Xl Usa Louisiana New Orleans French Quarter Building

Voodoo, jazz og cajun i New Orleans

Welcome to new orl-eens...

Jazzen swinger på gader og stræder. Køkkenet dufter af cajun og creole. Loppemarkederne bugner. Her fortælles historier om slaver, bomuld, spøgelser og voodoo for alvor, mens hjuldampernes fløjter tuder på Mississippi.

Xl USA Lousiana New Orleans Houses In French Quarter Shutterstock 208462630

New Orleans er en oplevelse for alle sanser. Også dem, vi ikke vidste, vi havde. Det kulturelle miks har skabt gastronomiske bombardementer i form af cajun, creole og soul food.

Det oprindeligt franske Cajun-folk kom hertil via Canada forfulgt ud i Louisianas sumpe med alligatorer, bæverrotter og meget mere. Cajun folket levede isoleret og bevarede en stærk kultur. Maden bestod af det, der var tilgængeligt i f.eks. krydrede gryderetter, Gumbos. Krebs er ofte brugt og de gennemgående elementer er løg, bladselleri og grønne pebre. Ude i bomuldsplantagerne og i de fine hjem mødtes den europæiske kultur med slavernes afrikanske. Det kreolske køkken opstod, og sådan er alt et fuldendt resultat af mødet mellem kulturer og traditioner.

Xl USA Louisiana New Orleans Mardi Gras Carnival Decoration

French Quarter: voodoo, jazz og smedejern

Et besøg i New Orleans er nærmest ensbetydende med French Quarter, bydelen med de farverige huse, hvor de smukke balkoner har smedejernsarbejder med en utrolig detaljerigdom.Nedenfor bidrager antikvitetsbutikkerne, barer med livemusik og restauranter til den afslappede stemning. Det er The Big Easy. Her blev jazzen født. Og den lever i bedste velgående den dag i dag.

French Quarter kaldes også "The Most Haunted City in America". Historierne om spøgelser er mange, og tror man dem ikke, kan man tage med på spøgelsesjagt, hvor man også kan opleve autentiske voodoo-ceremonier. Og nu vi er ved de døde: Et ægte New Orleans begravelsesoptog med larmende brassband er en magisk oplevelse. Intet under, hvis mange sjæle vælger at blive.

New Orleans har også et utal af festivals med musikken som bærende tema. Det store karneval Mardi Gras i februar trækker besøgende fra hele verden.

Xl USA Louisiana Swamp Feeding Alligator New Orleans

Plantager og hjuldampere

New Orleans er uigenkaldeligt knyttet til de store hjuldampere. Det er en oplevelse med et sus af historie at sejle af sted på Mississippi, men nogle af de store jazz cruises kan være meget turistede.

Endelig er Louisiana historien om plantager og slaver i bomuldsmarkerne. Mange af de flotte plantageejendomme er åbne for besøgende i dag, og der er rundvisninger, hvor man hører om livet dengang på godt og ondt.

TAL MED EN EKSPERT

Vi skræddersyer jeres rejse til New Orleans

Vores rejserådgivere er eksperter i rejser til USA. De kender både steder og hoteller ned til mindste detalje. Tager I med Nyhavn Rejser til USA, er I sikret, at rammer, rådgivning og kvalitet er i orden. 

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.