Xl Mexico Raramuri Walker In The Path Of The Copper Canyon

Guide

De løbende indianere

Raramuri-indianerne i Kobberkløften

I Kobberkløften i Mexico lever Tarahumara-indianerne – eller Raramuri, som de foretrækker at blive kaldt. De er kendt for deres lange løb og usædvanlige kapløb med en trækugle.

Xl Mexico Chihuahua Copper Canyon Mountains
Xl Mexico Tarahumara Girl Selling Baskets In The Copper Canyon
Xl Mexico Indianer

Raramurierne bor spredt ud i det enorme kløftområde oftest hver familie et isoleret sted for sig selv. Mange fletter fine kurve, som de sælger. Nogle bor i enkle træhuse, andre i hytter bygget uden på grotter i bjergsiden.

Kvinderne bærer farverige klæder. Mændene bar traditionelt en løstsiddende, farverig skjorte og en sapeta - et klæde bundet omkring livet og benene som en slags bukser.

Et besøg i Kobberkløften er en chance for at komme tæt på raramurierne, der er beslægtede med Apache-indianerne, og også kendt som de løbende indianere.

Xl Mexico Chihuahua Cobber Canyons Tarahumara Kvinde

900 km om ugen - og hjem igen

I 1800-tallet løb de med post gennem bjergene. De bar 15-20 kg post hver, og løb op til 900 km på en uge – før de løb hjem igen.

I 1994 satte raramuri-indianeren Juan Herra rekord i ”Leadville 100 Miles Race”. Han løb distancen på kun 17½ time – som altid iført de traditionelle huarache-sandaler, der kun består af en gummisål og en læderstrop.

Doping og forbandelser

Hvert holds medicinmand er ansvarlig for særlige drikke, der skal hjælpe holdet, og for at fremmane uheld for modstanderne.

Dopingen består af alkohol og rygning af tobak, der efter sigende er tilsat blod fra flagermus. Nogle teorier fortæller, at baggrunden for løbene er særlige jagtformer, hvor indianerne løb efter deres bytte, til det faldt om.

240 km løb med trækugle

I raramuriernes rarajipari-løb konkurrerer to hold på op til 10 indianere mod hinanden, mens de dribler af sted med en trækugle, som de sparker til. Det lyder måske ikke så imponerende, men de gør det ude i det rå terræn, og løbet er på op til 240 km!

Xl Mexico Chihuahua Cobber Canyons Tarahumara Made Souvenir

Ydmyge sælgere

Indianerne lever enkle liv – materielt fattige, men udstråler også en egen ydmyghed og stolthed. De vil gerne sælge dig ting, men du oplever dem ikke forcere salget eller presse dig, som du kan opleve det i andre egne af verden. Hvilket for os danskere ofte kun gør lysten til at købe meget større hos raramurierne!

Læs rejsebrev fra Kobberkløften

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Mexico

Vores rejserådgivere har rejst rigtig meget i Mexico. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.