XL Maldives Silhouette Of Manta Ray In Hanifaru Bay

Podcast

På bunden af havet omgivet af manta rays

PODCAST

I nattens tusmørke tager jeg mit dykkerudstyr på og gør mig klar. Jeg kan allerede forestille mig de store dyr, der svæver graciøst forbi i dybet. Så det nu. Jeg hopper i og dykker ned på havets bund, hvor jeg sætter mig med en sten i skødet. Klar til at opleve en natlig ballet med gigantiske manta rays i hovedrollen – på første parket!

Få en forsmag på Lars’ historie om at dykke med manta rays på Hawaii Big Island her, og hør om flere øjeblikke af guld i Nordamerika på Nyhavn Rejsers medrivende podcast med vores Nordamerika-eksperter samt forfatter Pia Tafdrup og dyretekniker Michael O. Jørgensen.

Tænk at sidde der, så tæt på, at du kunne røre dem

En planktonbuffet

Det hele startede for nogle år tilbage, da jeg var på et yacht cruise mellem Hawaiis smukke øer. Her fik jeg muligheden for at snorkle med manta rays på Hawaii Big Island. Havet ved denne ø har nemlig altid været ekstra rigt på plankton – en lækker buffet, som tiltrækker sultne manta rays.

Jeg lå i havoverfladen og betragtede de store havdyr, der svævede gennem vandet og slog saltomortaler under mig med deres meterbrede munde på vidst gab og deres finner bredt ud i et vingefang på op til 7 meter.

Det vil jeg også!

Men der var også noget andet, der fangede min opmærksomhed. Nede på havbunden sad flere dykkere og lyste med deres lommelygter op mod rokkerne. Tænk at sidde der, så tæt på, at du kunne røre dem, hvis du måtte – det er naturligvis strengt forbudt. Men der tænkte jeg: Det vil jeg også!

Xl Hawaii Manta Rays Seen From Below Animal
Xl Hawaii Manta Rays Close To Seabottom
Xl Hawaii One Manta Ray In Sea Close Up

Ready, set, go

Der var bare et problem: Jeg havde intet dykkercertifikat. Et par år senere var jeg igen på Hawaii, og her tog jeg så mit dykkercertifikat på naboøen Maui. Endelig var vi klar til det ultimative dyk!

Vi sejlede ud på havet sidst på eftermiddagen, mens solen gik ned i det fjerne, og et par delfiner legesygt sprang rundt i vandet foran båden og fulgte os på vej. Der gik ikke lang tid før tusmørket meldte sin ankomst. Så kastede vi anker.

Klar til aftenens forestilling

Jeg begyndte mit dyk de ti meter ned til havbunden, hvor jeg satte mig til rette med en sten i skødet. På denne måde kunne jeg let sidde og lyse med min lommelygte mod havoverfladen, klar til aftenens forestilling. En masse tanker løb gennem hovedet på mig. Hvordan mon det ville blive? Hvornår mon den første manta ray ville gøre sin entré?

En magisk oplevelse på havets bund

Der gik heldigvis ikke lang tid. Og der var ikke bare én – der var mange! En efter en gled rokkerne gennem vandet og de tusindvis af små og store luftbobler, som steg op mod havoverfladen fra vores dykkermasker. Imponerende og letflydende væsener med et vingefang på op til 7 meter. Deres gab var vidt åbne, og de svævede uden om hinanden i en forunderlig koreografi, mens de igen og igen tog for sig af nattens planktonbuffet.

Et øjeblik af guld i havets dyb

Dykket var præcist den oplevelse jeg forventede. Og mere end det. At opleve så stort og sjældent et dyr, der endda er helt ufarligt, flyde forbi, mens du sidder og ser lige ind i dens vidt åbne gab. Det var et af de sjældne, store øjeblikke af guld, som jeg aldrig glemmer.

Hør den fulde podcast

Hør den fulde historie om mit møde med Hawaiis manta rays på Nyhavn Rejsers podcast ”Øjeblikke af Guld i Nordamerika”.

På podcasten fortæller min kollega Steen også om sin vidunderlige ridetur mellem bjergene i Canada, og du kan høre Pia Tafdrup læse op af sine digte om Nordamerika.

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Nordamerika

Få hjælp til at skræddersy en rejse til Nordamerika ud fra jeres ønsker. Nyhavn Rejsers eksperter er klar med inspiration, gode råd og masser af personlige erfaringer fra deres egne rejser til Nordamerika. Hør om de bedste udflugter, hoteller og strande.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.