Xl Usa North Carolina Blue Ridge Mountains Nature View

Guide

Den store guide til USA’s Blue Ridge Mountains

Shenandoah Nationalpark og Blue Ridge Parkway i det østlige USA er et eldorado af naturoplevelser for dig, der vil opleve endnu mere af de store drømmes land i egen bil.

Væk fra den slagne turistvej til et bombardement af udsigter, dramatiske højdedrag, dybe dale, rindende vandfald, enorme skovområder, åbne marker og blomsterenge. Krydret med masser af historie, vilde bjørne og den kendte Skyline Drive.

 

Få det komplette overblik:

Det skal du se – her skal du bo

Med en strækning på mere end 900 km med hundredevis af vandreruter og udflugtsmuligheder, kan det være svært at danne sig et overblik over, hvad du egentlig skal opleve?

“Her får du det komplette overblik over de største oplevelser i Shenandoah Nationalpark og på Blue Ridge Parkway samt inspiration til, hvordan du selv får del i dem.”
David Rosborg-Larsen, Rejserådgiver
Xl Usa Virginia Shenandoah National Park Valley View From Franklin Cliff Skyline Drive
Xl Usa Virginia Shenandoah National Park Mother Bear With Cubs Animal
Xl Usa Virginia Shenandoah National Park Dark Hollow Falls Waterfall

Skyline Drive i Shenandoah Nationalpark

Den gigantiske bjergkæde Blue Ridge Mountains strækker sig knap 150 km ad Skyline Drive på Shenandoah Nationalpark, som du kører ind i ved Front Royal (halvanden times kørsel fra Washington D.C.).

Her kører du på toppen af bjergryggen og får serveret det ene udsigtssted efter det andet, som du kan vandre ud til. Men skal du vælge – og det skal du – så oplev den spektakulære udsigt ud over bjergene fra Tanners Ridge Overlook og Dark Hollow Falls. Du finder dem begge ved Big Meadows, hvor du kan overnatte på Big Meadows Lodge 3*.

Xl Usa Virginia Shenandoah National Park Dark Hollow Falls Waterfall

#1: Dark Hollow Falls

Du kommer til Dark Hollow Falls ad små, fredfyldte skovstier. Her trækker du vejret dybt, og suger duften af skovbund til dig. Lytter til fuglenes kvidren og åløbenes klukken, som du følger 800 meter ind i skoven, ned i dalen. Så står du for foden af Dark Hollow Falls, der højt oppe bruser ud over klippekanten, ned ad store, mosbelagte stenformationer, som spreder vandet i små stier på vejen ned.

Xl Usa North Carolina Blue Ridge Parkway Summer Flowers Nature

Blue Ridge Parkways magiske landskaber

Vel ude af Shenandoah Nationalpark kan du tanke bilen op og samle proviant i den lille, søvnige by Waynesboro. Tager du ruten om foråret, er landskabet et frodigt festfyrværkeri. Tulipaner og rododendron springer ud, og de ellers grønne træer pynter sig med bær og blomster i de smukkeste farver. 

“Det magiske landskab fortsætter hele sommeren, men også efteråret med sine magiske orange, brune og røde nuancer gør Blue Ridge Parkway til en fantastisk naturoplevelse.”
David Rosborg-Larsen, Rejserådgiver
Xl Usa North Carolina Blue Ridge Parkway Sharp Top Mountain Peaks Of Otter
Xl Usa North Carolina Blue Ridge Parkway Peaks Of Otter Nature View From Flat Top Mountain
Xl USA Virginia Blue Ridge Parkway Peaks Of Otter Lake Virginia Mountains

#2: Sharp Top, Flat top og Harkening Hill

Blue Ridge Parkway snor sig direkte mellem bjergene Harkening Hill, Flat Top og Sharp Top ved Peaks Of Otter i Virginia. Tre bjerge, der majestætisk rejser sig mod himlen og inviterer til vandreeventyr for både nybegynderen og den rutinerede.

Uanset hvilke af vandreruterne du vælger, er du garanteret fantastisk natur og panoramaudsigter. Nyd øjeblikket. At du steg ud af bilen, vandrede ind i naturen og til tops. Så langt øjet rækker, ser du tæt, grøn skov kun afbrudt af den fredfyldte Abbott Lake for foden af bjergene.

XL USA Virginia Blue Ridge Parkway Peaks Of Otter Lodge Aerial View

Fordyb dig i spændende historier

Selv om naturen virker lettere ufremkommelig, udforskede immigranter naturen ved Peaks Of Otter for flere hundrede år siden. Der er derfor også rig mulighed for fordybelse i spændende historier undervejs på vandreruterne, som har masser af skilte med informationer.

Tip: Overnat på Peaks of Otter Lodge 3*, så du har god tid til at nyde naturen og bjergene.

Xl Usa North Carolina Blowing Rock

#3: Blowing Rock

Et godt stykke længere nede ad Blue Ridge Parkway anbefaler jeg, at du tager et par dage i landsbyen Blowing Rock i North Carolina. Bo på Chetola Lodge 3* i idylliske omgivelser ved en lille sø. Herfra kan der bl.a. arrangeres fisketure, og du kan bruge byen som udgangspunkt for dejlige vandreture.

Du bør selvfølgelig også opleve byens vartegn – Blowing Rock! Fra klippen folder den vildeste panoramaudsigt sig ud for fødderne af dig med grønne skove og bjerge så langt, øjet rækker. Samtidig er området spækket med historier og myter eksempelvis om en indianerhøvdings datter og hendes ulykkelige kærlighed til en hvid mand

Xl Usa North Carolina Blue Ridge Parkway Linn Cove Viaduct Landscape
Xl Usa North Carolina Linville Falls Waterfall
Xl Usa North Carolina Blue Ridge Parkway Nature Walks

#4: Linn Cove Viaduct og Linville Falls

Linn Cove Viaduct er et stykke ingeniørkunst på Blue Ridge Parkway i North Carolina i form af en bro, der slanger sig gennem naturens bakkedrag ved Grandfather Mountain.

På den anden side af broen venter Blue Ridge Parkways nok mest velbesøgte og fotograferede vandfald – Linnville Falls. Du kan snildt bruge et par timer ved vandfaldet på at vandre langs dets højdedrag. Start eksempelvis ved toppen og følg vandet på dets færden ned til Linville River i bunden af dalen, så du oplever vandfaldet fra alle vinkler.

XL USA North Carolina Biltmore Estate Vanderbilt Home Fall

#5: Vanderbilts kejserlige palæ

Det sidste sted på ruten du bør opleve, er en af familien Vanderbilts’ kejserlige palæ ved Ashville. Forestil dig et privat hjem med 17.000 etagemeter, 250 værelser, 43 badeværelser og 65 pejse. Alt sammen holdt i overdådig fransk renæssancestil. Bevæg dig så udenfor på et mere end fem kilometer stisystem i overdådige blomsterhaver med udsigt til 500 km2 skove og vinmarker. Så har du The Biltamore Estate. Et kejserligt palæ, der er så overdrevet, både når det kommer til historien bag og de fysiske rammer, at det skal opleves.

Udforsk palæet med audioguide i ørene og gå endelig også udenfor for at nyde de smukke udsigter.

Tip: Overnat på The Inn On Biltmore Estate 4*, der er nabo til The Biltamore Estate. En mere storslået nabo, skal man lede længe efter …

XL USA North Carolina Biltmore Estate Vanderbilt Home Garden

Vil du også opleve Shenandoah Nationalpark og Blue Ridge Parkway?

For mig var det et af de helt store køreeventyr, og der er ingen tvivl om, at jeg skal opleve det hele igen.

Du kan helt eller delvist få del i oplevelserne på rejserne Virginia, Vanderbilt og vild natur samt The Great South.

David NY

Rejserådgiver

David Rosborg-Larsen

David NY

David har været rejserådgiver hos Nyhavn Rejser i sammenlagt 20 år. Tidligere var Sydøstasien en favorit, hvor særligt Vietnam, Thailand og Malaysia har været gengangere. Disse lande er også blevet besøgt med familien i de senere år.

Senere rådgav David omkring rejser til Australien og New Zealand, men de seneste 14 år har fokus været på Nordamerika. Trods en verden af spændende destinationer bliver USA ved med at lokke med kontraster, smuk natur, storbyer og spændende mennesker. Gennem årene er det blevet til utallige rejser til bl.a. Florida, de klassiske sydstater, diverse ture til øst- og vestkysten, Rocky Mountain-regionen, Hawaii og Alaska m.m. USA bliver ved med at overraske.

David lægger stor vægt på rejsens rytme, når han planlægger en rejse. På et stort kontinent som Nordamerika er der mange fristelser, og mens nogle ønsker god tid og plads til fordybelse på rejsen, vil andre gerne opleve så meget som muligt på den givne tid.

Destination:‌‌ Canada,‌ USA,‌ Hawaii,‌ Alaska,‌ Nordamerika,‌ Seychellerne

Rejseformer:‌‌ Skiferie,‌ Natur og safari,‌ Kultur og eventyr

Ring til mig

Jeg glæder mig til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til mig

Jeg ringer jer op efter aftale

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.