Xl Bhutan Rice Field Woman Carrying Rice Straws
Hvornår er det bedst at rejse til Bhutan?

Vejret i Bhutan

Vejr og klima

Hvornår er bedst at rejse til Bhutan

Det er altid et godt tidspunkt at rejse til Bhutan, hvor alle fire årstider folder sig ud fra deres skønneste side, men med store højdeforskelle i det bjergrige land, er der også store forskelle på vejret og temperaturerne, afhængig af hvor og hvornår, I rejser.

Frodige dale, nåleskove og snedækkede bjergtinder

Vejret i Bhutan er generelt solrigt, men på grund af de store højdeforskelle i bjergene, varierer temperaturerne meget fra de mere lavtliggende dale (op til 1800 m), som har et subtropisk højlandsklima til de højere dale og bjerge længere mod nord (over 1800 m), som har et tempereret klima med nåleskov og kølige bjergfloder, mens I endnu længere oppe (over 3000 m) finder et alpint klima med tundra og snedækkede bjergtinder.

Xl Bhutan Punakha Valley Suspension Bridge

Hvornår er det bedst at rejse til Bhutan?

Bhutan har overordnet set fire markante årstider, som vi kender dem i Danmark: Forår, sommer, efterår og vinter. Forår og efterår er højsæson, fordi vejret både er mildt og tørt.

Om sommeren, kan I forvente mere regn og fugtigt vejr, men til gengæld varmere temperaturer i de højere bjerge, mens vinteren byder på tørt og solrigt vejr med sne og minusgrader i bjergene samt mildere vejr i de mere lavtliggende egne af landet. 

Uanset, hvornår I vælger at rejse til Bhutan, byder hver årstid på sine fordele.

Vejret i Thimphu

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dagtemperatur
6° C
7° C
9° C
11° C
14° C
16° C
17° C
17° C
16° C
13° C
10° C
7° C
Nedbør i mm.
6 mm
17 mm
30 mm
42 mm
67 mm
93 mm
148 mm
127 mm
75 mm
32 mm
8 mm
6 mm

Sæsonerne i Bhutan

Forår og efterår i Bhutan

Det bedste tidspunkt at rejse til Bhutan er almindeligvis i foråret, mellem marts og maj, og i efteråret, som varer fra september til november. I disse måneder er vejret tørt, mildt og solrigt, og om foråret springer alt ud – glæd jer f.eks. til jacaranda-træernes blomstring i Punakha -  mens dalene og bjergene begynder at skifte til efterårets skønne farver fra september måned.

I kan forvente dagstemperaturer på op til 24 grader og nætter ned til 2 grader på begge årstider, som egner sig særlig godt til vandreture og camping i bjergdalene. Flere af Bhutans største og vigtigste festivaller afholdes også i foråret og efteråret. I kan læse mere om Bhutans festivaller om her.

Sommer i Bhutan

Fra juni til august, kan I glæder jer til at opleve Bhutans unikke dyre- og planteliv for fuld flor. I sommermånederne når temperaturerne helt op til 26 grader i Bhutans dale samtidig med at nætterne er markant mildere end resten af året.

Der er gode chancer for regn om sommeren, men de varme temperaturer gør det til et behageligt tidspunkt at trekke og overnatte i det fri - husk dog iglesokker til treks på denne årstid. Hør mere med jeres rejserådgiver.

Vinter i Bhutan

Fra december til februar fryser de højere egne (over 3000 m) af Bhutan til - med minusgrader og store mængder sne. Til gengæld er dette tiden, hvor de sorthalsede traner kommer til Gangtey fra Tibet for at overvintre og yngle.

Mange af landets høje bjergpas lukker på denne tid og landsbyer isoleres, men i steder som Thimphu og Paro, kan I glæde jer til at nyde udsigten til sneklædte bjerge under en skyfri himmel.

I kan også være heldige at opleve dalene dækket i sne – det er magisk, men vær opmærksom på at dagstemperaturer på denne årstid er omkring frysepunktet. I lavere egne som Punakha-dalen, er der mulighed for vinter-trekking med fabelagtige udsigter til de sneklædte bjerge. Hør mere med jeres rejserådgiver.

Milde dage og kølige nætter

Fordi Bhutan ligger højt oppe i bjergene, kan forskellen i temperaturen være ret stor mellem dag og nat og selv i den lavtliggende og milde Punakha-dal (1400 m), hvor I kan forvente dagstemperaturer på 22-25 grader om sommeren, kan det nemt falde til 10-15 grader om natten.

På samme måde kan I forvente cirka 14 grader på en gennemsnitlig sommerdag i Gangtey (2900 m), mens det om natten kan falde helt ned til 5-7 grader.

En god tommelfingerregel for vejret i Bhutan er, at temperaturen gennemsnitligt falder med cirka 7 grader for hver 1000 meter, I bevæger jer højere op i bjergene.

Medbring varmt tøjåret rundt

Uanset hvilken årstid I vælger at rejse på, er det altid en god idé, at medbringe varmt tøj, komfortable sko og solbriller. Om vinteren, bør I også medbringe varmt undertøj og varme strømper, mens det om sommeren er en god idé at have regntøj ved hånden.

Xl Bhutan Glacier Lake Fall Wooden Bridge

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.