• To elefanter mødes ved Elephant Hills Tented Camp i Khao Sok National Park, Thailand
 • Afslapning på Elephants Hills Rainforest Camp i Khao Sok i Sydthailand
 • Safaritur i Khao Sok National Park, Thailand
 • Indkvarteringen foregår på floden ved Elephant Hills Rainforest Camp i Khao Sok National Park, Thailand
 • Elephant Hills Rainforest Lake Camp i Khao Sok, Thailand

På eventyr i Khao Sok

Oplev regnskoven og overnat i flydende telte, 3 dage

Elephant Hills Rainforest Camp i Khao Sok National Park, Thailand
Læs mere

Landskabet i Khao Sok National Park er dramatisk og spektakulært, nogle vil måske endda sige poetisk. Den første nat overnatter I i luksuriøse safaritelte ved Elephant Hills, mens anden nat er på den magiske Cheow Larn Lake, hvor luksustelte på flydende rafter udgør en helt unik oplevelse.

Fritgående elefanter ved Elephant Hills Tented Camp i Khao Sok National Park, ThailandFØRSTE DAG

I bliver hentet på jeres hotel tidligt om morgenen og kørt til midten af den spektakulære Khao Sok National Park. På den sidste del af køreturen begynder stejle kalkstensbjerge at rejse sig stejlt op fra den tætte, dampende regnskov. Vejen snor sig gennem det smukke landskab, indtil I er fremme i elefantlejren, hvor jeres jungleoplevelse starter.

Elefantlejren er hjemsted for ca. 25 elefanter. Der er ikke tale om vilde elefanter, og målet er derfor heller ikke at sætte elefanterne ud i naturen. De ville ikke kunne klare sig her.

Elefanterne er i stedet en del af et stort prisbelønnet projekt, som Elephant Hills driver for alene at bevare bestanden af thailandske elefanter, der er stærkt truede. Det arbejde er I med til at støtte med jeres besøg.

En lille pige fodrer elefanter ved Elephant Hills Tented Camp i Khao Sok National Park, ThailandTÆT PÅ ELEFANTER - med respekt

I gamle dage ville I eksempelvis nok være kommet på en ridetur, men den tid er forbi de steder, Nyhavn Rejser arbejder sammen med i Thailand. I får lov til at fodre elefanterne, og I er altså tæt på dem her med respekt for dyret. I hører om arbejdet, og oplevelsen er lærerig for både børn og voksne.

Soveværelset i The Elephant Camp i Elephant Hills, Khao Sok National Park, ThailandELEPHANT HILLS

Efter besøget i elefantlejren kører I videre til teltlejren ved Elephant Hills. Lejren ligger for foden af en gigantisk junglebeklædt kalkstensklippe med form som en elefant, deraf navnet. En smukkere udsigt at vågne til om morgenen er svær at forestille sig.

Men inden I når dertil, skal I spise frokost i lejrens åbne restaurant, hvorefter eftermiddagen byder på kanosejlads på den rolige Sok-flod.

Udforsk Khao Sok National Park i jeres egen kajakKANOSEJLADS OP AD SOK-FLODEN

De stabile og sikre kanoer padles af en guide, der under sejlturen hjælper med at spotte nogle af nationalparkens dyr. Langsomt glider I ned ad floden, mens den smukke natur stille passerer forbi.

Enorme bambus bøjer sig dovent ud over floden. Af og til kan I spotte store næsehornsfugle lette fra trætoppene, varaner løbe op af ad vandet og ind i den tætte bevoksning, se små slanger tage eftermiddagslur i solen på træernes grene, spotte store frøer sidde på lur efter insekter eller nogle af regnskovens mange andre dyr. Bevoksningen er tæt, og de fleste dyr kamuflerer sig helt utroligt godt, så det er en stor hjælp at have en guide med.

Efter sejlturen returnerer I atter til teltlejren, hvor I kan få et tiltrængt bad eller en tur i poolen. Rejser I med mindre børn, kan I bo sammen i et telt, mens større børn kan bliver indlogeret i naboteltet. En drink i baren, mens solen går ned og mørket sænker sig over Khao Sok, er tiltrængt. Dagens oplevelser kan langsomt rodfæste sig, og I kan samtidig glæde jer til de nye de kommende dage.

Om aftenen er der fælles middagsbuffet og hygge i lejrens restaurant.

Morgenmad i Elephant Hills, Khao Sok National Park, ThailandANDEN DAG

Fra morgenmaden er der udsigt fra første parket til Elefantbjergene, der langsomt troner frem fra de lavtliggende natteskyer. Selvom hovedvejen ikke er mange hundrede meter væk, strømmer følelsen af at være langt fra civilisationen gennem kroppen. Samtidig lyder gibbonernes morgensang fra et ubestemmeligt sted på bjerget.

Efter en dejlig morgenmad siger I farvel til teltlejren ved Elephant Hills og fast grund under fødderne. Forude venter et ophold på den magiske Cheow Larn Lake, hvor I skal overnatte på en helt enestående facon.

I har ikke mulighed for at tage jeres kuffert med ud på Cheow Larn Lake, så tag en rygsæk med til de fornødenheder, I har brug for det næste døgn.

Elephant Hills Rainforest Camp i Khao Sok National Park, ThailandCheow Larn Lake

Cheow Larn Lake er 60 km lang fra nord til syd, og den byder bl.a. på over 100 stejle kalkstensøer, der minder om de klipper, der præger resten af nationalparken. Og forklaringen er da også enkel: Choew Larn opstod først i 1982, da man byggede en 95 m høj og 700 m lang dæmning ved Ratchapraopha. Området var før da gemmested for kommunistiske oprører, der førte an i kampen mod militærdiktaturet.

Dæmningen og opfyldningen af den kunstige sø var militærets måde at drive kommunisterne på flugt og ud af de mange hemmelige huler. I dag er søen en fantastisk naturoplevelse midt i regnskovens hjerte. I sejler, svømmer og nyder solen fra terrassen foran jeres telt. I har også mulighed for at tage på en guidet tur til hemmelige huler i junglen.

Elephants Hills Rainforest Camp i Khao Sok i SydthailandDEN FLYDENDE TELTLEJR

Ligesom lejren på land består Elephant Hills’ lejr på søen af luksuriøse telte med ordentlige senge, privat bad, toilet osv. Men placeringen på flydende rafter på Cheow Larn Lake skiller sig markant ud. Her er I for alvor kommet væk fra alfarvej, og at sidde på verandaen om aftenen og nyde roen og regnskovens vidunderlige lyde er bare magisk!

Mange dyr kommer ned til søen for at drikke af det klare vand, så chancen for at se dyreliv er større end ellers. I trætoppene tæt på søens bredder huserer adskillige abeflokke, og hvis I er heldige, kan I både spotte langurer, gibboner og makak-aber. Måltiderne spiser I på den flydende restaurant.

Oplev trekking i regnskoven ved Elephant Hills, Khao Sok National ParkTREDJE DAG

Efter morgenmaden er der safari til fods og nærkontakt med den tropiske skov, der omringer søen. Det er ikke hård trekking, men I skal være i almindelig god kondition for at deltage, og der skal indimellem forceres nogle stejle skråninger, der kan være glatte afhængigt af vejr og luftfugtighed. Husk solidt fodtøj.

I passerer gennem tæt bambusskov, over små vandløb og forbi gigantiske trærødder, der først folder deres smukke trækroner ud 50 meter over jer. Luftfugtigheden er høj, og sveden pibler af panden, men det er en del af oplevelsen ved at befinde sig til fods i et af verdens vigtigste regnskovsområder.

Herefter vender I tilbage til jeres flydende telte for sidste gang. En sidste svømmetur fra verandaen og måske en sidste tur i de kanoer, der hører til hvert telt, er tiltrængt efter vandreturen. I spiser frokost, inden det er blevet tid til at tage afsked med Cheow Larn Lake og jeres unikke bolig. I sejler med longtailbåd retur til vejen, hvor bilen eller minibussen holder klar til at køre jer tilbage til jeres hotel eller videre til næste destination.

(Opholdet er inkl. måltider, men ekskl. drikkevarer)

Cheow Larn-søens magiske landskaber ved Elephant Hills i Khao SokBemærk!

Af sikkerhedsmæssige årsager er børn under 7 år ikke tilladt i den flydende teltlejr. Desuden anbefaler vi, at man kan svømme. Rejser I med børn mellem 4-7 år, er det i stedet muligt at bo begge nætter på lejren ved Elephant Hills og så besøge søen på en dagstur. Af sikkerhedsmæssige årsager er det ikke muligt at besøge Elephant Hills, hvis I rejser med børn under 4 år.

Rasmus Købgaard

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.