XL Mexico Chihuahua Copper Canyon Chepe Train
Oplevelse i Mexico

Magisk togtur gennem kobberkløften

En uge på sporet af Sierra Madres kløfter, landsbyer og storslået natur

Stig om bord på det legendariske tog El Chepe og oplev noget af Mexicos mest spektakulære natur fra Chihuahua til Los Mochis på vestkysten. I bor på lodges og hoteller undervejs - med fabelagtig udsigt og god tid til at udforske Kobberkløften og de små stoppesteder i bjergene, som de færreste oplever.

Legendarisk togrejse gennem Kobberkløften og Sierra Madre

Lokomotivets kæmpe dieselmotorer buldrer. Togfløjten skærer igennem luften, og ekkoet i Barranca del Cobre fortæller kløftens ørne og taharumara-indianere, at El Chepe kommer drønende med jer som passagerer fra Chihuahua mod Los Mochis.

El Chepe er ikke luksus som Rovos Rail i Sydafrika eller The Rocky Mountaineer i Canada. Det er heller ikke så rustikt, men lige, som det skal være i dette uporerede og autentiske hjørne af Mexico - og I har naturligvis billetter til første klasse. 

En togrejse med overnatninger på lodges og hoteller

I overnatter ikke på toget, men ved stop på hoteller og lodges undervejs, hvorfra I kan udforske de enestående omgivelser. Efter 1-2 dages ophold på et hotel eller en lodge, stiger I på toget igen og fortsætter eventyret.

Xl Mexico Chihuahua Cobber Canyons Evening Sun
XL Mexico Chihuahua Copper Canyon People Tarahumara Girl
Xl Mexico Chihuahua Cobber Canyons Tarahumara Made Souvenir
Det kan i se frem til

Program

Dag 1: Fra Mexico City til Chihuahua

I flyver fra Mexico City til Chihuahua, hvor I overnatter på hotel. Så er I klar til at begynde eventyret dagen derpå.   

Dag 2: I kører til Creel Kobberkløften

Den første del denne rejse er med bil eller minivan - til  Creel, hvor I har to overnatninger, på The Lodge at Creel så I har tid til at udforske denne del af Kobberkløften. Undervejs bevæger I jer først gennem et fladere og så mere kuperet terræn - og så begynder bjergene ellers for alvor at tage form. 

 

Dag 3: På opdagelse i Creel

Creel er et trinbræt i 2.400 meters højde. Det er dog ikke højden, I er her for, men dybden. I kan hoppe ind til en guide i en 4WD og køre ned i bunden af kløften. Det er fantastisk, at være i så skøn en natur og møde så få turister. I området er smukke søer og nogle af Mexicos højeste vandfald som La Cascada de Basaseachi på 300 meter. 

Dag 4: I stiger ombord på El Chepe

I dag stiger I ombord på El Chepe - eller Chihuahua El Pacifico, som toget i virkeligheden hedder. Det ene skønne natursceneri afløser det andet, og I må bare ud ad bagdøren i den bagerste vogn og nyde det fra bagperronen. 

 

 

 

Dag 4-5: Posada Barrancas Mirador

Næste stop er Posada Barrancas Mirador, rejsens absolutte højdepunkt, hvor I har 2 overnatninger. Hotellet ligger helt ude på kanten af klipperne. Alle værelser har egen balkon med en uforlignelig udsigt. 

En ørn svæver måske forbi og ser jer an, når I træder udenfor næste morgen. Bare I kunne flyve med! I kan i stedet gå ad kløftens små stier. Følelsen af frihed og på samme tid ydmyghed over for naturens vidundere stiger op i jer. Nyd freden! 

Hist og her skimtes tarahumara-indianernes boliger langt ude i ingenting, og om aftenen bliver I forkælet med solnedgangen fra balkonen. Værelset er kæmpestort med klinker på gulvet og store planker i loftet. Der er ikke noget tv, og det er helt bevidst. Underholdningen er udenfor. 

Divisadero og Copper Canyon Adventure Park

Divisadero er stationen før jeres station Posada Barrancas - den ligger blot få kilometer og her kan I finde op til udkigsstedet Divisadero: Kobberkløften er faktisk et system af seks separate kløfter og herfra kan I se hele tre af dem på én gang, nemlig Copper Canyon, Urique Canyon og Tararecua Canyon.

Tæt på jeres hotel finder I også Copper Canyon Adventure Park, hvor bl.a. kan tage en fortyllende tur i kabelbane op til udkigsstedet Mesa de Bacajipare - Copper Canyon Adventure Park arrangerer også en række enestående mountainbike -og vandreture, ligesom I også kan prøve kræfter med alt fra Via Ferrata til en hæsblæsende tur i zipline med tophastigheder på op til 100 km/t!

 

Dag 6: Fra kobberkløften til charmerende El Fuerte

På den sidste strækning i Kobberkløften går togturen ned mod kysten. Landskabet åbner sig, og varmen møder jer. I kunne blive siddende lige til Los Mochis, men det ville være for kedeligt et punktum at sætte på en så storslået oplevelse som Kobberkløften i El Chepe. 

I stedet stiger I af i charmerende El Fuerte, hvor I har to overnatning med skøn spansk kolonitidsstemning på Posada del Hidalgo Hotel & Spa. Tag en drink og en bid mad under palmetaget, og måske en dukkert i poolen, inden I går på opdagelse i den lille by.

Dag 8: Videre på jeres rejse til Mexico

I bliver hentet på jeres hotel og kørt i lufthavnen, hvorfra I flyver mod nye oplevelser på jeres rejse til Mexico.

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Mexico

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Mexico. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.