejsende stolt over dem alle. Denali-bjergets 6.194 meter strækker sig dog ofte helt op i skyerne, så I skal være heldige, hvis I får et glimt af hele bjerget. 

Flyveturen og gletsjerlandingen varer omkring 3 timer i alt fra I letter, til I atter står med fødderne på jorden i Talkeetna.

Imponerende gevir på en elg i Denali National Park i Alaska, USAHusk praktisk påklædning

Selv om flyveturen foregår i sommermånederne fra start maj til midt september, kan der være koldt i højderne. En let jakke vil dog oftest være nok, og ellers er det en god idé med flere lag tøj, så I let kan tilpasse jer omgivelserne. I får desuden udleveret GORE-TEX overtrækssko til at holde fødderne varme, mens I går på gletsjeren.

Husk også solbriller og kamera.

Turen tilbydes ligeledes som transfer fra Denali Backcountry Lodge til Denali National Park Entrance.

David Rosborg Larsen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.