XL Dubai Seawing Burj Khalifa Plane

Beretning

Rejsebrev Burj Khalifa

Oplevet af Claus Eriksen, Nyhavn Rejser

Tag med op i verdens højeste bygning

Jeg lægger nakken tilbage og kigger 178 meter op i luften. Her troner toppen af Burj Khalifa, der er 72,5 meter højere end Rådhustårnet i København. Men det er ikke det mest imponerende. Det utrolige er, at jeg allerede er 650 meter oppe. Og turen herop kun tog ét minut.

Jeg er oppe på udsigtsplatformen i verdens højeste bygning, Burj Khalifa, der troner som vidnesbyrd om Dubais himmelstræbende ambitioner midt i Dubai City. Den er 828 meter høj. Det er 11 gange højere end førnævnte rådhustårn i København.

Bygningen står i skinnende stål, og uanset hvad man måtte mene om projektet, er man nødt til at indrømme, at den er hamrende flot. Ja, der er en særlig lethed over kolossen. 

Burj Khalifa er Dubais drøm. Navnet skulle da egentlig også have været ”Burj Dubai”, men da sheik Khalifa i naboemiratet Abu Dhabi måtte træde til og hjælpe med finansieringen af blandt andet de 55.000 tons stål og 330.000 m³ beton, der er gået til at skabe bygningen, var der en enkelt betingelse med: Tårnet skulle opkaldes efter emiren af Abu Dhabi.

Flot multimedieshow

Man kommer ind i Burj Khalifa via Dubai Mall. Men i modsætning til så mange andre af verdens høje bygninger, stiller man sig ikke bare i kø ved elevatoren. Ved indgangen er interaktive skærme, hvor man kan placere Burj Khalifa i fotos af andre byers skylines, der selvfølgelig syner små og uanselige, så snart giganten kommer ind i billedet. Alt, hvad man hidtil har været imponeret af blegner lidt - og det er jo nok ganske bevidst.

Herfra kører man ad rullende fortorv gennem en mulitmedie-tunnel til elevatoren, hvor underholdningen fortsætter med musik samt skyer, billeder og grafik, der stryger forbi på væggene. Det giver fornemmelse af fart - for man mærker den ikke - og sikkert også tryghed for dem, der foretrækker at have begge ben på jorden.

XL Dubai Burj Khalifa People
XL Dubai Burj Khalifa View From The Top
XL Dubai Burj Khalifa View

Udsigt til verdens største puslespil

Oppe på platformen ses det gigantiske puslespil, der er ved at blive lagt. Det enorme springvand, Dubai Fountain, ligger som et lille fint mønster i kaklerne i Burj Khalifa Lake. Tæt ved ligger golde grunde, der afløses af områder med noget, vi indtil for nylig ville have kaldt skyskrabere. Man fornemmer den ørken, det hele er lagt i. Hvor meget de har skabt og ikke mindst, hvor meget de skal nå inden 2020, hvis deres planer skal holde.

Alt er skabt for at gøre Dubai til turist- og handelscentrum, når olien slipper op. Ikke så dumt tænkt. 

XL Dubai Seawing Plane Burg Khalifa Business Bay

Vi må endnu højere op ... i vandflyver!

Når man er i Dubai, kan intet blive for højt, for stort, for fantastisk. Derfor måtte vi selvfølgelig også se Burj Khalifa fra oven. Lidt uden for byen Jebel Ali Beach Resort sætter vi os i en vandflyver, og igen ser vi hele puslespillet fra oven inklusive den første palme, Palm Jumeirah, der er næsten helt bebygget, og den anden palme, der venter på bedre tider sammen med det kunstige ørige The World.

Vi flyver over den gigantiske containerhavn, hvor vi genkender den blå Mærsk-fave på et af skibene, og vi ser ned på Burj Al Arab, verdens dyreste hotel.

Turen går også over The Creek med de mange traditionelle dhow-skibe og det "gamle" Dubai - det vil sige det, der blev bygget for 50 år siden. Her kan købes krydderier i krydderi-souken, mens gade op og gade ned er fyldt med guldbutikker - ja sågar findes der tøj af guld i guld-souken.

Turen sluttes af med et dinnercruise på The Creek. Det er trods alt ikke kun oppe i luften, at Dubai skal opleves.

Xl Dubai The Creek
Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Dubai

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Dubai. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.