• Fantastisk udsigt fra McAfee Knob i Catawba Valley nær byen Roanoke i Virginia
  • Bjørn med unger i Shenandoah National Park, Virginia
  • Oplev det smukke vandfald Linville Falls i North Carolina
  • Oplev Lincoln Memorial i Washington D.C.

Virginia, Vanderbilt og vild natur

Oplev Washington, Blue Ridge Mountains og historiske palæer, 12 dages kør selv-ferie fra 20.000 kr.

Glæd jer til:

Monumenter og museer i Washington

Vanderbilts The Biltmore og Jeffersons Monticello

Fantastisk natur i Blue Ridge Mountains

God bil med alle forsikringer inkluderet

Udvalgte hoteller og lodges

Læs mere

Udforsk Washingtons monumenter og museer og tag på kør selv-ferie til Blue Ridge Mountains. Glæd jer til naturscenerierne, når I kører ad Skyline Drive i Shenandoah National Park og Blue Ridge Parkway. Inkl. udflugter til Vanderbilts The Biltmore og Thomas Jeffersons Monticello.

For mange er natureventyr i USA lig med de store nationalparker i vest. Amerikanerne selv tager dog i rigt mål til Virginia i øst. Her ligger Blue Ridge Mountains med smukke vandreture, uendelige udsigter, dejlige hoteller og mulighed for at krydre med historiske oplevelser. 

På denne rejse til USA vil I derfor møde begrænset med turister hjemmefra. Til gengæld får I god mulighed for at møde de lokale. Vær forberedt på at vende hjem med en lettere drævende Virginia-accent. 

Monumenter, museer og overdådige palæer

Jeres rejse til USA starter i Washington, hvor I bor centralt og har god tid til at udforske USA’s forbundshovedstad fra Lincoln Memorial til Arlington. 

Det er dog ikke det eneste, I mærker til USA’s historie på denne rejse. I besøger George Vanderbilts gigantiske palæ The Biltmore, hvor I fornemmer de uendelige rigdomme, der blev skabt i USA under den industrielle revolution. 

Senere oplever I Thomas Jeffersons palæ Monticello, hvor I samtidig får indblik i slavetiden og hans arbejde for uafhængighed, religionsfrihed m.m. 

Fantastisk natur i Blue Ridge Mountains

Fra Washington går rejsen ned ad først Skyline Drive i Shenandoah National Park og senere Blue Ridge Parkway med stop på udvalgte lodges med perfekt beliggenhed. 

I kører på toppen af bjergryggen med de mest utrolige udsigter, og der er så mange smukke steder at stoppe for at komme ud i naturen. Ud ad små skovstier, hen til floder og vandfald og måske med held til at spotte en bjørn eller to.  

Ro til at opleve Blue Ridge Mountains

Rejsen til Virginia er sammensat, så I flyver direkte mellem København og Washington både ud og hjem. Ruten er lagt, så I har relativt korte køreafstande og to nætter på flere lodges i Blue Ridge Mountains. Det betyder god tid til at komme ud i naturen. 

Bil med alle forsikringer inkluderet

På turen gennem Blue Ridge Mountains har I en god bil med plads til både jer selv og kufferter, og I behøver ikke tænke på forsikringer, når I får nøglen. Alt er på plads hjemmefra. 

Skræddersyet rejse til USA

Alt på denne rejse til USA kan skræddersys efter jeres særlige ønsker fra rute over komfortniveau på hoteller til antal af dage og type af bil. Tal med jeres rejse rådgiver om, hvordan I foretrækker at rejse.

Program

Dag 1
I rejser til Washington

Lobby på The Churchill Hotel, Washington D.CI rejser til Washington med direkte fly fra København. Fremme i USA’s forbundshovedstad tager I en taxa til jeres hotel. 

The Churchill Hotel 3+*, Washington

I skal bo 2 nætter på The Churchill Hotel i Washington, der er medlem af "Historic Hotels of America". Hotellet åbnede i 1906 i en smuk Beaux Arts bygning på Connecticut Avenue nær Dupont Circle. Det er i Washingtons flotte ambassadekvarter.

Dag 2
Washingtons monumenter og museer

Oplev Lincoln Memorial i Washington D.C.Washington, eller rettere Washington D.C. for ikke at forveksle med staten af samme navn, er storslåede monumenter, imponerende museer og grønne parker. I er i magtens centrum, og byens betydning både i historien, nutiden og fremtiden kan ikke undgå at påvirke en.

I har hele dagen og aftenen til at udforske Washington. Det sker bedst til fods eller på cykel. I bor kun lidt over 2 km fra Det Hvide Hus. 

Hyggelige M Street i bydelen Georgetown i Washington D.C., USALincoln Memorial, Capitol, Arlington …

Glæd jer til National Mall, Lincoln Memorial og Capitol. Til Arlington kirkegården med John F. Kennedys grav. Og selvfølgelig til at se Det Hvide Hus. I Washington D.C. finder I også et stort udbud af museer i verdensklasse som National Gallery of Art.

Dag 3
Skyline Drive i Shenandoah National Park

Bjørn med unger i Shenandoah National Park, VirginiaI henter bilen, og natureventyret kan begynde. Her er det vigtigt, at I lige lytter til jeres rejserådgiver i stedet for bare at lade GPS’en sende jer ad den nærmeste motorvej mod dagens mål i Big Meadows, Virginia. 

Shenandoah National Park 

For at få den største oplevelse, skal I køre mod Front Royale, hvor I kører ind i Shenandoah National Park og ud på Skyline Drive. I er nu i Virginia. I kan ikke bare se det på skilte og nummerplader, men også høre det på den drævende accent. 

Skyline Drive i Shenandoah National Park - udsigt fra Franklin CliffSkyline Drive

Skyline Drive er 168 km natursceneri og en af USA’s smukkeste bjergveje. I kører på toppen af Blue Ridge Mountains med enestående udsigter over de skovklædte landskaber og med mange blomster i vejkanten. 

Få et kort med, når I kører ind i Shenandoah National Park. Så har I overblik over alle 75 officielle udsigtspunkter og de mange gåture. Vandrestierne er ualmindeligt godt markeret, så kom bare af sted.

Hold dog også øjnene på vejen. Nationalparkens hjorte, bjørne og vilde kalkuner kan også finde på at bruge kørebanen. Der er milepæle på højre side af vejen – de starter ved 0 i Front Royal. Hele vejen tager ca. 3 timer, men I stopper allerede lidt før halvvejen. Hastighedsgrænse: 35 mph.

Big Meadows Lodge, Shenandoah National Park, VirginiaBig Meadows Lodge 3*, Shenandoah National Park

Vi har udvalgt den bedste lodge langs Skyline Drive, Big Meadows Lodge ved starten af mange vandreruter og ridestier. I har 2 nætter her, så I virkelig kan nyde den smukke natur. Ved lodgen er også det bedste sted at nyde stjernehimlen på Skyline Drive!

Dag 4
Big Meadows og Shenandoah National Park

Vandfaldet Dark Hollow Falls i Shenandoah National Park, VirginiaI har hele dagen til at gå opdagelse i Shenandoah National Park. Der er masser af stier af forskellig sværhedsgrad, og når I trænger til igen at hvile benene, kan I nyde udsigten fra lodgens hyggelige terrasse. 

Harry F. Byrd Visitor Center lige ved lodgen kan hjælpe jer med gode tips. Gå f.eks. gennem skoven til Dark Hollow Falls tæt på lodgen. Eller tag den nemme Story of the Forest Trail lige ved. Hold udkig efter skovens dyr og fugle. 

Om aftenen kan vi – hvis det er stjerneklart – anbefale at se på himlen fra Big Meadows. 

Dag 5
Blue Ridge Parkway

Lille dæmning på Peaks of Otter Lake ved Blue Ridge Parkway i VirginiaI fortsætter nu ned ad Skyline Drive gennem Shenandoah National Park. Og vi kan ikke gentage for ofte: kom nu ud af bilen, ud i naturen, ud på stierne, hen til udsigtspunkter og ned til vandfald. 

I Waynesboro slutter Skyline Drive, men minuttet efter begynder et nyt kapitel af jeres rejse til Virginia: Blue Ridge Parkway. Ikke at naturen ændrer sig så meget, og heldigvis for det! Det er blot en ny vej gennem de smukke naturscenerier. 

Kør ad den smukke Blue Ridge Parkway i VirginaHumpback Rocks

Blue Ridge Parkway er på hele 754 km fra Shenandoah National Park til Great Smoky Mountains National Park i North Carolina og Tennessee. Også her kører I oppe på bjergryggen af Blue Ridge Mountains med den ene smukke udsigt efter den anden. Skovklædte bølgende bakker så langt øjet rækker!

Stop f.eks. ved Humpback Rocks Visitor Center små 20 km efter starten af Blue Ridge Parkway og se den spektakulære udsigt ved den nøgne klippe, der skyder i vejret fra den frodige skov. Turen op og ned kan gøres på en times tid.

Peaks of Otter Lodge, Blue Ridge Parkway, USAPeaks of Otter Lodge 3*, Blue Ridge Parkway

I skal bo 2 nætter på Peaks of Otter Lodge, der ligger ved et visitor center. Fra alle værelser er udsigt mod Sharp Top Mountain og Abott Lake, og vandreruterne er lige uden for døren.

Dag 7
Mod Blowing Rock

Fantastisk udsigt fra McAfee Knob i Catawba Valley nær byen Roanoke i VirginiaI fortsætter mod sydvest, og efter en time kan I overveje en lille omvej omkring den hyggelige lille by Roanoke. Her er butikker, cafeer, restauranter og fine gamle huse. Og supermarkeder, hvis I skal have noget vådt og tørt med på vejen. 

Bortset fra denne omvej kan vi kun anbefale at blive på Blue Ridge Parkway og nyde naturscenerierne lidt fra oven, selv om der findes hurtigere veje nede i dalene. I her her jo ikke for at skynde jer. 

Her er det også værd at bemærke, at selv om det hedder Blue Ridge Mountains, så er det ikke bjergveje i den forstand, men gode og komfortable veje. 

Den smukke sø i efterårets farver på Chetola Resort, North CarolinaChetola Lodge 3*, Blowing Rock

I overnatter på Chetola Lodge, der er et perfekt stop på Blue Ridge Parkway med masser af idyl og gåafstand til både landsby og outlet. Her er udsigt over en skovsø og et hav af aktiviteter fra spa til fluefiskeri. 

Lodgen var tidligere herskabsbolig for en lokal rigmand, og ejerne har formået at bevare den oprindelige stemning.

Dag 8
Via broer og vandfald til Vanderbilts palæ

Oplev det smukke vandfald Linville Falls i North CarolinaSkal I lige en tur omkring landsbyen Blowing Rock eller det lokale outlet, før turen går videre ad Blue Ridge Parkway? Bagefter går turen videre med flere fantastiske udsigtspunkter og mulighed for skønne gåture. 

Linn Cove Viaduct og Linville Falls

Stop f.eks. ved Linn Cove Viaduct ved milepost 304. Det er et stykke ingeniørkunst, som de lokale med rette er stolte af. Vejen går ad en bro, der snor sig langs bakkedraget, og I kan gå ad stier, så I kan se stedet og nyde udsigten i roligt tempo i stedet for bare at suse igennem i bilen. 

12 miles længere fremme anbefaler vi endnu et stop for at se Linville Falls (milepost 316). 

Lobbylounge på The Inn on Biltmore Estate, North CarolinaThe Inn on Biltmore 4*, Ashville

I skal nu bo to nætter på The Inn on Biltmore Estate. Lodgen ligger ved Vanderbilts The Biltmore Estate, så I kan nyde service og forkælelse før og efter jeres besøg på det gigantiske palæ, der er udformet som et fransk slot. Palæet skal I se i morgen. Glæd jer. 

Dag 9
Vanderbilts kejserlige palæ The Biltmore Estate

Udsigt ud over park og The Biltmore Estate i North CarolinaDenne dag skal I besøge USA’s største private hjem og have indblik i den ufattelige rigdom, der ligger bag The Biltmore Estate. Hvis det var Ludvig XIV, der havde bygget slottet, kunne man måske forstå det. Men det er en privat mand. George Washington Vanderbilt. 

Palæet i fransk renæssancestil har 17.000 etagemeter, og grunden udgjorde oprindeligt over 500 km2 land. Indenfor er 250 værelser, 43 badeværelser, 65 pejse … I skal på rundvisning med audioguide, hvor I selv styrer tempoet.

Poolområdet på The Inn on Biltmore Estate, North CarolinaAfslapning på The Inn on Biltmore

Mon ikke også der bliver tid til at nyde et glas kold hvidvin på The Inn’s terrasse? Måske en tur i spaen eller den opvarmede pool? Og helt sikkert et skønt måltid mad i restauranten.

Dag 10
Nordpå nede i dalen

Solopgang over Charlottesville i Virginia, USADe seneste dage har I kørt oppe i bjergene og set ud over de smukke landskaber og lange dale. I dag ser I det hele nedefra, når I kører ad en af USA’s smukkeste motorveje mod Charlottesville. 

Det er primært en køredag. Selve strækningen tager 5½ time. Kører I tidligt, kan I tage udflugten fra dag 11 - Thomas Jeffersons Palæ Monticello - allerede i dag. Dette ikke sagt for at jage med jer, men fordi I så kan en ekstra oplevelse dag 11 på vej til lufthavnen og flyet hjem. 

I har en enkelt overnatning på 3* hotel i Charlottesville.

Dag 11
Thomas Jeffersons Palæ Monticello

Præsident Thomas Jeffersons hjem, Monticello i Charlotteville, VirginiaDet er den sidste dag på jeres rejse til USA. Men det betyder ikke, at oplevelserne er slut. Måske nåede I allerede Thomas Jeffersons Palæ Monticello lidt uden for Charlottesville i går, ellers er det tid nu. 

Oplev Thomas Jeffersons palæ Monticello

Lige uden for Charlottesville ligger Thomas Jeffersons fornemme palæ Monticello. Vi taler slet ikke palæ som The Biltmore, men Monticello er alligevel virkelig et besøg værd. Ud over at nyde den smukke bygning og de fine haver og får I nemlig også indblik i USA’s historie. 

Thomas Jefferson var en af USA’s ”Founding Fathers”. Det vil sige en del af den lille gruppe reformatorer, der skrev USA’s uafhængighedserklæring. Han var samtidig plantageejer med slaver. Og fik 6 børn med en af dem!

Oplev Smithsonian's National Air and Space Museum i Washington D.C., USANational Air and Space Museum i Washingon

Nåede I Monticello allerede på vej til Charlottesville? Så har I to muligheder, før I kører til lufthavnen. I kan shoppe lidt i Charlottesville eller køre mod The Udvar-Hazy Center i Chantilly, der er spændende en afdeling af Smithsonian National Air and Space Museum få minutter fra lufthavnen i Washington DC. Her er udstillet bl.a. en Lockheed SR-71 Blackbird, en Concorde og rumfærgen Discovery.

Hjem fra rejse til USA

I starten af eftermiddagen afleverer I jeres bil i lufthavnen Washington Dulles, hvorfra SAS flyver jer direkte til København. 

Smukt hus fra kolonitiden i staten Georgia - bemærk den fantastiske trappeEller måske fortsætte i rejsen i sydstaterne?

Denne rejse til USA skræddersys efter jeres ønsker. I kan f.eks. kombinere med flere oplevelser, hvor I udforsker Sydstaternes sjæl og charme med historie, idyl og strand eller The Great South med smuk natur og masser af musik. Tal med jeres rejserådgiver om jeres ønsker.

Dag 12
Hjem fra rejse til USA

Washington D.C. i fuld kirsebærblomst florVelkommen hjem fra en naturskøn rejse til USA.  I lander om morgenen, så der er god tid til at pakke ud, købe ind og sætte den første vask over. Lyder det lidt vel meget af daglige rutiner oven på natureventyret? I kan jo også bare sætte en kop kaffe over og tale om, hvor I skal hen ferie næste gang.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

Virginia, Vanderbilt og vild natur
RejseperiodeDobbeltEnkelt
28.10.21 - 15.12.2119.000-21.00031.000-33.000
01.04.22 - 19.06.2221.000-23.00035.000-37.000
20.06.22 - 11.08.2225.000-27.00040.000-42.000
12.08.22 - 15.12.2220.000-22.00033.000-35.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Kim Carlsson

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

Ikke inkluderet

  • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
  • Transport fra lufthavn til hotel i Washington D.C. ved ankomst
  • Måltider, øvrige udflugter, bezin m.v., der ikke er nævnt under inkluderet
  • ESTA-registrering til USA