XL USA California Big Sur Pacific Coast Highway (Highway 1)

Beretning

Rejsebrev fra Californien og det vestlige USA

OPLEVET AF CHARLOTTE OG BO JØRGENSEN PÅ REJSE TIL USA I 2012

Charlotte og Bo Jørgensen har været på kør selv-ferie med børnene i det vestlige USA. Læs om deres mange oplevelser og få nogle gode tips med på vejen til rejser til USA.

En rejse gennem det vestlige USA og især Californien har længe stået øverst på ønskesedlen, og i efteråret 2011 besluttede vi at sommerferien i 2012 skulle tilbringes ”over there”.

Vi ville gerne have en ferie, der bød på både oplevelser og afslapning, og det var vigtigt, at vores 2 piger på 8 og 11 også fik en god ferie.

God service

Med Nyhavns erfaring og ekspertise fik vi sammensat en rejseplan, der på papiret levede op til vores krav.

Vi havde forberedt os godt og nøje studeret Politikens ”Turen går til Californien”, som vi modtog uden beregning sammen med rejsedokumenterne.

Inden afrejse inviterede Nyhavn os til et 2-timers møde, hvor vi gennemgik hele turen og fik gode tips – det var god service.

USA California Highway 1 Coastal Drive Near Scott Creek Beach

God råd fra 25 dage i USA

Vi rejste fra København den 3/7 og var hjemme igen den 28/7 – i alt 25 dage. Turen startede i San Francisco, hvor vi også lejede bil, og fortsatte herefter til Yosemite, Monterey, Santa Barbera, LA, San Diego, Lake Havasu, Grand Canyon, Lake Powell, Moab, Bryce Canyon, Las Vegas.

Nedenfor ses nogen af vores oplevelser, og et par gode råd, som måske kan bruges af andre.

Xl Usa California San Francisco Helicopter Golden Gate

San Francisco - 3 overnatninger

Vi oplevede alt hvad hjertet begærer på 3 dage i San Francisco. Vi vænnede os til tidsforskellen, og fik lejlighed til at opleve byen og kontrasterne mellem f.eks. Chinatown og det kommercielle downtown med shopping centre og en Nike butik på 3 etager med alt, hvad hjertet begærer inden for sportstøj.

Cykeltur over Golden Gate

Som mange andre lejede vi cykler ved Fishermans Wharf og cyklede over Golden Gate til Sausalito og sejlede tilbage.

Det var en rigtig god tur, og kan bestemt anbefales. Vi havde lejet tandem cykler. Skulle vi af sted igen ville vi leje almindelige cykler, som er lettere at manøvrere rundt imellem de mange cyklister på broen, og også lettere at parkere i Sausalito og på den lille færge.

Husk vindtæt tøj

De ekstremt stejle gader og sporvognen skal selvfølgelig prøves. Vi stod i kø 1 time for at komme med sporvognen kl. 17. Først på dagen er der nok mindre kø. Husk vindtæt tøj – det blæser ofte.

Gratis is... til køletasken!

Vores bil var klar om morgenen den sidste dag i San Francisco. Det var fint. Der var ingen grund til at betale for bil de første dage. Vi fandt et supermarked og købte en køletaske, som vi hver morgen fyldte med is (fås gratis på alle hoteller). Det virkede perfekt til madpakker og drikkevarer.

XL USA California National Park Yosemite Magnificent Yosemite Falls

Yosemite - 2 overnatninger

Meget flot naturpark med vandfald. Der var rigtig mange besøgende, da vi var der i starten af juli, og det er en fordel at være der tidligt, når parken åbner.

Så kan man også nå at køre ned og se de store Red Wood træer, som bestemt er store. Vi boede i Yosemite View Lodge, der er beliggende i kort afstand til parken. Vi nød de mindre, men udmærkede swimmingpools.

Xl USA Las Vegas Hotel Aria Resort & Spa Pool

Las Vegas - 2 overnatninger

Las Vegas skal opleves. Meget afslappet stemning og hoteller ,der vil overgå hinanden på alle områder, og selvfølgelig kasinoer overalt.

Swimmingpools i særklasse

De 5-stjernede hoteller tilbyder swimmingpools i særklasse, som især børnene var vilde med. Måske 1 ekstra dag her næste gang.

USA California Aquarium Of Monterey Bay Colorful Jelly Fishes

Monterey - 1 overnatning

Det kendte akvarium koster 650 kr. for 2 voksne og 2 børn. Det er en fin attraktion, som især vores børn var begejstrede for. Vi så bl.a. oddere – både i fangenskab og ude i det rigtige Stillehav.

Highway One

Meget flot tur, men lidt lang til 2 piger. Hvalrosserne sidst på turen er et must.

XL USA California Pelicans Pier

Santa Barbara - 1 overnatning

Santa Barbara er en meget hyggelig by, her kunne vi godt have brugt en dag mere. På Pier’en kom vi helt tæt på sjove pelikaner og så også sæler.

Xl USA California Universal Studios Privat Foto Rie

Los Angeles - 2 overnatninger

LA er voldsomt trafikeret. Det tog 2 timer at køre fra hotellet i Santa Monica til Hollywood Boulevard (20 km). Generelt oplevede vi LA som en stor og ikke særlig hyggelig by.

Universal Studios

Universal Studios var sjov med en masse spektakulære attraktioner, som vist ikke findes mange andre steder end i USA. Vi overvejede et Front Line Pass til ca. 2000 kr., så man kan springe noget af køen over.

Vi droppede det, og det var vi glade for. Vi ventede typisk ca. 30 minutter ved hver forlystelse. Generelt var der kortest kø først og sidst på dagen.

Xl Usa California San Diego Uss Midway Deck Panorama

San Diego - 3 overnatninger

Byen byder på et væld af seværdigheder og oplevelser, som The USS Midway museum hvis man interessere sig for flyvemaskiner. 

Gode spisesteder

San Diego centrum har mange gode spisesteder, som tilbyder andet end amerikansk mad.

Topfoto Joshua Tree National Park

Lake Havasu - 1 overnatning

Her er varmt! Find et hotel med swimmingpool. På vej til Lake Havasu gjorde vi holdt i Joshua Tree National Park. Den springer vi nok over næste gang… Det samme gælder Route 66.

Xl USA Arizona Colorado River Grand Canyon Nankoweap Granary Indian Caves

Grand Canyon - 2 overnatninger

Grand Canyon er et kæmpe hul i jorden, men et fantastisk natursceneri, som absolut skal opleves.

Boede inde i parken

Vi boede i Masvik Lodge inde i parken. Vi stod tidligt op inden det blev for varmt, og gik ca. 2,5 km. ned i kløften til første stop, og 2,5 km. op igen. Husk vand! Solopgangen og solnedgangen med skygger på klipperne og røde farver er helt unikke.

Xl Usa Arizona Hackberry Route 66

Lake Powell - 1 overnatning

På vej til Lake Powell stoppede vi ved Horse Bend Shoe med flot udsigt.

Xl Usa Utah Moab Coloradoriver Rafting Family17

Moab - 3 overnatninger

Nyhavn havde hjemmefra booket tur med luftballon. At sætte ballonen op, at stige til vejrs og svæve af sted over landskabet var en helt særlig oplevelse. Selve landskabet blev lidt ensformigt. Det er en relativ dyr tur, så man skal ville det…

Sejltur på Colorado River

Vi arrangerede selv sejltur i gummibåd på Colorado-floden (hos Moab Adventure). Vi var af sted med ca. 30 andre og fandt hurtigt ud af, at vandkamp mellem bådene åbenbart var normalt, og at det også var OK at bade fra båden. Rigtig sjov dag – husk solcreme!

XL USA Bryce Canyon National Park Utah Thor's Hammer

Bryce Canyon - 2 overnatninger

Flot natur med klippeformationer og farver, som afviger fra Grand Canyon. Vi tilbragte 1 formiddag (3 timer) på hesteryg. Vi red 1,5 time ind i kløften og samme vej tilbage. Alle var enige om at 30 minutter havde været lige så godt.

Fantastisk ferie med god planlægning

Generelt en helt fantastisk ferie med en masse uforglemmelige oplevelser. Vi kørte i alt 4.400 km. Enkelte dage var der en del kørsel, men efter de lange stræk havde vi typisk et par dage samme sted, og det virkede fint – god planlægning.

Det er helt sikkert ikke sidste gang vi besøger Californien og det vestlige USA.

Kh Charlotte og Bo Jørgensen

Tak til Charlotte og Bo for rejsebrevet. Når I rejser til USA med Nyhavn Rejser, skræddersyes rejsen efter jeres ønsker. 

TAL MED EN EKSPERT

Vi skræddersyer jeres rejse til USA

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i USA. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.