Xl Australia Tasmania Wineglass Bay View
Oplevelse i Australien

For sejl og til fods ved Tasmanien

4 dage ombord på en 75 fods yacht og guddommelig natur inkl. Wineglass Bay

Tag på sejlereventyr langs Tasmaniens smukke kyst med mageløse vandreture på Maria Island, Schouten Island og Freycinet Peninsula. Kom tæt på delfiner og sæler og nyd den afslappede stemning på den luksuriøse yacht Lady Eugenie.

På denne 4 dages udflugt ved Tasmanien nyder I lige dele afslapning og storslåede vandreture i spektakulær natur. Vandreturene går ad stier i kuperet terræn, men alle i almindelig god form og med gode ben kan være med. Husk godt fodtøj.

Lady Eugenie – 75 fods luksus

I sejler med Lady Eugenie, der er en luksuriøs yacht på 23 m (75 fod). Ladyen er 5 m bred, hvilket gør hende meget stabil. Der er et stort dæk, hvorfra I kan holde udkig med delfiner og nyde skønne solnedgange. At sætte sejlene, slukke motoren og lytte til, hvordan Lady Eugenie skærer gennem vandet er magisk. Der er blot 5 kahytter smukt indrettet i teaktræ og med aircondition, toilet og bad. 

Lady Eugenie har også en lounge og masser af plads at slappe af i. Når I falder i snak med nogle af de andre gæster, vil I højst sandsynligt opleve, at mange af dem er lokale og ikke rejsende langt fra som jer. Det kan give anledning til gode snakke om Australien. Og nysgerrige spørgsmål om Danmark. Maden om bord lever op til de dejlige rammer.

Det kan I se frem til

Program

Dag 1: Maria Island med Bishop & Clerk Walk

Efter en kort orientering kl. 7.30 på Salamanca Inn i Hobart kører I til havnen i Triabunna, hvor I går om bord på Lady Eugenie og sætter kurs mod Maria Island. 

Maria Island

Maria Island er en lille ø ud for Tasmaniens østkyst. Øen er ubeboet bortset fra kænguruer, wallabies, echidnas, pingviner, Cape Barren gæs og et utal af andre fuglearter. Kigger I ind i et af de store huller i jorden kan I måske få øje på en af de fredelige wombats. Øen har tidligere været fangekoloni, og I vil se flere ruiner fra den tid. 

Bishop & Clerk Walk

I pakker jeres rygsække med frokost mm og begiver jer på vej. I skal gå ad den kendte Bishop & Clerk Walk op i 630 m højde. I kommer over de høje klipper ved Fossil Bay, hvor sandstenene er fyldt med 250 millioner år gamle fossiler af skaldyr. Der er flot udsigt mod Schouten Island and Freycinet Peninsula. På en klippetop nyder i stilheden og frokosten.  

Turen er på 12 km og varer 4-5 timer inkl. pauser. Der er også mulighed for en mere mild vandretur til Painted Cliffs med forunderlige og farvestrålende strukturer i klipperne. I overnatter på Lady Eugenie i Darlington, og jeres guider tilbereder en dejlig middag ombord. Senere bliver I vugget i søvn. 

Dag 2: Schouten Island med Bear Hill

Efter morgenmaden sætter I sejl og sejler mod den smukke Schouten Passage med udsigt til Fossil Bay og klipperne på Bishop & Clerk, hvor I gik I går. Foran lyser de lyserøde klipper ved Freycinet Peninsula op, og I passerer tæt forbi en sælkoloni. Husk også at holde udkig efter springende delfiner på jeres vej. 

Schouten Island med middag på stranden

Schouten Island er en 28 km2 stor ubeboet ø med Mount Storey som højeste punkt. Det er trods navnet kun 400 m højt. Det er ikke kun os danskere, der har små bjerge. Schouten Island har en forreven kyst med klipper og små bugter med fine strande. Pingviner og sæler hører til det faste klientel. 

I kaster anker og starter en vandretur, der bl.a. bringer jer til toppen af Bear Hill for at nyde udsigten. I kan også vælge bare at slappe af og evt. snorkle fra Lady Eugenie.  Om aftenen er der barfodsmiddag på stranden med tasmanske delikatesser og vine. Vandreturen er på 6 km, og den varer 3-4 timer inkl. pauser.

Dag 3: Wineglass Bay

I skal nu opleve et af ikonerne for den smukke natur omkring Tasmanien, isolerede Wineglass Bay på Freycinet Peninsula, som I sejler til. 

I bestemmer ruten for dagens vandretur over morgenmaden. Skal I gå fra kysten i højden over Mt Graham og gennem skov og områder med vilde blomster eller blive langs den forrevne klippekyst med andre, men også meget smukke udsigter. Vandreturen er 9 km og tager afhængig af rute 5-7 timer inkl. pauser.

Fremme i Wineglass Bay er der mulighed for en dejlig svømmetur, og I bliver samlet op her af jeres yacht. 

Dag 4: Wineglass Bay og Hobart

Det er den sidste dag på jeres sejler- og vandreeventyr ved Tasmanien. I vågner med udsigt til den rå klippekyst og havfuglene, der er stået op for længst. I går op ad klipperne, der består af lyserød granit, og I spiser frokost på vej op. Målet er den mest magiske af alle magiske udsigter på denne udflugt. At se Wineglass Bay oppefra.

Udsigten over Wineglass Bay

Navnet skyldes, at bugten har form som et vinglas, når man ser den fra luften eller højdedragene omkring. De grønne bjergsider afløses af det hvide sand i en lang, smukt formet bue, og inde i glasset går vandets farve fra turkisgrønt mod mørkeblåt. 

Der er endnu en facet på den historie. Navnet Wineglass Bay skyldes nemlig ud over formen på bugten også, at der i 1800-tallet lå en hvalstation i bugten, og når man slagtede hvalerne, farvedes vandet rødt. Den tid er heldigvis forbi. I dag regnes Wineglass Bay som en af verdens mest spektakulære strande. 

Bagefter går I ned ad en god sti til en vej, hvor en minibus holder klar til at køre jer til Hobart ad Tasmaniens østkyst. Som en herlig finale stopper I ved Coal River Valley Vineyard, hvor der er kanapeer og drinks.

Xl Australia Tasmania Maria Island Mount Bishop And Clerk
Xl Australia Tasmania Yacht Lady Eugenie Sunset Tour Sail Walk
Xl Australia Tasmania Yacht Lady Eugenie Evening Sunset Couple
Team Australien

Vi hjælper dig hele vejen

Som kunde hos Nyhavn Rejser får I personlig vedledning og gode råd om alt fra unikke oplevelser til valg af rute og hoteller fra en ekspert, der har prøvet det hele selv.

Vi finder det, du ikke finder

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.