XL Mexico Chihuahua Copper Canyon Chepe Train
Oplevelse i Mexico

Magisk togtur gennem kobberkløften

En uge på sporet af Mexicos rå og storslåede natur

Stig om bord på toget El Chepe og oplev noget af Mexicos mest spektakulære natur. I bor på hoteller undervejs og oplever de mest utrolige naturscenerier.

Oplev den rå natur

Lokomotivets kæmpe dieselmotorer buldrer. Togfløjten skærer igennem luften, og ekkoet i Barranca del Cobre fortæller kløftens ørne og taharumara-indianere, at El Chepe kommer drønende med jer som passagerer fra Chihuahua mod Los Mochis.

El Chepe er ikke luksus som Rovos Rail i Sydafrika eller The Rocky Mountaineer i Canada. Det er heller ikke så primitivt, men lige, som det skal være i den rå natur mellem cowboyland og kysten ved Mar de Cortés. Og I har billetter til første klasse. 

Overnatninger på hotel

I overnatter ikke på toget, men ved stop på charmerende 3* hoteller, hvorfra I kan udforske den utrolige natur. Efter 1-2 dages ophold på hotel stiger I på toget igen og fortsætter mod flere  oplevelser.

Xl Mexico Chihuahua Cobber Canyons Evening Sun
XL Mexico Chihuahua Copper Canyon People Tarahumara Girl
Xl Mexico Chihuahua Cobber Canyons Tarahumara Made Souvenir
Det kan i se frem til

Program

Dag 1: Fra Mexico City til Chihuahua

Lad os starte fra begyndelsen. Eller næsten. Selve togbanen starter et godt stykke længere mod nordøst i Ojinaga ved Rio Grande. Her har amerikanerne deres egne luksusture, men vil I have den ægte vare, stiger I på i Chihuahua med rigtige mænd under cowboyhattene. Toget afgår kl. 6 om morgenen, så derfor flyver I fra Mexico City til Chihuahua dagen før og overnatter på hotel.   

Dag 2-3: På tur i dybet i Kobberkløften

I kan køre turen uden stop til kysten på 12 - 16 timer. I får selvfølgelig alle de gode udsigter, men I kommer ikke i nærkontakt med Kobberkløften som på denne flerdages udflugt. I skal ud af toget, indsnuse kløftens dufte og bevæge jer ned i dybet undervejs. 

Det første stop er Creel, hvor I har to overnatninger, så I har tid til at udforske denne del af Kobberkløften. Undervejs bevæger toget sig fra cowboyland gennem en natur, der mest af alt ligner Midtsverige, og så begynder bjergene ellers for alvor at tage form. 

Creel i 2.400 m højde. Men I er her for dybden

Creel er et trinbræt i 2.400 meters højde. Det er dog ikke højden, I er her for, men dybden. I kan hoppe ind til en guide i en 4WD og køre ned i bunden af kløften. Det er fantastisk, at være i så skøn en natur og møde så få turister. I området er smukke søer og nogle af Mexicos højeste vandfald som La Cascada de Basaseachi på 300 meter. 

Dag 4-5: Blandt ørne på klippekanten

Togturen gennem Kobberkløften går videre. Det ene skønne natursceneri afløser det andet, og I må bare ud ad bagdøren i den bagerste vogn og nyde det fra bagperronen. 

Posada Barrancas Mirador

Næste stop er Posada Barrancas Mirador, rejsens absolutte højdepunkt, hvor I har 2 overnatninger. Hotellet ligger helt ude på kanten af klipperne. Alle værelser har egen balkon med en uforlignelig udsigt. 

En ørn svæver måske forbi og ser jer an, når I træder udenfor næste morgen. Bare I kunne flyve med! I kan i stedet gå ad kløftens små stier. Følelsen af frihed og på samme tid ydmyghed over for naturens vidundere stiger op i jer. Nyd freden! 

Hist og her skimtes tarahumara-indianernes boliger langt ude i ingenting, og om aftenen bliver I forkælet med solnedgangen fra balkonen. Værelset er kæmpestort med klinker på gulvet og store planker i loftet. Der er ikke noget tv, og det er helt bevidst. Underholdningen er udenfor. 

Dag 6: Fra kobberkløften til kolonitiden og poolen

På den sidste strækning i Kobberkløften går togturen ned mod kysten. Landskabet åbner sig, og varmen møder jer. I kunne blive siddende lige til Los Mochis, men det ville være for kedeligt et punktum at sætte på en så storslået oplevelse som Kobberkløften i El Chepe. 

I stedet stiger I af i charmerende El Fuerte, en by med den skønne spanske stil fra kolonitiden. Her tjekker I ind på Posada del Hidalgo Hotel & Spa. Tag en drink og en bid mad under palmetaget, før I kaster jer i poolen.

Dag 7: Videre på jeres rejse til Mexico

I bliver hentet på jeres hotel og kørt i lufthavnen, hvorfra I flyver mod nye oplevelser på jeres rejse til Mexico.

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Mexico

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Mexico. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer. Læs mere her.