Xl Thailand Khao Sok Elephant Hills Floating Tents Aerial

Beretning

Elefanter og glamping på Elephant Hills i Thailand

Et magisk møde med Thailands jungle og dyr

Elefanterne betragter utålmodigt tilberedningen af deres middag: Bananer, sukkerrør og ananas i mundrette stykker. Så er der serveret! Med stor præcision rækker elefanten foran mig sin snabel frem, griber om frugten og putter den i munden. Haps. En mere. En mere og … den gnasker det hele i sig med en sådan iver, at jeg får ananassaft i øjet.

28876803 10155024474337030 652591568 O

Velkommen til Elephant Hills

Jeg har skiftet strandliv og afslapning på Wanaburee Resort i Khao Lak ud med luksustelt i junglen på Elephant Hills i Khao Sok National Park. En nationalpark, der med sine dramatiske kalkstensbjerge, jungle og vilde dyr skal vise sig at blive den hidtil største naturoplevelse i mit liv.

Xl Thailand Khao Sok Elephant Hills Kayaking

Junglesafari i kajak

Dagens første aktivitet går med kajak til Elephant Hills’ elefantlejr. Flodens vand klukker blidt mod kajakkens sider og en konstant summen fra cikader omfavner os. Langs bredden vokser tæt mangrove med palmer, oldgamle træer og lianer, og enorme kalkstensbjerge rejser sig majestætisk foran os.

Xl Thailand Elephant Hills Snake Jungle
“Mine øjne scanner hver en gren, hvert et siv og hver en bred for dyreliv. Og så. Endelig. En slange med gule striber hænger udspekuleret i træet over os.”

Senere møder vi frøer, en doven varan og sommerfugle, der legesygt følger os på vej.

Elefantbjerget

I elefantlejren åbner en slette af græsmarker, tropeskov og flere kalkstensbjerge sig for os. Nu forstår jeg, hvorfor Elephant Hills hedder, som det gør. Med lidt god fantasi, kan man sagtens se, at det ene bjerg er formet som et elefanthoved.

I hjertet af det hele hygger en gruppe asiatiske elefanter sig. De fleste er dybt optagede af at spise græs. To slår kærligt snablerne om hinanden, mens en tredje nysgerrigt begiver sig hen imod os med et blik, der siger: ”Har I mon noget, jeg kan spise?”.

Xl Thailand Elephant Hills Elephant
Xl Thailand Elephant Hills Showering Elephants
Xl Thailand Elephant Hills Bathing Elephant

Et godt elefantliv

For år tilbage tjente elefanterne som arbejdsdyr i tømmerindustrien, men de blev sendt på pension, da regnskoven blev fredet. På Elephant Hills bliver de nu passet og plejet på deres vilkår i fredfyldte omgivelser med daglig fodring og mudderbade.

Livet som elefant på Elephant Hills er et godt elefantliv.

Tid til dagens bad

En elefant nyder søen, mens vi er her. Helt dækket af vand så kun snablen stikker op, gnider den sig op ad søens mudrede sider. Gnubbe, gnubbe, gnubbe. Kortvarigt forsvinder snablen ned i vandet, og en fontæne af vand står direkte op i luften, ud over elefanten og dens tilskuere.

Så fik vi også et bad i dag …

XL Thailand Khao Sok Elephant Hills Main Camp Pool
Elephant Hills' campen i Khao Sok

Ingen ubudne gæster i teltet

Tilbage i teltlejren er jeg noget spændt på min første nat i junglen. Tidligere spottede jeg nemlig en edderkop med jævnt lange ben, som hang i sit spind ikke langt fra vores telt. Og der er jeg mest interesseret i, at den bliver hængende!

Samtidig har vi fået fortalt, at vi for guds skyld skal huske at lyne teltet helt til, så edderkopper, slanger, skorpioner og andre herligheder ikke kan komme på visit.

Xl Thailand Khao Sok Elephant Hills The Elephant Camp Luxury Tent Inside

Jeg går derfor til køjs, helt rullet ind i mit lagen, så hverken den kolde luft fra blæseren på gulvet eller små, ubudne gæster kan nå mig.

Men det hele skulle selvfølgelig vise sig at gå ganske fint. Og edderkoppen hænger da også stadig i sit spind, da jeg tidligt næste morgen begiver mig hen til brunchbuffeten. Pheew!

Kurs mod Elephant Hills Rainforest Camp

Solen er endnu ikke på sit højeste, da vi sætter kurs mod Cheow Larn Lake og Elephant Hills Rainforest Camp. En fredfyldt morgen, hvor jeg nyder hvert et øjeblik af landskabet, der glider forbi uden for bilens ruder. Morgendisen er kun ved at slippe sit tag i dalen, og et par skyer i de højere luftlag omfavner bjergenes toppe. Andre steder ligger bjergene som store, sorte skygger, der bare venter på at blive oplyst af solen.

“Smukt”, er kun et fattigt ord – jeg er som tryllebundet af udsigten!

Xl Thailand Elephant Hills Cheow Larn Lake (2)
Xl Thailand Elephant Hills Cheow Larn Lake
A Cheow Larn Lake In Khao Sok National Park Thailand, Picture By Elephant Hills Rainforest Camp Thailand 4

Cheow Larn Lake – langt fra alt

Kalkstensbjergene følger os hele vejen til Cheow Larn Lake, hvor en longtailbåd tager os med til den nye lejr. En lejr så dybt inde i junglen, at hverken Wi-Fi eller andet signal på ens mobil kan nå frem.

“Befriende, tænker jeg. En stund uden internet og kontakt til hverdagen, føles tiltrængt. Så jeg læner mig tilbage og overgiver mig til naturen.”
Topbillede 3

Flydende telt i junglen

Søens dybblå farve står i eventyrlig kontrast til uberørte øer i forskellige størrelser og former. Kun afbrudt af et par spøgelsestræer, der på dramatisk vis bryder vandets overflade. Bedst som jeg sidder og dagdrømmer, dukker lejren med sine telte på flydende rafter op.

XL Thailand Khao Sok National Park Elephant Hills Wildlife Dusky Langur 2
L9 Elephant Hills Luxury Tented Floating Rainforest Camp Cheow Larn Lake Khao Sok National Park Thailand, Tent Interior
T Elephant Hills Luxury Tented Camp Khao Sok National Park Thailand Activities Canoeing 2

Aber, karper og kajak

De næste par timer bruger vi i solen på terrassen ved vores telt. Vi hilser på en abe med sin unge, der springer rundt i junglens trætoppe bag lejren. Bader i søen. Slapper af. Nyder det intense nærvær i mobilernes og internettets fravær. Og får nye venner, da et par sultne karper dukker op – klar til at spise de sidste rester af vores chips.

Hvert telt har også sin egen kajak, så vi tager en tur ud på egen hånd for at udforske området – og kommer begge tilbage til lejren helt stive i nakken af at kigge op i træerne efter dyr.

A Elephant Hills Thailand Sunrise Over Cheow Larn Lake In Khao Sok National Park, Thailand

Orion lyser nattehimlen op

Efter mørkets frembrud folder et tæppe af stjerner sig ud på nattehimlen, og Orion vogter over os. Vi sidder længe på terrassen, betragter stjernerne og ser endda et par stjerneskud, før vi går i seng.

Denne aften bliver vi vugget i søvn af søens små bølgeskvulp, mens stjernerne på himlen lyser svagt gennem myggenettet i vores telt.

Xl Thailand Khao Sok Elephant Hills Floating Tents Aerial

Gibbonabernes morgensang

Som prikken over i’et bliver vi næste morgen vækket af gibbonaber, der kalder fra junglen. Hvor heldig har man lige lov til at være?

Hele oplevelsen på Elephant Hills har været fantastisk. Stilheden og naturen i Khao Sok nationalpark er som meditation for sindet.

“Alle burde opleve et par dage i junglen. Uden internet. Langt fra alfarvej, turister og støj. Helt tæt på naturens særegne magi.”

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.